Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ

"Έστιν ουν Τραγωδία / Μίμησης πράξεως σπουδαίας και τελείας / Μέγεθος εχούσης, ηδυσμένω λόγω / Χωρίς εκάστου των ειδών εν τοις μορίοις / Δρώντων και ου δι απαγγελίας / Δι ελέου και φόβου περαίνουσα /Την των τοιούτων παθημάτων κάθαρσιν" - Αριστοτέλους, "Ποιητική"

Ο ΥΜΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΥ

Φαντάσου έναν καρεκλοκένταυρο με αποκολλημένα τα πισινά του, να έρπει προς το νέο του αξίωμα. Μοιάζει με αλλόκοτο μαλάκιο, αηδιαστικά απροστάτευτο και εμετικά θλιβερό. Την ώρα που πανικόσυρτο, σπεύδει να οχυρωθεί στο νέο του κέλυφος. Ίσως, γι' αυτό και κανένας από τους γυμνόποδες αδελφούς μου, δεν το πατάει. Τόσο πολύ το σιχαίνονται. - Κώστας Ι. Γιαλίνης

ΤΑΙΝΙΕΣ ΕΔΩ (Συνερ/να Κανάλια): www.youtube.com/user/TileorasisDagkilaswww.dailymotion.com/user/ArgyriosDagkilas

ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ: ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΧΑΟΣ *** ΧΑΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ *** 20 Ε/6μ - 30 Ε/12μ

ΟΙ ΚΑΤΑΡΕΣ ΤΟΥ "ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ" ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ, ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!

ΠΡΩΤΟΣ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΣ:
«Τοις ευσεβείς μεν επαγγελλομένοις τα των Ελλήνων δε δυσσεβή δόγματα τη ορθοδόξω και καθολική εκκλησία περί τε ψυχών ανθρωπίνων, και ουρανού και γης, και των άλλων κτισμάτων αναιδώς ή μάλλον ασεβώς επεισάγουσιν ανάθεμα (γ')».

Μετάφραση:
Σε όσους παριστάνουν τους ευσεβείς, ενώ, την ίδια στιγμή, εισάγουν με θράσος ή πολύ περισσότερο με ασέβεια στην Ορθόδοξη και Καθολική Εκκλησία τις ασεβείς δοξασίες των ΕΛΛΗΝΩΝ και για τις ανθρώπινες ψυχές και για τον ουρανό και τη γη και για τα άλλα κτίσματα, ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ!..
Τρεις φορές Ανάθεμα δηλαδή στους:
Ορφέα, Θαλή, Αναξίμανδρο, Αναξιμένη, Πυθαγόρα, Ξενοφάνη, Παρμενίδη, Ζήνωνα, Εμπεδοκλή, Ηράκλειτο, Αναξαγόρα, Δημόκριτο, Σωκράτη, Πλάτωνα κ.α. ΟΛΟΙ οι Αναθεματισμοί: ΕΔΩ


"Οι καλύτερες τουρκικές εφημερίδες (και πληθώρα ιστοσελίδων), είναι οι Ελληνικές!.." Αργ. Δαγκ.

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΙΣ: Οι λογαριασμοί μας στο “Πανοράμιο” μηδενίστηκαν αυτοβούλως. ΜΗΝ τους ψάχνετε...

ΠΡΟΣΟΧΗ!.. ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ...

Οι ιστοσελίδες μας ΔΕΝ δημοσιεύουν Δ.Τ. γραμμένα δίγλωσσα, ήτοι: Ελληνικά ανακατεμένα με Αγγλικούρες, Γερμανικούρες, Γαλλικούρες, υποψιαζόμαστε σε λίγο θα μας στέλνουν και Κινεζικούρες! Συντάσσετε τα Δ.Τ. σας σε αμιγή Ελληνική γλώσσα, δεκτά γίνονται μόνον τα ακρωνύμια σε Λατινικό αλφάβητο, ή φράσεις γνήσιες, ατόφιες της Λατινικής γραφής και γλώσσης.


Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου 2017

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ...

Με την προοπτική η εκδήλωση τιμής στον ένδοξο αρχηγό της Φρουράς της Εξόδου Αθανάσιο Ραζή-Κότσικα που έχει ξεκινήσει  εδώ και τρία χρόνια να καταστεί θεσμός, ο Σύλλογος «Οι Φίλοι της Μουσικής  ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ» και το Ιστορικό Μουσείο «ΔΙΕΞΟΔΟΣ», φέτος, εκτός των άλλων δράσεων, προκηρύσσουν και διαγωνισμό ποίησης μεταξύ μαθητών Γενικών και Επαγγελματικών  Λυκείων της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.

Θέμα του διαγωνισμού είναι « Ο Αθανάσιος Ραζή-Κότσικας, ο Αρχηγός – ο  Ήρωας »  και καταληκτική ημερομηνία  υποβολής των ποιημάτων  είναι η 15η Μαρτίου 2017.

Μέχρι την ημερομηνία αυτή οι μαθητές μπορούν να προσκομίσουν είτε να αποστείλουν τα ποιητικά τους έργα στη γραμματεία του Ιστορικού Μουσείου «Διέξοδος» στο Μεσολόγγι (Αθαν. Ραζή-Κότσικα 23).

Τα ποιήματα που θα αποσταλούν θα πρέπει να είναι πρωτότυπα, να αποτελούν προσωπική δημιουργία του μαθητή,  να είναι γραμμένα  στην ελληνική γλώσσα και  να μην  έχουν  εκδοθεί ή δημοσιευθεί, έστω και εν μέρει,   στον τύπο, στο διαδίκτυο ή σε ποιητική συλλογή.  Η μορφή των ποιημάτων  μπορεί να είναι είτε ελεύθερη είτε ομοιοκατάληκτη και να μην ξεπερνά  συνολικά τους 50 στίχους.

Βραβεία

Ο τρείς πρώτοι νικητές που θα αναδειχθούν θα βραβευτούν με τιμητικούς επαίνους στην εκδήλωση της «Μέρας του Αρχηγού» που θα πραγματοποιηθεί  το απόγευμα της Τετάρτης  5 Απριλίου 2017  ο πρώτος δε από αυτούς  θα λάβει και χρηματικό έπαθλο 500  ευρώ.

Ανεξάρτητα  από την απονομή των ανωτέρω βραβείων,  τα  ποιήματα των τριών πρώτων νικητών θα μελοποιηθούν από συνθέτες και οι συνθέσεις θα ακουστούν σε συναυλία της Φιλαρμονικής «Διονύσιος Σολωμός» στην αντίστοιχη εκδήλωση του 2018.

Για οποιαδήποτε διευκρινιστική πληροφορία, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη γραμματεία της «Διεξόδου» (26310 51260), στα γραφεία του Συλλόγου «Διονύσιος Σολωμός» (2631051481, 6977141857, 6987057058) καθώς και  στην υπεύθυνη φιλόλογο της Πολιτιστικής Βιβλιοθήκης της «Διεξόδου» κυρία Μαρίνα Κατσάνου (6984 528061)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.