Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ

"Έστιν ουν Τραγωδία / Μίμησης πράξεως σπουδαίας και τελείας / Μέγεθος εχούσης, ηδυσμένω λόγω / Χωρίς εκάστου των ειδών εν τοις μορίοις / Δρώντων και ου δι απαγγελίας / Δι ελέου και φόβου περαίνουσα /Την των τοιούτων παθημάτων κάθαρσιν" - Αριστοτέλους, "Ποιητική"

Ο ΥΜΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΥ

Φαντάσου έναν καρεκλοκένταυρο με αποκολλημένα τα πισινά του, να έρπει προς το νέο του αξίωμα. Μοιάζει με αλλόκοτο μαλάκιο, αηδιαστικά απροστάτευτο και εμετικά θλιβερό. Την ώρα που πανικόσυρτο, σπεύδει να οχυρωθεί στο νέο του κέλυφος. Ίσως, γι' αυτό και κανένας από τους γυμνόποδες αδελφούς μου, δεν το πατάει. Τόσο πολύ το σιχαίνονται. - Κώστας Ι. Γιαλίνης

ΤΑΙΝΙΕΣ ΕΔΩ (Συνερ/να Κανάλια): www.youtube.com/user/TileorasisDagkilaswww.dailymotion.com/user/ArgyriosDagkilas

ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ: ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΧΑΟΣ *** ΧΑΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ *** 20 Ε/6μ - 30 Ε/12μ

ΟΙ ΚΑΤΑΡΕΣ ΤΟΥ "ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ" ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ, ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!

ΠΡΩΤΟΣ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΣ:
«Τοις ευσεβείς μεν επαγγελλομένοις τα των Ελλήνων δε δυσσεβή δόγματα τη ορθοδόξω και καθολική εκκλησία περί τε ψυχών ανθρωπίνων, και ουρανού και γης, και των άλλων κτισμάτων αναιδώς ή μάλλον ασεβώς επεισάγουσιν ανάθεμα (γ')».

Μετάφραση:
Σε όσους παριστάνουν τους ευσεβείς, ενώ, την ίδια στιγμή, εισάγουν με θράσος ή πολύ περισσότερο με ασέβεια στην Ορθόδοξη και Καθολική Εκκλησία τις ασεβείς δοξασίες των ΕΛΛΗΝΩΝ και για τις ανθρώπινες ψυχές και για τον ουρανό και τη γη και για τα άλλα κτίσματα, ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ!..
Τρεις φορές Ανάθεμα δηλαδή στους:
Ορφέα, Θαλή, Αναξίμανδρο, Αναξιμένη, Πυθαγόρα, Ξενοφάνη, Παρμενίδη, Ζήνωνα, Εμπεδοκλή, Ηράκλειτο, Αναξαγόρα, Δημόκριτο, Σωκράτη, Πλάτωνα κ.α. ΟΛΟΙ οι Αναθεματισμοί: ΕΔΩ


"Οι καλύτερες τουρκικές εφημερίδες (και πληθώρα ιστοσελίδων), είναι οι Ελληνικές!.." Αργ. Δαγκ.

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΙΣ: Οι λογαριασμοί μας στο “Πανοράμιο” μηδενίστηκαν αυτοβούλως. ΜΗΝ τους ψάχνετε...

ΠΡΟΣΟΧΗ!.. ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ...

Οι ιστοσελίδες μας ΔΕΝ δημοσιεύουν Δ.Τ. γραμμένα δίγλωσσα, ήτοι: Ελληνικά ανακατεμένα με Αγγλικούρες, Γερμανικούρες, Γαλλικούρες, υποψιαζόμαστε σε λίγο θα μας στέλνουν και Κινεζικούρες! Συντάσσετε τα Δ.Τ. σας σε αμιγή Ελληνική γλώσσα, δεκτά γίνονται μόνον τα ακρωνύμια σε Λατινικό αλφάβητο, ή φράσεις γνήσιες, ατόφιες της Λατινικής γραφής και γλώσσης.


Σάββατο, 25 Αυγούστου 2012

«ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΣΕ ΜΝΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΜΟΥΣΕΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ» 29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΕΩΣ 5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, ο Δήμος Θεσσαλονίκης διοργανώνει τον κύκλο εκδηλώσεων «Μουσικές στα Μνημεία και τα Μουσεία της πόλης».
Από τις 29 Αυγούστου έως και τις 5 Σεπτεμβρίου 2012, οι ιστορικοί χώροι της Θεσσαλονίκης θα πλημμυρίσουν από ξεχωριστές εκδηλώσεις, με επίκεντρο τις σύγχρονες αλλά και τις κλασικές δημιουργίες.
Στη Συνέντευξη Τύπου η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012, διοργανωτές, φορείς και καλλιτέχνες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα εξέφρασαν από κοινού την ικανοποίηση τους για την πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Πολιτισμού και Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης και την ελπίδα ότι οι εκδηλώσεις θα συνοδευτούν από τη μεγαλύτερη δυνατή ανταπόκριση του κόσμου.
Ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού Σπύρος Πέγκας, τόνισε το γεγονός ότι οι «Μουσικές στα Μνημεία και στα Μουσεία» αποτελούν μέρος της γενικότερης φιλοσοφίας του Δήμου Θεσσαλονίκης, ότι πρέπει να υπάρχει μία βιωματική σχέση των κατοίκων της πόλης με την πολιτιστική μας κληρονομιά. «Επιθυμία μας» ανέφερε χαρακτηριστικά «είναι να παροτρύνουμε τον κόσμο να εισέλθει στους συγκεκριμένους χώρους. Η ανταπόκριση του κοινού την πρώτη χρονιά ήταν εντυπωσιακή και έτσι φέτος διευρύνουμε τις εκδηλώσεις, με τη συνεργασία μας με τα Μουσεία, τη βραδιά της Πανσελήνου (31η Αυγούστου), στο πλαίσιο των δράσεων που προγραμματίζει το Υπουργείο Πολιτισμού. Τα πράγματα όσον αφορά το οικονομικό σκέλος αναμένεται να γίνουν δυσκολότερα, αλλά εμείς θα συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που πιστεύουμε ότι είναι το σωστό, με πολύ λίγα χρήματα και ελάχιστα μέσα, αλλά με τη στήριξη και την καλή διάθεση προσφοράς, όλων όσοι εμπλέκονται με τον πολιτισμό και πιστεύουν όπως κι εμείς ότι αυτό είναι το βασικό προϊόν που παράγει η χώρα μας» κατέληξε ο κ. Πέγκας.

Στη διάρκεια της Συνέντευξης αναγνώστηκε μέρος της επιστολής του Πρέσβη του Βελγίου στην Αθήνα, (...)*, ο οποίος με αφορμή την εκδήλωση με τίτλο «Τα Βέλγικα» σημειώνει πως κομίζει εκ μέρους της χώρας του ένα μήνυμα αλληλεγγύης και ενότητας. «Ο πολιτισμός ενώνει τα κράτη και ακόμη πιο σημαντικό, ενώνει τους ανθρώπους. Η Ελλάδα και το Βέλγιο είναι δύο κράτη ενωμένα με τους ερμηνευτές τους και με τις συνθέσεις τους. Η μόνη αναμέτρηση που αναζητούμε είναι η καλλιτεχνική αναμέτρηση του 19ου και του 20ου αιώνα» καταλήγει στο μήνυμά του ο κ.  (...)*.

Η διευθύντρια της ΙΣΤ΄ εφορείας κλασικών αρχαιοτήτων Βασιλική Μισαηλίδου από την πλευρά της, τόνισε ότι θεωρεί σημαντικό το να χρησιμοποιούνται οι αρχαιολογικοί χώροι για πολιτιστικές εκδηλώσεις, γι’ αυτό η εφορεία διαθέτει την Αρχαία Αγορά και το Ανακτορικό Συγκρότημα του Γαλερίου με μεγάλη χαρά. Εξέφρασε ακόμη την ικανοποίηση της για τη διοργάνωση του πρώτου Πικ –  (...)*, που απευθύνεται κατά κύριο λόγο στους νέους ανθρώπους, ώστε οι τελευταίοι να οικοδομήσουν μία ζωντανή σχέση με τους αρχαιολογικούς χώρους και να τους αντιμετωπίσουν ως πολιτισμικά κύτταρα του παρόντος και του μέλλοντος.

Η διευθύντρια του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού Νίκη Τσιλιπάκου συνεχάρη το Δήμο Θεσσαλονίκης για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, η οποία όπως είπε, συμβαδίζει απόλυτα με την προτεραιότητα του Μουσείου να ανοίξει τις πόρτες του στο κοινό, στο μέγιστο βαθμό.

Τέλος, η αναπληρώτρια διευθύντρια του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης Δέσποινα Ιγνατιάδου, εξέφρασε την επιθυμία για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή του κόσμου και ευχήθηκε επιτυχία για το συγκεκριμένο κύκλο εκδηλώσεων.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του κύκλου εκδηλώσεων «Μουσικές στα Μνημεία και τα Μουσεία της πόλης» διαμορφώνεται ως εξής:
29/08/12 - Ανακτορικό Συγκρότημα Γαλερίου
« (...)*»
Τραγούδια από το διεθνή κινηματογράφο με τη Γεωργία Συλλαίου στη φωνή, τον Στέργιο Βαλιούλη στο πιάνο και τον Αγαμέμνονα Μάρδα στο κοντραμπάσο.
Ένα πρόγραμμα με μελωδίες από το διεθνή κινηματογράφο, όπως το περίφημο «La dolce vita» του Νίνο Ρότα και τα κεντρικά μουσικά θέματα των ταινιών «Γαλάζιος Άγγελος», «Καζαμπλάνκα», «Ημέρες κρασιού και λουλουδιών», «Ομπρέλες του Χερβούργου», «Ο Νονός» κ.α. Ώρα 21:00 - Είσοδος Ελεύθερη.
Με την συνεργασία : ΙΣΤ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων

30/08/12 - Αρχαιολογικός χώρος Αρχαίας Αγοράς
« (...)*»
Ένα ξεχωριστό Φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στη χώρα μας, με οδηγό την εμπειρία του επιτυχημένου μοντέλου « (...)*» της Βαρκελώνης.
Το « (...)*» ξεκινάει δυναμικά με το τρίο « (...)*» που θα παρουσιάσει κομμάτια από το δίσκο που ετοιμάζει και διασκευές τραγουδιών προηγούμενων δεκαετιών. Τη σειρά στη σκηνή παίρνουν οι «Still Gramophone». Το πενταμελές σήμερα σχήμα, ξεκίνησε την πορεία του, ως ένα προσωπικό project του Ηλία Σταμπουλή. Στη συνέχεια του προγράμματος θα υποδεχθούμε την πολυβραβευμένη ταινία μικρού μήκους του Γιώργου Ζώη « (...)*», ένα καυστικό σχόλιο και μια εμπνευσμένη απεικόνιση της πραγματικότητας. Ακολουθεί η ταινία « (...)*» του Φατίχ Ακίν ( (...)*) η οποία απέσπασε το Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής στο 66ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Βενετίας, ενώ άνοιξε το πρόγραμμα στο 50ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Ώρες 19:30 έως 23:30 - Είσοδος 3 ευρώ.
Με την συνεργασία : ΙΣΤ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων

31/08/12 - Αρχαιολογικός χώρος Αρχαίας Αγοράς
«Πικ – Νικ (...)*»
Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει με το μουσικό  (...)* (Δημήτρης “ (...)*” Πολιούδης) που ζει και δημιουργεί στη Θεσσαλονίκη. Με μια ήδη ισχυρή παρουσία στη διαδικτυακή κοινότητα και τα τοπικά μουσικά μέσα, το ντεμπούτο άλμπουμ του « (...)*», αποτελεί την πλέον σημαντική κυκλοφορία της νέας ελληνικής  (...)* σκηνής.
Τη σκυτάλη θα πάρει η ταινία μικρού μήκους του Γιώργου Ηλιόπουλου, απόφοιτου του Τμήματος Κινηματογράφου του Α.Π.Θ. με τίτλο «Ένα απλό σχέδιο». Μια ταινία φρέσκια με θέμα της την οικονομική κρίση, που παρουσιάζει την ιστορία δυο νέων, οι οποίοι δίχως να έχουν τίποτα να χάσουν αποφασίζουν να πάρουν τις τύχες τους στα χέρια τους. Ακολουθεί η κλασική και πολυαγαπημένη ταινία του  (...)* « (...)*» από το 1979. Ώρες 19:30 έως 23:30 - Είσοδος 3 ευρώ.
Με την συνεργασία : ΙΣΤ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων

31/08/12 - Αίθριο Αρχαιολογικού Μουσείου
« (...)*»
Το συγκρότημα που αποτελούν η Βασιλική Αλεξίου, η  (...)*, η Κατερίνα Μαυροφρύδου, η Έλσα Μουρατίδου και η  (...)* ερμηνεύει παραδοσιακά τραγούδια από την Ήπειρο, τον Πόντο, τη Μακεδονία, τη νεότερη αστική μουσική της Σμύρνης, ρετρό του 1930 και ρεμπέτικα. Το πρόγραμμα συμπληρώνουν πολυφωνικά τραγούδια της Κορσικής, της Τουρκίας, Κέλτικα, Γκόσπελ καθώς και ήχοι από την Αφρικανική ήπειρο και τα Βαλκάνια. Ώρα 21:00 - Είσοδος Ελεύθερη.
Με τη συνεργασία : Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης και του « (...)*» (...)* Αρχαιολογικού Μουσείου 
 
31/08/12 - Αίθριο Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού
«Ο Ανδρέας Καρακότας και το  (...)* ερμηνεύουν Μάνο Χατζιδάκι»
Η συναυλία αποτελεί αφιέρωμα στη μουσική και τα τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι και περιλαμβάνει οργανικές διασκευές από τους κύκλους «Μεγάλος Ερωτικός», «Ματωμένος γάμος» και «Τα τραγούδια της αμαρτίας».
Ώρα 21:00 Είσοδος Ελεύθερη και για τη συναυλία και για το Μουσείο, το οποίο θα παραμείνει ανοιχτό παρουσιάζοντας την περιοδική έκθεση «Περιήγηση στην Ανατολική Μεσόγειο» με έργα από τη συλλογή Τρικόγλου.
Με την συνεργασία : Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού

1/9/12 Αρχαιολογικός χώρος Αρχαίας Αγοράς
«Πικ – Νικ (...)*»
Η τελευταία ημέρα του φεστιβάλ θα ξεκινήσει με τους ήχους των « (...)*» οι οποίοι έχοντας ανοίξει στο παρελθόν τις συναυλίες των  (...)* και των  (...)*, έρχονται να μας παρουσιάσουν το δίσκο που ετοιμάζουν καθώς και ένα αφιέρωμα έκπληξη.
Στη συνέχεια θα προβληθεί το βραβευμένο  (...)* του Στέλιου Πολυχρονάκη, «Το Χωριό» και η ταινία « (...)*» των Τζόναθαν Ντέιτον και Βάλερι Φάρις. Ώρες 19:30 έως 23:30 - Είσοδος 3 ευρώ.
Με την συνεργασία : ΙΣΤ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων

3/9/12 Πλατεία Αγίου Γεωργίου, Ροτόντα
Συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Θεσσαλονίκης
Μελωδίες Τζαζ, Λάτιν και Παραδοσιακοί ήχοι.
Ώρα 19: 00 - Είσοδος Ελεύθερη
Με τη συνεργασία : 9η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων

4/9/12 Φρούριο Επταπυργίου «Τα Βέλγικα», «Μέχρι τ’ αστέρια...»
Η βελγικής καταγωγής πιανίστα  (...)*και ο τσελίστας Άγγελος Λιακάκης, ερμηνεύουν έργα των Νίκου Σκαλκώτα,  (...)*.  Διοργάνωση : Πρεσβεία του Βελγίου στην Αθήνα.
Ώρα 20:30 - Είσοδος Ελεύθερη
Με τη συνεργασία : 9η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων

5/9/12 Αίθριος χώρος  (...)*
Συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Θεσσαλονίκης
Α΄ Μέρος:
Νίκος Σκαλκώτας - 3 Ελληνικοί χοροί: Ηπειρώτικος, Κρητικός, Κλέφτικος.
(...)* - «4 εποχές»
Β΄ Μέρος:
(...)* - Συμφωνία αρ. 49 «Το Πάθος», (...)*
Μουσική Διεύθυνση : Χάρης Ηλιάδης.
Σολίστ στο βιολί: Σίμος Παπάνας
Ώρα 21:00 - Είσοδος Ελεύθερη

Σημειώνεται ότι λόγω των ειδικών συνθηκών, του σεβασμού προς τους αρχαιολογικούς χώρους και της περιορισμένης χωρητικότητας θα τηρηθεί αυστηρά η ώρα προσέλευσης και η σειρά προτεραιότητας στις εκδηλώσεις. 
Πιο συγκεκριμένα, το Ανακτορικό Συγκρότημα του Γαλερίου διαθέτει χωρητικότητα 100 ατόμων και ο Αρχαιολογικός χώρος Αρχαίας Αγοράς, 200 ατόμων.

Με την συνεργασία των :
- 9η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων
- ΙΣΤ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων
- Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης
- Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού
- Πρεσβεία του Βελγίου στην Αθήνα
- « (...)* Αρχαιολογικού Μουσείου 

 σ.σ.: (...)* Λέξη σε αρλουμποφράγκικη γραφή. Το παρόν είναι Δ.Τ. του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.