ΕΡΤ, 3ο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ

"Έστιν ουν Τραγωδία / Μίμησης πράξεως σπουδαίας και τελείας / Μέγεθος εχούσης, ηδυσμένω λόγω / Χωρίς εκάστου των ειδών εν τοις μορίοις / Δρώντων και ου δι απαγγελίας / Δι ελέου και φόβου περαίνουσα /Την των τοιούτων παθημάτων κάθαρσιν" - Αριστοτέλους, "Ποιητική"

Ο ΥΜΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΥ

Φαντάσου έναν καρεκλοκένταυρο με αποκολλημένα τα πισινά του, να έρπει προς το νέο του αξίωμα. Μοιάζει με αλλόκοτο μαλάκιο, αηδιαστικά απροστάτευτο και εμετικά θλιβερό. Την ώρα που πανικόσυρτο, σπεύδει να οχυρωθεί στο νέο του κέλυφος. Ίσως, γι' αυτό και κανένας από τους γυμνόποδες αδελφούς μου, δεν το πατάει. Τόσο πολύ το σιχαίνονται. - Κώστας Ι. Γιαλίνης

ΤΑΙΝΙΕΣ ΕΔΩ (Συνερ/να Κανάλια): www.youtube.com/user/TileorasisDagkilaswww.dailymotion.com/user/ArgyriosDagkilas

ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ: ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΧΑΟΣ *** ΧΑΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ *** 20 Ε/6μ - 30 Ε/12μ

ΟΙ ΚΑΤΑΡΕΣ ΤΟΥ "ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ" ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ, ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!

ΠΡΩΤΟΣ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΣ:
«Τοις ευσεβείς μεν επαγγελλομένοις τα των Ελλήνων δε δυσσεβή δόγματα τη ορθοδόξω και καθολική εκκλησία περί τε ψυχών ανθρωπίνων, και ουρανού και γης, και των άλλων κτισμάτων αναιδώς ή μάλλον ασεβώς επεισάγουσιν ανάθεμα (γ')».

Μετάφραση:
Σε όσους παριστάνουν τους ευσεβείς, ενώ, την ίδια στιγμή, εισάγουν με θράσος ή πολύ περισσότερο με ασέβεια στην Ορθόδοξη και Καθολική Εκκλησία τις ασεβείς δοξασίες των ΕΛΛΗΝΩΝ και για τις ανθρώπινες ψυχές και για τον ουρανό και τη γη και για τα άλλα κτίσματα, ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ!..
Τρεις φορές Ανάθεμα δηλαδή στους:
Ορφέα, Θαλή, Αναξίμανδρο, Αναξιμένη, Πυθαγόρα, Ξενοφάνη, Παρμενίδη, Ζήνωνα, Εμπεδοκλή, Ηράκλειτο, Αναξαγόρα, Δημόκριτο, Σωκράτη, Πλάτωνα κ.α. ΟΛΟΙ οι Αναθεματισμοί: ΕΔΩ


"Οι καλύτερες τουρκικές εφημερίδες (και πληθώρα ιστοσελίδων), είναι οι Ελληνικές!.." Αργ. Δαγκ.

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΙΣ: Οι λογαριασμοί μας στο “Πανοράμιο” μηδενίστηκαν αυτοβούλως. ΜΗΝ τους ψάχνετε...

ΠΡΟΣΟΧΗ!.. ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ...

Οι ιστοσελίδες μας ΔΕΝ δημοσιεύουν Δ.Τ. γραμμένα δίγλωσσα, ήτοι: Ελληνικά ανακατεμένα με Αγγλικούρες, Γερμανικούρες, Γαλλικούρες, υποψιαζόμαστε σε λίγο θα μας στέλνουν και Κινεζικούρες! Συντάσσετε τα Δ.Τ. σας σε αμιγή Ελληνική γλώσσα, δεκτά γίνονται μόνον τα ακρωνύμια σε Λατινικό αλφάβητο, ή φράσεις γνήσιες, ατόφιες της Λατινικής γραφής και γλώσσης.


Κυριακή 23 Ιουλίου 2017

ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ ΔΡΟΜΟΥ ΑΝΤΟΧΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΗΜΙ-ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ

Προκηρύσσεται Αθλητικός Δρόμος κατηγορίας ημι-Μαραθωνίου 6 χιλιομέτρων. Ο Δρόμος θα γίνει στα Σανά Χαλκιδικής. Τον Δρόμο οργανώνει "Ομάδα Πολιτιστικών Δράσεων" των κατοίκων. Δείτε παρακάτω τον κανονισμό με λεπτομέρειες. Συμμετοχές μόνον στο Η/Τ: argyrios.dagilas@gmail.com
Ο Κανονισμός.
Α΄ ΧΑΛΚΙΔΊΚΕΙΟΣ ΔΡΌΜΟΣ ΑΝΤΟΧΉΣ ΣΑΝΏΝ
(Δρόμος Αντοχής 6 χιλιομέτρων για Αθλητάς και Αθλουμένους)

ΚΑΝΟΝΙΣΜΌΣ

ΆΡΘΡΟ    Α΄
Οργανώνεται αθλητικός “Δρόμος Αντοχής” με το όνομα “ΧΑΛΚΙΔΊΚΕΙΟΣ” κατηγορίας “Ήμι-Μαραθωνίου”, μεικτός, 6 χιλιομέτρων, για αθλητάς και αθλουμένους, αθλήτριες και αθλούμενες, στα Σανά Χαλκιδικής από “Ομάδα Πολιτιστικών Δράσεων” των κατοίκων του χωριού.
Ο Αγώνας για φέτος θα διεξαχθεί στις 19 Αυγούστου το απόγευμα, ημέρα Σάββατο, χωρίς ουδεμία χρηματική συμμετοχή των μετεχόντων αθλητών και αθλητριών.
Για τα επόμενα χρόνια ο Αγώνας θα λαμβάνει χώρα μετά τις 15 Αυγούστου το Πρώτο Σάββατο.
Ως ώρα ορίζεται η 5η απογευματινή συν/πλην, θα ανακοινωθεί όμως εγκαίρως ποια θα είναι ακριβώς. Οι αθλητές οφείλουν να παρευρίσκονται στην αφετηρία μισή ώρα πριν την έναρξη του Αγώνα.

ΆΡΘΡΟ    Β΄
Οι οργανωτές αναλαμβάνουν όλα τα έξοδα του Αγώνα, καθώς και την τήρηση όλων των απαραιτήτων μέτρων, υποστήριξη, για την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή του.
Όλοι οι μετέχοντες θα περάσουν από ιατρική εξέταση πριν μπουν στον στίβο.

ΆΡΘΡΟ    Γ΄
Το έπαθλο των μετεχόντων θα είναι μόνον η ικανοποίηση της συμμετοχής και η αγάπη τους για τον αθλητισμό.
Θα υπάρξουν μετάλλια επιβραβεύσεως για τους τρεις πρώτους, χωριστά άνδρες γυναίκες (χρυσό αργυρό χάλκινο - 6 στο σύνολο δηλαδή), και δελτίο συμμετοχής-έπαινος, για όλους τους άλλους που θα τερματίσουν.
Η διαδρομή θα χρονομετρηθεί κανονικά για την επίτευξη χρόνου ρεκόρ μόνον στους 8 πρώτους -8 άνδρες, 8 γυναίκες- οι οποίοι/ες θα αποτελέσουν και τις χρυσές οκτάδες όλων των μετεχόντων του Αγώνα.
Ο Αγώνας δεν είναι βάδην αλλά τροχάδην. Το βάδην του αθλητού ή της αθλήτριας στον αγώνα, θα θεωρηθεί αιτία ακυρώσεως στον τερματισμό.
Οι απονομές των μεταλλίων θα γίνουν μετά την ολοκλήρωσή του στο χώρο του τερματισμού.

ΆΡΘΡΟ    Δ΄
Ο Δρόμος διαδρομής 6 χιλιομέτρων εκ των οποίων τα 4 άσφαλτος και τα 2 χώμα, θα διεξαχθεί βορείως του χωριού των Σανών από τα τελευταία σπίτια μέχρι το Φράγμα (3 χιλιόμετρα), και από αυτό επιστροφή στην αφετηρία (6 χιλιόμετρα).

ΆΡΘΡΟ    Ε΄
Του Δρόμου έχουν δικαίωμα συμμετοχής από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, αθλητές και αθλήτριες αθλούμενοι και αθλούμενες ηλικίας από Γ΄ τάξεως Γυμνασίου έως 60 ετών/συν.

ΆΡΘΡΟ    ΣΤ΄
Οι μετέχοντες θα τρέξουν με δική τους ενδυμασία αθλητική, άσπρο φανελάκι κατά προτίμηση πάνω από τη μέση, κάτω από τη μέση κοντό παντελονάκι σκούρου χρώματος στις αποχρώσεις  του μαύρου-μπλε, παπούτσια αθλητικά.
Δεν θα επιτραπεί σε κανέναν των δρομέων να τρέξει ξυπόλητος.

ΆΡΘΡΟ    Ζ΄
Για τους αθλητές που θα έρθουν από μακριά και θα θέλουν πιθανώς, να διανυκτερεύσουν την παραμονή ή και την ημέρα του Αγώνα, υπάρχει δυνατότητα ελευθέρου κάμπινγκ δίπλα στην αφετηρία του αγωνίσματος, το σημειώνουμε με έμφαση, στο χωριό δεν λειτουργεί κανένας ξενώνας ή ξενοδοχείο.

ΆΡΘΡΟ    Η΄
Την ίδια μέρα του Σαββάτου το πρωί η ώρα 10:00, θα διεξαχθεί στην ίδια διαδρομή “Μικρός Δρόμος Αντοχής του ενός Ενός Χιλιομέτρου” για μικρά παιδιά, ηλικίας από 8 έως 14 ετών (Β΄ τάξεως Γυμνασίου. Όχι Γ΄).

ΑΡΘΡΟ    Ι΄
Συμμετοχές δηλώνονται μόνον στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: argyrios.dagilas@gmail.com με πλήρη στοιχεία, ηλικία, τον τόπο καταγωγής, την διευκρίνηση “αθλητής/τρια” ή “αθλούμενος/η”, διανυκτέρευση “ναι” ή “όχι”, και ο Αγώνας θα ακυρωθεί, μόνον όταν η συμμετοχές είναι μία (1). Για συμμετοχές άνω της μιάς, ο Αγώνας θα γίνει κανονικά.

ΤΕΛΙΚΈΣ ΔΙΑΤΆΞΕΙΣ

Ότι δεν συμπεριλαμβάνεται στον παρόντα κανονισμό και θα ήθελε προκύψει κατά τη διάρκεια πριν και μετά τον αγώνα, επαφίεται στην κρίση των οργανωτών.
Την ίδια ημερομηνία διεξαγωγής του Αγώνα το βράδυ, θα ακολουθήσει διασκέδαση, μουσική βραδιά σε παρακείμενη της αφετηρίας Πιτσαρία, ιδίων δαπανών όσων θα ήθελαν να μείνουν και να διασκεδάσουν.

ΟΙ ΟΡΓΑΝΩΤΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.