Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ

"Έστιν ουν Τραγωδία / Μίμησης πράξεως σπουδαίας και τελείας / Μέγεθος εχούσης, ηδυσμένω λόγω / Χωρίς εκάστου των ειδών εν τοις μορίοις / Δρώντων και ου δι απαγγελίας / Δι ελέου και φόβου περαίνουσα /Την των τοιούτων παθημάτων κάθαρσιν" - Αριστοτέλους, "Ποιητική"

Ο ΥΜΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΥ

Φαντάσου έναν καρεκλοκένταυρο με αποκολλημένα τα πισινά του, να έρπει προς το νέο του αξίωμα. Μοιάζει με αλλόκοτο μαλάκιο, αηδιαστικά απροστάτευτο και εμετικά θλιβερό. Την ώρα που πανικόσυρτο, σπεύδει να οχυρωθεί στο νέο του κέλυφος. Ίσως, γι' αυτό και κανένας από τους γυμνόποδες αδελφούς μου, δεν το πατάει. Τόσο πολύ το σιχαίνονται. - Κώστας Ι. Γιαλίνης

ΤΑΙΝΙΕΣ ΕΔΩ (Συνερ/να Κανάλια): www.youtube.com/user/TileorasisDagkilaswww.dailymotion.com/user/ArgyriosDagkilas

ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ: ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΧΑΟΣ *** ΧΑΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ *** 20 Ε/6μ - 30 Ε/12μ

ΟΙ ΚΑΤΑΡΕΣ ΤΟΥ "ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ" ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ, ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!

ΠΡΩΤΟΣ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΣ:
«Τοις ευσεβείς μεν επαγγελλομένοις τα των Ελλήνων δε δυσσεβή δόγματα τη ορθοδόξω και καθολική εκκλησία περί τε ψυχών ανθρωπίνων, και ουρανού και γης, και των άλλων κτισμάτων αναιδώς ή μάλλον ασεβώς επεισάγουσιν ανάθεμα (γ')».

Μετάφραση:
Σε όσους παριστάνουν τους ευσεβείς, ενώ, την ίδια στιγμή, εισάγουν με θράσος ή πολύ περισσότερο με ασέβεια στην Ορθόδοξη και Καθολική Εκκλησία τις ασεβείς δοξασίες των ΕΛΛΗΝΩΝ και για τις ανθρώπινες ψυχές και για τον ουρανό και τη γη και για τα άλλα κτίσματα, ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ!..
Τρεις φορές Ανάθεμα δηλαδή στους:
Ορφέα, Θαλή, Αναξίμανδρο, Αναξιμένη, Πυθαγόρα, Ξενοφάνη, Παρμενίδη, Ζήνωνα, Εμπεδοκλή, Ηράκλειτο, Αναξαγόρα, Δημόκριτο, Σωκράτη, Πλάτωνα κ.α. ΟΛΟΙ οι Αναθεματισμοί: ΕΔΩ


"Οι καλύτερες τουρκικές εφημερίδες (και πληθώρα ιστοσελίδων), είναι οι Ελληνικές!.." Αργ. Δαγκ.

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΙΣ: Οι λογαριασμοί μας στο “Πανοράμιο” μηδενίστηκαν αυτοβούλως. ΜΗΝ τους ψάχνετε...

ΠΡΟΣΟΧΗ!.. ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ...

Οι ιστοσελίδες μας ΔΕΝ δημοσιεύουν Δ.Τ. γραμμένα δίγλωσσα, ήτοι: Ελληνικά ανακατεμένα με Αγγλικούρες, Γερμανικούρες, Γαλλικούρες, υποψιαζόμαστε σε λίγο θα μας στέλνουν και Κινεζικούρες! Συντάσσετε τα Δ.Τ. σας σε αμιγή Ελληνική γλώσσα, δεκτά γίνονται μόνον τα ακρωνύμια σε Λατινικό αλφάβητο, ή φράσεις γνήσιες, ατόφιες της Λατινικής γραφής και γλώσσης.


Παρασκευή, 9 Φεβρουαρίου 2018

ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΑΤΥΧΗΣΑΜΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ!..


Το συρόμενο της ταινίας
Η Αφίσα της ταινίας
Ναι, έτσι είναι. Το ντοκιμαντέρ μας Η2Ο, που με τόση επιτυχία συμμετείχε στο περσινό “Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ Χαλκίδος”, κόπηκε από το πρόγραμμα του “Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης”, το οποίο ανοίγει αυλαία στις 2 Μαρτίου όπως κάθε χρόνο.
Είναι το τρίτο κατά σειρά ντοκιμαντέρ μας, που κόβεται στο “ΦΝΘ”, και για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, τα άλλα δύο ήταν: Το 2016 η ταινία μεγάλου μήκους (90΄) “Λουτρά Θέρμης: Η Ονείρωξις του Δήμου Θεσσαλονίκης”, και το 2017, “Λίμνη Βόλβη η Βασίλισσα των Λιμνών” (60΄ εναλλακτικός τίτλος “Ο Ουρανός Πάτησε τη Γη”).

Τα “Λουτρά Θέρμης” πραγματεύονται την αηδία και τη βρώμα που αποπνέει η καταστροφή των Λουτρών Θέρμης από έναν, πέρα για πέρα άχρηστο και ανυπόληπτο Δήμο, και η “Λίμνη Βόλβη”, ένα μετεωρολογικό φαινόμενο που εμφανίζεται σπάνια πάνω από αυτήν, κατά τη διάρκεια του χειμώνος.
Φωτογραφία της ταινίας
Φωτογραφία της ταινίας
Τ
ο “Η2Ο”, όπως και τα προηγούμενα, είναι γυρισμένο κατά ένα πολύ μεγάλο μέρος στην πόλη της Θεσσαλονίκης, ίσως αυτό να είναι και η αιτία  που κόπηκε, που κόπηκαν από το κυρίως πρόγραμμα του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ... Θεσσαλονίκης! 

Δεν έχει πόλεμο, δεν έχει πρόσφυγες. Δεν έχει κατακερματισμένα ανθρώπινα μέλη και δυστυχία, δεν έχει αίμα σε επίπεδο βαν-πιρ, σφαγές αποκεφαλισμούς, αηδιαστικά και εμετικά πράγματα, δεν έχει μαύρους, δεν έχει άσπρους, δεν έχει μπόλικο Ισλάμ ούτε διακριτική Ορθοδοξία. Στοιχεία λάγνα, πιθανώς, για Φεστιβάλ, έχει όμως πολύ Ελλάδα, αρχαία Ελλάδα, Ελλάδα χώρα των Ελλήνων αξεπέραστη και παντοτινή.
Έτσι λοιπόν, οι φίλοι δημοσιογράφοι και οι διαπιστευμένοι παντός είδους, μπορούν να δουν την ταινία μας στην Αγορά του Φεστιβάλ, να πούμε και του στραβού το δίκηο, το πιο ουσιώδες κομμάτι του, για παραγωγούς και σκηνοθέτες, κάθε είδους κινηματογραφιστες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.