ΕΡΤ, 3ο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ

"Έστιν ουν Τραγωδία / Μίμησης πράξεως σπουδαίας και τελείας / Μέγεθος εχούσης, ηδυσμένω λόγω / Χωρίς εκάστου των ειδών εν τοις μορίοις / Δρώντων και ου δι απαγγελίας / Δι ελέου και φόβου περαίνουσα /Την των τοιούτων παθημάτων κάθαρσιν" - Αριστοτέλους, "Ποιητική"

Ο ΥΜΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΥ

Φαντάσου έναν καρεκλοκένταυρο με αποκολλημένα τα πισινά του, να έρπει προς το νέο του αξίωμα. Μοιάζει με αλλόκοτο μαλάκιο, αηδιαστικά απροστάτευτο και εμετικά θλιβερό. Την ώρα που πανικόσυρτο, σπεύδει να οχυρωθεί στο νέο του κέλυφος. Ίσως, γι' αυτό και κανένας από τους γυμνόποδες αδελφούς μου, δεν το πατάει. Τόσο πολύ το σιχαίνονται. - Κώστας Ι. Γιαλίνης

ΤΑΙΝΙΕΣ ΕΔΩ (Συνερ/να Κανάλια): www.youtube.com/user/TileorasisDagkilaswww.dailymotion.com/user/ArgyriosDagkilas

ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ: ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΧΑΟΣ *** ΧΑΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ *** 20 Ε/6μ - 30 Ε/12μ

ΟΙ ΚΑΤΑΡΕΣ ΤΟΥ "ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ" ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ, ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!

ΠΡΩΤΟΣ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΣ:
«Τοις ευσεβείς μεν επαγγελλομένοις τα των Ελλήνων δε δυσσεβή δόγματα τη ορθοδόξω και καθολική εκκλησία περί τε ψυχών ανθρωπίνων, και ουρανού και γης, και των άλλων κτισμάτων αναιδώς ή μάλλον ασεβώς επεισάγουσιν ανάθεμα (γ')».

Μετάφραση:
Σε όσους παριστάνουν τους ευσεβείς, ενώ, την ίδια στιγμή, εισάγουν με θράσος ή πολύ περισσότερο με ασέβεια στην Ορθόδοξη και Καθολική Εκκλησία τις ασεβείς δοξασίες των ΕΛΛΗΝΩΝ και για τις ανθρώπινες ψυχές και για τον ουρανό και τη γη και για τα άλλα κτίσματα, ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ!..
Τρεις φορές Ανάθεμα δηλαδή στους:
Ορφέα, Θαλή, Αναξίμανδρο, Αναξιμένη, Πυθαγόρα, Ξενοφάνη, Παρμενίδη, Ζήνωνα, Εμπεδοκλή, Ηράκλειτο, Αναξαγόρα, Δημόκριτο, Σωκράτη, Πλάτωνα κ.α. ΟΛΟΙ οι Αναθεματισμοί: ΕΔΩ


"Οι καλύτερες τουρκικές εφημερίδες (και πληθώρα ιστοσελίδων), είναι οι Ελληνικές!.." Αργ. Δαγκ.

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΙΣ: Οι λογαριασμοί μας στο “Πανοράμιο” μηδενίστηκαν αυτοβούλως. ΜΗΝ τους ψάχνετε...

ΠΡΟΣΟΧΗ!.. ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ...

Οι ιστοσελίδες μας ΔΕΝ δημοσιεύουν Δ.Τ. γραμμένα δίγλωσσα, ήτοι: Ελληνικά ανακατεμένα με Αγγλικούρες, Γερμανικούρες, Γαλλικούρες, υποψιαζόμαστε σε λίγο θα μας στέλνουν και Κινεζικούρες! Συντάσσετε τα Δ.Τ. σας σε αμιγή Ελληνική γλώσσα, δεκτά γίνονται μόνον τα ακρωνύμια σε Λατινικό αλφάβητο, ή φράσεις γνήσιες, ατόφιες της Λατινικής γραφής και γλώσσης.


Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Βραβείο Ζαχάρωφ 2012: Έκκληση για δικαιοσύνη και ελευθερία στο Ιράν

Με την απονομή του βραβείου Ζαχάρωφ σε δύο Ιρανούς ακτιβιστές, τη δικηγόρο Νασρίν Σοτουντέχ και το σκηνοθέτη Τζαφάρ Παναχί, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αναγνωρίζει τη δυσχερή κατάσταση στην οποία βρίσκονται και τις τεράστιες προσπάθειές τους στον συνεχή αγώνα τους για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, τις θεμελιώδεις ελευθερίες και την πολιτική αλλαγή στο Ιράν, δήλωσε ο πρόεδρος (...) στην τελετή απονομής του βραβείου την Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου, στο Στρασβούργο.
Οι νικητές δεν μπόρεσαν να παραστούν στην τελετή, καθώς  δεν τους επιτρέπεται η έξοδος από το Ιράν.
Η Nασρίν Σοτουντέχ κρατείται στη φυλακή Εβίν της Τεχεράνης και βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, λόγω της απεργίας πείνας διάρκειας επτά εβδομάδων την οποία σταμάτησε στις αρχές Δεκέμβρη καθώς ήρθη η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα που είχε επιβληθεί στην κόρη της. Η καταδίκη του Τζιαφάρ Παναχί σε εξαετή φυλάκιση δεν έχει υλοποιηθεί ακόμη, ωστόσο του έχει απαγορευθεί η έξοδος από τη χώρα.
Οι πέντε εκπρόσωποι των δύο νικητών στην τελετή απονομής ήταν οι εξής:
ο κ. Κώστας Γαβράς- παραγωγός και σκηνοθέτης ταινιών, πρόεδρος της Γαλλικής Ταινιοθήκης,
η Σιρίν Εμπαντί- νικήτρια του βραβείου Νόμπελ ειρήνης το 2003,
ο κ. Καρίμ Λαχιτζί- ιδρυτής της ιρανικής Ένωσης Νομικών και του Συνδέσμου για την Προάσπιση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Ιράν,
η κ. Σολμάζ Παναχί- κόρη του Τζιαφάρ Παναχί, και
ο κ. Σεργκέ Τουμπιάνα -παραγωγός ταινιών, Γενικός Διευθυντής της Γαλλικής Ταινιοθήκης.
Οι νικητές εξέφρασαν μέσω των εκπροσώπων τους, Κώστα Γαβρά και Σιρίν Εμπαντί, την ευγνωμοσύνη τους για το βραβείο αυτό ως σύμβολο ενθάρρυνσης.
"Έχω μόνο ένα όνειρο. Το όνειρο της επικράτησης της δικαιοσύνης και πιστεύω ότι αυτό το όνειρο θα πραγματοποιηθεί στη χώρα μου, μέσω της ανεξαρτησίας των δικαστικών αρχών", δήλωσε η Νασρίν Σοτουντέχ μέσω της Εμπαντί. "Οι κυβερνήσεις θα πρέπει να γνωρίζουν ότι για να διατηρήσουν την ύπαρξή τους, δεν έχουν άλλη επιλογή από το να σεβαστούν τα δικαιώματα του κάθε ατόμου", προσέθεσε η ίδια.
"Τώρα το ερώτημα είναι ένα: γιατί οι κυβερνήσεις, οι παντοδύναμες και ισχυρές, γίνονται όλο και λιγότερο ανεκτικές; Η ιστορία είναι η αφήγηση των λίγων, κάνοντας τη ζωή των πολλών άθλια, χρησιμοποιώντας τις πιο απαράδεκτες δικαιολογίες: διαφορές με βάση το φύλο, τη γλώσσα , τη θρησκεία ή τις πολιτικές ιδέες", δήλωσε ο Τζαφάρ Παναχί μέσω της ομιλίας που παρέδωσε ο Κώστας Γαβράς.
"Εμείς, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, υποστηρίζουμε πλήρως το αγωνιώδες αίτημα των δύο νικητών για δικαιοσύνη και ελευθερία στο Ιράν και για σεβασμό των θεμελιωδών δικαιωμάτων και ελευθεριών. Τιμούμε αυτούς τους ανθρώπους που υπερασπίζονται ένα καλύτερο Ιράν", δήλωσε ο Πρόεδρος του, ζητώντας την άμεση απελευθέρωση της Νασρίν Σοτουντέχ.
Οι νικητές του βραβείου Ζαχάρωφ 

Νασρίν Σοτουντέχ
Η Νασρίν Σοτουντέχ, γεννημένη το 1963, είναι Ιρανή δικηγόρος και ακτιβίστρια για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Έχει εκπροσωπήσει ακτιβιστές της αντιπολίτευσης, ανηλίκους που αντιμετωπίζουν τη θανατική ποινή, γυναίκες και κρατουμένους συνείδησης. Συνελήφθη το Σεπτέμβριο του 2010 με την κατηγορία της διάδοσης προπαγανδιστικών ιδεών και της συνομωσίας σε βάρος του κράτους. Η Νασρίν Σοτουντέχ έχει δύο παιδιά.
Τζαφάρ Παναχί
Ο Τζαφάρ Παναχί, γεννημένος το 1960, είναι Ιρανός σκηνοθέτης, σεναριογράφος και παραγωγός ταινιών. Οι ταινίες του συχνά πραγματεύονται τη δύσκολη ζωή των παιδιών, των άπορων και των γυναικών στο Ιράν. Ο κ. Παναχί συνελήφθη το Μάρτιο του 2010, ενώ του έχει επιβληθεί απαγόρευση εξόδου από τη χώρα για 20 χρόνια αλλά και απαγόρευση να σκηνοθετεί ταινίες. Η τελευταία του ταινία "Αυτό δεν είναι φιλμ" μεταφέρθηκε λαθραία από το Ιράν στο Φεστιβάλ Καννών του 2011 σε ένα στικάκι κρυμμένο μέσα σε ένα κέικ.
Το βραβείο Ζαχάρωφ για την ελευθερία της σκέψης
Το βραβείο Ζαχάρωφ για την ελευθερία της σκέψης, που πήρε το όνομα του από το Σοβιετικό επιστήμονα και αντικαθεστωτικό Ζαχάρωφ, δημιουργήθηκε από το ΕΚ το Δεκέμβριο του 1988, και απονέμεται σε πρόσωπα ή οργανώσεις που αφιερώνουν τη ζωή τους στην υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της δημοκρατίας.
Παρακολουθήστε τη τελετή απονομής μαγνητοσκοπημένη εδώ:
http://www.europarl.europa.eu/ep-live/el/plenary/search-by-date
Ιστοσελίδα του Βραβείου Ζαχάρωφ:
http://www.europarl.europa.eu/aboutparliament/el/00f3dd2249/Sakharov-Prize-for-Freedom-of-Thought.htm
Oπτικοακουστικό υλικό για τους επαγγελματίες των μέσων ενημέρωσης:
http://audiovisual.europarl.europa.eu/NewsAlertDetail.aspx?g=695

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.