Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ

"Έστιν ουν Τραγωδία / Μίμησης πράξεως σπουδαίας και τελείας / Μέγεθος εχούσης, ηδυσμένω λόγω / Χωρίς εκάστου των ειδών εν τοις μορίοις / Δρώντων και ου δι απαγγελίας / Δι ελέου και φόβου περαίνουσα /Την των τοιούτων παθημάτων κάθαρσιν" - Αριστοτέλους, "Ποιητική"

Ο ΥΜΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΥ

Φαντάσου έναν καρεκλοκένταυρο με αποκολλημένα τα πισινά του, να έρπει προς το νέο του αξίωμα. Μοιάζει με αλλόκοτο μαλάκιο, αηδιαστικά απροστάτευτο και εμετικά θλιβερό. Την ώρα που πανικόσυρτο, σπεύδει να οχυρωθεί στο νέο του κέλυφος. Ίσως, γι' αυτό και κανένας από τους γυμνόποδες αδελφούς μου, δεν το πατάει. Τόσο πολύ το σιχαίνονται. - Κώστας Ι. Γιαλίνης

ΤΑΙΝΙΕΣ ΕΔΩ (Συνερ/να Κανάλια): www.youtube.com/user/TileorasisDagkilaswww.dailymotion.com/user/ArgyriosDagkilas

ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ: ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΧΑΟΣ *** ΧΑΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ *** 20 Ε/6μ - 30 Ε/12μ

ΟΙ ΚΑΤΑΡΕΣ ΤΟΥ "ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ" ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ, ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!

ΠΡΩΤΟΣ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΣ:
«Τοις ευσεβείς μεν επαγγελλομένοις τα των Ελλήνων δε δυσσεβή δόγματα τη ορθοδόξω και καθολική εκκλησία περί τε ψυχών ανθρωπίνων, και ουρανού και γης, και των άλλων κτισμάτων αναιδώς ή μάλλον ασεβώς επεισάγουσιν ανάθεμα (γ')».

Μετάφραση:
Σε όσους παριστάνουν τους ευσεβείς, ενώ, την ίδια στιγμή, εισάγουν με θράσος ή πολύ περισσότερο με ασέβεια στην Ορθόδοξη και Καθολική Εκκλησία τις ασεβείς δοξασίες των ΕΛΛΗΝΩΝ και για τις ανθρώπινες ψυχές και για τον ουρανό και τη γη και για τα άλλα κτίσματα, ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ!..
Τρεις φορές Ανάθεμα δηλαδή στους:
Ορφέα, Θαλή, Αναξίμανδρο, Αναξιμένη, Πυθαγόρα, Ξενοφάνη, Παρμενίδη, Ζήνωνα, Εμπεδοκλή, Ηράκλειτο, Αναξαγόρα, Δημόκριτο, Σωκράτη, Πλάτωνα κ.α. ΟΛΟΙ οι Αναθεματισμοί: ΕΔΩ


"Οι καλύτερες τουρκικές εφημερίδες (και πληθώρα ιστοσελίδων), είναι οι Ελληνικές!.." Αργ. Δαγκ.

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΙΣ: Οι λογαριασμοί μας στο “Πανοράμιο” μηδενίστηκαν αυτοβούλως. ΜΗΝ τους ψάχνετε...

ΠΡΟΣΟΧΗ!.. ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ...

Οι ιστοσελίδες μας ΔΕΝ δημοσιεύουν Δ.Τ. γραμμένα δίγλωσσα, ήτοι: Ελληνικά ανακατεμένα με Αγγλικούρες, Γερμανικούρες, Γαλλικούρες, υποψιαζόμαστε σε λίγο θα μας στέλνουν και Κινεζικούρες! Συντάσσετε τα Δ.Τ. σας σε αμιγή Ελληνική γλώσσα, δεκτά γίνονται μόνον τα ακρωνύμια σε Λατινικό αλφάβητο, ή φράσεις γνήσιες, ατόφιες της Λατινικής γραφής και γλώσσης.


Κυριακή, 9 Φεβρουαρίου 2014

Όταν ο Κινηματογράφος πάει Σχολείο...

«Βιντεομουσεία 2014»
Α΄Πανελλήνιος Διαγωνισμός Μαθητικών Ταινών Μικρού Μήκους
Θέμα: Ο κόσμος γύρω μας - ο κόσμος όπως τον ζούμε!
Ο πρώτος Πανελλαδικός Διαγωνισμός μαθητικών ταινιών μικρού μήκους με θέμα την ίδια την ταυτότητα των εφήβων είναι γεγονός!
Κάθε μαθητική ομάδα, που θα πρέπει να απαρτίζεται από πέντε τουλάχιστον μαθητές, θα αποτυπώσει σε βίντεο ένα κομμάτι της καθημερινότητάς της. Αυτό που αναζητά ο Διαγωνισμός είναι η φρέσκια, ξεχωριστή, κριτική ματιά των νέων παιδιών στην καθημερινότητά τους και η ανάδειξη νέων ταλέντων.
Βίντεο πρωτότυπα, αστεία, σοβαρά, δημιουργικά, που θα καταγράψουν το αποτύπωμα της σημερινής νέας γενιάς, θα δώσουν μια αυθεντική εικόνα της σημερινής εποχής. Αυτή θα αποτελέσει κομμάτι της μνήμης για τις μελλοντικές γενιές – μια και τα βίντεο αυτά θα είναι τα εκθέματα ενός εικονικού Βιντεομουσείου.
Τα βίντεο πρέπει να σταλούν μέχρι τις 28 Απριλίου στον ΚΑΡΠΟ (Κέντρο Οπτικοακουστικής Εκπαίδευσης) διοργανωτή του Α ΄Πανελλήνιου Διαγωνισμού, που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και τη συνεργασία της Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης.
Τα 10 καλύτερα βίντεο θα βραβευτούν, θα προβληθούν σε ειδική τελετή και στο δίκτυο της Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης.
Περισσότερες πληροφορίες για τον Διαγωνισμό μπορείτε να βρείτε στον ιστότοπο του ΚΑΡΠΟΥ (www.karposontheweb.org), την ιστοσελίδα της Εκπαιδευτικής Tηλεόρασης (http://blogs.sch.gr/dertv/) και στα τηλέφωνα 210-6850445 και 697404003.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.