ΕΡΤ, 3ο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ

"Έστιν ουν Τραγωδία / Μίμησης πράξεως σπουδαίας και τελείας / Μέγεθος εχούσης, ηδυσμένω λόγω / Χωρίς εκάστου των ειδών εν τοις μορίοις / Δρώντων και ου δι απαγγελίας / Δι ελέου και φόβου περαίνουσα /Την των τοιούτων παθημάτων κάθαρσιν" - Αριστοτέλους, "Ποιητική"

Ο ΥΜΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΥ

Φαντάσου έναν καρεκλοκένταυρο με αποκολλημένα τα πισινά του, να έρπει προς το νέο του αξίωμα. Μοιάζει με αλλόκοτο μαλάκιο, αηδιαστικά απροστάτευτο και εμετικά θλιβερό. Την ώρα που πανικόσυρτο, σπεύδει να οχυρωθεί στο νέο του κέλυφος. Ίσως, γι' αυτό και κανένας από τους γυμνόποδες αδελφούς μου, δεν το πατάει. Τόσο πολύ το σιχαίνονται. - Κώστας Ι. Γιαλίνης

ΤΑΙΝΙΕΣ ΕΔΩ (Συνερ/να Κανάλια): www.youtube.com/user/TileorasisDagkilaswww.dailymotion.com/user/ArgyriosDagkilas

ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ: ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΧΑΟΣ *** ΧΑΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ *** 20 Ε/6μ - 30 Ε/12μ

ΟΙ ΚΑΤΑΡΕΣ ΤΟΥ "ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ" ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ, ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!

ΠΡΩΤΟΣ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΣ:
«Τοις ευσεβείς μεν επαγγελλομένοις τα των Ελλήνων δε δυσσεβή δόγματα τη ορθοδόξω και καθολική εκκλησία περί τε ψυχών ανθρωπίνων, και ουρανού και γης, και των άλλων κτισμάτων αναιδώς ή μάλλον ασεβώς επεισάγουσιν ανάθεμα (γ')».

Μετάφραση:
Σε όσους παριστάνουν τους ευσεβείς, ενώ, την ίδια στιγμή, εισάγουν με θράσος ή πολύ περισσότερο με ασέβεια στην Ορθόδοξη και Καθολική Εκκλησία τις ασεβείς δοξασίες των ΕΛΛΗΝΩΝ και για τις ανθρώπινες ψυχές και για τον ουρανό και τη γη και για τα άλλα κτίσματα, ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ!..
Τρεις φορές Ανάθεμα δηλαδή στους:
Ορφέα, Θαλή, Αναξίμανδρο, Αναξιμένη, Πυθαγόρα, Ξενοφάνη, Παρμενίδη, Ζήνωνα, Εμπεδοκλή, Ηράκλειτο, Αναξαγόρα, Δημόκριτο, Σωκράτη, Πλάτωνα κ.α. ΟΛΟΙ οι Αναθεματισμοί: ΕΔΩ


"Οι καλύτερες τουρκικές εφημερίδες (και πληθώρα ιστοσελίδων), είναι οι Ελληνικές!.." Αργ. Δαγκ.

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΙΣ: Οι λογαριασμοί μας στο “Πανοράμιο” μηδενίστηκαν αυτοβούλως. ΜΗΝ τους ψάχνετε...

ΠΡΟΣΟΧΗ!.. ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ...

Οι ιστοσελίδες μας ΔΕΝ δημοσιεύουν Δ.Τ. γραμμένα δίγλωσσα, ήτοι: Ελληνικά ανακατεμένα με Αγγλικούρες, Γερμανικούρες, Γαλλικούρες, υποψιαζόμαστε σε λίγο θα μας στέλνουν και Κινεζικούρες! Συντάσσετε τα Δ.Τ. σας σε αμιγή Ελληνική γλώσσα, δεκτά γίνονται μόνον τα ακρωνύμια σε Λατινικό αλφάβητο, ή φράσεις γνήσιες, ατόφιες της Λατινικής γραφής και γλώσσης.


Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016

3ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΑΙΝΙΩΝ "ΤΑΡΑΤΣΑ"

TO ΦΚΘ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΟ  3ο 3ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΑΙΝΙΩΝ "ΤΑΡΑΤΣΑ"
24 - 28 Αυγούστου 2016 --- ελεύθερη είσοδος

Καλοκαιρινές βραδιές γεμάτες σινεμά κάτω από τα αστέρια προτείνει το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της συνεργασίας του με το 3ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΑΙΝΙΩΝ "ΤΑΡΑΤΣΑ", το οποίο θα πραγματοποιηθεί από την Τετάρτη 24 Αυγούστου έως και την Κυριακή 28 Αυγούστου 2016, στις πιο δροσερές ταράτσες της Θεσσαλονίκης.


Φέτος το ΦΚΘ αναλαμβάνει ένα τμήμα του παράλληλου προγράμματος του 3ου Taratsa IFF και παρουσιάζει 10 αγαπημένες ταινίες. Ανεβαίνουμε λοιπόν στις ταράτσες μια μέρα πριν την επίσημη έναρξη, την Τρίτη 23 Αυγούστου, με ένα θρίλερ για γερά νεύρα: το φιλμ: Οι σελίδες του τρόμου της Τζένιφερ Κεντ, που θα προβληθεί στην ταράτσα του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσ/κης (Τσιμισκή 29, ώρα 21:15). Πριν την προβολή, ο διευθυντής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης Ορέστης Ανδρεαδάκης θα κάνει μια ανατρεπτική παρουσίαση με τίτλο «Η μάνα η φόνισσα και τα σπλάτερ παιδιά της» (ώρα 20:30), αναζητώντας τι συνδέει μερικές από τις πιο σοκαριστικές σκηνές που παγκόσμιου σινεμά με τα ελληνικά δημοτικά τραγούδια ή αλλιώς, διερευνώντας το ποια είναι η σχέση μεταξύ του Ντάριο Αρζέντο και του Χάνιμπαλ Λέκτερ με το «Γεφύρι της Άρτας» και το «Τραγούδι του νεκρού αδελφού».

Από τον Άλφρεντ Χίτσκοκ και τον Γούντι Άλεν ως στον Λεός Καράξ και τον Νόα Μπάουμπαχ, το ΦΚΘ προτείνει στο 3ο Taratsa IFF μια επιλογή ταινιών αγαπημένων σκηνοθετών. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για τρεις εμβληματικές κωμωδίες από το χθες: τη μαύρη κωμωδία Ποιος σκότωσε τον Χάρι; του Άλφρεντ Χίτσκοκ (1955), την αλληγορική σάτιρα Ζέλιγκ του Γούντι Άλεν (1983) και την σουρεαλιστικών αποχρώσεων Μέρα της Μαρμότας του Χάρολντ Ράμις (1993). Επίσης, έξι σύγχρονες ταινίες που προκάλεσαν αίσθηση: Αγόρι συναντά κορίτσι του Λεός Καράξ (1984), Αγοροκόριτσο της Σελίν Σιαμά (2011), Τυραννόσαυρος του Πάντι Κονσιντάιν (2011), Τα παιδιά του πολέμου της Κέιτ Σόρτλαντ (2012), Τα μυθικά πλάσματα του Νότου του Μπεν Ζάιτλιν (2012) και του Νόα Μπάουμπαχ (2012).

είσοδος στους χώρους των προβολών του 3ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΑΙΝΙΩΝ "ΤΑΡΑΤΣΑ" είναι ελέυθερη
Να σημειωθεί ότι η συνεργασία του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης με το Taratsa International Film Festival θα συνεχιστεί και στο πλαίσιο του επερχόμενου 57ου ΦΚΘ, με μια κινηματογραφική έκπληξη που θα ανακοινωθεί σύντομα.

Το Taratsa International Film Festival είναι ένα ανεξάρτητο κινηματογραφικό φεστιβάλ με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Περιλαμβάνει το διεθνές διαγωνιστικό τμήμα με μικρού μήκους ταινίες από όλο τον κόσμο, καθώς και το παράλληλο πρόγραμμα με διακεκριμένες ταινίες από το παρόν και το παρελθόν. Φέτος, στο 3ο Taratsa IFF, 7 ταράτσες της Θεσσαλονίκης θα φιλοξενήσουν πάνω από 100 ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους από 37 χώρες.
Το πλήρες πρόγραμμα προβολών του  3ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΑΙΝΙΩΝ "ΤΑΡΑΤΣΑ" είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα www.taratsaiff.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.