ΕΡΤ, 3ο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ

"Έστιν ουν Τραγωδία / Μίμησης πράξεως σπουδαίας και τελείας / Μέγεθος εχούσης, ηδυσμένω λόγω / Χωρίς εκάστου των ειδών εν τοις μορίοις / Δρώντων και ου δι απαγγελίας / Δι ελέου και φόβου περαίνουσα /Την των τοιούτων παθημάτων κάθαρσιν" - Αριστοτέλους, "Ποιητική"

Ο ΥΜΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΥ

Φαντάσου έναν καρεκλοκένταυρο με αποκολλημένα τα πισινά του, να έρπει προς το νέο του αξίωμα. Μοιάζει με αλλόκοτο μαλάκιο, αηδιαστικά απροστάτευτο και εμετικά θλιβερό. Την ώρα που πανικόσυρτο, σπεύδει να οχυρωθεί στο νέο του κέλυφος. Ίσως, γι' αυτό και κανένας από τους γυμνόποδες αδελφούς μου, δεν το πατάει. Τόσο πολύ το σιχαίνονται. - Κώστας Ι. Γιαλίνης

ΤΑΙΝΙΕΣ ΕΔΩ (Συνερ/να Κανάλια): www.youtube.com/user/TileorasisDagkilaswww.dailymotion.com/user/ArgyriosDagkilas

ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ: ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΧΑΟΣ *** ΧΑΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ *** 20 Ε/6μ - 30 Ε/12μ

ΟΙ ΚΑΤΑΡΕΣ ΤΟΥ "ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ" ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ, ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!

ΠΡΩΤΟΣ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΣ:
«Τοις ευσεβείς μεν επαγγελλομένοις τα των Ελλήνων δε δυσσεβή δόγματα τη ορθοδόξω και καθολική εκκλησία περί τε ψυχών ανθρωπίνων, και ουρανού και γης, και των άλλων κτισμάτων αναιδώς ή μάλλον ασεβώς επεισάγουσιν ανάθεμα (γ')».

Μετάφραση:
Σε όσους παριστάνουν τους ευσεβείς, ενώ, την ίδια στιγμή, εισάγουν με θράσος ή πολύ περισσότερο με ασέβεια στην Ορθόδοξη και Καθολική Εκκλησία τις ασεβείς δοξασίες των ΕΛΛΗΝΩΝ και για τις ανθρώπινες ψυχές και για τον ουρανό και τη γη και για τα άλλα κτίσματα, ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ!..
Τρεις φορές Ανάθεμα δηλαδή στους:
Ορφέα, Θαλή, Αναξίμανδρο, Αναξιμένη, Πυθαγόρα, Ξενοφάνη, Παρμενίδη, Ζήνωνα, Εμπεδοκλή, Ηράκλειτο, Αναξαγόρα, Δημόκριτο, Σωκράτη, Πλάτωνα κ.α. ΟΛΟΙ οι Αναθεματισμοί: ΕΔΩ


"Οι καλύτερες τουρκικές εφημερίδες (και πληθώρα ιστοσελίδων), είναι οι Ελληνικές!.." Αργ. Δαγκ.

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΙΣ: Οι λογαριασμοί μας στο “Πανοράμιο” μηδενίστηκαν αυτοβούλως. ΜΗΝ τους ψάχνετε...

ΠΡΟΣΟΧΗ!.. ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ...

Οι ιστοσελίδες μας ΔΕΝ δημοσιεύουν Δ.Τ. γραμμένα δίγλωσσα, ήτοι: Ελληνικά ανακατεμένα με Αγγλικούρες, Γερμανικούρες, Γαλλικούρες, υποψιαζόμαστε σε λίγο θα μας στέλνουν και Κινεζικούρες! Συντάσσετε τα Δ.Τ. σας σε αμιγή Ελληνική γλώσσα, δεκτά γίνονται μόνον τα ακρωνύμια σε Λατινικό αλφάβητο, ή φράσεις γνήσιες, ατόφιες της Λατινικής γραφής και γλώσσης.


Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

Τ' ΕΙΧΕΣ ΓΙΑΝΝΗ Μ', Τ' ΕΙΧΑ ΠΑΝΤΑ...

Κοιτάξτε παρακάτω ανακοίνωση του Εθνικού Θεάτρου, για την πανάθλια παράσταση που ανέβασαν και που εκ των υστέρων θέλουν να δικαιολογηθούν:
«Η παράσταση Ισορροπία του “Νας” (εδώ ήταν ένας τίτλος στα αρλουμποφράγκικα) που παίζεται στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου ξέφυγε από τον καλλιτεχνικό της στόχο και μοιάζει, χωρίς να το επιδιώκει, να εξαντλεί τις αντοχές μιας κοινωνίας. Έγινε αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης σε μια δύσκολη συγκυρία και παρερμηνεύτηκε η ιδεολογική της πρόθεση.

Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

ΘΕΑΤΡΟ "ΑΘΗΝΑΙΟΝ"

Το «Τσάι στη Σαχάρα» παρουσιάζει την κωμωδία των Ντάριο Φο - Φράνκα Ράμε «Το ελεύθερο ζευγάρι». Aπό τις 13 Φεβρουαρίου και για λίγες μόνο παραστάσεις στην Κεντρική Σκηνή του Θεάτρου Αθήναιον! Για 3η  συνεχόμενη χρονιά, το «Τσάι στη Σαχάρα», παρουσιάζει την κωμωδία των Ντάριο Φο - Φράνκα Ράμε «Το ελεύθερο ζευγάρι», σε ένα σκηνοθετικά ανατρεπτικό ανέβασμα, με πολλές καινοτομίες, συμμετοχή θεατών και μουσικές παρεμβάσεις! Η παράσταση που χάρισε άφθονο γέλιο τις δύο προηγούμενες, και συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία στην Αθήνα για 3η χρονιά, με πολλά συνεχή χειροκροτήματα από τους ενθουσιώδεις θεατές που γέμιζαν κάθε βράδυ το «Τσάι στη Σαχάρα», ανηφορίζει για ακόμα μια φορά στην συμπρωτεύουσα!
Θέατρο Αθήναιον - Official Page

ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ «IL SIGNORE VITTORIO DE SICA»

Τον χαρισματικό ιταλό δημιουργό Βιτόριο ντε Σίκα, πατέρα του ιταλικού νεορεαλισμού, ο οποίος σφράγισε με το έργο του την παγκόσμια κινηματογραφική ανθολογία, τιμά αυτή την εβδομάδα η Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης, μέσα από το αφιέρωμα «Ο Κυριος Βιττοριο Ντε Σίκα» που παρουσιάζεται από την Πέμπτη 28 έως και την Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016 στην αίθουσα Σταύρος Τορνές (Αποθήκη 1, Λιμάνι).

Οι ταινίες της εβδομάδας στις αίθουσες του ΦΚΘ 28/01-3/02/2016

Συνεχίζονται αυτή την εβδομάδα στο Ολύμπιον οι προβολές του νέου φιλμ του Αλεχάντρο Γκ. Ινιάριτου Η επιστροφή, με τον Λεονάρντο ντι Κάπριο, ταινία η οποία βρίσκεται στην κορυφή των υποψηφιοτήτων για τα φετινά Όσκαρ. Στην αίθουσα Παύλος Ζάννας προβάλλεται το ντοκιμαντέρ της Καλλιόπης Λεγάκη Ψ, ενώ συνεχίζονται οι προβολές του φιλμ Δεσμοί αίματος του Γκρίμουρ Χακόναρσον που απέσπασε το Βραβείο Καλύτερης ταινίας Χρυσός Αλέξανδρος -Θόδωρος Αγγελόπουλος στο 56ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Στην αίθουσα Τζον Κασσαβέτης, στην Αποθήκη 1 στο Λιμάνι, συνεχίζονται οι προβολές της ταινίας. Το μεγάλο σορτάρισμα του Άνταμ ΜακΚέι, ενώ επίσης προβάλλεται και το ντεμπούτο φιλμ του ιταλού σκηνοθέτη Τζόνας Καρπινιάνο Μεντιτερανέα, που ήταν υποψήφιο για το Βραβείο ΛΟΥΞ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και αφηγείται το επικίνδυνο ταξίδι δυο μεταναστών που διασχίζουν τη Σαχάρα και τη Μεσόγειο με προορισμό την Ιταλία. Στην αίθουσα Σταύρος Τορνές, επίσης στην Αποθήκη 1 στο Λιμάνι, η Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης παρουσιάζει ένα αφιέρωμα στον χαρισματικό Ιταλό δημιουργό Βιτόριο ντε Σίκα.

Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΓΕΝΙΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΟΥ ΦΚΘ

To Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης απευθύνει πρόσκληση ενδιαφέροντος για την πλήρωση της θέσης του Γενικού Διευθυντή του φεστιβάλ. Ο Γενικός Διευθυντής διορίζεται με απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού μετά από πρόταση του Διοικητικού Συμβουλίου του φεστιβάλ. Η θέση είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.

Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ Ο.Μ.Μ.Θ. ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ - ΙΟΥΝΙΟΥ 2016

Συνεχίζοντας τη δυναμική πορεία των προηγούμενων εξαμήνων και παρά τις ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες, το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης παρουσιάζει για την περίοδο Ιανουαρίου - Ιουνίου 2016 ένα πρόγραμμα πολυδιάστατο και πολυσυλλεκτικό, γεμάτο εκπλήξεις, ένα πρόγραμμα που αντιστέκεται στις τεράστιες δυσκολίες της εποχής.

ΣΤΗΝ ΙΕΡΗ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

Το  Δημοτικό Ωδείο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου θα πραγματοποιήσει ρεσιτάλ κιθάρας του Γιώργου Ζαρζάνη. 
To ρεσιτάλ αυτό, που  με χαρά η "Διέξοδος" θα  φιλοξενήσει στο  Ιστορικό της Μουσείο, θα  πραγματοποιηθεί  την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016 στις 8 το  βράδυ στο πλαίσιο Διπλωματικών  Εξετάσεων υπό τη μορφή συναυλίας  ανοικτής στο κοινό  και με την συνοδεία στο πιάνο του Ανδρέα Ζαφειρόπουλου,  θα ερμηνευτούν έργα Μπαχ, Ριντριγκο, Ντίενς, Μουνταρρα, Μπαριου και Μπρουερ.
Η επιτροπή των εξετάσεων αποτελείται από τους Ευάγγελο Μπουντούνη, Μάρω Ραζή, Κώστα Ηλιάδη, Λουκά Αδαμόπουλο και Σπύρο Χολέβα.

Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

ΜΙΑ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΜΠΙΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ

Κάποιοι επίσημοι την βιάζουν ή εθελοτυφλούν (Όρα Ακαδημία Αθηνών που αρέσκεται σε ευχολόγια και παρλαπίπες), και κάποιοι τελευταίοι των "Μοϊκανών", μάχονται στις επάλξεις γι' αυτήν. Και ενάντια σ' αυτούς που θέλουν να την αφανίσουν! Γιατί -λέει- την μιλούν μόνον 11 εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο. Δηλαδή, οι Έλληνες. Αυτοί που την εφηυραν.
Μια γλώσσα, πάνω στην οποία βασίζονται και πατούν ΟΛΕΣ οι πολιτισμένες γλώσσες του κόσμου. Η "ΜΗΤΕΡΑ ΤΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ".
Σ.Σ.Σ: ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΤΕΒΗΚΕ ΕΥΘΥΝΗ ΑΛΛΩΝ

Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

ΤΟ ΝΕΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Πρόεδρος Δ.Σ.: Νικήτας Μυλόπουλος. Αντιπρόεδρος Αναστασία Λαδά. Γενικός Γραμματέας  Ιωάννα Ναούμ. Ταμίας Ραφαήλ - Ρόλλυ Γκατένιο Μέλη: Κωνσταντίνος-Σωτήριος Βόμβολος, Δήμος Γκουνταρούλης, Ίντα Μασαράνο, Ιουλία Πιπινιά, Δάφνη Τραγάκη, Ιωάννης Τσιτσελίκης.

Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016

ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ...

Και δεν εκδιώχθηκε... Γιατί ο κ. Δ. Εϊπίδης, ήταν αυτός που έβαλε το "ΦΚΘ" στα 5 καλύτερα της Ευρώπης, και το "ΦΝΤ", στα 3!

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΩΣ ΤΟΥ, ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΗΡΘΕ ΣΤΟ ΙΜΕΙΛ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ:

"Όταν ένας κύκλος ολοκληρώνεται, τα ανάμικτα συναισθήματα είναι αναπόφευκτα. Ύστερα από 24 χρόνια εργασιακής σχέσης, αλλά και σχέσης ζωής με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης αισθάνομαι ότι είναι η κατάλληλη στιγμή να αποχωρήσω από έναν θεσμό, με τον οποίον μοιράζομαι δεσμούς και αναμνήσεις ζωής. Ήρθε η στιγμή να παραδώσω τη σκυτάλη στη νεότερη γενιά, με την ελπίδα και την ευχή ότι στη διάρκεια αυτών των ετών έχω καταφέρει να τους μεταλαμπαδεύσω το πάθος μου για το σινεμά και την εμπειρία μου στη διοργάνωση ενός διεθνούς ακτινοβολίας φεστιβάλ κινηματογράφου.

Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016

ΠΕΘΑΝΕ Η "ΚΑΣΤΑ ΝΤΙΒΑ" ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΚΑΙ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ

Πλήρης ημερών (88 χρονών), άφησε την τελευταία της πνοή η "Γκρέτα Γκάρμπο της Ελλάδος", η "Ίνγκριντ Μπέργκμαν της Σουηδίας", η "Ελληνίδα Ήρα", θεά του θεάτρου και του κινηματογράφου Άννα Συνοδινού.

Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016

ΕΠΑΝΑΛΗΨΕΙΣ ΣΕ "ΑΘΗΝΑΙΟΝ"

«Ερωτόκριτος»

15, 16 & 17 Ιανουαρίου, για 3 ακόμα βραδινές παραστάσεις,
στο Θέατρο Αθήναιον!
Από την πρώτη παρουσίαση συγκλόνισε! Το ζητήσατε... ξαναέρχεται!
Μια παράσταση γεμάτη από τη δύναμη και την ομορφιά του λόγου, τη σκέψη αλλά και τη μουσικότητα της γλώσσας μας, ένα σπουδαίο έργο της νεοελληνικής, αλλά και της παγκόσμιας κληρονομιάς, ο «Ερωτόκριτος» του Βιτσέντζου Κορνάρου, επανέρχεται για τρεις ακόμα βραδιές στην Νεανική Σκηνή του Θεάτρου Αθήναιον!

ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ ΣΤΙΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΤΟΥ "ΦΚΘ"

Οι ταινίες της εβδομάδας στις αίθουσες του ΦΚΘ
07-13/01/2016

Το νέο πολύ αναμενόμενο φιλμ του Κουέντιν Ταραντίνο Οι μισητοί οκτώ προβάλλεται αυτή την Πέμπτη στο Ολύμπιον ενώ συνεχίζονται με επιτυχία οι προβολές των ταινιών Brooklyn του Τζον Κρόουλι, Η σιωπηλή δολοφόνος του Χου Χσιάο-Χσιέν, Τζόι του Ντέιβιντ Ο’ Ράσελ και του ντοκιμαντέρ Το μαργαριταρένιο κουμπί του Πατρίσιο Γκουσμάν.