ΕΡΤ, 3ο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ

"Έστιν ουν Τραγωδία / Μίμησης πράξεως σπουδαίας και τελείας / Μέγεθος εχούσης, ηδυσμένω λόγω / Χωρίς εκάστου των ειδών εν τοις μορίοις / Δρώντων και ου δι απαγγελίας / Δι ελέου και φόβου περαίνουσα /Την των τοιούτων παθημάτων κάθαρσιν" - Αριστοτέλους, "Ποιητική"

Ο ΥΜΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΥ

Φαντάσου έναν καρεκλοκένταυρο με αποκολλημένα τα πισινά του, να έρπει προς το νέο του αξίωμα. Μοιάζει με αλλόκοτο μαλάκιο, αηδιαστικά απροστάτευτο και εμετικά θλιβερό. Την ώρα που πανικόσυρτο, σπεύδει να οχυρωθεί στο νέο του κέλυφος. Ίσως, γι' αυτό και κανένας από τους γυμνόποδες αδελφούς μου, δεν το πατάει. Τόσο πολύ το σιχαίνονται. - Κώστας Ι. Γιαλίνης

ΤΑΙΝΙΕΣ ΕΔΩ (Συνερ/να Κανάλια): www.youtube.com/user/TileorasisDagkilaswww.dailymotion.com/user/ArgyriosDagkilas

ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ: ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΧΑΟΣ *** ΧΑΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ *** 20 Ε/6μ - 30 Ε/12μ

ΟΙ ΚΑΤΑΡΕΣ ΤΟΥ "ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ" ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ, ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!

ΠΡΩΤΟΣ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΣ:
«Τοις ευσεβείς μεν επαγγελλομένοις τα των Ελλήνων δε δυσσεβή δόγματα τη ορθοδόξω και καθολική εκκλησία περί τε ψυχών ανθρωπίνων, και ουρανού και γης, και των άλλων κτισμάτων αναιδώς ή μάλλον ασεβώς επεισάγουσιν ανάθεμα (γ')».

Μετάφραση:
Σε όσους παριστάνουν τους ευσεβείς, ενώ, την ίδια στιγμή, εισάγουν με θράσος ή πολύ περισσότερο με ασέβεια στην Ορθόδοξη και Καθολική Εκκλησία τις ασεβείς δοξασίες των ΕΛΛΗΝΩΝ και για τις ανθρώπινες ψυχές και για τον ουρανό και τη γη και για τα άλλα κτίσματα, ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ!..
Τρεις φορές Ανάθεμα δηλαδή στους:
Ορφέα, Θαλή, Αναξίμανδρο, Αναξιμένη, Πυθαγόρα, Ξενοφάνη, Παρμενίδη, Ζήνωνα, Εμπεδοκλή, Ηράκλειτο, Αναξαγόρα, Δημόκριτο, Σωκράτη, Πλάτωνα κ.α. ΟΛΟΙ οι Αναθεματισμοί: ΕΔΩ


"Οι καλύτερες τουρκικές εφημερίδες (και πληθώρα ιστοσελίδων), είναι οι Ελληνικές!.." Αργ. Δαγκ.

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΙΣ: Οι λογαριασμοί μας στο “Πανοράμιο” μηδενίστηκαν αυτοβούλως. ΜΗΝ τους ψάχνετε...

ΠΡΟΣΟΧΗ!.. ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ...

Οι ιστοσελίδες μας ΔΕΝ δημοσιεύουν Δ.Τ. γραμμένα δίγλωσσα, ήτοι: Ελληνικά ανακατεμένα με Αγγλικούρες, Γερμανικούρες, Γαλλικούρες, υποψιαζόμαστε σε λίγο θα μας στέλνουν και Κινεζικούρες! Συντάσσετε τα Δ.Τ. σας σε αμιγή Ελληνική γλώσσα, δεκτά γίνονται μόνον τα ακρωνύμια σε Λατινικό αλφάβητο, ή φράσεις γνήσιες, ατόφιες της Λατινικής γραφής και γλώσσης.


Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ...

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟ, ΚΑΘΕ ΔΥΟ Ή ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ!..
Οι ομοιογενείς μας βαρύγδουποι "Μακεδόνες" της Αμερικής Αυστραλίας Καναδά, και των άλλων... ομοιογενειακών χωρών!
Διατυμπανίστηκε τόσο από το "ΥΜΑΘ" φέτος, που για μια στιγμή πιστέψαμε κι εμείς στα σοβαρά, ότι κάτι σημαντικό και καλό θα μπορούσε να γίνει στη Φλώρινα με το "11ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΩΝ ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ" που θα διεξαχθεί εκεί, στις 13 και 14 Ιουλίου 2013, παρά λίγο... να πάμε!
Όταν, καλός ακαδημαϊκός και αγαπητός φίλος από την Κατερίνη, ο οποίος είναι μέσα στα πράγματα εδώ και πάρα πολλά χρόνια, μας περιέγραψε τηλεφωνικώς, τραγικώς και λεπτομερώς, τα σημεία και τέρατα που έγιναν στο "Αλεξάνδρειο ίδρυμα" μεταξύ Δίου και Λιτοχώρου, κάτω από τη σκιά του Ολύμπου, λίγες μέρες πριν, του Συνεδρίου της Φλώρινας.
Αυτό το "στοιχειωμένο σπίτι", το "Αλεξάνδρειο", όπως πολύ καλά το χαρακτήρησε και το αποκάλεσε ο Θανάσης, κατασκευάστηκε πριν από λίγα χρόνια "δαπάνη-δωρεά των ομοιογενών μας προς την Μητέρα Ελλάδα", για να στεγάσει τις παγκόσμιες δραστηριότητες ενός Κέντρου Παμ-Μακεδόνων της Υφηλίου, μέσα στα γεωγραφικά όρια της σημερινής Ελλαδικής Μακεδονίας. Θα γίνονταν η συμβολική πάλλουσα καρδιά κάθε Έλληνα Μακεδόνα, όπου αυτός στη γη και εάν ευρίσκετο! Θα το διαχειρίζονταν και θα το διαφέντευαν αυτοί οι γενναίοι Έλληνες της διασποράς, οι αμερικανοέλληνες ή οι αυστραλοέλληνες, οι οποίοι και θα προωθούσαν στα πέρατα της οικουμένης τις δικές μας εθνικές θέσεις, τα δικά μας εθνικά συμφέροντα, τα δικά μας πολιτιστικά και πολιτισμικά ιδεώδη.
Η πικρή αλήθεια είναι ότι αυτό το κτίριο δεν κτίστηκε ΠΟΤΕ με δαπάνη αυτών των μεγαλόσχημων εμιγκρέδων, και αυτοί ΠΟΤΕ δεν ενδιαφέρθηκαν ή δεν καταπιάστηκαν με τίποτα το σοβαρό και αξιόλογο εκεί μέσα! Παρόλο ότι έχουν περάσει πάρα πολλά χρόνια, από τότε που ξεκίνησε ή μπήκε σε εφαρμογή αυτή η ιδέα.
Το κτίριο έγινε με δαπάνη του Ελληνικού Δημοσίου, του Ελληνικού κράτους, του Έλληνα φορολογούμενου, αυτοί, οι ομοιογενείς μας, έβαλαν μόνον ένα μικρό μέρος του κόστους, καπηλευόμενοι αισχρά το υπόλοιπο και ασυγκρίτως μεγαλύτερο, όσον αφορά την λειτουργικότητα και την δραστηριότητα, τα έξοδά των οποίων θα βάραιναν ή θα κάλυπταν αυτοί, αυτοί δεν το λειτούργησαν ΠΟΤΕ, και δεν το ανέπτυξαν ΠΟΤΕ!
Τουναντίον, φτιάχνοντας αυτά τα αρβανιτοβλάχικα "Παμμακεδονικά Συνέδρια" το καταπόντισαν, αφού αυτοί οι γελοίοι το βρήκαν ή το είδαν και, ΜΟΝΟΝ σαν ένα μέσον καλό να έρχονται για τουρισμό στην Ελλάδα ανά δύο ή τέσσερα χρόνια, διακοπές, οικογενειακώς ή και μεμονομένως, να βλέπουν τους συγγενείς και τους φίλους τους στην "πατρίδα", κουβαλώντας μαζί τους και όλη την χλέμπα της ελληνουριάς που τους απόμεινε, κάτω από τον πλήρη εξαμερικανισμένο ή εξαγγλισμένο μανδύα τους, του μετανάστη! Τις πολιτικές τους ίντρικες και προτιμήσεις, τα πολιτικά τους πάθη και μίση -μέρος του ντιενέι τους- άλλοτε με τους "ρεπουμπλικανούς", και άλλοτε με τους "δημοκρατικούς" αμερικανούς προέδρους, ή γερουσιασττές που εκλέγουν.
Κανείς, μα κανείς, από όλους αυτούς τους αμερικανο-Έλληνες που ανέβηκαν στα ύπατα αξιώματα του Αμερικανικού κράτους (ΗΠΑ), ή και άλλων πολιτιστικών και πολιτισμικών φορέων στην Αμερική από τον 19ο αιώνα και μετά, δεν ένδιαφέρθηκε ή δεν έδωσε ποτέ δραχμή, για τα ελληνικά προβλήματα και την ύπαρξη της μητέρας Ελλάδος. Την ανάπτυξή της, την ζωντανή και στιβαρή παρουσία της στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου. Γι' αυτούς το ζητούμενο είναι να ασκείται πλήρως και υποταγώς η αμερικανική εξωτερική πολιτική στη γειτονιά μας, η οποία εξ' ορισμού είναι τέλεια από κάθε άποψη, και εμείς οι Έλληνες εδώ, να είμαστε οι ραγιάδες και τα γιουσουφάκια του αμερικανικού Πενταγώνου, των αμερικανικών "Γερακιών", και του ψευτο "Πλανητάρχη" αμερικανού προέδρου, όποιος κι αν είναι, αυτός που εκλέγουν.
Ως τέτοιοι, πρεσβευτές των άκρως αμερικανικών συμφερόντων ήρθαν στο "Αλεξάνδρειο" στο παρελθόν, και... απήλθαν, λάτρεις και φανατικοί υποστηρικτές των ελεεινών και μιαρών Μπους (υιού και πατρός), του γραφικού "Πρώτου Σαξοφωνίστα" της υφηλίου, και τα τελευταία χρόνια, του πολλά υποσχομένου για την ειρήνη και την ευημερία των λαών της γης μεγαλοπροέδρου, πλην αφρικανικής και αράπικης καταγωγής, Χουσεΐν Ομπάμα! Φέτος.
Πριν τρία-τέσσερα χρόνια, σ' έναν καρναβαλίστικο λόγω εποχής, χορό Ελλήνων 12θεϊστών στη Θεσσαλονίκη, κατά λάθος παρευρέθηκε και ένας ομοιογενής μας ο οποίος κληθής στο Βήμα να πει δυο λόγια για το χρονικό της βραδιάς, άρχισε να προβάλλει και να εκθεάζει την προωπικότητα του Κίζινγκερ! Ναι, μην γελάτε, μην κοκκινίζετε από θυμό, του Κίζινγκερ!
Στην αντίδραση των συνδιασκεδαζόντων να μετεξελιχθεί η βραδιά, από βραδιά χαράς και ευφορίας σε βραδιά συρράξεως και πένθους, ο έρμος εγκατέλειψε το μικρόφωνο άρον-άρον και κακήν-κακώς, και, μέχρι να ξεκουμπιστεί της αιθούσης οριστικά, λούφαξε σε μια γωνιά, δεν έβγαλε άχνα, έτρωγε τα νύχια του σαν δαρμένο σκυλί.
Αυτοί είναι οι ομοιογενείς μας, και από αυτούς εμείς, δυστυχώς, περιμένουμε παγκόσμια δραστηριότητα, "κυνητικότητα", και στήριξη!
Οι αμερικανοί κυρίως, και οι αυστραλοί λιγότερο, ομοιογενείς μεγαλόσχημοι που έρχονται να συμμετάσχουν σ' αυτά τα "παμμακεδονικά", δήθεν συνέδρια, δεν είναι παρά κολλυβογράμματοι και πετυχημένοι... μανάβηδες, εστιατόρες στην συντριπτική τους πλειοψηφία στις χώρες που διαμένουν, διορισμένοι πρόεδροι των σωματείων που αντιπροσωπεύουν, και τα λειτουργούν κυρίως, για να κάνουν αυτά τα ταξιδάκια αναψυχής προς τα πάτρια εδάφη... δημοσία δαπάνη!
Θα πρέπει τελικώς, να ξεκαθαρίσουμε μια και καλή τα πράγματα με την "ομοιογένειά" μας (έπαψε προ πολλού να είναι ομογένεια), ότι εμείς εδώ στο "Ελλάντα", δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα, απολύτως, από αυτούς εκεί στο "Αμέρικα" (Αμέρικα, Αμέρικα) ή στο Αουστράλια, αμερικανοαυστραλοί είναι, ήδη είμαστε σε μια βαβελική σχέση μαζί τους, δεν καταλαβαινόμαστε καν επικοινωνιακά, γλωσσικά, οι "Έλληνες" τετάρτης και πέμπτης γενεάς που έρχονται από την αλλοδαπή να μας... διδάξουν εδώ πολιτισμό και "ανάπτυξη", στην χώρα που γεννήθηκε ο πολιτισμός και η ανάπτυξη, δεν μιλάει ΚΑΝΕΝΑΣ, μα κανένας, την ελληνική γλώσσα. Μιλούν απταίστως τα αρλουμποφράγκικα ή τα σαχλοεγγλέζικα, όχι όμως και τα ελληνικά.
Πως είναι δυνατόν εξ' άλλου, να λέει κάποιος Έλληνας του εξωτερικού ότι είναι Έλληνας, όταν δεν μιλάει, ή δεν σκαμπάζει γρι από ελληνικά, την μητρική του γλώσσα; Αλλά, μήπως, δεν είναι μητρική γλώσσα αυτών των "Ελληναράδων" τέταρτης και πέμπτης γενεάς που μας έρχονται, η Ελληνική γλώσσα;
Την ψυχρολουσία μ' αυτούς τους γιαλαντζί Έλληνες την πήραμε στο προπερσυνό "Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης", όταν η Διεύθυνσή του έφερε να τιμήσει τον εκκολαπτόμενο αμερικανοέλληνα μεγαλοσκηνοθέτη των "ΗΠΑ" Αλεξάντερ Πέιν (ελληνάρας Αλέξανδρος Παπαδόπουλος), και στην συνέντευξη Τύπου που έδωσε το "γνήσιο αυτό τέκνο της Μητέρας Ελλάδος", δεν άρθρωσε λέξη ελληνική, σε σημείο μάλιστα, να εξοργίσει και αρκετούς συναδέλφους από κάτω, όταν χαζο-αμερικανιστί, έπιασε μια ηλίθια συζήτηση στο τραπέζι με τον Φαίδωνα Παπαμιχαήλ (άλλος ελληνάρας κι αυτός), και έγραψε όλους εμάς που πήγαμε να τον ακούσουμε και να τον... θαυμάσουμε, στα παλαιά των υποδημάτων του! Ή τους όρχεις του, κανονικά! (Αυτή η συνέντευξη Τύπου κάπου παίζει ολόκληρη στο διαδίκτυο).
Κάτι παρόμιο έγινε και φέτος στο "Αλεξάνδρειο" μ' αυτούς τους "παμμακεδόνες" ομοιογενείς μας, όταν παρευρισκόμενοι Έλληνες σύνεδροι και πραγματικοί διανοούμενοι από εδώ, από "το Ελλάντα", απηύδησαν ή έγιναν εξω φρενών με την αγραμματοσύνη τους, αλλά και διαπιστώνοντας κατά τη διάρκεια των εργασιών πως, αυτοί που πλασάρονται στις θέσεις κλειδιά των ομοιογενιακών σωματείων και ενώσεων του εξωτερικού, δεν είναι τίποτα άλλο, παρά κολλυβογράμματοι εμιγκρέδες, ή τελείως αγράμματοι μανάβηδες και εστιάτορες ομοιογενείς μας της αλλοδαπής!
Θυμηθείτε κι εκείνον τον μανάβη του Σίδνεϊ το 1981, όταν το Πασόκ ανέλαβε την Κυβέρνηση και ο Λαός την εξουσία, ο οποίος έγινε αμέσως πρεσβευτής μας (ο Λαός), εκεί στο Αουστράλια!
Να μην ξεχνούμε όμως και τους αλτρουιστές μαϊντανούς και πανταχού παρόντες Έλληνες καλλιτέχνες της ημεδαπής, όπως ο Νταλάρας ο οποίος έκανε αφιλοκερδώς και σπέσιαλ εμφάνιση στο φετεινό "Αλεξάνδρειο" της Κατερίνης, εισπράττοντας το ιλιγγιώδες ποσόν για τα "Παιδιά της Ορχήστρας" και τον "Ήχο", των 38.000 ευρώ! Σκεφτείτε δηλαδή, πόσα θα έπαιρνε αυτός ο σοσιαληστής και φανατικός Έλληνας των τελευταίων χρόνων κερχελές, αν δεν εμφανίζονταν "αφιλοκερδώς"!
Αυτές τις γελοίες και "εθνικές" δραστηριότητες των εμιγκρέδων μας στην γενέτειρά τους, της ζήσαμε κι άλλες φορές στο παραελθόν, δεν μας είναι ξένες, θα αναφέρουμε μόνον ενδεικτικά και χωρίς σχόλια τα συνέδρια των "Αυστραλών" στην Χαλκιδική, πληρωμένα όλα από την παλιά Νομαρχία της (δεν απέφεραν τίποτα στο νομό, παρά τα γελοία και ανόητα υσποσχόμενα), το Διεθνές Συνέδριο στην Ξάνθη προ ετών των Ποντίων της Διασποράς, στο οποίο εκείνη την εποχή, είχε εμφανιστεί στο Βήμα ομιλών και ο πεθαμένος Χριστόδουλος με ιερά άμφια, ο διάκος να του γυρίζει τις σελίδες δίπλα του με ασύλληπτη δουλοπρέπεια, και στην άιθουσα του κινηματοθεάτρου Ξάνθης που ελάμβανε χώρα εκείνη η αηδία, το συνέδριο, να ρέει ποτάμι ο λίβανος και η σμύρνα, το φώς των λαμπτήρων αντικαταστάθηκε από τα κεριά και τις λαμπάδες της... μεγάλης σαρακοστής!
Γιατί όπως ξέρετε, όλοι αυτοί οι ομοιογενείς μας όταν ταξιδεύουν προς την χώρα που τους γέννησε, από εκεί που ξεκινούν (ή κι από δω), κουβαλούν πάντα μαζί τους αμανάτι, και όλη την αντιπροσωπεία της Εβραιοχριστιανικής μασονίας που τους ποδηγετεί, και τους "καθοδηγεί" εκεί!
Θα επανέλθουμε πιθανώς, και μετά το πολυδιαφημιζόμενο συνέδριο της Φλώρινας.
Ως τότε, ο θεός να μας φυλάει... από την ελληνική ομοιογένεια της Αμερικής, Καναδά και Αυστραλίας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.