ΕΡΤ, 3ο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ

"Έστιν ουν Τραγωδία / Μίμησης πράξεως σπουδαίας και τελείας / Μέγεθος εχούσης, ηδυσμένω λόγω / Χωρίς εκάστου των ειδών εν τοις μορίοις / Δρώντων και ου δι απαγγελίας / Δι ελέου και φόβου περαίνουσα /Την των τοιούτων παθημάτων κάθαρσιν" - Αριστοτέλους, "Ποιητική"

Ο ΥΜΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΥ

Φαντάσου έναν καρεκλοκένταυρο με αποκολλημένα τα πισινά του, να έρπει προς το νέο του αξίωμα. Μοιάζει με αλλόκοτο μαλάκιο, αηδιαστικά απροστάτευτο και εμετικά θλιβερό. Την ώρα που πανικόσυρτο, σπεύδει να οχυρωθεί στο νέο του κέλυφος. Ίσως, γι' αυτό και κανένας από τους γυμνόποδες αδελφούς μου, δεν το πατάει. Τόσο πολύ το σιχαίνονται. - Κώστας Ι. Γιαλίνης

ΤΑΙΝΙΕΣ ΕΔΩ (Συνερ/να Κανάλια): www.youtube.com/user/TileorasisDagkilaswww.dailymotion.com/user/ArgyriosDagkilas

ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ: ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΧΑΟΣ *** ΧΑΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ *** 20 Ε/6μ - 30 Ε/12μ

ΟΙ ΚΑΤΑΡΕΣ ΤΟΥ "ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ" ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ, ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!

ΠΡΩΤΟΣ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΣ:
«Τοις ευσεβείς μεν επαγγελλομένοις τα των Ελλήνων δε δυσσεβή δόγματα τη ορθοδόξω και καθολική εκκλησία περί τε ψυχών ανθρωπίνων, και ουρανού και γης, και των άλλων κτισμάτων αναιδώς ή μάλλον ασεβώς επεισάγουσιν ανάθεμα (γ')».

Μετάφραση:
Σε όσους παριστάνουν τους ευσεβείς, ενώ, την ίδια στιγμή, εισάγουν με θράσος ή πολύ περισσότερο με ασέβεια στην Ορθόδοξη και Καθολική Εκκλησία τις ασεβείς δοξασίες των ΕΛΛΗΝΩΝ και για τις ανθρώπινες ψυχές και για τον ουρανό και τη γη και για τα άλλα κτίσματα, ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ!..
Τρεις φορές Ανάθεμα δηλαδή στους:
Ορφέα, Θαλή, Αναξίμανδρο, Αναξιμένη, Πυθαγόρα, Ξενοφάνη, Παρμενίδη, Ζήνωνα, Εμπεδοκλή, Ηράκλειτο, Αναξαγόρα, Δημόκριτο, Σωκράτη, Πλάτωνα κ.α. ΟΛΟΙ οι Αναθεματισμοί: ΕΔΩ


"Οι καλύτερες τουρκικές εφημερίδες (και πληθώρα ιστοσελίδων), είναι οι Ελληνικές!.." Αργ. Δαγκ.

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΙΣ: Οι λογαριασμοί μας στο “Πανοράμιο” μηδενίστηκαν αυτοβούλως. ΜΗΝ τους ψάχνετε...

ΠΡΟΣΟΧΗ!.. ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ...

Οι ιστοσελίδες μας ΔΕΝ δημοσιεύουν Δ.Τ. γραμμένα δίγλωσσα, ήτοι: Ελληνικά ανακατεμένα με Αγγλικούρες, Γερμανικούρες, Γαλλικούρες, υποψιαζόμαστε σε λίγο θα μας στέλνουν και Κινεζικούρες! Συντάσσετε τα Δ.Τ. σας σε αμιγή Ελληνική γλώσσα, δεκτά γίνονται μόνον τα ακρωνύμια σε Λατινικό αλφάβητο, ή φράσεις γνήσιες, ατόφιες της Λατινικής γραφής και γλώσσης.


Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

30ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΑΠΟ 15 ΕΩΣ 20 ΙΟΥΛΙΟΥ 2012

Από τις 15 έως και τις 20 Ιουλίου 2012, θα πραγματοποιηθούν στη Θεσσαλονίκη οι εργασίες του 30ου Παγκόσμιου Συνεδρίου της Διεθνούς Ένωσης για τη Μουσική Εκπαίδευση (ISME - International Society for Music Education) που συνδιοργανώνουν η Ελληνική Ένωση για τη Μουσική Εκπαίδευση (Ε.Ε.Μ.Ε.) με την ISME. Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Δήμου Θεσσαλονίκης και θα λάβει χώρα στις εγκαταστάσεις του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης.
Το θέμα του φετινού συνεδρίου είναι συνυφασμένο με τον Ελληνικό Πολιτισμό και την σημαντική του παρακαταθήκη στην Παγκόσμια Μουσική Κοινότητα. Ο τίτλος του είναι: «Music Paedeia: From Ancient Greek Philosophers towards Global Music Communities» (Μουσική Παιδεία: Από τους Αρχαίους Έλληνες Φιλοσόφους προς τις Παγκόσμιες Μουσικές Κοινότητες). Βασικοί άξονές του είναι μεταξύ άλλων η Μουσική Παιδεία και ο ρόλος της Μουσικής στην πορεία της Ανθρωπότητας, τα Μουσικά Περιβάλλοντα και η Μουσική Διδασκαλία - Μάθηση, η Δόμηση και Αποδόμηση των Φιλοσοφιών για τη Μουσική Εκπαίδευση, η Μουσική Ψυχολογία και η φύση της Μουσικής Εμπειρίας.
Για το σκοπό αυτό, αναμένεται να παραβρεθούν στη Θεσσαλονίκη συνολικά 2500 μουσικοπαιδαγωγοί και μουσικοί, από τους οποίους 1500 και πλέον είναι σύνεδροι από 70 χώρες, ενώ πάνω από 1000 μουσικοί θα είναι τα μέλη των 100 καλλιτεχνικών σχημάτων από 45 χώρες του κόσμου που πλαισιώνουν το πρόγραμμα του συνεδρίου. Σημαντικοί ομιλητές θα είναι μεταξύ άλλων επιστήμονες και φιλόσοφοι της Μουσικής Παιδαγωγικής όπως οι John Baily, Miguel Angel Peña Mora, David Elliott, Paul Lehman, Wayne Bowman, June Boyce-Tillman και από την Ελλάδα ο Συνθέτης Νίκος Κυπουργός και ο μουσικοπαιδαγωγός Παναγιώτης Κανελλόπουλος.
Είναι η πρώτη φορά που το συνέδριο αυτό ή κάποιο ανάλογης εμβέλειας για το επιστημονικό πεδίο της Μουσικής Παιδαγωγικής, γίνεται στη χώρα μας. Η επιτυχία του σε καιρούς κοινωνικοοικονομικής κρίσης, έχει ιδιαίτερη σημασία και θετικό αντίκτυπο εντός και εκτός Ελλάδος.
Όπως δηλώνει σχετικά ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού Σπύρος Πέγκας «το μοναδικό σε μέγεθος και επιστημονική – μουσικοπαιδαγωγική - καλλιτεχνική και πολιτιστική αξία συνέδριο, δε θα μπορούσε να μην απευθύνεται και στο ευρύτερο κοινό της πόλης που το υποδέχεται. Πολύ περισσότερο όταν αυτή γιορτάζει τα 100 χρόνια από την απελευθέρωσή της. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης, στηρίζει τη σημαντική αυτή διοργάνωση και σχεδιάζει ανοικτές συναυλίες στο παραλιακό μέτωπο της πόλης με τη συμμετοχή συγκροτημάτων που θα βρεθούν στην πόλη, με αφορμή το Συνέδριο».
Επίσης, ανοιχτή στο κοινό θα είναι και η Ελληνική βραδιά που θα γίνει με τη συμμετοχή πολλών επιφανών ελλήνων καλλιτεχνών στον προαύλιο χώρο του Μεγάρου το βράδυ της Τετάρτης 18 Ιουλίου 2012.
Η ISME, με μία διεθνή ιστορία που ξεκινάει από την ίδρυσή της από το Διεθνές Μουσικό Συμβούλιο της UNESCO το 1953 και με μέλη σε περισσότερες από 70 χώρες του κόσμου, πραγματοποιεί παγκόσμια συνέδρια κάθε δύο χρόνια, σε διαφορετική χώρα. Σημειώνεται ότι η μέχρι στιγμής κίνηση, δείχνει πως ο τελικός αριθμός θα ξεπεράσει κάθε προηγούμενο ρεκόρ, γεγονός που καθιστά το 30ο συνέδριο σταθμό στα παγκόσμια χρονικά ανάλογων μουσικοπαιδαγωγικών συνεδρίων.
Η Ε.Ε.Μ.Ε., ιδρύθηκε το 1997 στη Θεσσαλονίκη και είναι πανελλήνια Επιστημονική Ένωση μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, με μέλη από όλη την Ελλάδα και στόχο την αναβάθμιση της μουσικής εκπαίδευσης στη χώρα μας μέσα από ποικίλες δράσεις, (συνέδρια, διαλέξεις, σεμινάρια, εργαστήρια, ενημερωτικές συναντήσεις, καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και επιστημονικές εκδόσεις).

Μέχρι τις 15 Μαΐου ισχύουν οι προνομιακές τιμές εγγραφής στο συνέδριο

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή για την παρακολούθηση του Συνεδρίου, κατόπιν επικοινωνίας με την γραμματεία της Ε.Ε.Μ.Ε. στην ηλεκτρονική διεύθυνση isme2012@eeme.gr και στο τηλεφωνικό νούμερο 6939 560404.

Περισσότερες Πληροφορίες για το συνέδριο και τις παράλληλες εκδηλώσεις
Για την Ε.Ε.Μ.Ε.: www.eeme.gr Για την ISME, στο : www.isme.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.