Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ

"Έστιν ουν Τραγωδία / Μίμησης πράξεως σπουδαίας και τελείας / Μέγεθος εχούσης, ηδυσμένω λόγω / Χωρίς εκάστου των ειδών εν τοις μορίοις / Δρώντων και ου δι απαγγελίας / Δι ελέου και φόβου περαίνουσα /Την των τοιούτων παθημάτων κάθαρσιν" - Αριστοτέλους, "Ποιητική"

Ο ΥΜΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΥ

Φαντάσου έναν καρεκλοκένταυρο με αποκολλημένα τα πισινά του, να έρπει προς το νέο του αξίωμα. Μοιάζει με αλλόκοτο μαλάκιο, αηδιαστικά απροστάτευτο και εμετικά θλιβερό. Την ώρα που πανικόσυρτο, σπεύδει να οχυρωθεί στο νέο του κέλυφος. Ίσως, γι' αυτό και κανένας από τους γυμνόποδες αδελφούς μου, δεν το πατάει. Τόσο πολύ το σιχαίνονται. - Κώστας Ι. Γιαλίνης

ΤΑΙΝΙΕΣ ΕΔΩ (Συνερ/να Κανάλια): www.youtube.com/user/TileorasisDagkilaswww.dailymotion.com/user/ArgyriosDagkilas

ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ: ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΧΑΟΣ *** ΧΑΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ *** 20 Ε/6μ - 30 Ε/12μ

ΟΙ ΚΑΤΑΡΕΣ ΤΟΥ "ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ" ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ, ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!

ΠΡΩΤΟΣ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΣ:
«Τοις ευσεβείς μεν επαγγελλομένοις τα των Ελλήνων δε δυσσεβή δόγματα τη ορθοδόξω και καθολική εκκλησία περί τε ψυχών ανθρωπίνων, και ουρανού και γης, και των άλλων κτισμάτων αναιδώς ή μάλλον ασεβώς επεισάγουσιν ανάθεμα (γ')».

Μετάφραση:
Σε όσους παριστάνουν τους ευσεβείς, ενώ, την ίδια στιγμή, εισάγουν με θράσος ή πολύ περισσότερο με ασέβεια στην Ορθόδοξη και Καθολική Εκκλησία τις ασεβείς δοξασίες των ΕΛΛΗΝΩΝ και για τις ανθρώπινες ψυχές και για τον ουρανό και τη γη και για τα άλλα κτίσματα, ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ!..
Τρεις φορές Ανάθεμα δηλαδή στους:
Ορφέα, Θαλή, Αναξίμανδρο, Αναξιμένη, Πυθαγόρα, Ξενοφάνη, Παρμενίδη, Ζήνωνα, Εμπεδοκλή, Ηράκλειτο, Αναξαγόρα, Δημόκριτο, Σωκράτη, Πλάτωνα κ.α. ΟΛΟΙ οι Αναθεματισμοί: ΕΔΩ


"Οι καλύτερες τουρκικές εφημερίδες (και πληθώρα ιστοσελίδων), είναι οι Ελληνικές!.." Αργ. Δαγκ.

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΙΣ: Οι λογαριασμοί μας στο “Πανοράμιο” μηδενίστηκαν αυτοβούλως. ΜΗΝ τους ψάχνετε...

ΠΡΟΣΟΧΗ!.. ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ...

Οι ιστοσελίδες μας ΔΕΝ δημοσιεύουν Δ.Τ. γραμμένα δίγλωσσα, ήτοι: Ελληνικά ανακατεμένα με Αγγλικούρες, Γερμανικούρες, Γαλλικούρες, υποψιαζόμαστε σε λίγο θα μας στέλνουν και Κινεζικούρες! Συντάσσετε τα Δ.Τ. σας σε αμιγή Ελληνική γλώσσα, δεκτά γίνονται μόνον τα ακρωνύμια σε Λατινικό αλφάβητο, ή φράσεις γνήσιες, ατόφιες της Λατινικής γραφής και γλώσσης.


Κυριακή, 8 Ιουνίου 2014

ΠΛΗΞΗ ΚΑΙ ΜΙΖΕΡΙΑ ΤΟ ΦΕΤΙΝΟ ΦΤΩΧΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ “ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ”


Το άλλοτε 3ο καλύτερο Φεστιβάλ της Ελλάδος, το οποίο φέτος θα μπορούσε να ονομασθεί και “Φεστιβάλ για Παιδιά” (παιδικό φεστιβάλ, δηλαδή), αφού στις 19 παραστάσεις του οι 5 απευθύνονται σε παιδιά σχολικής ή γυμνασικής ηλικίας. Στις υπόλοιπες, οι 6 είναι συναυλιακές, οι 5 θεατρικές και οι 3 μόνον, αρχαίο δράμα ή κωμωδία.
Απουσιάζει η Λυρική Σκηνή και το Εθνικό Θέατρο, οι μόνες εγγυημένες και πραγματικά καλλιτεχνικές παραστάσεις, ούτε μία σοβαρή από εκτός συνόρων Ελλάδος, ενώ για να γεμίσει το πρόγραμμα οι διοργανωτές και ο ανύπαρκτος καλλιτεχνικός διευθυντής, επιστράτευσαν έως και την θεατρική ομάδα Κασσάνδρας, σε ένα έργο σαιξπηρικό, να μην ξεχνούμε και την κελτική ή αγγλοσαξωνική... καταγωγή μας!
Από τις συναυλιακές, αντιδράστε και μην πηγαίνετε να δείτε τον Πάριο ο οποίος γκαρίζει πλέον, δεν τραγουδάει, την Τσανακλίδου με την Αλεξίου που είναι στην απόσυρση εδώ και χρόνια, αλλά δεν το πήρανε είδηση, δείτε τον Χαρούλη, όχι για να κάνετε εμένα το κέφι αλλά την Σοφία, τις άλλες συναυλίες, είτε τις δείτε είτε όχι, προσωπικά το ίδιο μου κάνει, εγώ δεν πρόκειται να δω ΚΑΜΙΑ!
Στις θεατρικές, σας συνιστώ ανεπιφύλακτα τις κλασικές, μην τις χάσετε, αν και ο Κιμούλης δεν μου γεμίζει καθόλου το μάτι για αριστοφανικός πρωταγωνιστής, τον Μπέζο όπου τον είδα, δεν τον άντεξα παραπάνω από τρία λεπτά, όσο για την “Μαρία Πενταγιώτισσα”, πρεμιέρα, δεικνύει περισσότερο πανικό και πρεμούρα, παρά μία παράσταση κύρους, για ένα καταξιωμένο Φεστιβάλ που ήταν στις δόξες του, το Φεστιβάλ Κασσάνδρας.
Με τέτοιο πρόγραμμα το φετινό Φεστιβάλ Κασσάνδρας, βγάζει και δεν βγάζει τα έξοδά του, το φεστιβάλ είναι κερδοσκοπικός οργανισμός του Δήμου (Κασσάνδρας), και είναι απαράδεκτο οι άνθρωποι που κουμαντάρουν διαφεντεύουν ή διαγουμίζουν αν θέλετε την τύχη του, να είναι ανίκανοι να βγάλουν κέρδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.