ΕΡΤ, 3ο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ

"Έστιν ουν Τραγωδία / Μίμησης πράξεως σπουδαίας και τελείας / Μέγεθος εχούσης, ηδυσμένω λόγω / Χωρίς εκάστου των ειδών εν τοις μορίοις / Δρώντων και ου δι απαγγελίας / Δι ελέου και φόβου περαίνουσα /Την των τοιούτων παθημάτων κάθαρσιν" - Αριστοτέλους, "Ποιητική"

Ο ΥΜΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΥ

Φαντάσου έναν καρεκλοκένταυρο με αποκολλημένα τα πισινά του, να έρπει προς το νέο του αξίωμα. Μοιάζει με αλλόκοτο μαλάκιο, αηδιαστικά απροστάτευτο και εμετικά θλιβερό. Την ώρα που πανικόσυρτο, σπεύδει να οχυρωθεί στο νέο του κέλυφος. Ίσως, γι' αυτό και κανένας από τους γυμνόποδες αδελφούς μου, δεν το πατάει. Τόσο πολύ το σιχαίνονται. - Κώστας Ι. Γιαλίνης

ΤΑΙΝΙΕΣ ΕΔΩ (Συνερ/να Κανάλια): www.youtube.com/user/TileorasisDagkilaswww.dailymotion.com/user/ArgyriosDagkilas

ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ: ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΧΑΟΣ *** ΧΑΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ *** 20 Ε/6μ - 30 Ε/12μ

ΟΙ ΚΑΤΑΡΕΣ ΤΟΥ "ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ" ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ, ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!

ΠΡΩΤΟΣ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΣ:
«Τοις ευσεβείς μεν επαγγελλομένοις τα των Ελλήνων δε δυσσεβή δόγματα τη ορθοδόξω και καθολική εκκλησία περί τε ψυχών ανθρωπίνων, και ουρανού και γης, και των άλλων κτισμάτων αναιδώς ή μάλλον ασεβώς επεισάγουσιν ανάθεμα (γ')».

Μετάφραση:
Σε όσους παριστάνουν τους ευσεβείς, ενώ, την ίδια στιγμή, εισάγουν με θράσος ή πολύ περισσότερο με ασέβεια στην Ορθόδοξη και Καθολική Εκκλησία τις ασεβείς δοξασίες των ΕΛΛΗΝΩΝ και για τις ανθρώπινες ψυχές και για τον ουρανό και τη γη και για τα άλλα κτίσματα, ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ!..
Τρεις φορές Ανάθεμα δηλαδή στους:
Ορφέα, Θαλή, Αναξίμανδρο, Αναξιμένη, Πυθαγόρα, Ξενοφάνη, Παρμενίδη, Ζήνωνα, Εμπεδοκλή, Ηράκλειτο, Αναξαγόρα, Δημόκριτο, Σωκράτη, Πλάτωνα κ.α. ΟΛΟΙ οι Αναθεματισμοί: ΕΔΩ


"Οι καλύτερες τουρκικές εφημερίδες (και πληθώρα ιστοσελίδων), είναι οι Ελληνικές!.." Αργ. Δαγκ.

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΙΣ: Οι λογαριασμοί μας στο “Πανοράμιο” μηδενίστηκαν αυτοβούλως. ΜΗΝ τους ψάχνετε...

ΠΡΟΣΟΧΗ!.. ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ...

Οι ιστοσελίδες μας ΔΕΝ δημοσιεύουν Δ.Τ. γραμμένα δίγλωσσα, ήτοι: Ελληνικά ανακατεμένα με Αγγλικούρες, Γερμανικούρες, Γαλλικούρες, υποψιαζόμαστε σε λίγο θα μας στέλνουν και Κινεζικούρες! Συντάσσετε τα Δ.Τ. σας σε αμιγή Ελληνική γλώσσα, δεκτά γίνονται μόνον τα ακρωνύμια σε Λατινικό αλφάβητο, ή φράσεις γνήσιες, ατόφιες της Λατινικής γραφής και γλώσσης.


Κυριακή 7 Απριλίου 2013

ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 7 ΜΑΪΟΥ ΣΤΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ

ΑΝΤΡΕΣ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΟΛΑ
Ξεκίνησαν τον Οκτώβριο και από την πρώτη μέρα έδειξαν ότι είναι …έτοιμοι για όλα, κάνοντας ίσως τη μεγαλύτερη επιτυχία της φετινής θεατρικής σαιζόν.
Η κωμωδία ΑΝΤΡΕΣ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΟΛΑ των Νεοζηλανδών (Ονόματα γραμμένα στα αρλουμποφράγκικα), προσαρμόστηκε με μαεστρία στην ελληνική πραγματικότητα από τους Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα και αφού έκανε τους Αθηναίους να… κλαίνε από τα γέλια, ανηφορίζει προς Θεσσαλονίκη, όπου από την Τρίτη του Πάσχα 7 Μαΐου θα παίζεται στο Αριστοτέλειο Θέατρο.
Με τίτλο (τίτλος γραμμένος στα αρλουμποφράγκικα) πρωτοπαίχτηκε το 1987 και έγινε μεγάλη επιτυχία, ενώ αργότερα η κινηματογραφική του μεταφορά με τίτλο (τίτλος γραμμένος στα αρλουμποφράγκικα), αναδείχθηκε στις καλύτερες και πιο εμπορικές κωμωδίες.

Η ιστορία
Σε μια επαρχιακή πόλη μια αντροπαρέα, που δοκιμάζεται από πολλά και πολλαπλά οικονομικά προβλήματα, αποφασίζει να τα λύσει με ένα πρωτότυπο τρόπο. Η απελπισία οδηγεί έναν καφετζή (Κώστας Κόκλας), έναν ταξιτζή (Θανάση Ευθυμιάδη), έναν δημοτικό υπάλληλο (Γιάννη Τσιμιτσέλη), έναν φούρναρη (Κώστας Ευριπιώτη) και έναν σπουδαστή (Μάνος Ιωάννου) να γίνουν στρήπερ. Η παράδοξη επιλογή τους να βγάλουν χρήματα χορεύοντας γυμνοί, αναστατώνει την ζωή τους, την μικρή πόλη και τις γυναίκες τους (αντιστοίχως: Μαίρη Σταυρακέλλη, Ευαγγελία Μουμούρη, Πηνελόπη Αναστασοπούλου, Μαρία Φιλίππου και Νίκη Λάμη). Άντρες έτοιμοι για όλα. Πέντε Ελληνάρες που ξεπερνούν τον εαυτό τους σε μια καινούργια απολαυστική διασκευή του γνωστού μας θέματος.

Συντελεστές
Απόδοση - Σκηνοθεσία: Θανάσης Παπαθανασίου – Μιχάλης Ρέππας
Σκηνικά: Μαίρη Τσαγκάρη
Κοστούμια: Έβελυν Σιούπη
Χορογραφίες: Ελπίδα Νίνου – Θανάσης Γιαννακόπουλος
Σχεδιασμός Φωτισμών: Χρήστος Τζιόγκας
Πρωταγωνιστούν:
Κώστας Κόκλας, Θανάσης Ευθυμιάδης, Κώστας Ευριπιώτης, Γιάννης Τσιμιτσέλης, Μάνος Ιωάννου, Μαίρη Σταυρακέλλη, Ευαγγελία Μουμούρη, Πηνελόπη Αναστασοπούλου, Μαρία Φιλίππου, Νίκη Λάμη.

Θέατρο Αριστοτέλειο, Εθνικής Αμύνης 2
Τηλέφωνο για πληροφορίες: 2310 262 051

Πρόγραμμα παραστάσεων: Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή 21:15
Σάββατο 18:15 & 21:15 Κυριακή 18:15 & 21:15
Προπώληση εισιτηρίων: Στο ταμείο του θεάτρου
Ώρες ταμείου: Καθημερινά, 10:30 – 14:00 & 17:30 – 22:00
Τιμές εισιτηρίων: 18€ (Κανονικό), 15€ (Φοιτητικό – Ομαδικό)

ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΠΟ 8 ΜΑΪΟΥ
Τους απολαύσαμε ως «Απατεώνες και Τζέντλεμεν» στο Παλλάς και μας γοήτευσαν ως επαγγελματίες κομπιναδόροι. Το κορυφαίο κωμικό δίδυμο Γιάννης Μπέζος και Πέτρος Φιλιππίδης, μετά την πρόσφατη επιτυχία τους και δώδεκα χρόνια από την τελευταία τους κοινή εμφάνιση συναντιούνται στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης από την Τετάρτη 8 Μαΐου για λίγες μόνο παραστάσεις, συνυπογράφοντας τη σκηνοθεσία και μαζί με τον Χρήστο Σιμαρδάνη μετάφραση και διασκευή. Σ’ ένα μιούζικαλ γεμάτο δράση, χιούμορ και συγκίνηση, οι αγαπημένοι πρωταγωνιστές απογειώνουν με τις ερμηνείες τους την παράσταση και μας χαρίζουν άφθονο γέλιο.
Πρόκειται για μια μεγάλη παραγωγή που έχει τα πάντα: Υπερπολυτελή ξενοδοχεία και βίλλες, καζίνο και ρομαντική αμμουδιά με φοίνικες, τρένα, αεροπλάνα, κελιά φυλακής, μυστηριώδη υπόγεια, μέχρι κι ένα πραγματικό χρυσαφί smart, όπως τα εμπνεύστηκε ο Μανόλης Παντελιδάκης που υπογράφει τα σκηνικά που μαζί με τα υπέροχα κοστούμια υψηλής ραπτικής του Βασίλη Ζούλια δημιουργούν ένα μοναδικό σκηνικό περιβάλλον, που αναδεικνύεται μοναδικά από τις εντυπωσιακές χορογραφίες της Ελπίδας Νίνου και του Θανάση Γιαννακόπουλου αλλά και τις εξαιρετικές μουσικές διασκευές του Παναγιώτη Τσεβά.
Μαζί τους η Ιωάννα Τριανταφυλλίδου και άλλοι δεκατρείς ηθοποιοί τραγουδούν και χορεύουν δημιουργώντας ένα αστείο, απολαυστικό υπερθέαμα για όλη την οικογένεια.

Η ιστορία
Δύο γοητευτικοί κομπιναδόροι συναντώνται σ’ ένα παραλιακό θέρετρο της Νότιας Γαλλίας, που συχνάζουν πλούσιες, ώριμες αλλά αφελείς κυρίες τις οποίες εξαπατούν αποσπώντας τους μεγάλα χρηματικά ποσά.
Ο ήρεμος και κωμικός Λόρενς Τζέϊμσον (Γιάννης Μπέζος) αναστατώνεται, όταν ανακαλύπτει ότι ο άγαρμπος αλλά αποτελεσματικός Φρέντι Μπένσον (Πέτρος Φιλιππίδης) μπαίνει εμπόδιο στα σχέδιά του. Τότε αποφασίζουν να αναμετρηθούν βάζοντας ένα στοίχημά: Όποιος χάσει θα πρέπει να αποχωρήσει από την πόλη. Παρασυρμένοι όμως από τη γοητεία της νέας και εντυπωσιακής Κριστίν Κολγκέιτ (Ιωάννα Τριανταφυλλίδου) πέφτουν ανυποψίαστοι στην παγίδα της.
Η παράσταση βασίζεται στη μεγάλη κινηματογραφική επιτυχία του 1988 (τίτλος γραμμένος στα αρλουμποφράγκικα) που απόλαυσαν εκατομμύρια θεατές σε όλο τον κόσμο με τους Στιβ Μάρτιν και Μάικλ Κέιν στους ρόλους των δύο γοητευτικών απατεώνων, ενώ στη συνέχεια έγινε μιούζικαλ με επίσης τεράστια εμπορική και καλλιτεχνική επιτυχία.

Συντελεστές:
Μετάφραση: Πέτρος Φιλιππίδης - Γιάννης Μπέζος - Χρήστος Σιμαρδάνης
Σκηνοθεσία: Πέτρος Φιλιππίδης - Γιάννης Μπέζος
Σκηνικά: Μανόλης Παντελιδάκης
Κοστούμια: Βασίλης Ζούλιας
Μουσική διασκευή - διδασκαλία: Παναγιώτης Τσεβάς
Χορογραφίες - Κίνηση: Ελπίδα Νίνου - Θανάσης Γιαννακόπουλος
Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος
Πρωταγωνιστούν: Γιάννης Μπέζος, Πέτρος Φιλιππίδης, Ιωάννα Τριανταφυλλίδου
Μαζί τους οι: Γιάννης Στόλλας, Γιάννα Παπαγεωργίου, Μαριάνθη Φωτάκη, Ηλίας Γιαννάκης, Θοδωρής Μπουζικάκος, Δημήτρης Κανέλλος, Μανώλης Χουρδάκης, Λήδα Καπνά, Αντώνης Αντωνάκος, Σταυρίνα Ψιμοπούλου, Σύνθια Μπατσή, Θανάσης Γιαννακόπουλος, Αντιγόνη Δούμου.
Προπώληση από τα εκδοτήρια του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης στο Μέγαρο (τηλ.: 2310 895938-9) και στην πλατεία Αριστοτέλους καθώς και από το www.tch.gr. Τιμές εισιτηρίων : 15, 20, , 30, 35, 40, 45 € (παιδικό, φοιτητικό 20, ανέργων 15). Παραστάσεις Τετάρτη έως Κυριακή

Στις παραστάσεις τις Τετάρτες και τις Πέμπτες ισχύει η προσφορά της Κοσμοτέ.
ΣΥΜΠΑΡΑΓΩΓΗ: ΟΜΜΘ - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΕΑΜΑΤΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.