ΕΡΤ, 3ο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ

"Έστιν ουν Τραγωδία / Μίμησης πράξεως σπουδαίας και τελείας / Μέγεθος εχούσης, ηδυσμένω λόγω / Χωρίς εκάστου των ειδών εν τοις μορίοις / Δρώντων και ου δι απαγγελίας / Δι ελέου και φόβου περαίνουσα /Την των τοιούτων παθημάτων κάθαρσιν" - Αριστοτέλους, "Ποιητική"

Ο ΥΜΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΥ

Φαντάσου έναν καρεκλοκένταυρο με αποκολλημένα τα πισινά του, να έρπει προς το νέο του αξίωμα. Μοιάζει με αλλόκοτο μαλάκιο, αηδιαστικά απροστάτευτο και εμετικά θλιβερό. Την ώρα που πανικόσυρτο, σπεύδει να οχυρωθεί στο νέο του κέλυφος. Ίσως, γι' αυτό και κανένας από τους γυμνόποδες αδελφούς μου, δεν το πατάει. Τόσο πολύ το σιχαίνονται. - Κώστας Ι. Γιαλίνης

ΤΑΙΝΙΕΣ ΕΔΩ (Συνερ/να Κανάλια): www.youtube.com/user/TileorasisDagkilaswww.dailymotion.com/user/ArgyriosDagkilas

ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ: ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΧΑΟΣ *** ΧΑΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ *** 20 Ε/6μ - 30 Ε/12μ

ΟΙ ΚΑΤΑΡΕΣ ΤΟΥ "ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ" ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ, ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!

ΠΡΩΤΟΣ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΣ:
«Τοις ευσεβείς μεν επαγγελλομένοις τα των Ελλήνων δε δυσσεβή δόγματα τη ορθοδόξω και καθολική εκκλησία περί τε ψυχών ανθρωπίνων, και ουρανού και γης, και των άλλων κτισμάτων αναιδώς ή μάλλον ασεβώς επεισάγουσιν ανάθεμα (γ')».

Μετάφραση:
Σε όσους παριστάνουν τους ευσεβείς, ενώ, την ίδια στιγμή, εισάγουν με θράσος ή πολύ περισσότερο με ασέβεια στην Ορθόδοξη και Καθολική Εκκλησία τις ασεβείς δοξασίες των ΕΛΛΗΝΩΝ και για τις ανθρώπινες ψυχές και για τον ουρανό και τη γη και για τα άλλα κτίσματα, ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ!..
Τρεις φορές Ανάθεμα δηλαδή στους:
Ορφέα, Θαλή, Αναξίμανδρο, Αναξιμένη, Πυθαγόρα, Ξενοφάνη, Παρμενίδη, Ζήνωνα, Εμπεδοκλή, Ηράκλειτο, Αναξαγόρα, Δημόκριτο, Σωκράτη, Πλάτωνα κ.α. ΟΛΟΙ οι Αναθεματισμοί: ΕΔΩ


"Οι καλύτερες τουρκικές εφημερίδες (και πληθώρα ιστοσελίδων), είναι οι Ελληνικές!.." Αργ. Δαγκ.

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΙΣ: Οι λογαριασμοί μας στο “Πανοράμιο” μηδενίστηκαν αυτοβούλως. ΜΗΝ τους ψάχνετε...

ΠΡΟΣΟΧΗ!.. ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ...

Οι ιστοσελίδες μας ΔΕΝ δημοσιεύουν Δ.Τ. γραμμένα δίγλωσσα, ήτοι: Ελληνικά ανακατεμένα με Αγγλικούρες, Γερμανικούρες, Γαλλικούρες, υποψιαζόμαστε σε λίγο θα μας στέλνουν και Κινεζικούρες! Συντάσσετε τα Δ.Τ. σας σε αμιγή Ελληνική γλώσσα, δεκτά γίνονται μόνον τα ακρωνύμια σε Λατινικό αλφάβητο, ή φράσεις γνήσιες, ατόφιες της Λατινικής γραφής και γλώσσης.


Παρασκευή 26 Μαρτίου 2021

“ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΟΡΤΗΣ”…

Δεν συνηθίζω να κάνω αναλύσεις και αρθρολογίες κατά την ημέρα των γιορτών. Σπανίως να κάνω κάτι τέτοιο.
Μ’ αρέσει όμως, να το κάνω μετά, και αφού όλα έχουν “κατακάτσει”, έχουμε σαφή και τελική εικόνα τι είδαμε; Τι κερδίσαμε; Ή, τι χάσαμε;
Χρειάστηκε να περάσουν τρεις ολόκληρη μήνες, για να δούμε επιτέλους, κάποια γιορτή (που έτσι κι αλλιώς την είχαμε), ή εκδήλωση, σχετική με το “200στο έτος από την Επανάσταση  2021”, το οποίο φυσικά, θα είναι γιορτάσιμο ΌΛΟΝ τον χρόνο!

Που είναι αλήθεια; εκείνος ο “Οργανισμός των 200 χρόνων” της “Μάσκας του Σατανά” (επιλογή του ίδιου του “φιλελεύθερου” και όχι δεξιού Μητροτάκη), ο οποίος έτρεξε αρχή-αρχή του έτους να κυκλοφορήσει εκείνη την ξετσίπωτη αηδία του “1ου Αυτοκινητοδρόμου της Ελλάδος”, με τα νυμφίδια και τις εκκολαπτόμενες “τσιτσιολίνες” στο ιστορικό και πανάρχαιο “Καλλιμάρμαρο”! Την “αφρικάνικη τσίτα”, φωτογραφική βεβήλωση πλάι στις παλιές φωτογραφίες των ηρώων και μαρτύρων μας, της Εθνικής Παλιγγενεσίας!
Καταποντίστηκαν, ΟΛΑ! Και για έναν λόγο περισσότερο, ότι δεν έχουν τίποτα να πουν! Και ότι αυτά που λεν, δεν αγγίζουν κανέναν, ή δεν εκπροσωπούν, ΚΑΝΕΝΑΝ!
Άρα, άνθρακες ο θησαυρός, αλλά και τι “θησαυρό” να περιμένει κανείς από ένα πρώην καλοπληρωμένο “Κωλ-γκέρλ” των Αθηνών, το οποίο φόρεσε το φωτοστέφανο της “Οσίας Μαρίας”, περιστεράς, και παριστάνει την “μεγάλη” κυρία επί των Τιμών;
Η φετινή παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα, ήταν ίσως η πιο συγκροτημένη και η πιο οργανωμένη παρέλαση που έγινε στην πρωτεύουσα, όλων των εποχών. Αν δε, εκείνος ο τεχνικός καραγκιόζης που χειρίζονταν την κονσόλα του ήχου στα στούντιο της ΕΡΤ, ήξερε, έστω και στο τόσο δα, την δουλειά του, με άριστα το δέκα, θα έπαιρνε δέκα με οξεία!
Το άλλο ωραίο της γιορτής, ήταν αυτό που δεν είδαμε πουθενά, μα πουθενά, τον περίφημο αυτόν “Οργανισμό των γιορτών”, που συστάθηκε το 2020 μετά φανών και λαμπάδων, ίσως κάποιοι να κατάλαβαν την γκάφα τους μεγατόνων, και να τον απέσυραν από την… κυκλοφορία, πέταξαν στα αζήτητα και τα άχρηστα που ανήκει!
Δεν ξέρω γιατί; έχω την εντύπωση πως αυτή ήταν η πρώτη και τελευταία εκδήλωση για τα “Διακόσια χρόνια από την Επανάσταση” που είδαμε, αν την ξανά θυμηθούμε την 28η Οκτωβρίου, θα είναι ευχής έργον και θαύμα, μέσα στο καλοκαίρι εξ’ άλλου, που σύντομα αρχίζει, και με τα “μπάνια του λαού”, το πλάνταγμα της κλεισούρας από τον κορωνοϊό, σιγά μην ξανά θυμηθεί κάποιος από όλους αυτούς τους μεγαλόσχημους κόπρους, τον Κατσαντώνη, τον Παπαφλέσσα, το Ανδρούτσο τον Κολοκοτρώνη, και τον Νικηταρά τον Τουρκοφάγο. Ο οποίος κατέληξε επαίτης στην Πελοπόννησο, γιατί η ανιδιοτέλειά του και η υπερηφάνεια του, δεν του επέτρεπαν να δεχθεί μία πενιχρή κρατική σύνταξη, από αυτούς που ήθελαν, πράγματι, να του την βγάλουν! Για τους Μακεδόνες τον Εμμανουήλ Παπά!
Στις χθεσινές γιορτές, μεγάλη βαρύτητα επισημότητα και κύρος, έδειξε η υπέρ-παρουσία του Καρόλου της Αγγλίας, ο οποίος σήκωσε, δεν θα ήταν υπερβολή να το πούμε, όλο το βάρος της γιορτής, και με το εγγλέζικο πείσμα του κάθε φορά φορά που έρχεται στη χώρα μας, να θυμίζει σε όλους, είτε το θέλουμε είτε δεν το θέλουμε (τα φασιστοκουμμούνια), την υπερήφανη Ελληνική καταγωγή του!
Μπορεί η πριγκιπική καριέρα του παππού του Ανδρέα, να μην είχε την ευτυχή κατάληξη για έναν μέλλοντα βασιλιά και πρίγκιπα –τα λάθη και τα αμαρτήματα δεν εξαιρούν τίτλους και αξιώματα– ο ίδιος όμως νοιώθει πολύ υπερήφανος γι’ αυτόν (πως θα ήταν δυνατόν εξ’ άλλου, να μην ένοιωθε;), μπράβο του, ο διάδοχος του Αγγλικού θρόνου είναι και αυτός Έλληνας, κάτι που τα πολιτικά βοθρο-λύμματα στην Ελλάδα δεν κατάλαβαν ΠΟΤΕ, να εκμεταλλευτούν αν μη τι άλλο, έστω και στο τόσο, για το καλό της πατρίδος (λέξη και ανύπαρκτη στη συνείδηση της συντριπτικής πλειοψηφίας), το επαναλαμβάνουμε και πάλι, των πολιτικών βοθρο-λυμμάτων αυτής της άμοιρης χώρας!  
Το τελευταίο, “άμοιρης”, συνοψίζεται και στις δηλώσεις των κομμάτων της “Ελληνικής Βολής”, αν προσέξει κανείς και αναλύσει τις δηλώσεις, ακόμα και αυτών οι οποίοι δείχνουν να διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους για την πατρίδα, θα δει ότι δεν έχουν να μας πουν, απολύτως, ΤΊΠΟΤΑ, πέραν του ότι κάποιες είναι, όχι απλά ανθελληνικές, εξωπραγματικές, αλλά και ποινικά κολάσιμες. Τις οποίες όμως, χαντούμισσα δικαιοσύνη εν Ελλάδι, δεν τολμάει να φέρει στις αίθουσες των δικαστηρίων, και από κόμπλεξ… ανωτερότητος!
Πολιτικός ο οποίος κάνει ανθελληνικές ή τιποτένιες δηλώσεις για την Ελληνική φυλή, το Κράτος, την Πολιτεία, είναι εξ ορισμού προδότης, και ως τέτοιος πρέπει να αντιμετωπίζεται!
Η πολιτική και ξετσίπωτη Προδοσία, όμως, της αισχρής και βρωμερής “μεταπολιτεύσεως”, έχει μπει τόσο άσχημα και τόσο οδυνηρά στο πετσί μας, την καθημερινότητά μας, που έχουμε γίνει, οι ΠΑΝΤΕΣ, εντελώς αναίσθητοι σ’ αυτήν, αν δεν την θεωρούμε και… φυσιολογική!  
Παρακάτω, παραθέτουμε δηλώσεις και θέσεις πολιτικών παρατάξεων και στελεχών, οι οποίες αγγίζουν το κατώφλι του Εισαγγελέως, ενός εισαγγελέως όμως, όπως είπαμε και παραπάνω, ο οποίος περιφρουρεί καθημερινώς μόνον τα της καρεκλίτσας του (μισθοδοτούμενος και παχυλώς), από κει και πέρα, τσιμέντο να γίνει, και η Ελλάς, και οι Έλληνες, και το Κράτος, και το Έθνος!
Από ρυπαρό, σιχαμερό, ανθελληνικό και αντιδημοκρατικό έντυπο, καοκκινο-φασιστικό, καθημερινό κυκλοφορίας μόλις μερικών δεκάδων φύλλων (σ.σ. το οποίο λαμβάνει και την δέουσα επιχορηγία από το κράτος για να το φτύνει και να το λοιδορεί), διαβάζουμε:
“Αλλά αυτή η αντίθεση που οδήγησε σε ένα «κιτσάτο υβριδικό σχήμα» ανταποκρίνεται ακριβώς στην ταυτότητα της σημερινής Δεξιάς στην Ελλάδα, που επιχειρεί να συνδυάσει τη σκληρή εθνικιστική ατζέντα (μέσω της οποίας προσεγγίζει και ενσωματώνει ακόμα και την Ακροδεξιά) με μια ακραία προσήλωση στα οικονομικά δόγματα του νεοφιλελευθερισμού και τις πολιτικές τους απολήξεις”.  
Όπου αλλού, σε όποιο άλλο δημοκρατικό κράτος και να είχαν γραφτεί αυτά από εφημερίδα, αυτή στη στιγμή, θα είχε... εξαφανιστεί! Στην Ελλάδα, όμως, το βδέλυγμα
αυτό του Τύπου με την κυκλοφορία ολίγων δεκάδων φύλλων την ημέρα, μπορεί να φτύνει και να προσβάλει 10 εκατομ. Έλληνες, εντελώς ατιμώρητο και άτρωτο!
Κομματικό στέλεχος του “ΣΥΡΙΖΑ” και την ανύπαρκτης “αξιωματικής αντιπολιτεύσεως” για την Επανάσταση του 1821:
«Ο εορτασμός των 200 χρόνων της επανάστασης χρησιμοποιείται για να στερεωθεί μια νέα ηγεμονία. Μια νέα ηγεμονία που βασίζεται σε αποκλεισμούς και δημιουργία νέων ιεραρχιών, με πυρήνα μια συμμαχία ανάμεσα σε εκσυγχρονιστική Δεξιά και δεξιόστροφο εκσυγχρονισμό»

Απάντηση από τον “Αδερφό του Θανάση”: Φάε πούτσα μ’ καλαμπόκι!

Κεντρική επιτροπή του ΚΚΕ, για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση:
«Με το 1821 ασχολείται η αστική τάξη, ο καπιταλισμός είναι ένα σύστημα ιστορικά ξεπερασμένο,  αργά ή γρήγορα θα κυοφορήσει την αλλαγή αυτού του συσχετισμού, επιβεβαιώνοντας πως η εποχή μας είναι εποχή περάσματος από τον καπιταλισμό στο σοσιαλισμό – κομμουνισμό».
Και δεύτερη απάντηση από τον “Αδελφό του Θανάση”, αλλά τρις!  
Η εφημερίδα «Αυγή», άλλο βδέλυγμα του ελληνικού Τύπου, φιλοξενεί και διερωτάται:
«1821-2021: Μια επέτειος για τα «πανηγύρια» της ΝΔ; Η ΝΔ επιδιώκει να στήσει ένα «νέο εθνικό αφήγημα», μια «νέα ενιαία ταυτότητα», αισθητικής και περιεχομένου αρμάτων 2004».
Αβυσσαλέο, ασυγκράτητο μίσος, απέχθεια και προσβολή στη μνήμη ηρώων και ημιθέων, για να μπορούν αυτά τα καθάρματα να γράφουν αυτά που γράφουν, την στιγμή μάλιστα που, και πάλι, οι μοντέρνοι Έλληνες εισαγγελείς, την διασπορά αυτή του μίσους, προσπαθούν να την προσδώσουν σε κάθε πατριώτη χωρίς την παραμικρή σκέψη ή ντροπή, ο οποίος θέλει να λέει ότι είναι Έλληνας, την πατρίδα του Ελλάδα, την Ιστορία του και τον Ελληνικό πολιτισμό του! Έναν πολιτισμό που αν δεν είχε εξελιχθεί, η ανθρωπότης σήμερα ακόμα θα ζούσε σε σπηλιές, και θα σιτίζονταν με ρίζες δένδρων φυτών, και άψητων σαρκών!
Τέτοια καθάρματα, στην δημοκρατία, που βάζουν στο στόμα τους χωρίς να το πλύνουν, της αρχαίας Ελλάδος, σ’ εκείνη την εποχή οι παππούδες μας, ή τα... κερνούσαν το κώνειο με συνοπτικές διαδικασίες, ή τα εξόριζαν άπαξ δια παντός από τα κράτη-πόλεις που είχαν. Αν δεν έκαναν έτσι, η Ελλάδα και ο πολιτισμός της σήμερα δεν θα υπήρχαν!
Συνθήματα πέντε καθαρμάτων, (τα οποία δεν σηκώνουν παραπάνω και από έναν μπάτσο, και που ΠΟΤΕ δεν έπιασε η Ελληνική αστυνομία), ευθυγραμμισμένα και με τον πρώτο κακούργο εγκληματία και κατά συρροή δολοφόνο λαών Κουφοντίνα που κυκλοφορεί ελεύθερος (η απόλυτη ξευτίλα της Ελληνικής δικαιοσύνης):
«Στο διάολο η οικογένεια, στο διάολο η πατρίς, η Ελλάδα να πεθάνει να ζήσουμε εμείς». Καταμεσής του Συντάγματος, και απέναντι από την “Ελληνική Βολή”. 

Και κάποιος με “Το μετέωρο βήμα του Πελαργού”, ο οποίος υπερ-δημοκράτης (και αυτός), αλλά χωρίς να ξέρει που πατεί και που σκοντάφτει, μας συμβουλεύει σοφά και πολύξερα για τις “Γιορτές του ’21”:  
“Να μην δούμε στους επίσημους εορτασμούς για τα 200 χρόνια περικεφαλαίες με Κολοκοτρώνηδες, ψευτο-τσάμικα, δήθεν ηρωικές αναπαραστάσεις, δήθεν πατριωτικές κορώνες και φουστανέλες που περισσότερο ρεζιλεύουν παρά τιμούν το παρελθόν”.
Δηλαδή, να μην  θυμηθούμε γι αυτό το “ουδέτερο”, αλλά πολύ μεγαλύτερο και σιχαμερότερο μίασμα όλων των άλλων, τον Κολοκοτρώνη και τους άλλους ήρωές μας, να μην χορέψουμε τσάμικο ή συρτό ή καλαματιανό στη μνήμη τους, να μην τους ευχαριστήσουμε με τον ξένοιαστο χορό και γλέντι μας, που εξ’ αιτίας της θυσίας όλων αυτών, των ηρώων μας, εμείς σήμερα απολαμβάνουμε όσα απολαμβάνουμε, αλλά να κάνουμε τουμπεκί, μώκο, την ουρά στα σκέλια, γιατί έτσι μας το επιβάλλει και να μας το παραγγέλνει, η “Νέα Τάξη” πραγμάτων, της οποίας οπαδός και λάτρης, είναι αυτό ο φελλός

Ο άπραγος και άχρωμος, άοσμος και άγευστος Έλληνας λαπάς, που θέλει να λέγεται και διεθνιστής-ουκουμενιστής!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.