ΕΡΤ, 3ο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ

"Έστιν ουν Τραγωδία / Μίμησης πράξεως σπουδαίας και τελείας / Μέγεθος εχούσης, ηδυσμένω λόγω / Χωρίς εκάστου των ειδών εν τοις μορίοις / Δρώντων και ου δι απαγγελίας / Δι ελέου και φόβου περαίνουσα /Την των τοιούτων παθημάτων κάθαρσιν" - Αριστοτέλους, "Ποιητική"

Ο ΥΜΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΥ

Φαντάσου έναν καρεκλοκένταυρο με αποκολλημένα τα πισινά του, να έρπει προς το νέο του αξίωμα. Μοιάζει με αλλόκοτο μαλάκιο, αηδιαστικά απροστάτευτο και εμετικά θλιβερό. Την ώρα που πανικόσυρτο, σπεύδει να οχυρωθεί στο νέο του κέλυφος. Ίσως, γι' αυτό και κανένας από τους γυμνόποδες αδελφούς μου, δεν το πατάει. Τόσο πολύ το σιχαίνονται. - Κώστας Ι. Γιαλίνης

ΤΑΙΝΙΕΣ ΕΔΩ (Συνερ/να Κανάλια): www.youtube.com/user/TileorasisDagkilaswww.dailymotion.com/user/ArgyriosDagkilas

ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ: ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΧΑΟΣ *** ΧΑΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ *** 20 Ε/6μ - 30 Ε/12μ

ΟΙ ΚΑΤΑΡΕΣ ΤΟΥ "ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ" ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ, ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!

ΠΡΩΤΟΣ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΣ:
«Τοις ευσεβείς μεν επαγγελλομένοις τα των Ελλήνων δε δυσσεβή δόγματα τη ορθοδόξω και καθολική εκκλησία περί τε ψυχών ανθρωπίνων, και ουρανού και γης, και των άλλων κτισμάτων αναιδώς ή μάλλον ασεβώς επεισάγουσιν ανάθεμα (γ')».

Μετάφραση:
Σε όσους παριστάνουν τους ευσεβείς, ενώ, την ίδια στιγμή, εισάγουν με θράσος ή πολύ περισσότερο με ασέβεια στην Ορθόδοξη και Καθολική Εκκλησία τις ασεβείς δοξασίες των ΕΛΛΗΝΩΝ και για τις ανθρώπινες ψυχές και για τον ουρανό και τη γη και για τα άλλα κτίσματα, ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ!..
Τρεις φορές Ανάθεμα δηλαδή στους:
Ορφέα, Θαλή, Αναξίμανδρο, Αναξιμένη, Πυθαγόρα, Ξενοφάνη, Παρμενίδη, Ζήνωνα, Εμπεδοκλή, Ηράκλειτο, Αναξαγόρα, Δημόκριτο, Σωκράτη, Πλάτωνα κ.α. ΟΛΟΙ οι Αναθεματισμοί: ΕΔΩ


"Οι καλύτερες τουρκικές εφημερίδες (και πληθώρα ιστοσελίδων), είναι οι Ελληνικές!.." Αργ. Δαγκ.

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΙΣ: Οι λογαριασμοί μας στο “Πανοράμιο” μηδενίστηκαν αυτοβούλως. ΜΗΝ τους ψάχνετε...

ΠΡΟΣΟΧΗ!.. ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ...

Οι ιστοσελίδες μας ΔΕΝ δημοσιεύουν Δ.Τ. γραμμένα δίγλωσσα, ήτοι: Ελληνικά ανακατεμένα με Αγγλικούρες, Γερμανικούρες, Γαλλικούρες, υποψιαζόμαστε σε λίγο θα μας στέλνουν και Κινεζικούρες! Συντάσσετε τα Δ.Τ. σας σε αμιγή Ελληνική γλώσσα, δεκτά γίνονται μόνον τα ακρωνύμια σε Λατινικό αλφάβητο, ή φράσεις γνήσιες, ατόφιες της Λατινικής γραφής και γλώσσης.


Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

ΚΥΚΛΟΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΔΩΜΑΤΙΟΥ

Σάββατο 12 Φεβρουαρίου (έναρξη: 21.00 - χώρος Μ2, Φουαγιέ) :
Vladimir Mendelssohn & «Transcription Ensemble»
Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου (ώρες:14.00-17.00 – χώρος: Μ1, Φουαγιέ):
Masterclass με τον Vladimir Mendelssohn
Σάββατο 12 Φεβρουαρίου (έναρξη: 20.00 – χώρος: Μ2, Φουαγιέ):
«Διάλογοι με το κοινό» (Παρουσίαση του προγράμματος της εκδήλωσης)

Transcription Ensemble (Γιώργος Κανδυλίδης - βιολί, Χρήστος Γρίμπας – βιολοντσέλο και Νίκος Ζαφρανάς - πιάνο) συμπράττει για πρώτη φορά με το διεθνούς φήμης βιολονίστα Vladimir Mendelssohn ξεναγώντας το κοινό σε μια μουσική διαδρομή από το γερμανικό Ρομαντισμό του 19ο αι. ως τα τέλη του 20ου αι. και τους υδάτινους ήχους του Ιάπωνα συνθέτη Minoru Miki. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 12 Φεβρουαρίου, στις 21.00, στο Μ2, στο Φουαγιέ, ενώ μια ώρα νωρίτερα θα εγκαινιαστεί μια νέα δράση του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης που - με γενικό τίτλο «Διάλογοι με το κοινό» - έχει ως σκοπό την παρουσίαση του προγράμματος της εκδήλωσης στο κοινό πριν την έναρξη της εκδήλωσης. Έτσι, επιτυγχάνεται η εξοικείωση του κοινού με τα μουσικά κομμάτια, την ιστορία και τους δημιουργούς τους. Την επόμενη μέρα στις 14.00 έχει προγραμματιστεί μάστερ κλας με τον Vladimir Mendelssohn. (Στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής του ΜΜΘ με το εισιτήριο της συναυλίας εξασφαλίζεται η δωρεάν είσοδος και στις δυο άλλες δράσεις).

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης θα ξεκινήσει με τα έργα των Gustav Mahler: Κουαρτέτο για πιάνο, Dmitri Shostakovich: Τρίο για πιάνο έργο 8, Νο. 1 σε Ντο ελάσσονα, Minoru Miki: Tidal Sounds και John Cage: Dream. Στο δεύτερο μέρος θα εκτελέσουν το έργο του Johannes Brahms: Κουαρτέτο για πιάνο, έργο 25, Νο. 1 σε Σολ ελάσσονα.
Καταγόμενος από μουσική οικογένεια της Ρουμανίας ο Vladimir Mendelssohn μελέτησε βιόλα και σύνθεση στη Μουσική Ακαδημία Βουκουρεστίου. Έχει εμφανιστεί σε όλο τον κόσμο ως σολίστ, μέλος συνόλων μουσικής δωματίου, συνθέτης και ενορχηστρωτής και είναι περιζήτητος προσκεκλημένος σε πολυάριθμα διεθνή φεστιβάλ όπου συνεργάζεται με μερικούς από τους καλύτερους μουσικούς παγκοσμίως. Οι δραστηριότητές του τον έχουν οδηγήσει στις Η.Π.Α., σχεδόν σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες και τη Ρωσία, το Ισραήλ, την Τυνησία, την Ιαπωνία, τη Νότια Κορέα, το Χονγκ Κονγκ και τη Νότια Αμερική. Έχει εμφανιστεί σε διάσημες αίθουσες, ανάμεσα στις οποίες οι: Carnegie Hall New York, Théâtre des Champs-Élysées και Salle Gaveau στο Παρίσι, Berliner Philharmonie, Herkulessaal München, Wigmore Hall London, Concertgebouw Amsterdam, Musikverein Vienna, Moscow Conservatory, Tonhalle Zürich και Philharmonie Bucharest. Είναι τακτικός προσκεκλημένος σε φεστιβάλ όπως το Casals Festival (Prades), το Kyūshū Chamber Music Festival (Ιαπωνία) και το Lockenhaus Festival (Αυστρία) κι έχει κάνει πολυάριθμες ηχογραφήσεις για μερικές από τις γνωστότερες δισκογραφικές εταιρίες.

Εξαιρετικά παραγωγικός ως συνθέτης, ο Mendelssohn έχει συνθέσει έργα για σόλο μουσικά όργανα, μικτή χορωδία, συμφωνική ορχήστρα και ορχήστρα δωματίου. Στα έργα μουσικής δωματίου περιλαμβάνονται τέσσερα κουαρτέτα εγχόρδων, Nova για κλαρινέτο, τρίο εγχόρδων, πιάνο και κρουστά και Don Aldebarran για επτά έγχορδα, πιάνο και ηθοποιό. Επιπλέον έχει συνθέσει σκηνική και κινηματογραφική μουσική καθώς και μουσική για μπαλέτο. Περιζήτητος και ως δάσκαλος, είναι Καθηγητής Μουσικής Δωματίου στο Conservatoire National Supérieur de Musique του Παρισιού, ενώ διδάσκει και στη Χάγη, το Έσσεν και την Μπολόνια. Παράλληλα δίνει masterclasses σε όλο τον κόσμο. Ο Vladimir Mendelssohn διατελεί Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Kuhmo Chamber Music Festival στη Φινλανδία από το 2005.

Από το πιο ενδιαφέροντα κι εξελισσόμενα μουσικά συγκροτήματα στην Ελλάδα, το «Transcription Ensemble» κατέχει μια σημαντική θέση στη μουσική σκηνή εμφανίσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Δημιουργήθηκε το 2007 από τους Χρήστο Γρίμπα, Νίκο Ζαφρανά και Γιώργο Κανδυλίδη. Οι τρεις σολίστ ανήκουν στη νέα γενιά Ελλήνων μουσικών. Παρουσιάζουν έντονη καλλιτεχνική δραστηριότητα δίνοντας πολυάριθμα ρεσιτάλ και συναυλίες μουσικής δωματίου στην Ελλάδα, την Ευρώπη και τη Β. Αμερική.
Πρόσφατες εμφανίσεις του «Transcription Ensemble» περιλαμβάνουν το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Θεσσαλονίκης, τα «Δημήτρια», τα Κυριακάτικα Πρωινά της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, τις Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Ρόδου, την E.B.U. (European Broadcasting Union), την Tate Modern του Λονδίνου, το μουσείο Reina Sofia της Μαδρίτης κ.α. Μέσα από τη συναυλιακή του δραστηριότητα, το Σύνολο στοχεύει στην ανάδειξη του πλούσιου ρεπερτορίου δημοφιλών έργων για τρίο, έργων σε μεταγραφή για μικρό σύνολο αλλά και έργων εκτός ρεπερτορίου με βαρύνουσα ιστορική και κοινωνικο-πολιτική σημασία.
Εισιτήρια προπωλούνται αποκλειστικά από τα ταμεία του ΟΜΜΘ και τα εκδοτήρια του ΟΜΜΘ στην πλατεία Αριστοτέλους αντί 15 ευρώ ενώ τα μαθητικά-φοιτητικά στοιχίζουν 10 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.