ΕΡΤ, 3ο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ

"Έστιν ουν Τραγωδία / Μίμησης πράξεως σπουδαίας και τελείας / Μέγεθος εχούσης, ηδυσμένω λόγω / Χωρίς εκάστου των ειδών εν τοις μορίοις / Δρώντων και ου δι απαγγελίας / Δι ελέου και φόβου περαίνουσα /Την των τοιούτων παθημάτων κάθαρσιν" - Αριστοτέλους, "Ποιητική"

Ο ΥΜΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΥ

Φαντάσου έναν καρεκλοκένταυρο με αποκολλημένα τα πισινά του, να έρπει προς το νέο του αξίωμα. Μοιάζει με αλλόκοτο μαλάκιο, αηδιαστικά απροστάτευτο και εμετικά θλιβερό. Την ώρα που πανικόσυρτο, σπεύδει να οχυρωθεί στο νέο του κέλυφος. Ίσως, γι' αυτό και κανένας από τους γυμνόποδες αδελφούς μου, δεν το πατάει. Τόσο πολύ το σιχαίνονται. - Κώστας Ι. Γιαλίνης

ΤΑΙΝΙΕΣ ΕΔΩ (Συνερ/να Κανάλια): www.youtube.com/user/TileorasisDagkilaswww.dailymotion.com/user/ArgyriosDagkilas

ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ: ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΧΑΟΣ *** ΧΑΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ *** 20 Ε/6μ - 30 Ε/12μ

ΟΙ ΚΑΤΑΡΕΣ ΤΟΥ "ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ" ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ, ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!

ΠΡΩΤΟΣ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΣ:
«Τοις ευσεβείς μεν επαγγελλομένοις τα των Ελλήνων δε δυσσεβή δόγματα τη ορθοδόξω και καθολική εκκλησία περί τε ψυχών ανθρωπίνων, και ουρανού και γης, και των άλλων κτισμάτων αναιδώς ή μάλλον ασεβώς επεισάγουσιν ανάθεμα (γ')».

Μετάφραση:
Σε όσους παριστάνουν τους ευσεβείς, ενώ, την ίδια στιγμή, εισάγουν με θράσος ή πολύ περισσότερο με ασέβεια στην Ορθόδοξη και Καθολική Εκκλησία τις ασεβείς δοξασίες των ΕΛΛΗΝΩΝ και για τις ανθρώπινες ψυχές και για τον ουρανό και τη γη και για τα άλλα κτίσματα, ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ!..
Τρεις φορές Ανάθεμα δηλαδή στους:
Ορφέα, Θαλή, Αναξίμανδρο, Αναξιμένη, Πυθαγόρα, Ξενοφάνη, Παρμενίδη, Ζήνωνα, Εμπεδοκλή, Ηράκλειτο, Αναξαγόρα, Δημόκριτο, Σωκράτη, Πλάτωνα κ.α. ΟΛΟΙ οι Αναθεματισμοί: ΕΔΩ


"Οι καλύτερες τουρκικές εφημερίδες (και πληθώρα ιστοσελίδων), είναι οι Ελληνικές!.." Αργ. Δαγκ.

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΙΣ: Οι λογαριασμοί μας στο “Πανοράμιο” μηδενίστηκαν αυτοβούλως. ΜΗΝ τους ψάχνετε...

ΠΡΟΣΟΧΗ!.. ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ...

Οι ιστοσελίδες μας ΔΕΝ δημοσιεύουν Δ.Τ. γραμμένα δίγλωσσα, ήτοι: Ελληνικά ανακατεμένα με Αγγλικούρες, Γερμανικούρες, Γαλλικούρες, υποψιαζόμαστε σε λίγο θα μας στέλνουν και Κινεζικούρες! Συντάσσετε τα Δ.Τ. σας σε αμιγή Ελληνική γλώσσα, δεκτά γίνονται μόνον τα ακρωνύμια σε Λατινικό αλφάβητο, ή φράσεις γνήσιες, ατόφιες της Λατινικής γραφής και γλώσσης.


Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ Η ΕΝΑΡΚΤΗΡΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ 47ων «ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ»


Με ανοιχτές εκδηλώσεις, που απευθύνονται σε όλη την πόλη, ξεκινούν το απόγευμα της ερχόμενης Κυριακής 16 Σεπτεμβρίου, τα 47α «Δημήτρια» του Δήμου Θεσσαλονίκης. Με μουσική, χορό και εικαστικές δράσεις και με τη συνεργασία της Διεύθυνσης Πολιτισμού με το Δήμο Καλαμαριάς, κάτοικοι και επισκέπτες της Θεσσαλονίκης, καλούνται να πάρουν μέρος στην έναρξη της μεγάλης γιορτής, που θα διαρκέσει έως και τα τέλη Οκτωβρίου. Το πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής:

Β. Λήξη «Παρά θίν’ αλός» - Έναρξη 47ων «Δημητρίων»

Μετά την περσινή επιτυχημένη συνεργασία των δήμων Θεσσαλονίκης και Καλαμαριάς, τα «Δημήτρια» και το «Παρά θίν’ αλός» συνδέονται ξανά, μέσω του διεθνούς εικαστικού φεστιβάλ «Πεδίο Δράσης Κόδρα 2012». Με το βλέμμα στραμμένο στην επέτειο απελευθέρωσης της πόλης, οι επιμελητές Μαρία Κενανίδου και Θεόφιλος Τραμπούλης, εκκινούν από τη θέση ότι η Θεσσαλονίκη στα 100 χρόνια ελληνικής ιστορίας της, παρήγαγε ένα λόγο νεωτερικότητας, στον οποίον η σύγχρονη τέχνη θα μπορούσε να αναζητήσει έναν διακεκριμένο και χαμένο πρόγονο. Με αυτό το σκεπτικό, δομήθηκε το παράλληλο πρόγραμμα του «Πεδίου Δράσης Κόδρα 2012» που περιλαμβάνει:

Έκθεση φωτογραφίας στην οδό Β. Όλγας
Τυπωμένες φωτογραφίες σε μεγάλη διάσταση, θα τοποθετηθούν σε δημόσια κτίρια της οδού Β. Όλγας, ενοποιώντας νοητά τη διαδρομή Θεσσαλονίκη – Καλαμαριά και φέρνοντας τους πολίτες σε επαφή με τη διεθνή σύγχρονη εικαστική δημιουργία. Πρόκειται για μία συνεργασία των καθηγητών (...) (Πανεπιστήμιο του ...) και Γιώργου Κατσάγγελου (Εργαστήριο Φωτογραφίας Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του ΑΠΘ). Στην έκθεση συμμετέχουν καλλιτέχνες από Ελλάδα, Μ. Βρετανία και Γερμανία.

«...» : «Ο χορός απελευθερώνει»
Για δεύτερη συνεχή χρονιά, η έναρξη των «Δημητρίων» και η λήξη του «Παρά θίν’ αλός» συναντιούνται στην εκδήλωση «...». Έμπνευση της δράσης στάθηκε η πληροφορία, ότι κάποια στιγμή στο παρελθόν, Θεσσαλονικείς χόρεψαν βαλς στην παραλιακή οδό. Το «...» είναι μία εικαστική πρόταση – (...), στην οποία συμμετέχουν περίπου 150 άτομα όλων των ηλικιών, εθελοντές και όχι επαγγελματίες χορευτές, που θα κινηθούν χορεύοντας από την πλατεία Αριστοτέλους μέχρι το Λευκό Πύργο.

Επιμέλεια, ιδέα, οργάνωση: Νίκος Μυκωνιάτης
Χορογραφία - συντονισμός: Χαρίκλεια Βουτσά
Μουσική: Θέμις Βελένη / Κωνσταντίνος Βελένης
Συντονισμός εθελοντών: Μάκης Ανανιάδης
Συμμετέχει η ομάδα κρουστών «Κρούση»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.