Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ

"Έστιν ουν Τραγωδία / Μίμησης πράξεως σπουδαίας και τελείας / Μέγεθος εχούσης, ηδυσμένω λόγω / Χωρίς εκάστου των ειδών εν τοις μορίοις / Δρώντων και ου δι απαγγελίας / Δι ελέου και φόβου περαίνουσα /Την των τοιούτων παθημάτων κάθαρσιν" - Αριστοτέλους, "Ποιητική"

Ο ΥΜΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΥ

Φαντάσου έναν καρεκλοκένταυρο με αποκολλημένα τα πισινά του, να έρπει προς το νέο του αξίωμα. Μοιάζει με αλλόκοτο μαλάκιο, αηδιαστικά απροστάτευτο και εμετικά θλιβερό. Την ώρα που πανικόσυρτο, σπεύδει να οχυρωθεί στο νέο του κέλυφος. Ίσως, γι' αυτό και κανένας από τους γυμνόποδες αδελφούς μου, δεν το πατάει. Τόσο πολύ το σιχαίνονται. - Κώστας Ι. Γιαλίνης

ΤΑΙΝΙΕΣ ΕΔΩ (Συνερ/να Κανάλια): www.youtube.com/user/TileorasisDagkilaswww.dailymotion.com/user/ArgyriosDagkilas

ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ: ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΧΑΟΣ *** ΧΑΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ *** 20 Ε/6μ - 30 Ε/12μ

ΟΙ ΚΑΤΑΡΕΣ ΤΟΥ "ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ" ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ, ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!

ΠΡΩΤΟΣ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΣ:
«Τοις ευσεβείς μεν επαγγελλομένοις τα των Ελλήνων δε δυσσεβή δόγματα τη ορθοδόξω και καθολική εκκλησία περί τε ψυχών ανθρωπίνων, και ουρανού και γης, και των άλλων κτισμάτων αναιδώς ή μάλλον ασεβώς επεισάγουσιν ανάθεμα (γ')».

Μετάφραση:
Σε όσους παριστάνουν τους ευσεβείς, ενώ, την ίδια στιγμή, εισάγουν με θράσος ή πολύ περισσότερο με ασέβεια στην Ορθόδοξη και Καθολική Εκκλησία τις ασεβείς δοξασίες των ΕΛΛΗΝΩΝ και για τις ανθρώπινες ψυχές και για τον ουρανό και τη γη και για τα άλλα κτίσματα, ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ!..
Τρεις φορές Ανάθεμα δηλαδή στους:
Ορφέα, Θαλή, Αναξίμανδρο, Αναξιμένη, Πυθαγόρα, Ξενοφάνη, Παρμενίδη, Ζήνωνα, Εμπεδοκλή, Ηράκλειτο, Αναξαγόρα, Δημόκριτο, Σωκράτη, Πλάτωνα κ.α. ΟΛΟΙ οι Αναθεματισμοί: ΕΔΩ


"Οι καλύτερες τουρκικές εφημερίδες (και πληθώρα ιστοσελίδων), είναι οι Ελληνικές!.." Αργ. Δαγκ.

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΙΣ: Οι λογαριασμοί μας στο “Πανοράμιο” μηδενίστηκαν αυτοβούλως. ΜΗΝ τους ψάχνετε...

ΠΡΟΣΟΧΗ!.. ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ...

Οι ιστοσελίδες μας ΔΕΝ δημοσιεύουν Δ.Τ. γραμμένα δίγλωσσα, ήτοι: Ελληνικά ανακατεμένα με Αγγλικούρες, Γερμανικούρες, Γαλλικούρες, υποψιαζόμαστε σε λίγο θα μας στέλνουν και Κινεζικούρες! Συντάσσετε τα Δ.Τ. σας σε αμιγή Ελληνική γλώσσα, δεκτά γίνονται μόνον τα ακρωνύμια σε Λατινικό αλφάβητο, ή φράσεις γνήσιες, ατόφιες της Λατινικής γραφής και γλώσσης.


Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου 2016

ΠΕΘΑΝΕ Η "ΚΑΣΤΑ ΝΤΙΒΑ" ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΚΑΙ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ

Πλήρης ημερών (88 χρονών), άφησε την τελευταία της πνοή η "Γκρέτα Γκάρμπο της Ελλάδος", η "Ίνγκριντ Μπέργκμαν της Σουηδίας", η "Ελληνίδα Ήρα", θεά του θεάτρου και του κινηματογράφου Άννα Συνοδινού.
Έχουμε συνηθίσει να διαβάζουμε στον τύπο για τον τελευταίο ασήμαντο και μετριότατο καλλιτέχνη που πεθαίνει κατεβατά ολόκληρα από ανοησίες, με μοναδικό κριτήριο ότι ήταν κουμμουνιστής, "αγωνιστής" ή σοσιαληστής, ή ότι άλλο διάολος τον πατέρα αριστερή και αριστερίστικη παραφυάδα ή πουστάρα, λεσβία ήταν. "Έφυγε", "απωλέσθη", "ταξίδεψε", "μας άφησε", και ποτέ δεν πέθανε, ο τάδε, ο δείνα και ο... πείνα! Οι περισσότεροι φεύγουν και... πεινασμένοι!
Για την Άννα Συνοδινού δεν υπάρχουν λόγια να νεκρολογήσει κανείς, για τον απλούστατο λόγο, τι να πρωτοθυμηθεί από την τεράστια καριέρα της στην τέχνη (υποκριτική) που υπηρέτησε, ή και την πολιτική στην οποία όμως έμεινε πολύ λίγο, τα βρόντηξε γρήγορα από κάτω, και πήρε των ομματιών της αηδιασμένη!
Τα τελευταία της χρόνια λόγω υγείας δεν ήταν και τόσο ρόδινα, αν όμως αναλογιστεί κανείς την ηλικία της, δεν θα πρέπει να της καταλογίσουμε και τόσο μεγάλη ατυχία. Σαν την μάνα μου που ήταν 90 χρονών (πέθανε 92), και μου έλεγε απ' το κρεβάτι του πόνου που ήταν σχεδόν κατάκοιτη, "να μην ζήσω κι εγώ λίγα χρόνια ακόμα;"
Καλό κατευόδιο λοιπόν, στον κάτω κόσμο που πάει η Άννα, το νόμισμα το έχει νομίζουμε να πληρώσει τον Βαρκάρη, εμείς θα την θυμόμαστε πάντα μέσα από τους ρόλους της, το παράστημά της, υπήρξε πραγματική καλλονή του Ελληνικού κινηματογράφου και Μεγάλη Κυρία, όταν κάποιες άλλες δήθεν θεές, στις μύτες των ποδιών τους, δεν την έφταναν ούτε μέχρι τον ώμο!
Αντίο Άννα, κι ας είναι ελαφρύ, το χώμα που θα σε σκεπάσει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.