ΕΡΤ, 3ο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ

"Έστιν ουν Τραγωδία / Μίμησης πράξεως σπουδαίας και τελείας / Μέγεθος εχούσης, ηδυσμένω λόγω / Χωρίς εκάστου των ειδών εν τοις μορίοις / Δρώντων και ου δι απαγγελίας / Δι ελέου και φόβου περαίνουσα /Την των τοιούτων παθημάτων κάθαρσιν" - Αριστοτέλους, "Ποιητική"

Ο ΥΜΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΥ

Φαντάσου έναν καρεκλοκένταυρο με αποκολλημένα τα πισινά του, να έρπει προς το νέο του αξίωμα. Μοιάζει με αλλόκοτο μαλάκιο, αηδιαστικά απροστάτευτο και εμετικά θλιβερό. Την ώρα που πανικόσυρτο, σπεύδει να οχυρωθεί στο νέο του κέλυφος. Ίσως, γι' αυτό και κανένας από τους γυμνόποδες αδελφούς μου, δεν το πατάει. Τόσο πολύ το σιχαίνονται. - Κώστας Ι. Γιαλίνης

ΤΑΙΝΙΕΣ ΕΔΩ (Συνερ/να Κανάλια): www.youtube.com/user/TileorasisDagkilaswww.dailymotion.com/user/ArgyriosDagkilas

ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ: ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΧΑΟΣ *** ΧΑΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ *** 20 Ε/6μ - 30 Ε/12μ

ΟΙ ΚΑΤΑΡΕΣ ΤΟΥ "ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ" ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ, ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!

ΠΡΩΤΟΣ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΣ:
«Τοις ευσεβείς μεν επαγγελλομένοις τα των Ελλήνων δε δυσσεβή δόγματα τη ορθοδόξω και καθολική εκκλησία περί τε ψυχών ανθρωπίνων, και ουρανού και γης, και των άλλων κτισμάτων αναιδώς ή μάλλον ασεβώς επεισάγουσιν ανάθεμα (γ')».

Μετάφραση:
Σε όσους παριστάνουν τους ευσεβείς, ενώ, την ίδια στιγμή, εισάγουν με θράσος ή πολύ περισσότερο με ασέβεια στην Ορθόδοξη και Καθολική Εκκλησία τις ασεβείς δοξασίες των ΕΛΛΗΝΩΝ και για τις ανθρώπινες ψυχές και για τον ουρανό και τη γη και για τα άλλα κτίσματα, ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ!..
Τρεις φορές Ανάθεμα δηλαδή στους:
Ορφέα, Θαλή, Αναξίμανδρο, Αναξιμένη, Πυθαγόρα, Ξενοφάνη, Παρμενίδη, Ζήνωνα, Εμπεδοκλή, Ηράκλειτο, Αναξαγόρα, Δημόκριτο, Σωκράτη, Πλάτωνα κ.α. ΟΛΟΙ οι Αναθεματισμοί: ΕΔΩ


"Οι καλύτερες τουρκικές εφημερίδες (και πληθώρα ιστοσελίδων), είναι οι Ελληνικές!.." Αργ. Δαγκ.

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΙΣ: Οι λογαριασμοί μας στο “Πανοράμιο” μηδενίστηκαν αυτοβούλως. ΜΗΝ τους ψάχνετε...

ΠΡΟΣΟΧΗ!.. ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ...

Οι ιστοσελίδες μας ΔΕΝ δημοσιεύουν Δ.Τ. γραμμένα δίγλωσσα, ήτοι: Ελληνικά ανακατεμένα με Αγγλικούρες, Γερμανικούρες, Γαλλικούρες, υποψιαζόμαστε σε λίγο θα μας στέλνουν και Κινεζικούρες! Συντάσσετε τα Δ.Τ. σας σε αμιγή Ελληνική γλώσσα, δεκτά γίνονται μόνον τα ακρωνύμια σε Λατινικό αλφάβητο, ή φράσεις γνήσιες, ατόφιες της Λατινικής γραφής και γλώσσης.


Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗΣ

Εκδήλωση: Με τα λόγια (γίνεται): Από την αρχαία στην νέα ποίηση (30/4/14)

Την Τετάρτη 30 Απριλίου 2014 , ώρα 7.30 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στην Ελληνοαμερικανική Ένωση (Μασσαλίας 22, Κολωνάκι), με τίτλο: Με τα λόγια (γίνεται): Από την αρχαία στην νέα ποίηση.
10th Congress of the International Plutarch Society: Space, Time and Language in Plutarch's Visions of Greek Culture: introversion, imperial cosmopolitanism and other forms of interaction with the past and present (16-18/5/14)

Το 10th Congress of the International Plutarch Society: Space, Time and Language in Plutarch's Visions of Greek Culture: introversion, imperial cosmopolitanism and other forms of interaction with the past and present, διοργανώνεται από το Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και θα διεξαχθεί στις 16-18 Μαΐου 2014 στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών.
Συμμετοχή του ΚΕΓ στην 11η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης (10-11/5/14)

Το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας συμμετέχει στην 11η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης με τέσσερις παρουσιάσεις-εκδηλώσεις.
Νέα έκδοση: Ο προφορικός λόγος στα Ελληνικά

Νέα έκδοση: Ο προφορικός λόγος στα Ελληνικά Συγγραφείς: Christopher Lees, Αντώνης Αλφιέρης, Μαριέττα Αυγερινού, Νάσια Γκούμα, Διονύσης Γούτσος, Αρχοντούλα Μεντή, Ελένη Μητσέα, Αλέξανδρος Μπακογιάννης, Νικόλαος Τσερές ISBN: 978-618-5040- Επιστημονική επιμέλεια: Διονύσης Γούτσος
Διημερίδα: Η ελληνική γλώσσα στην προφορική επικοινωνία (18-19/9/14)

Στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος Γλωσσική διεπίδραση και Ανάλυση Συνομιλίας, το Ινστιτούτο Νεοελληνικών Σπουδών (Ίδρυμα Μ. Τριανταφυλλίδη) του Α.Π.Θ. διοργανώνει διημερίδα με θέμα ‘Η ελληνική γλώσσα στην προφορική επικοινωνία’ στις 18-19 Σεπτεμβρίου 2014. Στόχος της διημερίδας είναι να εξετάσει κοινωνιογλωσσολογικές και πραγματολογικές όψεις της ελληνικής γλώσσας, εστιάζοντας στη χρήση της στην επικοινωνία και, πιο συγκεκριμένα, στον φυσικό προφορικό λόγο σε καθημερινές ή και περισσότερο θεσμικές περιστάσεις. Ως προς τα φαινόμενα ή τα γλωσσικά στοιχεία που ενδιαφέρουν δεν υπάρχει περιορισμός. Προϋπόθεση, ωστόσο, αποτελεί η τεκμηρίωση της ανάλυσης και των συμπερασμάτων με εμπειρικά δεδομένα που έχουν αντληθεί από ηχογραφήσεις/βιντεοσκοπήσεις γλωσσικής διεπίδρασης κάτω από φυσικές περιστάσεις επικοινωνίας. Λόγω του συγκεκριμένου πλαισίου της διημερίδας, προτεραιότητα θα δοθεί σε ανακοινώσεις οι οποίες στηρίζονται στην Ανάλυση Συνομιλίας, χωρίς όμως να αποκλείονται και άλλες θεωρητικές προσεγγίσεις.
Παρουσίαση βιβλίου (11/5/14)

Στο πλαίσιο της 11ης Δ.Ε.Β.Θ. οι Εκδόσεις Καστανιώτη και ο IANOS παρουσιάζουν το βιβλίο Οι κεραίες της εποχής μου ΙΙ του Ανταίου Χρυσοστομίδη. Την Κυριακή 11 Μαΐου 2014 στις 19:00 (Helexpo Αίθουσα Κώστας Μόντης [περίπτερο 15]).
Οι νικητές των Κρατικών Βραβείων Λογοτεχνικής Μετάφρασης

Τους νικητές των Κρατικών Βραβείων Λογοτεχνικής Μετάφρασης, που αφορούν στις εκδόσεις του 2012, ανακοίνωσε το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.
Νέες εκδόσεις για τον Γ. Μ. Βιζυηνό

Νέες εκδόσεις για τον Γ. Μ. Βιζυηνό Γ. Μ. Βιζυηνός, «Στους δρόμους της λογιοσύνης. Κείμενα γνώσης, θεωρίας και κριτικής» Φιλολογική επιμέλεια Παν. Μουλλάς, επιλεγόμενα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.