Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ

"Έστιν ουν Τραγωδία / Μίμησης πράξεως σπουδαίας και τελείας / Μέγεθος εχούσης, ηδυσμένω λόγω / Χωρίς εκάστου των ειδών εν τοις μορίοις / Δρώντων και ου δι απαγγελίας / Δι ελέου και φόβου περαίνουσα /Την των τοιούτων παθημάτων κάθαρσιν" - Αριστοτέλους, "Ποιητική"

Ο ΥΜΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΥ

Φαντάσου έναν καρεκλοκένταυρο με αποκολλημένα τα πισινά του, να έρπει προς το νέο του αξίωμα. Μοιάζει με αλλόκοτο μαλάκιο, αηδιαστικά απροστάτευτο και εμετικά θλιβερό. Την ώρα που πανικόσυρτο, σπεύδει να οχυρωθεί στο νέο του κέλυφος. Ίσως, γι' αυτό και κανένας από τους γυμνόποδες αδελφούς μου, δεν το πατάει. Τόσο πολύ το σιχαίνονται. - Κώστας Ι. Γιαλίνης

ΤΑΙΝΙΕΣ ΕΔΩ (Συνερ/να Κανάλια): www.youtube.com/user/TileorasisDagkilaswww.dailymotion.com/user/ArgyriosDagkilas

ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ: ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΧΑΟΣ *** ΧΑΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ *** 20 Ε/6μ - 30 Ε/12μ

ΟΙ ΚΑΤΑΡΕΣ ΤΟΥ "ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ" ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ, ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!

ΠΡΩΤΟΣ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΣ:
«Τοις ευσεβείς μεν επαγγελλομένοις τα των Ελλήνων δε δυσσεβή δόγματα τη ορθοδόξω και καθολική εκκλησία περί τε ψυχών ανθρωπίνων, και ουρανού και γης, και των άλλων κτισμάτων αναιδώς ή μάλλον ασεβώς επεισάγουσιν ανάθεμα (γ')».

Μετάφραση:
Σε όσους παριστάνουν τους ευσεβείς, ενώ, την ίδια στιγμή, εισάγουν με θράσος ή πολύ περισσότερο με ασέβεια στην Ορθόδοξη και Καθολική Εκκλησία τις ασεβείς δοξασίες των ΕΛΛΗΝΩΝ και για τις ανθρώπινες ψυχές και για τον ουρανό και τη γη και για τα άλλα κτίσματα, ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ!..
Τρεις φορές Ανάθεμα δηλαδή στους:
Ορφέα, Θαλή, Αναξίμανδρο, Αναξιμένη, Πυθαγόρα, Ξενοφάνη, Παρμενίδη, Ζήνωνα, Εμπεδοκλή, Ηράκλειτο, Αναξαγόρα, Δημόκριτο, Σωκράτη, Πλάτωνα κ.α. ΟΛΟΙ οι Αναθεματισμοί: ΕΔΩ


"Οι καλύτερες τουρκικές εφημερίδες (και πληθώρα ιστοσελίδων), είναι οι Ελληνικές!.." Αργ. Δαγκ.

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΙΣ: Οι λογαριασμοί μας στο “Πανοράμιο” μηδενίστηκαν αυτοβούλως. ΜΗΝ τους ψάχνετε...

ΠΡΟΣΟΧΗ!.. ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ...

Οι ιστοσελίδες μας ΔΕΝ δημοσιεύουν Δ.Τ. γραμμένα δίγλωσσα, ήτοι: Ελληνικά ανακατεμένα με Αγγλικούρες, Γερμανικούρες, Γαλλικούρες, υποψιαζόμαστε σε λίγο θα μας στέλνουν και Κινεζικούρες! Συντάσσετε τα Δ.Τ. σας σε αμιγή Ελληνική γλώσσα, δεκτά γίνονται μόνον τα ακρωνύμια σε Λατινικό αλφάβητο, ή φράσεις γνήσιες, ατόφιες της Λατινικής γραφής και γλώσσης.


Σάββατο, 30 Ιουνίου 2018

ΠΡΙΝ 47 ΧΡΟΝΙΑ, Ο ΠΡΩΤΟΣ ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΠΛΟΥΣ...


Στο Σύλλογο Φοιτητών Χαλκιδικής στη Θεσσαλονίκη (Πρίγκιπος Νικολάου 10) συστεγαζομένου στα ιδιόκτητα γραφεία της Ιστορικής και λαογραφικής Εταιρείας Χαλκιδικής (ΙΛΕΧ) το 1971, τρεις άνθρωποι, τρία μέλη του Συλλόγου Φοιτητών Χαλκιδικής -ένα από τα πολύ λίγα σωματεία που λειτουργούσε την εποχή της 7ετούς δικτατορίας στην Ελλάδα- ο Ιωακείμ Παπάγγελος (Νικήτη), ο Αργύριος Δαγκίλας (Σανά), και ο Απόστολος Σιώκος (Παλαιοχώρι), προκειμένου να γιορτάσουν τα 150 χρόνια από την επανάσταση του 1821 ηρωικά και όχι πένθιμα, συνέλαβαν την ιδέα (Ι. Παπάγγελος), να οργανώσουν και να εκτελέσουν έναν κολυμβητικό μαραθώνιο, ανάλογο της ιστορικής και πατρογονικής σχέσεως με την θάλασσα, των Ελλήνων όλων των εποχών!
Αυτό είναι το ιστορικό της αρχής ενός αθλητικού γεγονότος που πλησιάζει τον μισό αιώνα ζωής, και όχι ότι είδους ανοησία ακούγεται ή θα ακουστεί και πάλι, φέτος, από τους σημερινούς διοργανωτές, στην διάρκεια του αγώνα. (Ψάρια που έβγαλαν φτερά και πετούν στον ουρανό, Ή πουλιά που έβγαλαν λέπια και βούτηξαν κατάβαθα των ωκεανών).
Η προκήρυξη και του φετινού κολυμβητικού αγώνα, ο οποίος θα διεξαχθεί από την Καλλιθέα Χαλκιδικής στη Νικήτη Χαλκιδικής, μήκους 26 χιλιομέτρων, ανήκει και πάλι στον “Σίθωνα” Νικήτης, πολιτιστικό Σωματείο που δημιουργήθηκε αμέσως μετά τον πρώτο αγώνα, και που σήμερα υπάρχει, σχεδόν, μόνο γι’ αυτή τη διοργάνωση. 

Εξ’ άλλου στη διεθνοποίηση που μας επιβάλλεται ετσιθελικά, που η όρεξη για εκδηλώσεις Ελληνικού πολιτιστικού περιεχομένου (το πνεύμα του Διάπλου), εμείς οι “νοτιομακεδόνες” από την φασιστερή κομμουνιστική χλέμπα και βρωμίλα της μιαρής συνεργασίας “Ψυριζανέλ” που πουληθήκαμε, πιθανώς σε λίγο καιρό, να πάψουν να μας αποκαλούν και Έλληνες, στην χαβούζα της Αττικής!
Ο φετινός Διάπλους σύμφωνα με την ανακοίνωση των διοργανωτών, θα λάβει χώρα το Σάββατο 14 Ιουλίου 2018, και θα ξεκινήσει από την Καλλιθέα, μέσω του Τορωναίου, κατάληξη στη Νικήτη Χαλκιδικής, της οποίας η παραλία πριν λίγες μέρες, έγινε... γης μαδιάμ!
Επαληθευόμαστε πλήρως και εδώ, όταν πριν από δυο-τρία χρόνια είδαμε διαμορφωμένη την παραλία της Νικήτης, όντως, πολύ καλή, ρωτήσαμε τους επαΐοντες: “Καλά ρε παλικάρια... Την φτιάξατε ωραία... Λαμπρά... Αλλά, τον καιρό, την θάλασσα... Τους ρωτήσατε;”.
Υπενθυμίζουμε ότι το 1974, με κολλητό φίλο από την Νικήτη, πήγαμε να περάσουμε με το θρυλικό του “μίνι-κούπερ” τον δρόμο της παραλίας προς ανατολάς, εκεί που είναι το σπιτάκι τώρα με τα παγωτά, το μίνι μπήκε μέσα στη θάλασσα, έγινε αμφίβιο, αφού ο δρόμος είχε εξαφανιστεί!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.