ΕΡΤ, 3ο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ

"Έστιν ουν Τραγωδία / Μίμησης πράξεως σπουδαίας και τελείας / Μέγεθος εχούσης, ηδυσμένω λόγω / Χωρίς εκάστου των ειδών εν τοις μορίοις / Δρώντων και ου δι απαγγελίας / Δι ελέου και φόβου περαίνουσα /Την των τοιούτων παθημάτων κάθαρσιν" - Αριστοτέλους, "Ποιητική"

Ο ΥΜΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΥ

Φαντάσου έναν καρεκλοκένταυρο με αποκολλημένα τα πισινά του, να έρπει προς το νέο του αξίωμα. Μοιάζει με αλλόκοτο μαλάκιο, αηδιαστικά απροστάτευτο και εμετικά θλιβερό. Την ώρα που πανικόσυρτο, σπεύδει να οχυρωθεί στο νέο του κέλυφος. Ίσως, γι' αυτό και κανένας από τους γυμνόποδες αδελφούς μου, δεν το πατάει. Τόσο πολύ το σιχαίνονται. - Κώστας Ι. Γιαλίνης

ΤΑΙΝΙΕΣ ΕΔΩ (Συνερ/να Κανάλια): www.youtube.com/user/TileorasisDagkilaswww.dailymotion.com/user/ArgyriosDagkilas

ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ: ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΧΑΟΣ *** ΧΑΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ *** 20 Ε/6μ - 30 Ε/12μ

ΟΙ ΚΑΤΑΡΕΣ ΤΟΥ "ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ" ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ, ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!

ΠΡΩΤΟΣ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΣ:
«Τοις ευσεβείς μεν επαγγελλομένοις τα των Ελλήνων δε δυσσεβή δόγματα τη ορθοδόξω και καθολική εκκλησία περί τε ψυχών ανθρωπίνων, και ουρανού και γης, και των άλλων κτισμάτων αναιδώς ή μάλλον ασεβώς επεισάγουσιν ανάθεμα (γ')».

Μετάφραση:
Σε όσους παριστάνουν τους ευσεβείς, ενώ, την ίδια στιγμή, εισάγουν με θράσος ή πολύ περισσότερο με ασέβεια στην Ορθόδοξη και Καθολική Εκκλησία τις ασεβείς δοξασίες των ΕΛΛΗΝΩΝ και για τις ανθρώπινες ψυχές και για τον ουρανό και τη γη και για τα άλλα κτίσματα, ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ!..
Τρεις φορές Ανάθεμα δηλαδή στους:
Ορφέα, Θαλή, Αναξίμανδρο, Αναξιμένη, Πυθαγόρα, Ξενοφάνη, Παρμενίδη, Ζήνωνα, Εμπεδοκλή, Ηράκλειτο, Αναξαγόρα, Δημόκριτο, Σωκράτη, Πλάτωνα κ.α. ΟΛΟΙ οι Αναθεματισμοί: ΕΔΩ


"Οι καλύτερες τουρκικές εφημερίδες (και πληθώρα ιστοσελίδων), είναι οι Ελληνικές!.." Αργ. Δαγκ.

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΙΣ: Οι λογαριασμοί μας στο “Πανοράμιο” μηδενίστηκαν αυτοβούλως. ΜΗΝ τους ψάχνετε...

ΠΡΟΣΟΧΗ!.. ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ...

Οι ιστοσελίδες μας ΔΕΝ δημοσιεύουν Δ.Τ. γραμμένα δίγλωσσα, ήτοι: Ελληνικά ανακατεμένα με Αγγλικούρες, Γερμανικούρες, Γαλλικούρες, υποψιαζόμαστε σε λίγο θα μας στέλνουν και Κινεζικούρες! Συντάσσετε τα Δ.Τ. σας σε αμιγή Ελληνική γλώσσα, δεκτά γίνονται μόνον τα ακρωνύμια σε Λατινικό αλφάβητο, ή φράσεις γνήσιες, ατόφιες της Λατινικής γραφής και γλώσσης.


Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΉ ΠΑΡΈΛΑΣΗ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΊΚΗΣ 2018: ΣΗΜΕΙΏΣΤΕ, Η ΜΕΓΑΛΎΤΕΡΗ ΞΕΥΤΊΛΑ ΌΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΏΝ!..

Αφού δεν την ήθελαν, γιατί την έκαναν;


Από που να ξεκινήσω;

  • Από τον ηλίθιο και άσχετο, νηπιακής σχολής κινηματογράφου σκηνοθέτη της ΕΡΤ3;
  • Από την σάρα τη μάρα και το κακό συναπάντημα; Τις ομάδες-ορδές (όπως μας τις έδειχναν) αθλίων και ασχέτων με το νόημα της παρελάσεως, οι οποίοι ντε και καλά ήθελαν να μπουν στην σειρά, να κουνήσουν κι αυτοί τα χεράκια τους καρναβάλια πάνω-κάτω μπροστά στους επισήμους;
  • Από τα ζαβά και τα ανάπηρα; Το μέλλον και η δόξα της Ελλάδος; Που έσερναν τα βήματά τους τσάτρα-πάτρα και σε κοίταζαν, “Τι είπις Γιάννη;".
  • Από τους αθλίους, δήθεν επισήμους, που κατέλαβαν τα έδρανα στην εξέδρα;
  • Από το χαμένο κορμί βο(υ)λευτή που έπαιζε συνεχώς πικ-πικ με το τηλέφωνό του σαν πουτανίτσα, στέλνοντας ανά δευτερόλεπτο το λογαριασμό, τις εισπράξεις στον νταβατζή της;
  • Ή την άθλια και εμετική φάτσα, γελοιότητα Ζουράρη με το μπαστούνι του; (Ναι, αυτόν που δεν το νοιάζει αν λεχθεί Μακεδονία η μπανανία των σκοπιανών σλαβόγιουφτων βουλγαροφώνων).
  • Ή τον σλαβοβούλγαρο γιούφτο, που αν ήταν λίγο νεώτερος και νταβραντισμένος ο Λεβέντης, θα του είχε ρίξει δυο χαστούκια δημοσίως, και θα τον έστελνε από κει που ήρθε; Το πουθενά, δηλαδή. Αυτό το εμετικό κατασκεύασμα, θέλει στην κυριολεξία της λέξεως δυο χαστούκια δημοσίως. Στο κάτω-κάτω, πόσο κάνουν δυο χαστούκια στο δικαστήριο βρε αδερφέ; 1, 2 χιλιάρικα; Ας βρεθεί ένας Έλληνας -και όχι ελληνόφωνος- να του τα ρίξει, να πληρώσει αυτά τα λεφτά, και να τον στείλει άπαξ δια παντός, αυτόν τον κατουρλιάρη μεθύστακα και αλκοολικό τελευταίο στάδιο, στο σπίτι του! Την ντροπή και το αίσχος της Θεσσαλονίκης!
Στην ουσία της παρελάσεως, τώρα. Και πραγματικά, όπως είπα στην αρχή, από που ν’ αρχίσω;
Η παρέλαση της Θεσσαλονίκης της 28ης Οκτωβρίου, γίνεται καθαρά με πρωτόκολλο και νόμο του κράτους, στρατιωτική. Το πρωτόκολλο που απαίτησε ο καημένος ο Λεβέντης, και τον έγραψαν οι πάντες, αρχηγός κόμματος όντας, στα παλαιά των υποδημάτων τους! Υπάρχουν και άλλες παρελάσεις, όπως αυτή της 26ης Οκτωβρίου. Όπου δεν είναι στρατιωτικές. Εκεί μπορούσε να μπει, όλη αυτή η σάρα η μάρα που δοκίμασε τα στομάχια μας ως τηλεθεατές για τρεις ώρες προχθές, δεν είχαν καμία θέση στο πρωτόκολλο -αυτό που καταστρατηγείται συνεχώς, γιατί κάποιοι είναι ανίκανοι να το εφαρμόσουν- πέραν του ότι, αυτό το πρωτόκολλο φέτος, δεν μας έδειξε και τίποτα το στρατιωτικό. Κάτι ψευτο άρματα εποχής, κάτι άλλες σακαράκες σύγχρονες, κάτι βλακείες ανοησίες ακόμα, και πάνω απ’ όλα, συρφετός και μπουλούκια ανθρώπων παρελαυνόντων, ασχέτων, που όπως τους έδειχνε συνεχώς, με ένα καταιγιστικό ανόητο, ακατάσχετο ζουμ ο πανγελοίος σκηνοθέτης, παραμόρφωνε, μαύριζε τα πάντα στην οθόνη της τηλεοράσεώς μας, αμαύρωνε την κατάσταση ακόμα περισσότερο, έκανε την εικόνα να φαίνεται στα μάτια μας συρφετός ανθρώπων διαδηλούντων, και όχι παρελαυνόντων!
Η μεγαλύτερη σκηνοθετική ασχετοσύνη, πλην αγαπημένη εικόνα που μας έδειχνε αυτός ο καραγκιόζης κρατικοδίαιτος σκηνοθέτης της ΕΡΤ3, χαραμοφάης, ήταν η φούντα του τσολιά και από αυτήν πέρα η άσφαλτος του δρόμου, κάπου μακρυά κάτι ανθρώπινα ποδαράκια που κουνιούνταν έως το γόνατο! Ναι, αυτή ήταν!
Αλήθεια; Γιατί ακόμα δεν μπορούμε να το χωνέψουμε, πραγματικά, προς τι όλα αυτά τα τερατώδη και ανόητα ζουμ που είδαμε μέσα στο πλήθος της παρελάσεως; Τι εξυπηρετούσαν; και εις τι απέβλεπαν; Τι αποτέλεσμα έφεραν; πέρα από την τηλεοπτική καταστροφή (αυτό ήταν η φετινή παρέλαση, μια τηλεοπτική καταστροφή, εκτός της παταγώδους στρατιωτικής οργανώσεώς της), και γιατί βγήκε αυτή η αηδιαστική εικόνα, αν δεν ήταν και καραμπινάτο σαμποτάζ, να αμαυρωθεί, να ξευτελιστεί, και να ακυρωθεί πιθανώς, στα μάτια μας, να μην ξαναγίνει στο μέλλον, ποτέ;
Αν υπάρχουν βραβεία μούντζας και χειρίστης, όχι χειρότερης σκηνοθεσίας, στην εκδήλωση, το βραβείο αυτό πρέπει να παραλάβει, έστω και... ταχυδρομικώς, αυτός του σκηνοθέτησε την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου 2018 -φέτος, δηλαδή- στη Θεσσαλονίκη!
Και αν υπάρχει, ακόμα, κάποιος σοβαρός εκεί μέσα στο κάτεργο της ΕΡΤ3, με αρχίδια διευθυντής, δεν είναι κανένα λαμόγιο συριζοκωλοπαίδι, να πετάξει με τις κλωτσιές αυτόν τον γελοίο βλάκα που το παίζει και σκηνοθέτης, ο οποίος αμαύρωσε θα το πούμε πολλές φορές, τηλεοπτικά, σκηνοθετικά, κατέστρεψε την προχθεσινή παρέλαση στην περήφανη νύμφη του Θερμαϊκού! Την Θεσσαλονίκη!
Ποιος του ανέθεσε αυτό το δύσκολο, από όλες τις απόψεις εγχείρημα; ποια ήταν τα προσόντα του, πέρα από τρωκτικό του δημοσίου; ποια η εμπειρία του, και ποιο, τέλος πάντων, το βιογραφικό... της ικανότητός του;
Υπήρξαν τέτοια λάθη, τέτοιες χοντράδες, αλλά και τέτοιες παραλήψεις, ακόμα και προσβολές καραμπινάτες, στη φετινή παρέλαση, χοντρές, διπλωματικό επεισόδιο, στο σημείο μάλιστα, που ο στρατηγός τελετάρχης άνοιξε και έκλεισε την παρέλαση αναφερόμενος -και δια χειραψίας- στον Πάκη Παυλόπουλο, έδειξε πλήρη αδιαφορία, ίσως και περιφρόνηση θα λέγαμε, στον φιλοξενούμενο Πρόεδρο δημοκρατίας της Ιταλίας, ο οποίος στέκονταν δίπλα στον δικό μας γεμάτος αμηχανία! Δεν ήξερα τι να κάνει; Να απλώσει το χέρι του; Ή όχι;
Το άλλο τραγικό της καλύψεως, φέτος τηλεοπτικά, ήταν πως δεν μας έδειξε αυτή η τηλεοπτική κάλυψη, τίποτα από την εικόνα του πλήθους που βλέπαμε άλλα χρόνια. Ειδικά, στο σημείο απέναντι από την εξέδρα δεν υπήρχε στο πεζοδρόμιο δείγμα ανθρώπου να παρακολουθεί, θεσσαλονικιού, εκατό μέτρα αριστερά, εκατό δεξιά, και εκατό στο μέσον!
Ο
σκηνοθέτης εδώ πρωτοτύπησε και πάλι, μας έδειχνε κάτι παιδάκια που παίζανε στην παραλία, με κάτι αργόσχολους που κοίταζαν τον Θερμαϊκό! Ίσως, για να μας τονίσει... την αισχρή περιφρόνησή τους, για το τι ελάμβανε χώρα, μόλις λίγα μέτρα πίσω από τις πλάτες τους! Αν πράγματι ήταν γι’ αυτό, το κατάφερε τέλεια!
Το πλήθος που παρευρέθηκε στη φετινή παρέλαση ήταν ανύπαρκτο. Τηλεοπτικά. Κάθε άλλο όμως, το αντιληφθήκαμε πλαγίως από κάτι φευγάτα πλάνα στο τέλος, το είχαν εξοστρακίσει σκόπιμα(;) οι τραμπούκοι φουσκωτοί της “ασφάλειας”, πιθανώς γιατί φοβήθηκαν -και εδώ- την εισβολή του... ρουβίκωνα; Αυτής της γελοίας συμμορίας που κάνει κουμάντο την Ελλάδα ενάντια σε κάθε δημοκρατικό κανόνα, ως παρακλάδι της “πολιτικής συμμορίας” των “Ψυριζανέλ” που είναι στα πράγματα. Και της ανύπαρκτης, πάλαι ποτέ, κρατούσας τσίλιες, γελοιοποιημένης και καταρρακωμένης Ελληνικής Αστυνομίας! Ναι, αυτής που περιθάλπει όλη την τρομοκρατική σαπίλα της ανατολής, λαθροεισβολή από την τουρκιά ονομάζοντάς την και “προσφυγιά”, “πρόσφυγες”, “παράτυπους μετανάστες”. Ειλικρινά, ήθελα να ξέρω ποιος γελοίος και αμόρφωτος, αστοιχείωτος Έλληνας δημοσιογράφος εφηύρε αυτή την εξ’ ίσου γελοία και ανόητη ελληνική λέξη “παράτυπος”. Και αδιαφορεί, η Αστυνομία τελείως, για το τι τραβάει ο Έλληνας από όλην αυτήν την εισαγόμενη ισλαμική τρομοκρατία και σαπίλα!
Η Ελληνική Αστυνομία έπαψε προ πολλού να ενδιαφέρεται για την ασφάλεια και την ειρήνη των Ελλήνων πολιτών. Σε ένα ευνομούμενο και πραγματικά δημοκρατικό κράτος. Η Ελληνική Αστυνομία πρέπει να αλλάξει όνομα! Το άλλαξε εξ’ άλλου, οι μπρατσαράδες της και οι φουσκωτοί της ονομάστηκαν “Πολίς”, θα τους δούμε πιθανώς, και “Πολιτσία”, “Μιλίτσια”, γιατί όχι και “τσιαντηρμάδες”, να πάμε ασορτί και μ’ αυτούς που συνέλαβαν τους λιποτάκτες Έλληνες στρατιώτες τις προάλλες στον Έβρο, τους γυρνούσαν λυκοτόμαρα τρόπαια από κτίριο σε κτίριο, ελληνική χλεύη, μας το έδειχναν συνεχώς, όλα τα τουρκικά κανάλια που μετακόμισαν την έδρα τους στην Αθήνα.
Το γόητρο της φετινής παρελάσεως έσωσε και πάλι την τελευταία στιγμή ο γίγαντας των αιθέρων επισμηναγός της 110 Π.Μ. με το αεροσκάφος του. Κάνοντας και τους γελοίους, γυμνοσάλιαγκες πολιτικούς που χάνοι παρακολουθούσαν από κάτω, τα λερώσουν τα βρακιά τους. Χέστηδες και αστράτευτοι, ανυπότακτοι και λιποτάκτες οι περισσότεροι, περίμεναν χρόνια έξω από τα σύνορά μας για να επιστρέψουν, μάστιγα “Ελλήνων” που επαγγέλλεται τους πολιτικούς, γιατί πολιτικοί δεν υπήρξαν ποτέ. Οι πλείστοι εξ’ αυτών!


Σ
το χορό των δηλώσεων, οι μόνες Ελληνικές και ανδρικές τοποθετήσεις, δηλώσεις, ήταν του Ηλία Κασιδιάρη και του Βασίλη Λεβέντη. Ο οποίος Λεβέντης μάλιστα, όσο γερνάει, φαίνεται να γίνεται όλο και πιο σοφός! 

Των άλλων αχυρανθρώπων που πέρασαν από τα μικρόφωνα, ήταν μασημένες αηδιαστικές κουβέντες τιποτένιου και προσβλητικού για τον ελληνικό λαό λόγου, περιεχομένου! Όσον αφορά την απήχηση που είχαν στο σφυγμό, στο ρυθμό, και τον εθνικό παλμό της μέρας.

Και δεν θα ήταν άσχημο ο Κασιδιάρης, που ξέρει πολύ καλά από χαστούκια, να έδινε δυο μπάτσες στον Μπουτάν, για λογαριασμό του γέροντος Λεβέντη. Από σεβασμό στην ηλικία του περισσότερο, και τίποτ’ άλλο! Δυο μπάτσες!.. 'Ετσι... Σιάτ, σιάτ!..

Πάει, λοιπόν, κι αυτή η γιορταστική παρέλαση του τεραστίου “ΌΧΙ” του “40” που είπε ο Ιωάννης Μεταξάς, ΜΟΝΟΣ, και όχι η κουμμουνιστικότατη μαστίχα ο λαός, που ακολούθησε στρατευμένος με φύλλα πορείας, για όσους καταλαβαίνουν την στρατιωτική ορολογία. Όχι εθελοντές. Αλλά με χαρές, τραγούδια, πράγματι! Απτόητος. Στην Θεσσαλονίκη Νύμφη του Θερμαϊκού, και πρωτεύουσας της μιας, αδιαίρετης Μακεδονίας, μέσα σ’ αυτήν και ΌΛΑ τα Σκόπια (οι ελληνικές “σκοπιές”). 

Και, αφού κάποιοι προδότες δωσίλογοι και εθνομηδενιστές, αποφάσισαν να μετακομίσουν, να “σκλαβώσουν” το ελληνικό τοπωνύμιο "Μακεδονία" εκτός Ελλάδος, θα πρέπει κι εμείς σιγά-σιγά, ν’ αρχίσουμε να συνηθίζουμε στην ιδέα και τον σκοπό, ότι πρέπει να το ξεσκλαβώσουμε σύντομα! Αν καταλήξει η μειοδοτική από όλες τις απόψεις Βο(υ)λή των ανθ-Ελλήνων σ’ αυτή της αθλιότητα προδοσία, που λέγεται συμφωνία των “Πρεσπών”
Μαγάρισαν και τις Πρέσπες. Ο ελληνικός λαός θα ακούει Πρέσπες από τούδε και στο εξής, θα τραβάει τα μαλλιά του!
Όπως θα πρέπει να ξανά επαναφέρουμε στο προσκήνιο και την ένωση της Βορείου Ηπείρου με την Ελλάδα. Φτάνει με τους Αλβανούς κατσαπλιάδες, τελειώσαμε και μ’ αυτούς... Τους αναπτύξαμε τους πληρώσαμε, τους κάναμε νοικοκυραίους, που δεν ήξεραν τι ήταν; ποντίκια που ήρθαν, σκατζόχοιροι στην Ελληνική φωλιά, ύστερα και από την εν ψυχρώ δολοφονία του παλικαριού μας στου Βουλιαράτες.  Και ο χειρότερος Έλληνας από μας στη συνείδηση, θα πρέπει να κόψει κάθε επαφή μαζί τους. Πετάξτε τους απ' τα σπίτια σας, πετάξτε τους απ' τις αυλές σας. Δεν τους έχετε ανάγκη, ανασκουμπωθείτε να τις καθαρίστε εσείς. Έτσι κι αλλιώς, αχρείοι και αχάριστοι, σκουπιδιάρηδες είναι!

Σήκωσαν κεφάλι που λέει ο λαός μας και οι γύφτοι, οι κατσίβελοι, οι παρείσακτοι κανίβαλοι στα Βαλκάνια! Και κρύφτηκαν οι ήρωες, τα γεράκια, τα πραγματικά λιοντάρια των Βαλκανίων, οι Έλληνες.
Το άλλο εμετικό και οδυνηρό που είδαμε στην παρέλαση, απαίσια προσβλητικό για την Ελληνική γλώσσα, ήταν τα αρλουμποφράγκικα-αρλουμποεγγλέζικα, γραμμένα στις “πλάτες” και τα παραπέτα των στρατιωτικών οχημάτων.
Ο άντρακλας γλυκοναύαρχος σούπα, γίγαντας των σαλονιών και των στρατιωτικών λεσχών, γιορτών, Γόης Αποστολάκης, θα προσθέσει ακόμα ένα παράσημο κάλπικο στα τόσα που λάμπουν, στο εξ’ ίσου κάλπικο στήθος του, για την απόλυτη επιτυχία της προχθεσινής στρατιωτικής παρελάσεως στη Θεσσαλονίκη!..
-Ζήτω ο... Αποστολάκης, υποκοριστικό του Αποστόλη!
-Ζήτωωωωω!..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.