Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ

"Έστιν ουν Τραγωδία / Μίμησης πράξεως σπουδαίας και τελείας / Μέγεθος εχούσης, ηδυσμένω λόγω / Χωρίς εκάστου των ειδών εν τοις μορίοις / Δρώντων και ου δι απαγγελίας / Δι ελέου και φόβου περαίνουσα /Την των τοιούτων παθημάτων κάθαρσιν" - Αριστοτέλους, "Ποιητική"

Ο ΥΜΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΥ

Φαντάσου έναν καρεκλοκένταυρο με αποκολλημένα τα πισινά του, να έρπει προς το νέο του αξίωμα. Μοιάζει με αλλόκοτο μαλάκιο, αηδιαστικά απροστάτευτο και εμετικά θλιβερό. Την ώρα που πανικόσυρτο, σπεύδει να οχυρωθεί στο νέο του κέλυφος. Ίσως, γι' αυτό και κανένας από τους γυμνόποδες αδελφούς μου, δεν το πατάει. Τόσο πολύ το σιχαίνονται. - Κώστας Ι. Γιαλίνης

ΤΑΙΝΙΕΣ ΕΔΩ (Συνερ/να Κανάλια): www.youtube.com/user/TileorasisDagkilaswww.dailymotion.com/user/ArgyriosDagkilas

ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ: ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΧΑΟΣ *** ΧΑΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ *** 20 Ε/6μ - 30 Ε/12μ

ΟΙ ΚΑΤΑΡΕΣ ΤΟΥ "ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ" ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ, ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!

ΠΡΩΤΟΣ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΣ:
«Τοις ευσεβείς μεν επαγγελλομένοις τα των Ελλήνων δε δυσσεβή δόγματα τη ορθοδόξω και καθολική εκκλησία περί τε ψυχών ανθρωπίνων, και ουρανού και γης, και των άλλων κτισμάτων αναιδώς ή μάλλον ασεβώς επεισάγουσιν ανάθεμα (γ')».

Μετάφραση:
Σε όσους παριστάνουν τους ευσεβείς, ενώ, την ίδια στιγμή, εισάγουν με θράσος ή πολύ περισσότερο με ασέβεια στην Ορθόδοξη και Καθολική Εκκλησία τις ασεβείς δοξασίες των ΕΛΛΗΝΩΝ και για τις ανθρώπινες ψυχές και για τον ουρανό και τη γη και για τα άλλα κτίσματα, ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ!..
Τρεις φορές Ανάθεμα δηλαδή στους:
Ορφέα, Θαλή, Αναξίμανδρο, Αναξιμένη, Πυθαγόρα, Ξενοφάνη, Παρμενίδη, Ζήνωνα, Εμπεδοκλή, Ηράκλειτο, Αναξαγόρα, Δημόκριτο, Σωκράτη, Πλάτωνα κ.α. ΟΛΟΙ οι Αναθεματισμοί: ΕΔΩ


"Οι καλύτερες τουρκικές εφημερίδες (και πληθώρα ιστοσελίδων), είναι οι Ελληνικές!.." Αργ. Δαγκ.

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΙΣ: Οι λογαριασμοί μας στο “Πανοράμιο” μηδενίστηκαν αυτοβούλως. ΜΗΝ τους ψάχνετε...

ΠΡΟΣΟΧΗ!.. ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ...

Οι ιστοσελίδες μας ΔΕΝ δημοσιεύουν Δ.Τ. γραμμένα δίγλωσσα, ήτοι: Ελληνικά ανακατεμένα με Αγγλικούρες, Γερμανικούρες, Γαλλικούρες, υποψιαζόμαστε σε λίγο θα μας στέλνουν και Κινεζικούρες! Συντάσσετε τα Δ.Τ. σας σε αμιγή Ελληνική γλώσσα, δεκτά γίνονται μόνον τα ακρωνύμια σε Λατινικό αλφάβητο, ή φράσεις γνήσιες, ατόφιες της Λατινικής γραφής και γλώσσης.


Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2012


2ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΧΟΡΟΥ – 22 ΕΩΣ 28 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012 – Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, ο Δήμος Θεσσαλονίκης διοργανώνει το Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού, με τη συμμετοχή καταξιωμένων και πολλά υποσχόμενων καλλιτεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Το Φεστιβάλ θα διαρκέσει από τις 22 έως τις 28 Ιουνίου 2012, ενώ προάγγελός του είναι μία σειρά ανοιχτών δωρεάν σεμιναρίων, που απευθύνονται σε επαγγελματίες χορευτές της πόλης, από τον χορευτή και χορογράφο Anton Lachky, η οποία ξεκίνησε χθες 18 και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 22 Ιουνίου.
Να σημειωθεί ότι ο Δήμος Θεσσαλονίκης διοργάνωσε τον Απρίλιο του 2012, μία σειρά δωρεάν ανοιχτών σεμιναρίων με την καταξιωμένη χορογράφο και performer Ann Cooper Albright, σε συνεργασία με το Σωματείο Ελλήνων Χορογράφων.
Το σεμινάριο του Anton Lachky με τίτλο «Puzzle’s Work» πραγματοποιείται στην Χ.Α.Ν.Θ. και έχει καθημερινή διάρκεια 4:30 ωρών.
Οι παραστάσεις στο πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού θα πραγματοποιηθούν στο Δημοτικό Θέατρο Κήπου και στο Θέατρο «Άνετον», με ώρα έναρξης 21:30. Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη. Όπως τονίζει ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού Σπύρος Πέγκας, «αποφασίσαμε να δώσουμε την δυνατότητα σε όλους τους συμπολίτες μας, να παρακολουθήσουν το 2ο Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού, συνυπολογίζοντας την δυσχερή οικονομική συγκυρία, αλλά και την ανάγκη προβολής των νέων καλλιτεχνών που έχουν αφοσιωθεί στην τέχνη του χορού».

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ 2ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΧΟΡΟΥ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ ΩΣ ΕΞΗΣ:

22 ΙΟΥΝΙΟΥ - ΘΕΑΤΡΟ ΚΗΠΟΥ
Anton Lachky - Solo Performance
Τάσος Καραχάλιος – «Χορός/Χορευτής/Τάσος 2012»
Χοροθέατρο «Αδράστεια» - «Μια Στιγμή»

23 ΙΟΥΝΙΟΥ - ΘΕΑΤΡΟ ΑΝΕΤΟΝ
«Pas.Par.Tu» - «Struggling»
Ομάδα Χορού «Τρίγωνο» / Πρότυπη Σχολής Χορού Δήμου Καλαμαριάς – «Τρίγωνο»
24 ΙΟΥΝΙΟΥ - ΘΕΑΤΡΟ ΚΗΠΟΥ
«Balletan» - «Κοιτώντας Πίσω, Προχώρησα»
«Contact» - «Οιδίποδας»
«B+6» - «Kind Of A Woman»

25 ΙΟΥΝΙΟΥ – ΘΕΑΤΡΟ ΚΗΠΟΥ
Ανοιχτό αυτοσχεδιαστικό μάθημα με τον χορευτή Τάσο Καραχάλιο.
Κρουστά: Λάζαρος Πλιάμπας, κιθάρα: Sonny Touch

26 IOYNIOY - ΘΕΑΤΡΟ ΑΝΕΤΟΝ
«Introspectus» - «Seyt»
Χοροθέατρο «Ακροποδητί» - «Προσευχή – Σχεδίασμα σε 7 σκηνές»

27 IOYNIOY - ΘΕΑΤΡΟ ΚΗΠΟΥ
«Κιναίσθηση» - «Homesick»
«Trickortreat» - «Kokoblocko»
«Μίνθη» - «Τείχη»
Τέλος, στις 28 Ιουνίου, η χορευτική ομάδα «Lumin-D-ance» θα παρουσιάσει την performance «Last Dance»στον πολυχώρο εκθέσεων «dynamoproject», (Τύπου 5, περιοχή Βαλαωρίτου).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.