ΕΡΤ, 3ο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ

"Έστιν ουν Τραγωδία / Μίμησης πράξεως σπουδαίας και τελείας / Μέγεθος εχούσης, ηδυσμένω λόγω / Χωρίς εκάστου των ειδών εν τοις μορίοις / Δρώντων και ου δι απαγγελίας / Δι ελέου και φόβου περαίνουσα /Την των τοιούτων παθημάτων κάθαρσιν" - Αριστοτέλους, "Ποιητική"

Ο ΥΜΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΥ

Φαντάσου έναν καρεκλοκένταυρο με αποκολλημένα τα πισινά του, να έρπει προς το νέο του αξίωμα. Μοιάζει με αλλόκοτο μαλάκιο, αηδιαστικά απροστάτευτο και εμετικά θλιβερό. Την ώρα που πανικόσυρτο, σπεύδει να οχυρωθεί στο νέο του κέλυφος. Ίσως, γι' αυτό και κανένας από τους γυμνόποδες αδελφούς μου, δεν το πατάει. Τόσο πολύ το σιχαίνονται. - Κώστας Ι. Γιαλίνης

ΤΑΙΝΙΕΣ ΕΔΩ (Συνερ/να Κανάλια): www.youtube.com/user/TileorasisDagkilaswww.dailymotion.com/user/ArgyriosDagkilas

ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ: ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΧΑΟΣ *** ΧΑΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ *** 20 Ε/6μ - 30 Ε/12μ

ΟΙ ΚΑΤΑΡΕΣ ΤΟΥ "ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ" ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ, ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!

ΠΡΩΤΟΣ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΣ:
«Τοις ευσεβείς μεν επαγγελλομένοις τα των Ελλήνων δε δυσσεβή δόγματα τη ορθοδόξω και καθολική εκκλησία περί τε ψυχών ανθρωπίνων, και ουρανού και γης, και των άλλων κτισμάτων αναιδώς ή μάλλον ασεβώς επεισάγουσιν ανάθεμα (γ')».

Μετάφραση:
Σε όσους παριστάνουν τους ευσεβείς, ενώ, την ίδια στιγμή, εισάγουν με θράσος ή πολύ περισσότερο με ασέβεια στην Ορθόδοξη και Καθολική Εκκλησία τις ασεβείς δοξασίες των ΕΛΛΗΝΩΝ και για τις ανθρώπινες ψυχές και για τον ουρανό και τη γη και για τα άλλα κτίσματα, ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ!..
Τρεις φορές Ανάθεμα δηλαδή στους:
Ορφέα, Θαλή, Αναξίμανδρο, Αναξιμένη, Πυθαγόρα, Ξενοφάνη, Παρμενίδη, Ζήνωνα, Εμπεδοκλή, Ηράκλειτο, Αναξαγόρα, Δημόκριτο, Σωκράτη, Πλάτωνα κ.α. ΟΛΟΙ οι Αναθεματισμοί: ΕΔΩ


"Οι καλύτερες τουρκικές εφημερίδες (και πληθώρα ιστοσελίδων), είναι οι Ελληνικές!.." Αργ. Δαγκ.

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΙΣ: Οι λογαριασμοί μας στο “Πανοράμιο” μηδενίστηκαν αυτοβούλως. ΜΗΝ τους ψάχνετε...

ΠΡΟΣΟΧΗ!.. ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ...

Οι ιστοσελίδες μας ΔΕΝ δημοσιεύουν Δ.Τ. γραμμένα δίγλωσσα, ήτοι: Ελληνικά ανακατεμένα με Αγγλικούρες, Γερμανικούρες, Γαλλικούρες, υποψιαζόμαστε σε λίγο θα μας στέλνουν και Κινεζικούρες! Συντάσσετε τα Δ.Τ. σας σε αμιγή Ελληνική γλώσσα, δεκτά γίνονται μόνον τα ακρωνύμια σε Λατινικό αλφάβητο, ή φράσεις γνήσιες, ατόφιες της Λατινικής γραφής και γλώσσης.


Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

To 16ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΑΛΛΟΦΩΝΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Θεσσαλονίκη από τις 26 Μαρτίου έως την 1η Απριλίου 2015, στην αίθουσα Ολύμπιον.
Πιο συγκεκριμένα, θα προβληθούν 17 ταινίες από το πρόγραμμα του 16ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Ελλάδας, οι οποίες εντάσσονται στις ενότητες «Διαγωνιστικό Τμήμα», «Πανόραμα Γαλλόφωνου Κινηματογράφου», «Focus Γένους Θηλυκού – Γυναικείο Βλέμμα», «Ειδικές Προβολές, καθώς και από το Εθνογραφικό Φεστιβάλ, στο οποίο δίνει «Λευκή Κάρτα» η φετινή διοργάνωση.

Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ ΤΟΥ 17ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ



17ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης – Εικόνες του 21ου Αιώνα
 13-22 Μαρτίου 2015

H αυλαία του 17ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης – Εικόνες του 21ου Αιώνα έπεσε με την απονομή των βραβείων της διοργάνωσης, το Σάββατο 21 Μαρτίου 2015, στο Ολύμπιον. 

Στη σκηνή ανέβηκε ο διευθυντής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και ιδρυτής και διευθυντής του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Εϊπίδης...

ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΤΟΥ 17ου Φ.Ν.ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

17ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης – Εικόνες του 21ου Αιώνα
13 - 22 Μαρτίου 2015

ΒΡΑΒΕΙΑ ΚΟΙΝΟΥ "ΦΙΣΕΡ" 2015
Βραβείο Κοινού που αφορά σε ταινίες άνω των 45’ απονέμεται:
i. Για ελληνική παραγωγή στην ταινία Παράδοξη Πατρίδα σε σκηνοθεσία του Νίκου Ασλανίδη (Ελλάδα)
ii. Για ξένη παραγωγή («Βραβείο Κοινού Πίτερ Ουιντόνικ») στην ταινία
Βιρούνγκα σε σκηνοθεσία του Ορλάντο φον Άινζιντελ (Μεγ. Βρετανία)

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΧΟΥΜΠΕΡΤ ΖΑΟΥΠΕΡ

17ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης – Εικόνες του 21ου Αιώνα
13-22 Μαρτίου 2015

Εμπειρίες από την πορεία του ως κινηματογραφιστής, καθώς και μυστικά της τέχνης του ντοκιμαντέρ μοιράστηκε με το κοινό του 17ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης ο αυστριακός δημιουργός Χούμπερτ Ζάουπερ, στο πλαίσιο της ανοιχτής συζήτησης που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015, στην αίθουσα Παύλος Ζάννας, παρουσία του διευθυντή του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, Δημήτρη Εϊπίδη. Η φετινή διοργάνωση πραγματοποιεί αφιέρωμα στο έργο του Χούμπερτ Ζάουπερ. Στο ξεκίνημα της συζήτησης, ο συντονιστής και επιμελητής του αφιερώματος Δημήτρης Κερκινός ανέφερε ότι ο δημιουργός είναι παλιός γνώριμος του Φεστιβάλ, ήδη από το 1ο ΦΝΘ, όταν προβλήθηκε το ντοκιμαντέρ του Το ημερολόγιο του Κισανγκάνι.

ΗΜΕΡΙΔΑ «ΕΔΩ ΕΞΩ»

17ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης – Εικόνες του 21ου Αιώνα
13-22 Μαρτίου 2015

Η ελληνική κρίση και οι προσπάθειες για την υποστήριξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων τέθηκαν στο επίκεντρο της ημερίδας με τίτλο «Εδώ Έξω» που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 19 Μαρτίου 2015, στο Ολύμπιον, στο πλαίσιο του 17ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης – Εικόνες του 21ου Αιώνα. Στο πάνελ των ομιλητών συμμετείχαν οι: Σπύρος Πέγκας (Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων ως εκπρόσωπος του δήμου Θεσσαλονίκης, μέλος του ΔΣ του ΦΚΘ), Ελίζαμπετ Μαριάνοβιτς Κρόνβαλ και Μάρτα Νταουλιούτε (σκηνοθέτιδες του ντοκιμαντέρ Τεκμήριο της κρίσης: οδηγός επιβίωσης, που πραγματοποιεί διεθνή πρεμιέρα στο 17ο ΦΝΘ), Θέκλα Μαλάμου και Άννα Μαρία Κοσμόγλου (εκπρόσωπος του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος).

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

ΜΌΝΟΝ "ΑΡΠΑΧΤΉ", ΜΠΟΡΕΊ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΘΕΊ ΛΊΑΝ ΕΠΙΕΙΚΏΣ Η ΠΡΕΜΙΈΡΑ ΤΗΣ "ΠΝΙΓΜΟΝΗΣ"...

Χθες στο “Αθήναιον” Θεσσαλονίκης, μιας κακίστης παραστάσεως από έναν θίασο και μια σκηνοθετική καθοδήγηση, σχολικής παραστάσεως 25ης Μαρτίου σε λίγες μέρες. Μ' αυτή την παράσταση αποδεικνύεται και περίτρανα, ότι η Αθήνα βλέπει θεατρικά σκουπίδια, αφού οι συντελεστές της κατά τη διάρκεια Συνεντεύξεως τύπου, υπέρ τόνισαν την μεγάλη επιτυχία για δυο χρόνια στην Αθήνα που παίζονταν, σε ένα θέατρο των... 50 ατόμων. Αν τους έπαιρνε δηλαδή, μια παρέα τηλέφωνο και τους έλεγε... Παιδιά δεν μπορούμε να έρθουμε μεταξύ 9-11 κανονικής παραστάσεως, παίξτε το έργο 5-7 που μας βολεύει... θα το έκαναν!

Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

ΖΩΝΤΑΝΟ ΣΙΝΕΜΑ - ΜΕΤΡΟ ΠΑΝΤΩΝ, ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

7ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης Εικόνες του 21ου Αιώνα
13 - 22 Μαρτίου 2015

Μια ξεχωριστή κινηματογραφική εμπειρία είχαν την ευκαιρία να ζήσουν οι θεατές του 17ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης – Εικόνες του 21ου Αιώνα, μέσα από την εκδήλωση «Μέτρο Πάντων», που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 15 Μαρτίου 2015 στις 20:30, στο κατάμεστο Ολύμπιον, σε συνεργασία με την Πρεσβεία των ΗΠΑ.

ΗΜΕΡΑ ΓΑΛΛΟΦΩΝΙΑΣ

17ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης – Εικόνες του 21ου Αιώνα
13 - 22 Μαρτίου 2015


Το 17ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης – Εικόνες του 21ου Αιώνα, φιλοξενεί την Τρίτη 17 Μαρτίου 2014 την καθιερωμένη Ημέρα Γαλλοφωνίας, σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Γαλλίας στην Ελλάδα, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης.

Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Στις Καλλιτεχνικές δυνάμεις της Θεσσαλονίκης.

Το Θέατρο Αθήναιον και ο νέος Καλλιτεχνικός Διευθυντής Δημήτρης Αδάμης θέλοντας να δώσουν βήμα στις Καλλιτεχνικές δυνάμεις της Θεσσαλονίκης (ηθοποιούς, σκηνοθέτες, σκηνογράφους, μουσικούς, χορογράφους, χορευτές, κλπ), καλούν τις ομάδες Θεάτρου και Χοροθεάτρου της Θεσσαλονίκης και των γύρω πόλεων σε συνεργασία.

Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

ΓΙΟΡΤΕΣ ΕΞΟΔΟΥ ΤΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

Το Ιστορικό Μουσείο του Μεσολογγίου συμμετέχοντας και φέτος στις Γιορτές Εξόδου, διοργανώνει έκθεση του εικαστικού Βαγγέλη Ρόμπολα με τον τίτλο "ΤΟ ΑΛΑΣ ΤΗΣ ΓΗΣ - ΑΛΑΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ" με δημιουργίες από αλάτι της Μαύρης και Άσπρης Αλυκής του Μεσολογγίου. Τα εγκαίνια θα γίνουν στις 8 το βράδυ του Σαββάτου 21 Μαρτίου.

Η ΑΙΜΑΤΟΒΑΜΕΝΗ ΔΟΪΡΑΝΗ

17ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης – Εικόνες του 21ου Αιώνα 13-22 Μαρτίου 2015

ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΕΩΣ ΤΟΥ 17ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ



H αυλαία του 17ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης - Εικόνες του 21ου Αιώνα άνοιξε με ρυθμούς χιπ χοπ την Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015, στην κατάμεστη αίθουσα του Ολύμπιον. Ακολούθησε η προβολή του ντοκιμαντέρ Επιχείρηση χιπ χοπ του Μπριν Έβανς, μια αισιόδοξη ταινία με ήρωες ηλικιωμένους χιπ χόπερς από τη Νέα Ζηλανδία.


Με αφορμή την ταινία έναρξης, η τελετή ξεκίνησε με την ομάδα χορευτών χιπ χοπ Mother Funkers από τη Θεσσαλονίκη, η οποία παρουσίασε στη σκηνή ένα θεαματικό χορευτικό, που χειροκροτήθηκε από το κοινό.

Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

«Ο Πουπουλένιος»


«Ο Πουπουλένιος» του Μάρτιν Ντόναχ.
Με τους Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη, Νίκο Κουρή, Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλο, Γιώργο Πυρπασόπουλο. Στο Θέατρο Αριστοτέλειον. Από 12 Απριλίου (Κυριακή του Πάσχα). Η παράσταση που ενθουσίασε κοινό και κριτικούς για δύο συνεχόμενες χρονιές στην Αθήνα, έρχεται στην Θεσσαλονίκη, στο Θέατρο Αριστοτέλειον!

Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

2007, Η ΑΪΝΤΑ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ, ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ


«ΠΝΙΓΜΟΝΗ»

«ΠΝΙΓΜΟΝΗ»
του Δημήτρη Καρατζιά
Στο ανανεωμένο Θέατρο Αθήναιον (Κεντρική Σκηνή)
Από Τετάρτη 18 Μαρτίου και για λίγες μόνο παραστάσεις

Μετά από τις επιτυχημένες παραστάσεις που δόθηκαν στον Πολυχώρο Βολτ, το αριστουργηματικό θεατρικό έργο «Πνιγμονή», ανεβαίνει στη Θεσσαλονίκη από 18 Μαρτίου και για λίγες μόνο παραστάσεις στο θέατρο ΑΘΗΝΑΙΟΝ. 

Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΜΕΓΑΡΟΥ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΣΥΜΦΩΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΝΕΩΝ ΜΜΘ - "MOYΣA"

Προκήρυξη Ακροάσεων
Για Νέους Μουσικούς Ορχήστρας

Ο Οργανισμός Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης ανακοινώνει την ίδρυση της
Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων ΜΜΘ, με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Για το σκοπό αυτό προσκαλεί νέους μουσικούς ορχήστρας, ηλικίας 8 έως 25 ετών να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στις σχετικές ακροάσεις για την επιλογή των πρώτων μελών της Ορχήστρας.  

Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

17ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης – Εικόνες του 21ου Αιώνα 13-22 Μαρτίου 2015


17ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης – Εικόνες του 21ου Αιώνα 13-22 Μαρτίου 2015

Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015