ΕΡΤ, 3ο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ

"Έστιν ουν Τραγωδία / Μίμησης πράξεως σπουδαίας και τελείας / Μέγεθος εχούσης, ηδυσμένω λόγω / Χωρίς εκάστου των ειδών εν τοις μορίοις / Δρώντων και ου δι απαγγελίας / Δι ελέου και φόβου περαίνουσα /Την των τοιούτων παθημάτων κάθαρσιν" - Αριστοτέλους, "Ποιητική"

Ο ΥΜΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΥ

Φαντάσου έναν καρεκλοκένταυρο με αποκολλημένα τα πισινά του, να έρπει προς το νέο του αξίωμα. Μοιάζει με αλλόκοτο μαλάκιο, αηδιαστικά απροστάτευτο και εμετικά θλιβερό. Την ώρα που πανικόσυρτο, σπεύδει να οχυρωθεί στο νέο του κέλυφος. Ίσως, γι' αυτό και κανένας από τους γυμνόποδες αδελφούς μου, δεν το πατάει. Τόσο πολύ το σιχαίνονται. - Κώστας Ι. Γιαλίνης

ΤΑΙΝΙΕΣ ΕΔΩ (Συνερ/να Κανάλια): www.youtube.com/user/TileorasisDagkilaswww.dailymotion.com/user/ArgyriosDagkilas

ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ: ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΧΑΟΣ *** ΧΑΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ *** 20 Ε/6μ - 30 Ε/12μ

ΟΙ ΚΑΤΑΡΕΣ ΤΟΥ "ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ" ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ, ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!

ΠΡΩΤΟΣ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΣ:
«Τοις ευσεβείς μεν επαγγελλομένοις τα των Ελλήνων δε δυσσεβή δόγματα τη ορθοδόξω και καθολική εκκλησία περί τε ψυχών ανθρωπίνων, και ουρανού και γης, και των άλλων κτισμάτων αναιδώς ή μάλλον ασεβώς επεισάγουσιν ανάθεμα (γ')».

Μετάφραση:
Σε όσους παριστάνουν τους ευσεβείς, ενώ, την ίδια στιγμή, εισάγουν με θράσος ή πολύ περισσότερο με ασέβεια στην Ορθόδοξη και Καθολική Εκκλησία τις ασεβείς δοξασίες των ΕΛΛΗΝΩΝ και για τις ανθρώπινες ψυχές και για τον ουρανό και τη γη και για τα άλλα κτίσματα, ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ!..
Τρεις φορές Ανάθεμα δηλαδή στους:
Ορφέα, Θαλή, Αναξίμανδρο, Αναξιμένη, Πυθαγόρα, Ξενοφάνη, Παρμενίδη, Ζήνωνα, Εμπεδοκλή, Ηράκλειτο, Αναξαγόρα, Δημόκριτο, Σωκράτη, Πλάτωνα κ.α. ΟΛΟΙ οι Αναθεματισμοί: ΕΔΩ


"Οι καλύτερες τουρκικές εφημερίδες (και πληθώρα ιστοσελίδων), είναι οι Ελληνικές!.." Αργ. Δαγκ.

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΙΣ: Οι λογαριασμοί μας στο “Πανοράμιο” μηδενίστηκαν αυτοβούλως. ΜΗΝ τους ψάχνετε...

ΠΡΟΣΟΧΗ!.. ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ...

Οι ιστοσελίδες μας ΔΕΝ δημοσιεύουν Δ.Τ. γραμμένα δίγλωσσα, ήτοι: Ελληνικά ανακατεμένα με Αγγλικούρες, Γερμανικούρες, Γαλλικούρες, υποψιαζόμαστε σε λίγο θα μας στέλνουν και Κινεζικούρες! Συντάσσετε τα Δ.Τ. σας σε αμιγή Ελληνική γλώσσα, δεκτά γίνονται μόνον τα ακρωνύμια σε Λατινικό αλφάβητο, ή φράσεις γνήσιες, ατόφιες της Λατινικής γραφής και γλώσσης.


Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΥ

Αρχιμηνιά κι αρχιχρονιά, κι αρχή καλός μας χρόνος...”
Σε
ΟΛΟΥΣ τους ΕΛΛΗΝΕΣ απανταχού της γης, πλην ελληνοφώνων προδοτών και καθαρμάτων πολιτικών, της τελευταίας 60ετίας. Σ' αυτούς και τις οικογένειές τους, είθε ο καινούργιος χρόνος να φέρει τις δέκα πληγές του Φαραώ, να ξεκουμπιστούν στο πυρ το εξώτερο και τοις κολαζομένοις αυτού, αφού η Ελληνική Δικαιοσύνη δεν λέει να καταδικάσει με την εσχάτη των ποινών για αισχρή προδοσία και ξεπούλημα της Ελλάδος στους εχθρούς της.

Φτωχοί και αδύνατοι όλου του κόσμου, ευτυχείτε όσο μπορείτε, στη δυστυχία σας που συσσωρεύουν καθημερινώς επάνω σας, αυτοί που μεριμνούν για σας, πριν από σας.
Υγεία, ευτυχία σε όλους, έρρωσθε και αγαλλιάσθε το έτος 2012.



«ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΥ»
- Μόνο για 5 παραστάσεις!


Nosferatu… ο ζων νεκρός. / Πίνει το αίμα των θυμάτων του. / Μεταβάλει τα θύματά του σε φαντάσματα. / Είναι σαν σκιά που δεν έχει αντανάκλαση. / Τη νύχτα διαπερνά τους τοίχους ως νυχτερίδα. / Μην ελπίζετε ‘σεις που σας πλησιάζει. Το Θεάτρου Έξω από τα Τείχη παρουσιάζει το έργο ''ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΥ''. H ιστορία του σκοτεινού Κόμη που είναι εγκλωβισμένος στο χρόνο και καταδικασμένος να ζει τη ματαιότητα της κάθε μέρας. H παράσταση είναι βασισμένη στο έργο του Ιρλανδού συγγραφέα Μπράμ Στόουκερ «Δράκουλας», το οποίο επηρέασε καθοριστικά το φανταστικό, την «γοτθική» λογοτεχνία και την λογοτεχνία τρόμου στις αρχές του εικοστού αιώνα. Το 1921, σχεδόν ένα τέταρτο του αιώνα μετά την δημοσίευση του «Δράκουλα», ένας νεαρός Γερμανός σκηνοθέτης ο Φρίντριχ Βίλχλμ Μουρνάου αποφάσισε να γυρίσει την πρώτη ταινία φρίκης του Δράκουλα.
Η βουβή ταινία του με τίτλο «ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΥ ο Βρικόλακας - Μια συμφωνία τρόμου» παρουσιάστηκε στο Βερολίνο το 1922. Από τότε ο ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΥ (η λέξη είναι ελληνική και σημαίνει «ο φέρων την νόσον») συνεχίζει να προβάλλεται στους κινηματογράφους τέχνης όλου του κόσμου και είναι πλέον μια ταινία σταθμός, ένα μνημείο του παγκόσμιου κινηματογράφου.
Το 1978 ο Βέρνερ Χέρτσοκ γύρισε την ταινία «Nosferatu, το φάντασμα της νύχτας», με τον Κλάους Κίνσκι την Ιζαμπέλ Ατζανί και τον Μπρούνο Γκας. Ο Χέρτσοκ παρουσιάζει έναν βρικόλακα κουρασμένο από την αιωνιότητα, αδύναμο, αφημένο στην μοίρα του να περιμένει την λύτρωση του θανάτου. Σ' αυτό το σκεπτικό βασίζεται και η παράσταση «Nosferatu» στην οποία προβάλλονται και αποσπάσματα από τις δύο αυτές αριστουργηματικές ταινίες.
Σκηνοθεσία - θεατρική προσαρμογή: Καίτη Σαμαρά / Σκηνικά – κοστούμια - φωτισμοί: Απόστολος Αποστολίδης / Φωτογραφία: Σοφία Ζωντανού / Μακιγιάζ: Αγγελική Στουρνάρα / Ηχογράφηση: Νίκος Γεωργάκης
Παίζουν με σειρά εμφάνισης: Αγγελική Στουρνάρα, Έλενα Σταφυλίδου, Αρετή Πολυμενίδη, Θεόφιλος Αναστασιάδης, Αναστασία Θεοδωρίδου, Μαίρη Πραξιγά, Θοδωρής Μαυροειδής,
Νατάσσα Αγγελοπούλου, Κώστας Λαζαρίδης, Κίτη Χαραλαμπίδου, Ιωάννα Χατζηιωακειμίδου

Από Τετάρτη 11 έως Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2011, στο «Θέατρο Έξω από τα Τείχη»,
Πανεπιστημίου 2 – Ευαγγελίστρια.

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 21:15 - ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: 10€ (κανονικό), 8€ (φοιτητικό) -
ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ: 2310-210308 και 6974397744

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.