Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ

"Έστιν ουν Τραγωδία / Μίμησης πράξεως σπουδαίας και τελείας / Μέγεθος εχούσης, ηδυσμένω λόγω / Χωρίς εκάστου των ειδών εν τοις μορίοις / Δρώντων και ου δι απαγγελίας / Δι ελέου και φόβου περαίνουσα /Την των τοιούτων παθημάτων κάθαρσιν" - Αριστοτέλους, "Ποιητική"

Ο ΥΜΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΥ

Φαντάσου έναν καρεκλοκένταυρο με αποκολλημένα τα πισινά του, να έρπει προς το νέο του αξίωμα. Μοιάζει με αλλόκοτο μαλάκιο, αηδιαστικά απροστάτευτο και εμετικά θλιβερό. Την ώρα που πανικόσυρτο, σπεύδει να οχυρωθεί στο νέο του κέλυφος. Ίσως, γι' αυτό και κανένας από τους γυμνόποδες αδελφούς μου, δεν το πατάει. Τόσο πολύ το σιχαίνονται. - Κώστας Ι. Γιαλίνης

ΤΑΙΝΙΕΣ ΕΔΩ (Συνερ/να Κανάλια): www.youtube.com/user/TileorasisDagkilaswww.dailymotion.com/user/ArgyriosDagkilas

ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ: ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΧΑΟΣ *** ΧΑΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ *** 20 Ε/6μ - 30 Ε/12μ

ΟΙ ΚΑΤΑΡΕΣ ΤΟΥ "ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ" ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ, ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!

ΠΡΩΤΟΣ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΣ:
«Τοις ευσεβείς μεν επαγγελλομένοις τα των Ελλήνων δε δυσσεβή δόγματα τη ορθοδόξω και καθολική εκκλησία περί τε ψυχών ανθρωπίνων, και ουρανού και γης, και των άλλων κτισμάτων αναιδώς ή μάλλον ασεβώς επεισάγουσιν ανάθεμα (γ')».

Μετάφραση:
Σε όσους παριστάνουν τους ευσεβείς, ενώ, την ίδια στιγμή, εισάγουν με θράσος ή πολύ περισσότερο με ασέβεια στην Ορθόδοξη και Καθολική Εκκλησία τις ασεβείς δοξασίες των ΕΛΛΗΝΩΝ και για τις ανθρώπινες ψυχές και για τον ουρανό και τη γη και για τα άλλα κτίσματα, ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ!..
Τρεις φορές Ανάθεμα δηλαδή στους:
Ορφέα, Θαλή, Αναξίμανδρο, Αναξιμένη, Πυθαγόρα, Ξενοφάνη, Παρμενίδη, Ζήνωνα, Εμπεδοκλή, Ηράκλειτο, Αναξαγόρα, Δημόκριτο, Σωκράτη, Πλάτωνα κ.α. ΟΛΟΙ οι Αναθεματισμοί: ΕΔΩ


"Οι καλύτερες τουρκικές εφημερίδες (και πληθώρα ιστοσελίδων), είναι οι Ελληνικές!.." Αργ. Δαγκ.

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΙΣ: Οι λογαριασμοί μας στο “Πανοράμιο” μηδενίστηκαν αυτοβούλως. ΜΗΝ τους ψάχνετε...

ΠΡΟΣΟΧΗ!.. ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ...

Οι ιστοσελίδες μας ΔΕΝ δημοσιεύουν Δ.Τ. γραμμένα δίγλωσσα, ήτοι: Ελληνικά ανακατεμένα με Αγγλικούρες, Γερμανικούρες, Γαλλικούρες, υποψιαζόμαστε σε λίγο θα μας στέλνουν και Κινεζικούρες! Συντάσσετε τα Δ.Τ. σας σε αμιγή Ελληνική γλώσσα, δεκτά γίνονται μόνον τα ακρωνύμια σε Λατινικό αλφάβητο, ή φράσεις γνήσιες, ατόφιες της Λατινικής γραφής και γλώσσης.


Κυριακή, 5 Μαρτίου 2017

ΔΥΣΟΊΩΝΟΝ ΤΟ ΜΈΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΉΣ ΓΛΏΣΣΗΣ ΚΑΙ, Ο ΘΕΌΣ ΝΑ ΒΆΛΕΙ ΤΟ ΧΈΡΙ ΤΟΥ!..

Μετά από την κατάργηση της Ελληνικής γλώσσης -γραφή κυρίως, αλλά και φθόγγοι- στην "Ελληνική" τηλεόραση και την "Ελληνική" -πανάθεμά την- Βουλή, όπου μοιράζονται νομοσχέδια να τα διαβάσουν “Έλληνες  Βολευτές” στην αγγλική γλώσσα, την ρεβάνς παίρνουν τα γαλλικά, αν ακούστε ή διαβάστε και κινέζικα, σουαχίλι σε λίγο καιρό, μην εκπλαγείτε, γιατί η Ελλάς βαδίζει ολοταχώς προς μία διεθνιστική, διευρωπαϊκή και διηπειρωτική χώρα, ύστερα και από τα ανοιχτά θαλάσσια σύνορα που καθιέρωσε η παναθλία και άκρως προδοτική έως άκρως διαλυτική σημερινή κυβέρνηση, που μας κάθισε στο σβέρκο κοκκινοφασιστικά και ελέω “δημοκρατικών” εκλογών! 
Να μην ξεχνούμε ότι η λέξη “Δημοκρατία” στη χώρα μας άλλαξε έννοια, και ταυτίστηκε με αυτή των εκλογών!
Δείτε παρακάτω τα Ελληνικά που ακούστηκαν στην έναρξη του φετινού Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, και θυμηθείτε πως τα “παλλόμενα πέη” (οι κουδουνιστές πούτσες, δηλαδή), ήταν μόνον η αρχή!  

«...Τα ντουμέ επι-σής ταινι-ές γκια την ιστογρι-ά και την μνή-μή, το πεγριβλ-λόν, τις μειονο-τητές και τις μετακι-νησείς των πλητυσμών, αλλά και ταινι-ές γκια τον ρυτμό της μουσικής, το πάτος των τεχχ-χνών, τη μαγκειά του ίντι-ού του κινηματογκγρα-φού.
Κατώς κατιεγρωνεταί γκια πγρωτή φογρά ενά Νιιεθνές Ντιαγκωνιστικό τμη-μά με 12 ταινί-ες -τγρεις από τις οποι-ές είναι ελ-λη-νι-κές- και κγριτική επιτγροπή η οποι-ά θα απονει-μεί τον Κρυσό Αλεξαντρό! Και το Ειντικό Βραβει-ό Επιτγροπής.
Το ουί λοβ σινεμά ειναί ο τιτλός μιας σειγράς ενεγργειών για να φερου-μέ στις αιθου-σές του φεστιβάλ όλη την πο-λή, όλο τον χρο-νό. Η Ταινιο-τηκή Τεσ-σαλο-νικής μας τυμι-ζεί τις καλυτε-γρές ταινι-ές του κλασικού σινεμά, ενώ τα εκπαιντευτικά προγκρα-μματά στο Μουσει-ό Κινηματογκρα-φού και στο Ολυμπι-όν φεγρ-νούν τα παιντγιά κοντά στο σινεμά. Επι-σής συνεργκαζο-μαστέ με άλ-λούς φογρείς της πο-λής και ντιογργκα-νωνουμέ κινηματογκρα-φικά αφιεγρώ-ματά, ειντικές πγροβολές και εκντηλώ-σείς και σκεντιά-ζουμέ μεγρικές πολύ ενδιαφε-γρουσές εκπλη-ξείς γκια το καλοκαι-ρί(ιιιιιιιιιιι)!..»

 
Ζήτωωωωω!.. Μπρα-βοοοοοό!..
Βεβαίως, το να ακούει κανείς αυτά τα ελληνικά από έναν Γάλλο τουρίστα ο οποίος, προσπαθεί ο καημένος, να μιλήσει τη γλώσσα μας σε κάποια παραλία από τις δεκάδες χιλιάδες πανέμορφες που διαθέτουμε, είναι και χαριτωμένο, και άξιο προσοχής.
Το να τα ακούει όμως, ένας Έλληνας και μάλιστα εκπρόσωπος της τέχνης ή φιλότεχνος, από μια Διευθύντρια του “Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης”, είναι αισχρή προσβολή, είναι  ντροπή, αλλά και ξετσίπωτο φτύσιμο στην μία και μοναδική γλώσσα, τη μητέρα όλων των γλωσσών της υφηλίου, την Ελληνική γλώσσα.
Κι αυτό γιατί, κάποιοι εκεί στο πανάθλιο Άστυ, το αποκαλούμενο και χαβούζα της Αττικής, οι πιο προδοτικοί και οι πιο ισοπεδωτικοί στην ιστορία μας και τον πολιτισμό μας, δεν βρήκαν ούτε έναν Έλληνα -έναν Έλληνα ρε παιδιά, έστω και ένα κολλυβογράμματο κουμμούνι- να βάλουν στη θέση του επικεφαλής του Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, το οποίο για δεκαετίες τώρα, μάχονται λυσσαλέως με όλα τα μέσα που διαθέτουν!..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.