ΕΡΤ, 3ο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ

"Έστιν ουν Τραγωδία / Μίμησης πράξεως σπουδαίας και τελείας / Μέγεθος εχούσης, ηδυσμένω λόγω / Χωρίς εκάστου των ειδών εν τοις μορίοις / Δρώντων και ου δι απαγγελίας / Δι ελέου και φόβου περαίνουσα /Την των τοιούτων παθημάτων κάθαρσιν" - Αριστοτέλους, "Ποιητική"

Ο ΥΜΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΥ

Φαντάσου έναν καρεκλοκένταυρο με αποκολλημένα τα πισινά του, να έρπει προς το νέο του αξίωμα. Μοιάζει με αλλόκοτο μαλάκιο, αηδιαστικά απροστάτευτο και εμετικά θλιβερό. Την ώρα που πανικόσυρτο, σπεύδει να οχυρωθεί στο νέο του κέλυφος. Ίσως, γι' αυτό και κανένας από τους γυμνόποδες αδελφούς μου, δεν το πατάει. Τόσο πολύ το σιχαίνονται. - Κώστας Ι. Γιαλίνης

ΤΑΙΝΙΕΣ ΕΔΩ (Συνερ/να Κανάλια): www.youtube.com/user/TileorasisDagkilaswww.dailymotion.com/user/ArgyriosDagkilas

ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ: ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΧΑΟΣ *** ΧΑΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ *** 20 Ε/6μ - 30 Ε/12μ

ΟΙ ΚΑΤΑΡΕΣ ΤΟΥ "ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ" ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ, ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!

ΠΡΩΤΟΣ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΣ:
«Τοις ευσεβείς μεν επαγγελλομένοις τα των Ελλήνων δε δυσσεβή δόγματα τη ορθοδόξω και καθολική εκκλησία περί τε ψυχών ανθρωπίνων, και ουρανού και γης, και των άλλων κτισμάτων αναιδώς ή μάλλον ασεβώς επεισάγουσιν ανάθεμα (γ')».

Μετάφραση:
Σε όσους παριστάνουν τους ευσεβείς, ενώ, την ίδια στιγμή, εισάγουν με θράσος ή πολύ περισσότερο με ασέβεια στην Ορθόδοξη και Καθολική Εκκλησία τις ασεβείς δοξασίες των ΕΛΛΗΝΩΝ και για τις ανθρώπινες ψυχές και για τον ουρανό και τη γη και για τα άλλα κτίσματα, ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ!..
Τρεις φορές Ανάθεμα δηλαδή στους:
Ορφέα, Θαλή, Αναξίμανδρο, Αναξιμένη, Πυθαγόρα, Ξενοφάνη, Παρμενίδη, Ζήνωνα, Εμπεδοκλή, Ηράκλειτο, Αναξαγόρα, Δημόκριτο, Σωκράτη, Πλάτωνα κ.α. ΟΛΟΙ οι Αναθεματισμοί: ΕΔΩ


"Οι καλύτερες τουρκικές εφημερίδες (και πληθώρα ιστοσελίδων), είναι οι Ελληνικές!.." Αργ. Δαγκ.

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΙΣ: Οι λογαριασμοί μας στο “Πανοράμιο” μηδενίστηκαν αυτοβούλως. ΜΗΝ τους ψάχνετε...

ΠΡΟΣΟΧΗ!.. ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ...

Οι ιστοσελίδες μας ΔΕΝ δημοσιεύουν Δ.Τ. γραμμένα δίγλωσσα, ήτοι: Ελληνικά ανακατεμένα με Αγγλικούρες, Γερμανικούρες, Γαλλικούρες, υποψιαζόμαστε σε λίγο θα μας στέλνουν και Κινεζικούρες! Συντάσσετε τα Δ.Τ. σας σε αμιγή Ελληνική γλώσσα, δεκτά γίνονται μόνον τα ακρωνύμια σε Λατινικό αλφάβητο, ή φράσεις γνήσιες, ατόφιες της Λατινικής γραφής και γλώσσης.


Τετάρτη 29 Ιουλίου 2020

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΉ ΧΥΔΑΙΌΤΗΤΑ, ‘Η ΚΡΑΤΙΚΉ ΠΟΡΝΟΓΡΑΦΊΑ (Ι);

Προσπαθώντας να καταλάβω την περιβόητη “διανομή και διάθεση” των χρημάτων που ΘΑ, μας έρθουν από την τελευταία συμφωνία της ΕΕ, τα περιβόητα “70 δις” που εξήγγειλε η Κυβέρνηση, ανέγνωσα μετά πολλών κόπων και βασάνων κάποια άρθρα από τον ημερήσιο διαδικτυακό τύπο, αποσπάσματα των οποίων θα παρουσιάσω εδώ! Και ότι θα καταλάβετε εσείς, το ίδιο κατάλαβα κι εγώ!
Σε σημείο μάλιστα, να αναρωτηθώ αν πράγματι, όλη αυτή η πορνογραφία όπως την ονομάζω, η οποία  εκπορεύεται το πλείστον από τα δελτία τύπου των δημοσίων υπηρεσιών που εκδίδουν, είναι κρατική ή δημοσιογραφική!

Είναι τόσο ακαταλαβίστικα, και τόσο πορνογραφικά τα άρθρα των δημοσιογράφων πλέον, στις εφημερίδες ή ιστοσελίδες, όταν αναλύουν ή παρουσιάζουν κυβερνητικές, κρατικές ανοησίες διανθισμένες υπέρ του δέοντος και με αρλουμποφράγκικες-αγγλικούρες, σαχλαμάρες, που δεν διαβάζονται, χωρίς ίχνος υπερβολής, πέρα από δυο-τρεις σειρές!
[Σ.σ.: Η Αγγλία δεν είναι πλέον μέλος της ΕΕ, άρα και η γλώσσα της πρέπει να καταργηθεί τελείως].
Αρχίζω με τους 15 άξονες(!) τους οποίους με τόσους κόπους βασάνους σχεδιασμού και προγραμματισμού, εξήγγειλε η Κυβέρνηση μετά τα πανηγύρια και τον “λευκό καπνό” που εξέπεμψε το τελευταίο Συμβούλιο της Ευρώπης (ΕΕ).

Αριθμητικά, είναι 15:
 1.    Μείωση του φορολογικού βάρους στη μισθωτή εργασία,
 2.    Επιταχυνόμενες αποσβέσεις και μείωση κόστους ενέργειας στη μεταποίηση,
 3.    Ενίσχυση βασικής έρευνας μέσω άρσης αγκυλώσεων στα πανεπιστήμια.
 4.    Κίνητρα για ενίσχυση της καινοτομίας,
 5.    Ριζική αναβάθμιση του συστήματος κατάρτισης για ανέργους και εργαζόμενους,
 6.    Υποστήριξη των γυναικών ώστε να διευκολυνθεί η συμμετοχή τους στην αγορά εργασίας,
 7.    Εισαγωγή του κεφαλαιοποιητικού συστήματος στον δεύτερο πυλώνα κοινωνικής ασφάλισης,
 8.    Δημιουργία εξειδικευμένων τμημάτων στα δικαστήρια για υποθέσεις σημαντικού οικονομικού ενδιαφέροντος, με ανώτατο όριο έκδοσης απόφασης το ένα έτος,
 9.    Συνέχιση και εμβάθυνση της ψηφιακής μεταρρύθμισης στη δημόσια διοίκηση,
 10.    Εκσυγχρονισμός του συστήματος χρηματοπιστωτικής εποπτείας στον τομέα της προστασίας των επενδυτών,
 11.    Εκσυγχρονισμός της εκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες,
 12.    Αναδιάρθρωση του συστήματος υγείας με προτεραιότητα στην ψηφιοποίηση,
 13.    Σταδιακή μεταφορά πόρων του φόρου ακίνητης περιουσίας σε τοπικό επίπεδο,
 14.    Ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων, στροφή σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας με άμβλυνση του κόστους μετάβασης και
 15.    Στήριξη των τοπικών κοινωνιών κατά την απολιγνιτοποίηση και ανάπτυξη υποδομών.

Όλα τα παραπάνω αριθμημένα, εκτός από ευχολόγια και “ΘΑ”, θα μπορούσαν να είναι και θέματα πρώτης τάξεως, για μια καλή έκθεση… ιδεών! Σαν αυτήν που ο συντάκτης τους, μάλλον, είχε κατά νου όταν τα... συνέτασσε!
Ξεκινώντας από το πρώτο ευχολόγιο του “φορολογικού βάρους στη μισθωτή εργασία" (σ.σ.: Έπρεπε να έρθουν λεφτά στην Ελλάδα από την ΕΕ για να γίνει αυτό; Κι εγώ νόμιζα πως τα λεφτά να διατεθούν για έργα και ανάπτυξη!..), πάμε στις “ Επιταχυνόμενες αποσβέσεις και μείωση κόστους ενέργειας στη μεταποίηση”

Που για να το καταλάβει κάποιος, θα πρέπει να ανοίξει 10 βιβλία λεξικά και 20 συντακτικά, αν και οι λέξεις από μόνες τους, μεμονωμένες, υποκρύπτουν κάποια έννοια, σημασία!
Το τρίτο είναι η “Ενίσχυση βασικής έρευνας μέσω άρσης αγκυλώσεων στα πανεπιστήμια”.
Κι εδώ θέλει αρκετή σκέψη, πραγματικά, για να καταλάβουμε ποια είναι η “βασική έρευνα” στα πανεπιστήμια, και ποιες οι “αγκυλώσεις” της.
Τα πανεπιστήμια… βασικά, εξ’ όσων εγώ γνωρίζω, ασχολούνται με την έρευνα, γενικώς. Και δεν υπάρχει καμιά… βασικότερη από αυτήν, που να την υποσκελίζει! Όσο για τις “αγκυλώσεις”, αν ο συντάκτης εννοεί τις εταιρείες που συνέστησαν κάποιοι καθηγήταροι εκεί μέσα, και κονομούν της “παναγιάς τα μάτια”, μάτσο τα ευρώ, τότε αλλάζει το πράγμα.
Το τέταρτο, μας πληροφορεί για τα “Κίνητρα προς ενίσχυση της καινοτομίας”.
Ξεκινώντας κατ’ αρχάς από την πολυ-λαλούμενη και πολυ-ειπωμένη λέξη “καινοτομία”, να ρωτήσω αφελέστατα, πόσοι Έλληνες γνωρίζουν αυτήν την λέξη, αλλά και πόσοι Έλληνες, πρωτίστως, καταλαβαίνουν την έννοιά της; Τι πραγματικά θέλει να πει; Η ίδια η λέξη, αν την ερμηνεύσουμε ετυμολογικώς, θα πει “καινούργια τομή” (σ.σ.: Κάποιοι από μας μπορεί να την μπερδέψουμε και με το: “μια τρύπα στο νερό”! Αλλά δεν είναι έτσι).
Θα μπορούσε αντί για την λέξη “καινοτομία”, να χρησιμοποιηθεί, παράδειγμα, η λέξη “ευρεσιτεχνία”. “Κίνητρα για ενίσχυση της ευρεσιτεχνίας και των βιοτεχνιών-βιομηχανιών που ασχολούνται μ’ αυτές”, Αλλά, βλέπετε, την λέξη ευρεσιτεχνία την καταλαβαίνουν πολλοί Έλληνες! Ενώ την “καινοτομία”; Λίγοι! 

Και όσο πιο λίγα καταλαβαίνει ο Ελληνικός λαός σ’ αυτά που λέει ή εξαγγέλλει μια κυβέρνηση, τόσο το καλύτερο γι αυτήν και τα παλικάρια της
Το πέμπτο βαθυστόχαστο και ασήκωτο εξαγγελλόμενο είναι: “Ριζική αναβάθμιση του συστήματος κατάρτισης για ανέργους και εργαζόμενους”!
Προσωπικά, ως σύστημα “κατάρτισης για ανέργους και εργαζόμενους” κατανοώ τις σχολές μαθητείας του ΟΑΕΔ, και δεν το γράφω καθόλου υποτιμητικά! Αλλά το κράτος, τώρα κατάλαβε ότι το μέλλον μιας χώρας βρίσκεται σ’ αυτές, και όχι στα πανεπιστήμια που εξώθησε τους νέους του για δεκάδες χρόνια τώρα;
Η Ελλάς για δεκαετίες παρήγαγε άνεργους επιστήμονες από τη μια, και ξαπλαδόρους-τεμπέληδες καφετεριών από την άλλη. Των οποίων τον καφέ φυσικά, πλήρωναν και ανόητοι γονείς στο σπλάχνο τους, για να έχει στο μέλλον μια καλή… σταδιοδρομία και ζωή!
Το έκτον θέλει πολύ σκέψη και συζήτηση, είναι: “Υποστήριξη των γυναικών ώστε να διευκολυνθεί η συμμετοχή τους στην αγορά εργασίας”.
Εδώ θα πρέπει να σας πω -για να καταλάβετε καλύτερα τα παρακάτω- ότι εγώ στις προσφωνήσεις μου έχω καταργήσει προ πολλού το “Κυρίες και Κύριοι”! Το έχω αντικαταστήσει με το “Κύριοι και κυρίες”.
Το δεύτερο σοβαρό είναι, ότι ασπάζομαι πάρα πολύ -και όσο περνούν τα χρόνια ακόμα περισσότερο- την άποψη ότι “οι γυναίκες είναι για τα μαιευτήρια, το σπίτι, το νοικοκυριό”. Αυτός είναι ο προορισμός μιας γυναίκας. Ο ένας και μοναδικός σκοπός του ανθρώπου κατά τον Αριστοτέλη, η “διαιώνιση του είδους”

Οι τελευταίες με τα γυμναστήρια τα καλλίγραμμα κορμιά μιας συγκεκριμένης περιόδου της ζωής τους φυσικά, και όχι μέχρι τα...90 με τα “μπότοξ” τα “μότοξ” ή τις γλοιώδεις σιλικόνες, το πιλοτάρισμα αεροσκαφών ή σκαφών του Πολεμικού μας ναυτικού, το έχουν ξεχάσει εντελώς.
Το δεύτερο, απεδείχθη περίτρανα επίσης, πως οι γυναίκες στην γραμμή παραγωγής μιας επιχειρήσεως ή εργασίας, είναι ότι χειρότερη φύρα μπορεί να πετύχει στον εργοδότη και τον επιχειρηματία!
Προσωπικά, σαν επιχειρηματίας αν ήμουν, δεν θα δεχόμουν στη δουλειά γυναίκες, παρά μόνον για δευτερευούσης φύσεως εργασίες, και συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος. Όχι μόνιμα. Εξαιρουμένων βεβαίως των γυναικών με κοινωνικό πρόβλημα, οι οποίες έχουν ανάγκη πραγματικά, κάποιας εργασίας, είτε για να επιζήσουν οι ίδιες, είτε για να αναθρέψουν την μονογονική τους οικογένεια.
Άρα, εδώ τα χρήματα που θα διατεθούν για δήθεν ανάπτυξη και πρόοδο αυτής της χώρας, είναι αέρας κοπανιστός. Σκέτος
(Σ.σ.: Οι γυναίκες με νόμο του κράτους ως δικαστικοί υπάλληλοι έδρας, έπρεπε να είναι το 30% επί του γενικού συνόλου των δικαστών. Ένας επίτιμος πρόεδρος του Αρείου Πάγου σε ομιλία του στον Δ.Σ. Θεσσαλονίκης προ ετών είχε πει: “Όταν οι γυναίκες στο Σώμα φτάσουν να είναι το 50%, τότε θα πάψει να υπάρχει δικαιοσύνη”.

Σήμερα οι γυναίκες στα δικαστήρια είναι 75%; Και η δικαιοσύνη, όντως, έπαψε να υπάρχει! Βλέπετε πρόσφατα και το “φαινόμενο Τουλουπάκη”).   
Στο εφτά, η “Εισαγωγή του κεφαλαιοποιητικού συστήματος στον δεύτερο πυλώνα κοινωνικής ασφάλισης”.
Συγνώμην… Αλλά εγώ πυλώνες, συν όλα τα υπόλοιπα αλαμπουρνέζικα της προτάσεως, γνωρίζω μόνον αυτούς της υψηλής τάσεως της ΔΕΗ! Για τα… συμφραζόμενα, δεν έχω ιδέα, απολύτως! 
Φτάσαμε στο όγδοο. “Δημιουργία εξειδικευμένων τμημάτων στα δικαστήρια για υποθέσεις σημαντικού οικονομικού ενδιαφέροντος, με ανώτατο όριο έκδοσης απόφασης το ένα έτος”.
Η πρόταση χρήζει μεγάλης εμβαθύνσεως και διατριβής, ας την αφήσουμε στον… Άρειο Πάγο, ο οποίος κάτι ξέρει από τέτοια, δεδομένου ότι είναι ο πρώτος… πυλώνας που κατέστρεψε την Ελλάδα, και με  μεγάλη διαφορά μάλιστα, από τον δεύτερο!
Κάθε κατεργάρης εκεί, το μοναδικό του όνειρο στα ψηλά και τα απρόσιτα που βρίσκεται, είναι να γίνει μια μέρα… Πρόεδρος Δημοκρατίας!
Μυρίζω λοβιτούρα, λαμόγια δικαστικών και δικηγόρων, αποφάσεις κάτω απ’ το τραπέζι, ιδιοτέλεια και “αδέκαστη δικαιοσύνη”… Δεν μας φτάνουν αυτά που παίρνουμε, ρε; Δώστε μας κι άλλα! Πεταμένα χρήματα, και ασυλλογίστως διασκορπισμένα! Ανάπτυξη, ΜΗΔΈΝ!
Εννιά, το πιο ευαίσθητο σημείο. “Συνέχιση και εμβάθυνση της ψηφιακής μεταρρύθμισης στη δημόσια διοίκηση”.
Να ξεκινήσουμε πρώτα από την “ψηφιακή μεταρρύθμιση”. Και να πούμε ότι η “ψηφιακή” δεν είναι “μεταρρύθμιση”. Αλλά τεχνολογία την οποία οφείλει κάθε κράτος να σεβαστεί και να ακολουθήσει! Στην Ελλάδα η ψηφιακή τεχνολογία (Η/Υ) είναι γνωστή σχεδόν από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Προσωπικά, αγόρασα τον πρώτο μου υπολογιστή έναν Ατάρι που χρησιμοποιούσε “πνοντίκι” αντί για εκείνο το πανάθλιο σταυρόνημα που χρησιμοποιούσαν οι άλλο “Προσωπικοί υπολογιστές” το 1988, και άρχισα να μαθαίνω τα μυστικά της ψηφιακής αυτής τεχνολογίας χωρίς καμιά… μεταρρύθμιση, αντί για οποιοδήποτε σχολείο ή σεμινάριο που ήταν και πολύ της μόδας εκείνη την εποχή! Προτίμησα δηλαδή, να χαλάσω δυο-τρία τέτοια φτηνομηχανάκια, προκειμένου να μη μείνω πίσω τόσο στη δουλειά μου, όσο και στα ενδιαφέροντά μου, παρά να καθίσω ξανά στα θρανία και να μάθω τα μπιτ, τα μπάιτ και ντάιγκιτ!
Το ανάλγητο και καταστρεπτικό Ελληνικό κράτος, από το 1990 έως το 2010, πέταξε αγορασμένα από Ευρωπαϊκά προγράμματα 3 γενεές μηχανήματα Η/Υ στα κουτιά, δεν τα άνοιξε, ΠΟΤΈ, κανείς των κερχελέδων του! Αυτούς δε, τους συναδέλφους τους οι κερχελέδες που προσπάθησαν να το κάνουν, τους κορόιδευαν χαζούς, βλαμμένους… Στην τέταρτη γενεά μόνον, των μηχανημάτων, τα 4/5 των δημοσίων υπαλλήλων μη εξοικειωμένα, έκανε μια προσπάθεια να μάθει κάτι! Αλλά κι αυτό σταμάτησε στην... πασιέντζα και στην αραχνοΰφαντη πασιέντζα!
Ενώ ο ΟΤΕ με το “Ελλασπάκ Ι και ΙΙ”, κάτι κοπρόσκυλα και συνδικαλιστές εκεί στον Πολύγυρο το 1988, όταν πήγαινες να τους ζητήσεις σύνδεση “Διαδίκτυο – Ελλασπάκ”, τεντωμένοι στις καρεκλάρες τους αραχτοί και ωραίοι, σου απαντούσαν: “Ωχ, μωρέ (...)… Τι ζητάς κι εσύ, τώρα!..”.
Όλα αυτά τα έχω προσωπική εμπειρία, δεν επιδέχονται καμιά, απολύτως, αμφισβήτηση!
Επομένως, αυτό το πανάθλιο δημόσιο, η “δημόσια διοίκηση”, γιατί να ενδιαφερθεί τώρα για την “ψηφιακή μεταρρύθμιση”; Την στιγμή μάλιστα που ο ΟΤΕ, είναι η τρίτη φορά σε διάστημα 20ετίας, που αντικαθιστά τις γραμμές του στους ασφαλτόδρομους, γιατί οι άλλες δυο που είχε κάνει, ήταν και είναι τελείως άχρηστες! Για πέταμα!
Κι εδώ προβλέπω η λαμογιά, να έχει πάλι τον πρώτο λόγο, η λοβιτούρα η διαπλοκή, “η σάρα η μάρα και το κακό συναπάντημα”, που έλεγε και ένας καθηγητής μου Πελοποννήσιος στο Γυμνάσιο Πολυγύρου, εκεί προς το τέλος της δεκαετίας του 1950. 
Στο δέκα, ο “Εκσυγχρονισμός του συστήματος χρηματοπιστωτικής εποπτείας στον τομέα της προστασίας των επενδυτών”.
Αυτό απαιτεί πάνσοφο οικονομολογο-κερχελέ, γκόλντεν-μπόυς από αυτούς που μια κοντινή εποχή στο παρελθόν βρέθηκαν να μαζεύουν φράουλες σε αγροτόπους να μας το εξηγήσει, εγώ δεν έχω τόσο πολύ μυαλό για να το καταλάβω! Τραπεζικοί άρπαγες γαμψώνυχοι και αργυρώνυχοι, οδοστρωτήρες και ολετήρες του Ελληνικού κράτους υπεράριθμοι, οι οποίοι καθώς διαβάζω σήμερα, το σύστημα εξωθεί σε απόλυση, η “εθελουσία έξοδο” όπως την ονόμασαν!    

Ένδεκα, “Εκσυγχρονισμός της εκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες”!
Τωωώρα, μααάλιστα!..  Τα βρήκαμε τα λεφτά! Ας προχωρήσουμε στο επόμενο. 
Δώδεκα. “Αναδιάρθρωση του συστήματος υγείας με προτεραιότητα στην ψηφιοποίηση”.
Χα-χα-χά!.. Επόμενο, επόμενο!..
Δεκατρία. “Σταδιακή μεταφορά πόρων του φόρου ακίνητης περιουσίας σε τοπικό επίπεδο”.
Μέχρι τώρα οι φόροι μας της ακίνητης περιουσίας αν καταλαβαίνω καλά, πήγαιναν στο Άστυ. Και από εκεί στις τσέπες των πολιτικών μας οι οποίοι προσπαθούσαν κάθιδροι να το πετύχουν! Τώρα θα μένουν στον τόπο τους, αλλά όχι αμέσως, “αργά-αργά”!.. Μην πάθουμε και υπερκόπωση; Τα τοπικά λαμόγια της πρωτοβάθμιας πολιτικής μπορούν να περιμένουν!
Δεκατέσσερα. “Ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων, στροφή σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας με άμβλυνση του κόστους μετάβασης”.
Σ’ αυτό το κομμάτι η γενική έννοια είναι ότι θα μοιράσουμε και κάτι ψίχουλα στο πόπολο -μην μας πει και αχάριστους; Να βουλώσουν καμιά τρύπα στο τσαντίρι τους, αλλά αυτήν την “άμβλυνση του κόστους μετάβασης”, ρε παιδιά!.. Δεν την καταλαβαίνω! Τόσο χοντροκέφαλος είμαι;
Και τέλος, στο Δεκαπέντε: “Στήριξη των τοπικών κοινωνιών κατά την απολιγνιτοποίηση και ανάπτυξη υποδομών”.
“Απολιγνιτοποίηση”, αν το ερμηνεύω σωστά (αφού είμαι και λίγο... χοντροκέφαλος), σημαίνει απεξάρτηση από τον λιγνίτη! Μα τέτοιες περιοχές η Ελλάς, έχει μόνον δυο-τρεις! Μεταξύ αυτών, η μεγαλύτερη η Πτολεμαΐδα! Η οποία τόσα χρόνια έπαιρνε τζάμπα ενέργεια, θέρμανση τον χειμώνα, μόνο και μόνο επειδή γειτνίαζε με τις Ηλεκτροπαραγωγικές μονάδες. Εμείς όλοι οι υπόλοιποι, τα υπόλοιπα κορόιδα δηλαδή, τουρτουρίζαμε στο κρύο του Δεκεμβρίου και του Ιανουαρίου, πληρώνοντας κούκο-αηδόνι την ενέργεια που χρειαζόμασταν στο σπίτι, είτε στη ΔΕΗ,  είτε στους αραπάδες πετρελαιοπαραγωγούς! Τώρα; Τι θα γίνει τώρα; Θα εξακολουθήσουμε να πληρώνουμε αυτούς τους κατοίκους των λιγνιτοπαραγωγών περιοχών… κεκτημένο δικαίωμα; Σαν έτσι μου φαίνεται το πράγμα!

Δεκαπέντε… πυλώνες αδέρφια! Να χρησιμοποιήσω τη δική τους σαχλοορολογία! Και ΠΟΥΘΕΝΆ, μα
ΠΟΥΘΕΝΆ, κανένας “πυλώνας” αναπτύξεως, ευμάρειας και λαμπρού μέλλοντος, για τον δύσμοιρο Έλληνα πολίτη και ραγιά, όπως τον κατάντησαν τα σκύβαλα της νεοελληνικής πολιτικής!
ΠΟΥΘΕΝΆ εργοστάσιο! ΠΟΥΘΕΝΆ βιοτεχνία! ΠΟΥΘΕΝΆ βιομηχανία! ΠΟΥΘΕΝΆ γεωργία! Οι τέσσερις  βασικοί… πυλώνες της οικονομίας, της εργασίας, και της πραγματικής αναπτύξεως ενός τόπου.
Όλα μπαρούφες-αερολογίες, άκρατη λεκτική και γραπτή πορνογραφία αισχίστου είδους, πολύ χειρότερη και πολύ πιο καταστρεπτική, από αυτήν την λεγομένη πορνογραφία που χρησιμοποιούμε αθώα εμείς στην καθημερινότητά μας, για να γελούμε και κάπου-κάπου! 

Αφού κι αυτό το γέλιο, μας το στέρησαν! Μας το έκλεψαν!


Συνέχεια στο επόμενο...


ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΉ ΧΥΔΑΙΌΤΗΤΑ, ‘Η ΚΡΑΤΙΚΉ ΠΟΡΝΟΓΡΑΦΊΑ (Ι);

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.