Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ

"Έστιν ουν Τραγωδία / Μίμησης πράξεως σπουδαίας και τελείας / Μέγεθος εχούσης, ηδυσμένω λόγω / Χωρίς εκάστου των ειδών εν τοις μορίοις / Δρώντων και ου δι απαγγελίας / Δι ελέου και φόβου περαίνουσα /Την των τοιούτων παθημάτων κάθαρσιν" - Αριστοτέλους, "Ποιητική"

Ο ΥΜΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΥ

Φαντάσου έναν καρεκλοκένταυρο με αποκολλημένα τα πισινά του, να έρπει προς το νέο του αξίωμα. Μοιάζει με αλλόκοτο μαλάκιο, αηδιαστικά απροστάτευτο και εμετικά θλιβερό. Την ώρα που πανικόσυρτο, σπεύδει να οχυρωθεί στο νέο του κέλυφος. Ίσως, γι' αυτό και κανένας από τους γυμνόποδες αδελφούς μου, δεν το πατάει. Τόσο πολύ το σιχαίνονται. - Κώστας Ι. Γιαλίνης

ΤΑΙΝΙΕΣ ΕΔΩ (Συνερ/να Κανάλια): www.youtube.com/user/TileorasisDagkilaswww.dailymotion.com/user/ArgyriosDagkilas

ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ: ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΧΑΟΣ *** ΧΑΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ *** 20 Ε/6μ - 30 Ε/12μ

ΟΙ ΚΑΤΑΡΕΣ ΤΟΥ "ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ" ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ, ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!

ΠΡΩΤΟΣ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΣ:
«Τοις ευσεβείς μεν επαγγελλομένοις τα των Ελλήνων δε δυσσεβή δόγματα τη ορθοδόξω και καθολική εκκλησία περί τε ψυχών ανθρωπίνων, και ουρανού και γης, και των άλλων κτισμάτων αναιδώς ή μάλλον ασεβώς επεισάγουσιν ανάθεμα (γ')».

Μετάφραση:
Σε όσους παριστάνουν τους ευσεβείς, ενώ, την ίδια στιγμή, εισάγουν με θράσος ή πολύ περισσότερο με ασέβεια στην Ορθόδοξη και Καθολική Εκκλησία τις ασεβείς δοξασίες των ΕΛΛΗΝΩΝ και για τις ανθρώπινες ψυχές και για τον ουρανό και τη γη και για τα άλλα κτίσματα, ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ!..
Τρεις φορές Ανάθεμα δηλαδή στους:
Ορφέα, Θαλή, Αναξίμανδρο, Αναξιμένη, Πυθαγόρα, Ξενοφάνη, Παρμενίδη, Ζήνωνα, Εμπεδοκλή, Ηράκλειτο, Αναξαγόρα, Δημόκριτο, Σωκράτη, Πλάτωνα κ.α. ΟΛΟΙ οι Αναθεματισμοί: ΕΔΩ


"Οι καλύτερες τουρκικές εφημερίδες (και πληθώρα ιστοσελίδων), είναι οι Ελληνικές!.." Αργ. Δαγκ.

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΙΣ: Οι λογαριασμοί μας στο “Πανοράμιο” μηδενίστηκαν αυτοβούλως. ΜΗΝ τους ψάχνετε...

ΠΡΟΣΟΧΗ!.. ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ...

Οι ιστοσελίδες μας ΔΕΝ δημοσιεύουν Δ.Τ. γραμμένα δίγλωσσα, ήτοι: Ελληνικά ανακατεμένα με Αγγλικούρες, Γερμανικούρες, Γαλλικούρες, υποψιαζόμαστε σε λίγο θα μας στέλνουν και Κινεζικούρες! Συντάσσετε τα Δ.Τ. σας σε αμιγή Ελληνική γλώσσα, δεκτά γίνονται μόνον τα ακρωνύμια σε Λατινικό αλφάβητο, ή φράσεις γνήσιες, ατόφιες της Λατινικής γραφής και γλώσσης.


Τρίτη, 23 Σεπτεμβρίου 2014

Το Μουσείο Κινηματογράφου – Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης συμμετέχει στις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Το Μουσείο Κινηματογράφου – Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης συμμετέχει στις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς


Το Μουσείο Κινηματογράφου – Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης συμμετέχει στις εκδηλώσεις εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς και προσκαλεί το κοινό να λάβει μέρος στις δράσεις του, που θα πραγματοποιηθούν στις 26, 27 και 28 Σεπτεμβρίου 2014.
Οι εκδηλώσεις σε όλες τις περιοχές της Ευρώπης υλοποιούνται κάτω από το γενικό σύνθημα «Ευρώπη, μια κοινή κληρονομιά», ενώ η διετία 2013-2014 είναι αφιερωμένη στο Χρόνο, με γενικό τίτλο των εκδηλώσεων «Τα πρόσωπα του Χρόνου».
Αναλυτικότερα, το πρόγραμμα των δράσεων στο Μουσείο Κινηματογράφου – Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης, υπό τον τίτλο «Τα πρόσωπα του Χρόνου και της Μνήμης στο έργο του Αλέν Ρενέ», διαμορφώνεται ως εξής:

Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης βασισμένο σε αποσπάσματα της ταινίας Χιροσίμα, αγάπη μου / Hiroshima, mon amour του Αλέν Ρενέ / Alain Resnais, έργο – σταθμό στην ιστορία του παγκόσμιου κινηματογράφου για την καινοτόμο αντίληψη του χρόνου, του μοντάζ και της αφήγησης που έφερε στην έβδομη τέχνη.

Η δράση θα είναι εστιασμένη στις τεχνικές του κινηματογραφικού μοντάζ και στόχο έχει οι μαθητές να αντιληφθούν τη δυναμική που κρύβει ο φιλμικός χρόνος. Αρχικά, μέσα από ένα παιχνίδι έμπνευσης και παρατηρητικότητας, ώστε να ανακαλύψουμε τον τρόπο που ο χρόνος κατασκευάζεται αλλά και παράγεται εκ νέου μέσα σε ένα κινηματογραφικό απόσπασμα. Στη συνέχεια, μέσα από ένα διαδραστικό εργαστήρι αφενός για να κινηματογραφήσουμε και αφετέρου για να αφαιρέσουμε, να προσθέσουμε, να επιταχύνουμε, να επιβραδύνουμε και τελικά να ενώσουμε όλα αυτά τα φαινομενικά αταίριαστα στοιχεία του κινηματογραφικού παζλ.

Σάββατο 27 και Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014
Προβολή των ντοκιμαντέρ Όλη η μνήμη του κόσμου / Toute la mémoire du monde (Γαλλία, 1957) και Νύχτα και Καταχνιά / Nuit et brouillard (Γαλλία, 1955) του Αλέν Ρενέ / Alain Resnais στην αίθουσα «Τάκης Κανελλόπουλος».

Χώρος: Μουσείο Κινηματογράφου - Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης (Αποθήκη Α’, Λιμάνι, τηλ. 2310-508398)

Η είσοδος στο Μουσείο Κινηματογράφου – Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης θα είναι ελεύθερη κατά τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς (26 έως 28 Σεπτεμβρίου 2014) και το ωράριο λειτουργίας έχει ως εξής:
Παρασκευή 26/9: 09:00 – 19:00
Σάββατο 27/9 και Κυριακή 28/9: 11:00 – 19:00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.