ΕΡΤ, 3ο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ

"Έστιν ουν Τραγωδία / Μίμησης πράξεως σπουδαίας και τελείας / Μέγεθος εχούσης, ηδυσμένω λόγω / Χωρίς εκάστου των ειδών εν τοις μορίοις / Δρώντων και ου δι απαγγελίας / Δι ελέου και φόβου περαίνουσα /Την των τοιούτων παθημάτων κάθαρσιν" - Αριστοτέλους, "Ποιητική"

Ο ΥΜΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΥ

Φαντάσου έναν καρεκλοκένταυρο με αποκολλημένα τα πισινά του, να έρπει προς το νέο του αξίωμα. Μοιάζει με αλλόκοτο μαλάκιο, αηδιαστικά απροστάτευτο και εμετικά θλιβερό. Την ώρα που πανικόσυρτο, σπεύδει να οχυρωθεί στο νέο του κέλυφος. Ίσως, γι' αυτό και κανένας από τους γυμνόποδες αδελφούς μου, δεν το πατάει. Τόσο πολύ το σιχαίνονται. - Κώστας Ι. Γιαλίνης

ΤΑΙΝΙΕΣ ΕΔΩ (Συνερ/να Κανάλια): www.youtube.com/user/TileorasisDagkilaswww.dailymotion.com/user/ArgyriosDagkilas

ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ: ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΧΑΟΣ *** ΧΑΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ *** 20 Ε/6μ - 30 Ε/12μ

ΟΙ ΚΑΤΑΡΕΣ ΤΟΥ "ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ" ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ, ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!

ΠΡΩΤΟΣ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΣ:
«Τοις ευσεβείς μεν επαγγελλομένοις τα των Ελλήνων δε δυσσεβή δόγματα τη ορθοδόξω και καθολική εκκλησία περί τε ψυχών ανθρωπίνων, και ουρανού και γης, και των άλλων κτισμάτων αναιδώς ή μάλλον ασεβώς επεισάγουσιν ανάθεμα (γ')».

Μετάφραση:
Σε όσους παριστάνουν τους ευσεβείς, ενώ, την ίδια στιγμή, εισάγουν με θράσος ή πολύ περισσότερο με ασέβεια στην Ορθόδοξη και Καθολική Εκκλησία τις ασεβείς δοξασίες των ΕΛΛΗΝΩΝ και για τις ανθρώπινες ψυχές και για τον ουρανό και τη γη και για τα άλλα κτίσματα, ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ!..
Τρεις φορές Ανάθεμα δηλαδή στους:
Ορφέα, Θαλή, Αναξίμανδρο, Αναξιμένη, Πυθαγόρα, Ξενοφάνη, Παρμενίδη, Ζήνωνα, Εμπεδοκλή, Ηράκλειτο, Αναξαγόρα, Δημόκριτο, Σωκράτη, Πλάτωνα κ.α. ΟΛΟΙ οι Αναθεματισμοί: ΕΔΩ


"Οι καλύτερες τουρκικές εφημερίδες (και πληθώρα ιστοσελίδων), είναι οι Ελληνικές!.." Αργ. Δαγκ.

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΙΣ: Οι λογαριασμοί μας στο “Πανοράμιο” μηδενίστηκαν αυτοβούλως. ΜΗΝ τους ψάχνετε...

ΠΡΟΣΟΧΗ!.. ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ...

Οι ιστοσελίδες μας ΔΕΝ δημοσιεύουν Δ.Τ. γραμμένα δίγλωσσα, ήτοι: Ελληνικά ανακατεμένα με Αγγλικούρες, Γερμανικούρες, Γαλλικούρες, υποψιαζόμαστε σε λίγο θα μας στέλνουν και Κινεζικούρες! Συντάσσετε τα Δ.Τ. σας σε αμιγή Ελληνική γλώσσα, δεκτά γίνονται μόνον τα ακρωνύμια σε Λατινικό αλφάβητο, ή φράσεις γνήσιες, ατόφιες της Λατινικής γραφής και γλώσσης.


Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

"ΚΑΜΠΑΡΕ"

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: ΚΑΜΠΑΡΕ  Την συνέντευξη τύπου για το "ΚΑΜΠΑΡΕ", πρεμιέρα σήμερα στο ΜΜΘ.
  
«Η τελευταία Βασίλισσα»
Του Κοπί,  Σε διασκευή και σκηνοθεσία Ηρακλή Τ. Δούκα.

Από την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου, στο Θέατρο Έξω από τα Τείχη. 

Σε μια χωματερή με χιλιάδες μεταχειρισμένα λάστιχα αυτοκίνητων, ζουν οι ήρωες της τραγωδίας μας. Οι ακραίες φιγούρες του Copi με τον αιχμηρό και σουρεαλιστικό λόγο, ο θάνατος, η σχέση εξουσίας-εξουσιαζόμενου, που όμως συνεχώς ανατρέπεται, και ως εκ τούτου ο αλληλοσπαραγμός, ο εξευτελισμός, το παράλογο της ανθρώπινης συμπεριφοράς in extremis και η αστική υποκρισία, όλα μαζί συνθέτουν την φυσιογνωμία του ξεχωριστού Αργεντινού συγγραφέα.
Οι ανθρώπινες αυτές υπάρξεις, βγαλμένες από την κόλαση, περιφέρονται προσποιούμενοι, σε μια κοινωνία εκλεπτυσμένη, με έναν κώδικα αριστοκρατικών τελετουργιών, όπου λέγονται τα πλέον αποτροπιαστικά, παραλυτικά και απρόσμενα πράγματα!
Αποδιωγμένοι , μεταχειρισμένοι, παλιωμένοι , μέσα απ’ αυτές τις δύσοσμες στοές της ιστορίας αναδύονται τα φαντάσματα αρχαίων πολιτισμών , λεηλατημένων, αρχέγονες φιγούρες, σύμβολα και θρησκείες, δοξασίες , χαμένα όνειρα, κραυγές και οιμωγές.
Μέσα απ’ τα αποκαΐδια του «σύγχρονου» καταναλωτικού πολιτισμού αναδύεται  μια νέα τάξη, μια πυραμίδα σωριασμένων ρόλων, αξιωμάτων, στιγμές αναπόλησης των «ευτυχισμένων ημερών» αλλά και της προδοσίας , της ίντριγκας, της άπατης και του αγώνα για το κέρδος και την εξουσία.
Η απληστία, η πείνα και η δίψα, διαλυμένες μέσα στα απόβλητα της ζωής, ανακατεύονται με τις τύψεις και τα αμαρτήματα. Μια ζωντανή επίγεια κόλαση, ένα μαρτύριο Αλληγορικό μια ερυνιακή τιμωρία  μαζί με την τρομερή εκδίκηση της ποδοπατημένης από το καουτσούκ φύσης, αποτελούν τον καμβά της ιστορίας μας, την ιστορία της Τελευταίας Βασίλισσας μέσα από το αδιόρατη καυστικό, αναρχικό  πνεύμα και το βιτριολικό χιούμορ του Copi .
Η σαβούρα, η μεταλλαγμένη ζωή, τα υποκατάστατα … Τα οράματα, οι φαντασιώσεις, η πλήξη της παρακμασμένης  ελίτ, ξεπροβάλουν το ένα μετά το άλλο από τις τρύπες, δημιουργώντας ένα σινεμασκόπ φρίκης και αισχύνης …
Στην ιλαροτραγωδία μας η κάθαρση έρχεται απ’ τον δύσκολο δρόμο της επιστροφής, φορτωμένη σκόνη, ανατροπές , καταστροφή και αλληγορίες, σύμβολα  αλλά και κανιβαλική οσμή ανθρώπινου κρέατος!
Η τελετουργία της κάθαρσης έχει συντελεστεί !

Info: Από την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου και κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, στο «Θέατρο Έξω από τα Τείχη», Πανεπιστημίου 2 - Ευαγγελίστρια.
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 21:15 ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: 12 ευρώ (κανονικό), 8 ευρώ (φοιτητικό), 5 ευρώ (ανέργων – ατέλειες) ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ: 2310-210308

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.