ΕΡΤ, 3ο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ

"Έστιν ουν Τραγωδία / Μίμησης πράξεως σπουδαίας και τελείας / Μέγεθος εχούσης, ηδυσμένω λόγω / Χωρίς εκάστου των ειδών εν τοις μορίοις / Δρώντων και ου δι απαγγελίας / Δι ελέου και φόβου περαίνουσα /Την των τοιούτων παθημάτων κάθαρσιν" - Αριστοτέλους, "Ποιητική"

Ο ΥΜΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΥ

Φαντάσου έναν καρεκλοκένταυρο με αποκολλημένα τα πισινά του, να έρπει προς το νέο του αξίωμα. Μοιάζει με αλλόκοτο μαλάκιο, αηδιαστικά απροστάτευτο και εμετικά θλιβερό. Την ώρα που πανικόσυρτο, σπεύδει να οχυρωθεί στο νέο του κέλυφος. Ίσως, γι' αυτό και κανένας από τους γυμνόποδες αδελφούς μου, δεν το πατάει. Τόσο πολύ το σιχαίνονται. - Κώστας Ι. Γιαλίνης

ΤΑΙΝΙΕΣ ΕΔΩ (Συνερ/να Κανάλια): www.youtube.com/user/TileorasisDagkilaswww.dailymotion.com/user/ArgyriosDagkilas

ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ: ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΧΑΟΣ *** ΧΑΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ *** 20 Ε/6μ - 30 Ε/12μ

ΟΙ ΚΑΤΑΡΕΣ ΤΟΥ "ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ" ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ, ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!

ΠΡΩΤΟΣ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΣ:
«Τοις ευσεβείς μεν επαγγελλομένοις τα των Ελλήνων δε δυσσεβή δόγματα τη ορθοδόξω και καθολική εκκλησία περί τε ψυχών ανθρωπίνων, και ουρανού και γης, και των άλλων κτισμάτων αναιδώς ή μάλλον ασεβώς επεισάγουσιν ανάθεμα (γ')».

Μετάφραση:
Σε όσους παριστάνουν τους ευσεβείς, ενώ, την ίδια στιγμή, εισάγουν με θράσος ή πολύ περισσότερο με ασέβεια στην Ορθόδοξη και Καθολική Εκκλησία τις ασεβείς δοξασίες των ΕΛΛΗΝΩΝ και για τις ανθρώπινες ψυχές και για τον ουρανό και τη γη και για τα άλλα κτίσματα, ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ!..
Τρεις φορές Ανάθεμα δηλαδή στους:
Ορφέα, Θαλή, Αναξίμανδρο, Αναξιμένη, Πυθαγόρα, Ξενοφάνη, Παρμενίδη, Ζήνωνα, Εμπεδοκλή, Ηράκλειτο, Αναξαγόρα, Δημόκριτο, Σωκράτη, Πλάτωνα κ.α. ΟΛΟΙ οι Αναθεματισμοί: ΕΔΩ


"Οι καλύτερες τουρκικές εφημερίδες (και πληθώρα ιστοσελίδων), είναι οι Ελληνικές!.." Αργ. Δαγκ.

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΙΣ: Οι λογαριασμοί μας στο “Πανοράμιο” μηδενίστηκαν αυτοβούλως. ΜΗΝ τους ψάχνετε...

ΠΡΟΣΟΧΗ!.. ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ...

Οι ιστοσελίδες μας ΔΕΝ δημοσιεύουν Δ.Τ. γραμμένα δίγλωσσα, ήτοι: Ελληνικά ανακατεμένα με Αγγλικούρες, Γερμανικούρες, Γαλλικούρες, υποψιαζόμαστε σε λίγο θα μας στέλνουν και Κινεζικούρες! Συντάσσετε τα Δ.Τ. σας σε αμιγή Ελληνική γλώσσα, δεκτά γίνονται μόνον τα ακρωνύμια σε Λατινικό αλφάβητο, ή φράσεις γνήσιες, ατόφιες της Λατινικής γραφής και γλώσσης.


Κυριακή 2 Αυγούστου 2020

ΣΤΗΝ ΠΡΕΜΟΎΡΑ ΤΟΥ Ο ΔΉΜΑΡΧΟΣ…

Δήμαρχε, διάβασε ΕΔΩ:

ΧΡΉΖΟΥΝ ΑΜΈΣΟΥ ΑΛΛΑΓΉΣ...

και αποκατάστησε το σωστό!

Του Δήμου πρώην ονομασία Σταγείρων-Ακάνθου στη Χαλκιδική να παρουσιάσει “έργο”, κάνει μία σειρά από λάθη, τα οποία έχουν αντίκτυπο τόσο στην περιοχή, όσο και στον κοινωνικό, ιστορικό τομέα. 
Διάβασα σε άρθρο ιστοσελίδος “την πραγματοποίηση παγκοσμίου συνεδρίου προσκυνηματικού τουρισμού κάθε χρόνο από το 2021” που πρότεινε ο υφυπουργός ΜΑ-ΘΡΑ με το τουρκολάγνο επίθετο στην Ουρανούπολη, δίνοντας δουλειά στον  εαυτό του και το αμαρτωλό “ΚΕΔΑΚ” (Διαβάστε κι εδώ: ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΉ ΧΥΔΑΙΌΤΗΤΑ, ‘Η ΚΡΑΤΙΚΉ ΠΟΡΝΟΓΡΑΦΊΑ (ΙΙ);), ενώ ο Δήμαρχος Στέλιος Βαλλιάνος “Πρότεινε επίσης, την αναβίωση ύστερα από χιλιάδες χρόνια των εκδηλώσεων «Αριστοτέλεια», στη μνήμη του μεγάλου φιλόσοφου (και πανεπηστήμονα) Αριστοτέλη”. 
Ξεκινώντας από το πρώτο, του υφυπουργού, έχουμε να παρατηρήσουμε πως:
Ο προσκυνηματικός τουρισμός, μαζικός, στον Άθω δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί, για τον απλούστατο λόγο, δεν τον θέλουν οι Αγ(ρ)ιορίτεςΥπάρχει καθημερινό πλαφόν στην είσοδο της Ακτής από τους “μαυροφορεμένους” αλλά... Κούνδουρου, καλογήρους της, 120 άτομα το πολύ ημερησίως, συνεπώς, πως μπορεί να γίνει τουρισμός (μαζική προσέλευση σε έναν τόπο, δηλαδή), όταν υπάρχει μια τέτοια σαφής και απαγορευτική διάταξη;
Εκτός, κι αν εννοούν τουρίστες τους κοσμικούς εργαζομένους στην Ακτή (σ.σ.: το όνομα του “αγίου όρους” χωρίς καμιά, απολύτως, σχέση έχον με “άγιο”, είναι καπελωμένο από τους καλογήρους, το γεωγραφικό όνομα της χερσονήσου είναι χερσόνησος της “Ακτής” ή χερσόνησος του “Άθω”), στην κοσμική πρωτεύουσα των Καρυών και αλλού (δασικά προϊόντα), που είναι πάμπολλοι, η είσοδος εκτός παραμονής μοναστηριών δεν απαγορεύεται, είναι ελεύθερη.

Ο υφυπουργός με το τουρκολάγνο
επίθετο...
Που πήγε για μαλλί, 
αλλά βγήκε κουρεμένος!..
Πέραν αυτών των προτάσεων στο “Κέντρο Διαβαλκανικής Συνεργασίας για τον Τουρισμό και τον Πολιτισμό” (κάτι που παραπέμπει σε ΚΕΔΑΚ), το οποίο έγινε στο Πολιτιστικό Κέντρο Ουρανουπόλεως, ελέχθησαν ή ακούστηκαν και άλλα, παρουσία αντιπροσωπιών από την βόρεια βαλκανική -η νότια είναι η Ελλάς- όπως Σλοβένων, Κροατών, Βουλγάρων, οι Σέρβοι με ισχυρή παρουσία στον Άθω (Μονή Χελανδαρίου), έλειπαν με το πρόσχημα του κορωνοϊού, που πάει και πασπαρτού με όλα! 
Οι “Ουνίτες” Σλοβένιοι και Κροάτες οι οποίοι ευθύνονται για σωρεία εγκλημάτων κατ’ εντολήν του Πάπα στους ορθοδόξους Σέρβους και άλλους των Βαλκανίων, ουδεμία σχέση έχουν με Ορθοδοξία και Άθω, οι Σέρβοι που έχουν, όπως είπαμε, έλειπαν! 
Αριστοτέλης” και “Ορθοδοξία”  όπως υπογραμμίστηκε στο συνέδριο από τους σύνεδρους, δυο άκρα αντίθετα όμως, είναι αδύνατο να συμπορευτούν και να συμπράξουν, αφού Αριστοτέλης σημαίνει φως, είναι το φως, και ορθοδοξία σκοτάδι! Μαύρος Μεσαίωνας!
“Μουσική, αρχαιοελληνικές παραστάσεις, μουσική των Βαλκανίων, κλασσική μουσική” στην “Πύλη του Άθω” Ουρανούπολη, αλλά και την ευρύτερη περιοχή του Δήμου, είναι  απαγορευμένες έννοιες για το απόλυτο και σκληρό θρησκευτικό κατεστημένο  των μοναστηριών της Ακτής!
Οι καλόγηροι του Αγ(ρ)ίου Όρους ακούν αρχαία Ελλάδα, ελληνικό πολιτισμό, φιλοσοφία, πρόοδο, και βγάζουν σπυράκια. Πέραν του ό,τι τα καθολικά των μονών είναι ανοικοδομημένα πάνω σε αρχαιοελληνικούς ναούς Εθνικών, τους οποίους ισοπέδωσαν και εξαφάνισαν επί τούτοις! 
Επτά αρχαίες Ελληνικές πολιτείες ενταγμένες στο “Κοινό των Χαλκιδέων” είχε η Ακτή, για τις οποίες ακόμα δεν έγινε καμιά προσπάθεια ανασκαφής ή ανευρέσεως ακριβώς, που ήταν; 
Όταν η νέα ενοποιημένη Αρχαιολογική Εφορία Χαλκιδικής (κλασική και βυζαντινή), κόπτεται και τραβάει τα βυζιά της για δυο χειρόγραφα, που την πρόσβασή τους στις βιβλιοθήκες των μονών επιτρέπει η (μ)Ιερά Επιστασία με το σταγονόμετρο, ή, για την αναστύλωση των ρημαγμένων μονών και τους πολυτελών ξενώνων τους, για τις οποίες ξοδεύτηκαν και ξοδεύονται πακτωλοί χρημάτων και νούμερα οικονομικά που προκαλούν ζάλη! 
Το άλλο που συνέβη σ’ αυτό το Συνέδριο και μας έκανε τρομερή εντύπωση, είναι ότι αναγορεύτηκε -λέει- επίτιμος δημότης του πρώην δήμου Σταγείρων-Ακάνθου ένας Βούλγαρος επίσης πρώην “κομιτατζής”, στον οποίο δόθηκε και το “χρυσό κλειδί” του δήμου, όταν η Χαλκιδική και ειδικά τα “Μαντεμοχώρια της”, τα “Χάσικα”, ακόμα έχουν να διηγούνται τις θηριωδίες-εκκαθαρίσεις πληθυσμών από τους Βουλγάρους “Κομιτατζήδες” και τους τούρκους “Τσιαντηρμάδες”! 
Ειλικρινά, αυτό, δεν το κατάλαβα καθόλου! 
Άλλο αστείο που ακούστηκε στο Συνέδριο είναι, πως έτσι “θα αναδειχθεί η αριστοτελική φιλοσοφία και θα συνδεθεί με τη φιλοσοφία πολλών δημιουργών προερχομένων από βαλκανικές πόλεις (μπλα-μπλα-μπλα, μπλα-μπλα-μπλα)”, μια αυτοσχέδια λεκτική αρλούμπα χωρίς προηγούμενο, “Θα ανακαλύψει και θα αναδείξει τις κοινές αναφορές των συνιστωσών του βαλκανικού πολιτισμού”!.. 
Ώρα καλή στην πρύμνη σου / Κι αέρα στα πανιά σου / Κι ούτε πουλί πετούμενο / Να μην  βρεθεί μπροστά σου!..
Να που υπάρχει και “Βαλκανικός πολιτισμός”, τον οποίο εμείς οι αδαείς και αγράμματοι δεν γνωρίζαμε!
Τελικά, η έννοια του “Πολιτισμού” αδέρφια, έχουμε διαπιστώσει πως έχει κατακρεουργηθεί, αλλά και… πολυ-φορεθεί, βιαστεί, από επίσημα χείλη "επισήμων κολλυβογραμμάτων"! 
Δεν υπάρχει “βαλκανικός πολιτισμός” στη “διείσδυση των Σλαύων” στη βαλκανική χερσόνησο φιλαράκια, και ο μητρικός Ελληνικός-Θρακικός” από χιλιάδες χρόνια έως σήμερα, δεν μπορεί, ή δεν είναι δυνατόν να “προσδεθεί”, σ’ αυτό το ψευδεπίγραφο και ανόητο άρμα
Σχήμα οξύμωρον, αν όχι και τελείως μωρόν!  
[] 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.