ΕΡΤ, 3ο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ

"Έστιν ουν Τραγωδία / Μίμησης πράξεως σπουδαίας και τελείας / Μέγεθος εχούσης, ηδυσμένω λόγω / Χωρίς εκάστου των ειδών εν τοις μορίοις / Δρώντων και ου δι απαγγελίας / Δι ελέου και φόβου περαίνουσα /Την των τοιούτων παθημάτων κάθαρσιν" - Αριστοτέλους, "Ποιητική"

Ο ΥΜΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΥ

Φαντάσου έναν καρεκλοκένταυρο με αποκολλημένα τα πισινά του, να έρπει προς το νέο του αξίωμα. Μοιάζει με αλλόκοτο μαλάκιο, αηδιαστικά απροστάτευτο και εμετικά θλιβερό. Την ώρα που πανικόσυρτο, σπεύδει να οχυρωθεί στο νέο του κέλυφος. Ίσως, γι' αυτό και κανένας από τους γυμνόποδες αδελφούς μου, δεν το πατάει. Τόσο πολύ το σιχαίνονται. - Κώστας Ι. Γιαλίνης

ΤΑΙΝΙΕΣ ΕΔΩ (Συνερ/να Κανάλια): www.youtube.com/user/TileorasisDagkilaswww.dailymotion.com/user/ArgyriosDagkilas

ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ: ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΧΑΟΣ *** ΧΑΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ *** 20 Ε/6μ - 30 Ε/12μ

ΟΙ ΚΑΤΑΡΕΣ ΤΟΥ "ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ" ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ, ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!

ΠΡΩΤΟΣ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΣ:
«Τοις ευσεβείς μεν επαγγελλομένοις τα των Ελλήνων δε δυσσεβή δόγματα τη ορθοδόξω και καθολική εκκλησία περί τε ψυχών ανθρωπίνων, και ουρανού και γης, και των άλλων κτισμάτων αναιδώς ή μάλλον ασεβώς επεισάγουσιν ανάθεμα (γ')».

Μετάφραση:
Σε όσους παριστάνουν τους ευσεβείς, ενώ, την ίδια στιγμή, εισάγουν με θράσος ή πολύ περισσότερο με ασέβεια στην Ορθόδοξη και Καθολική Εκκλησία τις ασεβείς δοξασίες των ΕΛΛΗΝΩΝ και για τις ανθρώπινες ψυχές και για τον ουρανό και τη γη και για τα άλλα κτίσματα, ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ!..
Τρεις φορές Ανάθεμα δηλαδή στους:
Ορφέα, Θαλή, Αναξίμανδρο, Αναξιμένη, Πυθαγόρα, Ξενοφάνη, Παρμενίδη, Ζήνωνα, Εμπεδοκλή, Ηράκλειτο, Αναξαγόρα, Δημόκριτο, Σωκράτη, Πλάτωνα κ.α. ΟΛΟΙ οι Αναθεματισμοί: ΕΔΩ


"Οι καλύτερες τουρκικές εφημερίδες (και πληθώρα ιστοσελίδων), είναι οι Ελληνικές!.." Αργ. Δαγκ.

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΙΣ: Οι λογαριασμοί μας στο “Πανοράμιο” μηδενίστηκαν αυτοβούλως. ΜΗΝ τους ψάχνετε...

ΠΡΟΣΟΧΗ!.. ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ...

Οι ιστοσελίδες μας ΔΕΝ δημοσιεύουν Δ.Τ. γραμμένα δίγλωσσα, ήτοι: Ελληνικά ανακατεμένα με Αγγλικούρες, Γερμανικούρες, Γαλλικούρες, υποψιαζόμαστε σε λίγο θα μας στέλνουν και Κινεζικούρες! Συντάσσετε τα Δ.Τ. σας σε αμιγή Ελληνική γλώσσα, δεκτά γίνονται μόνον τα ακρωνύμια σε Λατινικό αλφάβητο, ή φράσεις γνήσιες, ατόφιες της Λατινικής γραφής και γλώσσης.


Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ "ΟΛΥΜΠΙΟΝ"

ΜΥΡΤΩ ΑΛΙΚΑΚΗ ΚΑΙ ΗΛΙΑΣ ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΜΑΖΙ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΟΘΟΝΗ

Στην ταινία 'Το Δέντρο και η Κούνια' της Μαρίας Ντούζα που ανοίγει στη Θεσσαλονίκη
στον κινηματογράφο Ολύμπιον στις 6 Μαρτίου
Από την "Στράντα Φιλμς"
Η ταινία ‘Το Δέντρο και η Κούνια’ ανοίγει στη Θεσσαλονίκη, στον κινηματογράφο Ολύμπιον, στις 6 Μαρτίου. Την Παρασκευή 7/3 και το Σάββατο 8/3 στον κινηματογράφο θα βρίσκονται η σκηνοθέτις Μαρία Ντούζα, ο παραγωγός Μιχάλης Σαραντινός και η συνθέτις Άννα Στερεοπούλου, για να μιλήσουν με το κοινό. Η ταινία έκανε επίσημη πρεμιέρα στο Βελιγράδι το Σάββατο 1 Μαρτίου, στο πλαίσιο του 42ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βελιγραδίου.
Το Δέντρο και η Κούνια’ είναι μια ιστορία οικογενειακής συμφιλίωσης με φόντο της μετακινήσεις των ανθρώπων στα Βαλκάνια και την Ευρώπη. Εμπνευσμένη από ένα πραγματικό περιστατικό, η ταινία αφηγείται πώς τα μέλη μιας οικογένειας για χρόνια χωρισμένα ξαναβρίσκονται ένα Πάσχα, κάτω από την πατρογονική στέγη, σε μια συνάντηση η οποία θα έχει, για τον καθένα, απροσδόκητες συνέπειες.
Στο κέντρο της ιστορίας βρίσκεται η Ελένη Καραπάνου, καθηγήτρια καρδιολογίας στο Λονδίνο, η οποία έχει αποξενωθεί από τον πατέρα της Κυριάκο εδώ και δεκαπέντε χρόνια – από τότε που, αψηφώντας τις επιθυμίες του,  άφησε την Ελλάδα, με σκοπό να εγκατασταθεί στην Αγγλία.  Μια μέρα ο Βρετανός άντρας της, Χάρυ, μετατίθεται στην Κίνα. Αντιμέτωπη με δύσκολα προσωπικά και επαγγελματικά διλήμματα, η Ελένη παίρνει την δεκάχρονη κόρη της, την Άννα, και έρχονται στην Ελλάδα, για Πασχαλινές διακοπές.   Όταν όμως φτάνει σπίτι, τίποτα δεν είναι όπως το περίμενε.  Μια γυναίκα από τη Σερβία, η Νίνα, είναι εγκατεστημένη εκεί μαζί με την εντεκάχρονη κόρη της Μίρα...
Με αφετηρία τις μετατοπίσεις παιδιών από τη Μακεδονία στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης μετά τον Εμφύλιο, η ταινία - που διαδραματίζεται στη Βόρειο Ελλάδα - συνυφαίνει σύγχρονη πραγματικότητα και πρόσφατη ιστορία σε ένα μοντέρνο μύθο όπου οι πρωταγωνιστές, μέσα από τις προσωπικές τους διαδρομές και συγκρούσεις, θα αναζητήσουν εν τέλει την μετάνοια, την αποδοχή και την αγάπη.
Γυρισμένη στην ελληνική επαρχία με ένα εξαιρετικό καστ όπου συμμετέχουν η Μυρτώ Αλικάκη,  ο Ηλίας Λογοθέτης, ο Νίκος Ορφανός και η Σέρβα ηθοποιός Μιριάννα Καράνοβιτς (Άντεργκράουντ, Ο Μπαμπάς Λείπει σε Ταξίδι για Δουλειές), η ταινία Το Δέντρο και η Κούνια είναι η πρώτη μεγάλου μήκους της Μαρίας Ντούζα, που σπούδασε στη N.T.S. της Αγγλίας. Η ταινία αναπτύχθηκε στο πλαίσιο των Εργαστηρίων MFI και πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του προγράμματος "Μίντια" της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από το στάδιο της συγγραφής μέχρι το στάδιο της παραγωγής.

Υπενθυμίζουμε ότι η ταινία που είναι Ελληνοσερβική συμπαραγωγή, στο εξωτερικό εκπροσωπείται από την αυστριακή εταιρεία E.F.G., που με νέο αγγλικό τίτλο ως ‘Μια τοποθεσία που την λένε Σπίτι’ (http://www.eastwest-distribution.com/film/a_place_called_home) την μεταγλωττίζει ήδη σε τρεις γλώσσες με στόχο τη διανομή της στις Γερμανικές και Αυστριακές αίθουσες, αμέσως μετά την προγραμματισμένη προβολή της στη Σερβία και τις υπόλοιπες χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβίας το φθινόπωρο.

Συντελεστές
Σενάριο: Μαρία Ντούζα, Βασισμένο σε μια ιδέα της Ελένης Ατσίκμπαση
Σκηνοθεσία: Μαρία Ντούζα
Παίζουν: Μυρτώ Αλικάκη, Ηλίας Λογοθέτης, Μιριάννα Καράνοβιτς, Νίκος Ορφανός, Ίρις Μήττα, Γεννάδειος Πάτσης, Γιώργος Σουξές ,Τζον Μπίκνελ, Ελένη Κουλέτση
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Ζαφείρης Επαμεινώνδας
Σκηνικά: Τζιοβάννι Τζανέτης
Μοντάζ: Γιάννης Κωσταβάρας
Ήχος: Στέφανος Ευθυμίου
Μουσική: Άννα Στερεοπούλου
Παραγωγή: Steficon
Συμπαραγωγή: Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, ΕΡΤ, NOVA,κ.λ.π.
Απόκομα της ταινίας ΕΔΩ: http://www.youtube.com/watch?v=wElao5H4Tbo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.