ΕΡΤ, 3ο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ

"Έστιν ουν Τραγωδία / Μίμησης πράξεως σπουδαίας και τελείας / Μέγεθος εχούσης, ηδυσμένω λόγω / Χωρίς εκάστου των ειδών εν τοις μορίοις / Δρώντων και ου δι απαγγελίας / Δι ελέου και φόβου περαίνουσα /Την των τοιούτων παθημάτων κάθαρσιν" - Αριστοτέλους, "Ποιητική"

Ο ΥΜΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΥ

Φαντάσου έναν καρεκλοκένταυρο με αποκολλημένα τα πισινά του, να έρπει προς το νέο του αξίωμα. Μοιάζει με αλλόκοτο μαλάκιο, αηδιαστικά απροστάτευτο και εμετικά θλιβερό. Την ώρα που πανικόσυρτο, σπεύδει να οχυρωθεί στο νέο του κέλυφος. Ίσως, γι' αυτό και κανένας από τους γυμνόποδες αδελφούς μου, δεν το πατάει. Τόσο πολύ το σιχαίνονται. - Κώστας Ι. Γιαλίνης

ΤΑΙΝΙΕΣ ΕΔΩ (Συνερ/να Κανάλια): www.youtube.com/user/TileorasisDagkilaswww.dailymotion.com/user/ArgyriosDagkilas

ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ: ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΧΑΟΣ *** ΧΑΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ *** 20 Ε/6μ - 30 Ε/12μ

ΟΙ ΚΑΤΑΡΕΣ ΤΟΥ "ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ" ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ, ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!

ΠΡΩΤΟΣ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΣ:
«Τοις ευσεβείς μεν επαγγελλομένοις τα των Ελλήνων δε δυσσεβή δόγματα τη ορθοδόξω και καθολική εκκλησία περί τε ψυχών ανθρωπίνων, και ουρανού και γης, και των άλλων κτισμάτων αναιδώς ή μάλλον ασεβώς επεισάγουσιν ανάθεμα (γ')».

Μετάφραση:
Σε όσους παριστάνουν τους ευσεβείς, ενώ, την ίδια στιγμή, εισάγουν με θράσος ή πολύ περισσότερο με ασέβεια στην Ορθόδοξη και Καθολική Εκκλησία τις ασεβείς δοξασίες των ΕΛΛΗΝΩΝ και για τις ανθρώπινες ψυχές και για τον ουρανό και τη γη και για τα άλλα κτίσματα, ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ!..
Τρεις φορές Ανάθεμα δηλαδή στους:
Ορφέα, Θαλή, Αναξίμανδρο, Αναξιμένη, Πυθαγόρα, Ξενοφάνη, Παρμενίδη, Ζήνωνα, Εμπεδοκλή, Ηράκλειτο, Αναξαγόρα, Δημόκριτο, Σωκράτη, Πλάτωνα κ.α. ΟΛΟΙ οι Αναθεματισμοί: ΕΔΩ


"Οι καλύτερες τουρκικές εφημερίδες (και πληθώρα ιστοσελίδων), είναι οι Ελληνικές!.." Αργ. Δαγκ.

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΙΣ: Οι λογαριασμοί μας στο “Πανοράμιο” μηδενίστηκαν αυτοβούλως. ΜΗΝ τους ψάχνετε...

ΠΡΟΣΟΧΗ!.. ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ...

Οι ιστοσελίδες μας ΔΕΝ δημοσιεύουν Δ.Τ. γραμμένα δίγλωσσα, ήτοι: Ελληνικά ανακατεμένα με Αγγλικούρες, Γερμανικούρες, Γαλλικούρες, υποψιαζόμαστε σε λίγο θα μας στέλνουν και Κινεζικούρες! Συντάσσετε τα Δ.Τ. σας σε αμιγή Ελληνική γλώσσα, δεκτά γίνονται μόνον τα ακρωνύμια σε Λατινικό αλφάβητο, ή φράσεις γνήσιες, ατόφιες της Λατινικής γραφής και γλώσσης.


Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019

ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΈΑ "ΕΛ.ΛΑΣ"

Όπως κατατέθηκαν στη Δικαιοσύνη, για τη συμμετοχή του στις ερχόμενες εκλογές: 


ΤΟ ΣΗΜΑ ΚΑΤΑΤΕΘΕΝ 
ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ
ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ «ΕΛ.ΛΑ.Σ.»
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΙΣ
Ευριπίδου 57-Τ.Κ. 10554 Αθήνα -Τηλ: 210 3250220
ΑΦΜ: 997186372  ΔΟΥ: Α΄  ΑΘΗΝΩΝ
http://www.patriotiki-enosi.gr, Ηλ.Ταχ:elas@otenet.gr



«Υπεράνω  όλων  η  πατρίς»
   
       «Ω παίδες Ελλήνων, ίτε, ελευθερούτε πατρίδ', ελευθερούτε δε παίδας, γυναίκας, θεών τε πατρώων έδη, θήκας τε προγόνων νυν υπέρ πάντων αγών».

       «Εμπρός, παιδιά των Ελλήνων, λευτερώστε  πατρίδα, τέκνα και γυναίκες, των θεών τα ιερά, τους τάφους των προγόνων, τώρα θα πολεμήσετε για όλα».
Αισχύλος  28 Σεπτεμβρίου 480 π.χ. (Πέρσαι, στ. 396-399)

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ

Του νομίμως λειτουργούντος και ενεργού πολιτικού φορέως υπό την επωνυμία ΠΑΤΡIΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ-ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΙΣ «ΕΛ.ΛΑ.Σ», ο οποίος κατά πρώτον συνεστήθη την 16η Μαρτίου 2014, με τον αριθμό γενικού πρωτοκόλλου της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου 2284/01-04-2014, τον αριθμό πρωτοκόλλου του Διοικητικού του Αρείου Πάγου 1451/01-04-2014, τον αριθμό πρωτοκόλλου 1129/4-4-2014 της Γραμματείας της Βουλής των Ελλήνων, τον αριθμό πρωτοκόλλου του Υπουργείου Εσωτερικών 2527/01-05-2014 και με Α.Φ.Μ: 997186372 της Δ.Ο.Υ: Α' Αθηνών, κατά δεύτερον ως αποτελών Συνταγματικό θεσμό επικυρωθείς προς τούτο και διά της υπ' αριθμόν 66/2014 αποφάσεως του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου, με βασικό του σύνθημα «ΥΠΕΡΑΝΩ ΟΛΩΝ Η ΠΑΤΡΙΣ» και δίνοντας, τα μέλη του, τον ίδιο όρκο της Φιλικής Εταιρείας προς την πατρίδα: 

«Ὁρκίζομαι εἰς τό ἱερό ὄνομά σου, ὤ ἱερά  πλήν τρισάθλια πατρίς, ὅτι ἀφιερώνομαι ὅλος εἰς Σέ. Μεταξύ ἠμῶν τῶν  τυράννων τῆς πατρίδας μας τό πῦρ καί ὁ σίδηρος εἶναι τά μέσα τῆς διαλλαγῆς καί τίποτε ἄλλο».
14η Σεπτεμβρίου 1814, ὁδός Λιαστοτσίνα 24, Ὀδησσός - Οὐκρανία. 
Οι υπογράφοντες, μέλη της Πολιτικής Γραμματείας της ΠΑΤΡIΩΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ-ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΙΣ «ΕΛ.ΛΑ.Σ» και οι εξουσιοδοτούμενοι εκπρόσωποι Πολιτικών Φορέων (Κομμάτων και Κινημάτων), που έχουν καταρτιστεί νόμιμα υπό τις προϋποθέσεις που θέτει ο νόμος για την ίδρυση Πολιτικών Κομμάτων και Κινημάτων, με σκοπό την δημιουργική αναμόρφωση και ανασυγκρότηση της χώρας σε όλα τα επίπεδα: (ηθικά, πνευματικά, κοινωνικά, πολιτικά και πολιτιστικά), ανακαλώντας τις δόξες του Χρυσού Αιώνα της Ελλάδος και τον ιερό ιστορικό κώδικα των προγόνων μας που οδηγεί στην ελευθερία και υπό την εσωτερική μας παρόρμηση ότι μπορούμε να διαδραματίσουμε έναν βασικό ρόλο στην γέννηση μιάς Ελληνικής κοσμοθεώρησης για την προώθηση μιάς υγιούς πραγματικότητας ορθών και ανθρωπίνων προθέσεων, συγκροτήσαμε ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ ΣΥΝΙΣΤΩΝΤΩΝ κομμάτων και κινημάτων ως ενιαίο και αρραγές μέτωπο, συνειδησιακής επανάστασης των δυνάμεων του φωτός ενάντια στην εξουσία του ανήθικου, ώστε να προκαλέσουμε την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αφύπνιση, συσπείρωση και αναγέννηση του Λαού προς δημιουργία πολιτικού ρεύματος και κοινωνικού μετώπου αντίστασης και αλληλεγγύης, ικανού να διαφυλάξει τα οράματα, τις αιώνιες αξίες και τα ιδανικά του Έθνους των Ελλήνων, υπό το κατωτέρω  αδιαπραγμάτευτο ΚΟΙΝΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΡΧΩΝ που αποτελούν τις βάσεις ιδρύσεως του Συνασπισμού τούτου.
Ζηλωτές της κληρονομιάς των διαχρονικών και πανανθρώπινων αξιών, όπως αυτές διατυπώθηκαν στις ιερές μας γραφές, από τον ακτινοβόλο νού των φιλοσόφων πατέρων μας που εργάστηκαν να ανεβάσουν τον άνθρωπο στον Θεό, και σεβόμενοι τους κανόνες που θεσπίστηκαν στα πλαίσια του Διεθνούς Δικαίου και αφορούν την ειρηνική συνύπαρξη των λαών, διακηρύττουμε τις κατωτέρω θεσμικές μας θέσεις ως το ΚΟΙΝΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΡΧΩΝ, Ελευθερίας, Αλήθειας, Δικαιοσύνης και Ανθρωπισμού:


1. Έθνος 
 

       Δεδομένου ότι το ουράνιο Έθνος των Ελλήνων αποτελεί τον πνευματικό ηγεμόνα, διεγέρτη και κυρίαρχο της ανθρωπότητος, το ηθικό αυτό κλέος, η πνευματική πρωτοπορία και η ιερή υποχρέωση της αδιάρρηκτης διαφύλαξης του όμαιμου, του ομόθρησκου, του ομόγλωσσου και του ομότροπου του γένους μας και τα όσα επιτάσσει η υπέρτατη για εμάς ρήσις: «Υπεράνω όλων η Πατρίς», μας θέτουν προ του υψίστου καθήκοντος ούτως ώστε:
  • Πρωταρχικός μας σκοπός να είναι η, διά παντός μέσου, υπεράσπισής της.
  • Η δημιουργία Εθνικού Κράτους και η στήριξη της θρησκευτικής ιδιοπροσωπίας μας.
  • Το πολιτεύεσθαι να αποτελεί προνόμιο μόνο στους Έλληνες το γένος και την συνείδηση.
  • Μόνο Έλληνες το γένος να κατέχουν δημόσιες θέσεις και αξιώματα.
  • Η, με αυταπάρνηση και διά παντός µέσου, υπεράσπιση των εθνικών μας δικαίων, της  Ιστορίας μας και της Εθνικής μας κληρονομιάς.
  • Η αποκατάσταση της εθνικής κυριαρχίας και η απόρριψη κάθε συμφωνίας ή συνθήκης που αντιστρατεύεται αυτήν.
  • Η εμπέδωση τής Λαϊκής Κυριαρχίας να αποτελεί το θεμέλιο του πολιτεύματος.
  • Η αναβίωση των εθνικών αξιών και των εθνικών οραμάτων να αποτελούν τους ακρογωνιαίους λίθους της ελεύθερης ύπαρξής μας.
  • Η επίλυση του δημογραφικού προβλήματος του Έθνους να αποτελεί το όραμά μας.
  • Να καταργηθούν οι κάθε μορφής οργανώσεις, λέσχες, αδελφότητες, ιδρύματα, όμιλοι, στοές και θρησκευτικά μορφώματα που αντιστρατεύονται τα εθνικά μας συμφέροντα και έρχονται σε αντίθεση µε τις βασικές αρχές και τις αξίες του Συντάγματός μας.
2. Δημοκρατία

  • Ουσιαστική δημοκρατική λειτουργία του Πολιτεύματος.
  • Εμπέδωση του ήθους στην Εξουσία.
  • Κατάργηση των κρατικών επιδοτήσεων των κομμάτων και έλεγχο του πόθεν έσχες τους.
  • Κάθαρση καί εξυγίανση της πολιτικής ζωής και τιμωρία των ενόχων.
  • Κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας και του νόμου περί ευθύνης υπουργών.
  • Έκπτωση από το Βουλευτικό αξίωμα οιουδήποτε δηλώνει ως μη Έλλην.
  • Εναντίωση και ανυπακοή στους νόμους, τις αποφάσεις και τα διατάγματα των που  αντιστρατεύονται τις διατάξεις του Συντάγματος.
  • Κατάργηση νόμων και διαταγμάτων που βάλουν κατά της φυσιολογικής υπόστασης του   ανθρώπου και της οικογένειας ως και της αποδοχής πάσης γενετήσιας διαστροφής   δεδομένου ότι η οικογένεια συγκροτείται μόνο μεταξύ ανδρών και γυναικών. 
  • Κατάργηση του αντιρατσιστικού νόμου.
  • Ισότιμη συμμετοχή ανδρών και γυναικών στα θεσμικά κέντρα λήψεως αποφάσεων.
3. Παιδεία και πολιτισμός
 

       Ως κοινωνία, οφείλουμε να διαμορφώσουμε μία παιδεία πέρα από την γνωσιοκεντρική λογική. Μία παιδεία που διαμορφώνει την συνείδηση του ενεργού πολίτη με γνώση, ευαισθησία και αίσθημα ευθύνης για να συμμετέχουν σε όλες τις δραστηριότητες του κοινωνικού συνόλου υπερβαίνοντας τον ατομικισμό του.     
       Με σεβασμό προς την γλώσσα, την θρησκεία, τα ιστορικά αποθέματα της Φυλής μας, τον πολιτισμό και γενικά την παιδεία και με δεδομένο το γεγονός, ότι η μεγάλη πλειοψηφία του νόμιμου Ελληνικού Λαού είναι Ελληνικής Εθνικής καταβολής, η Παιδεία θεωρείται ως θεμελιώδες κεφάλαιο για την επιβίωση του Έθνους, του Κράτους, της Εθνικής μας αυτοσυνειδησίας και ταυτότητας και προς τούτο απαιτείται:

  • Σεβασμός των εθνικών μας συμβόλων, των εθνικών μας μνημείων και των ηρώων μας.
  • Πνευματική, ηθική και κοινωνική εξύψωση του λαού.
  • Εθνική, ηθική διαπαιδαγώγηση με βάση τις αξίες και τα ιδανικά του ελληνισμού.
  • Ενίσχυση και ανύψωση του εθνικού φρονήματος της νεολαίας.
  • Ενιαία, δωρεάν παιδεία σέ όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης και ίσες ευκαιρίες για όλους.
  • Ανακήρυξη των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων ως ιερών χώρων παιδείας.
  • Αρχαία ελληνικά από το δημοτικό σχολείο και μελέτη της Ελληνικής μυθολογίας.
  • Υποχρεωτική εκπαίδευση της Αρχαίας και Νεότερης Ιστορίας του Έθνους.
  • Επαγγελματικός προσανατολισμός των νέων, ενίσχυση της έρευνας και των Η/Υ.
  • Εξυγίανση του αθλητισμού και ανάπτυξή του στα πρότυπα του ολυμπιακού ιδεώδους. 
  • Απαγκίστρωση της νεολαίας από τα ναρκωτικά και μέριμνα επανένταξης στην κοινωνία.
  • Σύσταση κέντρων δημιουργικής απασχόλησης, επαγγελματικής κατάρτισης και συμβουλευτικής στήριξης των νέων και της οικογένειας.
  • Δημιουργία Εθνικού Συμβουλίου Νέων, αναλογικώς, από όλα τα εκπροσωπούμενα στην Βουλή κόμματα.
  • Μη συμμετοχή του Κράτους στην Παγκόσμια Διακυβέρνηση και της Εκκλησίας στην Πανθρησκεία και τον Οικουμενισμό.
  • Απόρριψη των αποφάσεων της Διαθρησκευτικής Συνόδου στο Κολυμπάρι Χανίων που αρχή είχε την από 28ης Οκτωβρίου 1965 Διακήρυξη «Nostra Aetate» της Καθολικής Εκκλησίας και το, εκ μέρους του 6ου Πάπα Πίου την 14η Δεκεμβρίου 1975 στην  Καπέλλα Σιξτίνα του Βατικανού, «ποδοφίλημα» του εκπροσώπου του Πατριαρχείου Μελίτωνος Μητροπολίτου Χαλκηδόνος.
  • Συνύπαρξη Κράτους και Εκκλησίας με σχέση συναλληλίας.
  • Αναστήλωση των εθνικών και θρησκευτικών μας συμβόλων στα δημόσια κτήρια και στα     Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας που αφαιρέθηκαν κατ’ απαίτηση του Κεντρικού Ισραηλιτικού   Συμβουλίου διά των υπ’ αριθμών 653/16-06-1978 και 14984/08-08-1978 εγγράφων του.  
  • Ανάρτηση στου συμβόλου της Πίστεως στον ιστό της σημαίας.
  • Ανάρτηση των προσωπογραφιών των Εθνικών μας Ηρώων στα δημόσια κτήρια.
  • Δεδομένου ότι το θρήσκευμα αποτελεί στοιχείο της εθνικής ταυτότητας των Ελλήνων,      επιβάλλεται η αναγραφή του θρησκεύματος στις ταυτότητες που αφαιρέθηκε σε   εφαρμογή του υπ’ αριθμού Β3-0061/21-01-1993 ψηφίσματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης   (πρώην ΕΟΚ) και υλοποιήθηκε κατόπιν της από 13-04-1996 απαίτησης του Αμερικανικού   Εβραϊκού Συμβουλίου (AJC), των Μαρτύρων του Ιεχωβά και θρησκευτικών μειονοτήτων.      
  • Παιδεία παροχής αξιών και θεμελίωσης των Εθνικών μας ερεισμάτων που διαπλάθουν   πολίτες αξιοπρεπείς και δημοκρατικούς, οι οποίοι θα σέβονται τον εαυτό τους και τις   φυλετικές τους καταβολές και θα αυτοπειθαρχούν σε μία ευνομούμενη πολιτεία που θα τους παρέχει ισονομία, ισοτιμία και ίσες ευκαιρίες ανάπτυξης και προόδου.
4. Δικαιοσύνη
  • Δικαιοσύνη αυτοτελής και ανεξάρτητη ως τρίτη, κατά το Σύνταγμα, λειτουργία.
  • Αποκατάσταση του κράτους Δικαίου και ταχεία απόδοση της Δικαιοσύνης.
  • Δωρεάν πρόσβαση στήν Δικαιοσύνη σε όλες τις βαθμίδες της.
  • Απαραμείωτα ισόβια, αφαίρεση της ιθαγένειας και δήμευση της περιουσίας γιά τα εγκλήματα της εσχάτης προδοσίας [άρθρο 134], τα εγκλήματα προδοσίας της χώρας [άρθρα 138 έως και 146 του Ποινικού Κώδικα και άρθρα 148 έως και 150 του Ποινικού Κώδικα].  
  • Απαράγραπτο των αδικημάτων των τελουμένων κατά του Δημοσίου.   
  • Απαραμείωτη κάθειρξη τουλάχιστον 15 ἐτῶν γιά τα εγκλήματα του βιασμού, της εμπορίας ναρκωτικών, της παιδεραστίας, της μαστροπείας και της σωματεμπορίας.
  • Πάταξη της διαφθοράς, της διαπλοκής, της δωροληψίας και της δωροδοκίας.
  • Άνοιγμα των φακέλων της Κύπρου και του Πολυτεχνείου.
  • Δημιουργία Συνταγματικού Δικαστηρίου.
  • Έλεγχος των Δικαστών, που εκδίδουν παράνομες και αντισυνταγματικές αποφάσεις και   για τους επιδεικνύοντες υπηρεσιακή ανεπάρκεια.
  • Απέλαση των λαθραίως εισελθόντων στην Ελληνική επικράτεια.
  • Αφαίρεση των χορηγηθέντων συντάξεων σε λαθραίως εισελθόντες ανά την επικράτεια.
5. Δημόσια Διοίκηση

  • Δημιουργία ισχυρού κράτους με δόμηση αποτελεσματικής δημόσιας χρηστής διοίκησης και κρατικής μηχανής στην υπηρεσία του πολίτη.
  • Βελτίωση της λειτουργίας και της αποδοτικότητας του δημοσίου τομέα.
  • Αξιοκρατική ανασυγκρότηση της διοίκησης και διαρκής εκπαίδευσης των οργάνων αυτής.
  • Σεβασμός και προστασία του πολίτη από τις αυθαιρεσίες του κρατικού μηχανισμού.
  • Ανάπτυξις της ελευθέρας βούλησης και της δράσης του ανθρώπου, προστασία της ιδιωτικότητας και της ατομικότητάς του από την δουλοποίησή του με κάθε ηλεκτρονικό μέσο και αναγωγή του σε αριθμό [666=ΧΞS-κάρτα του πολίτη-ηλεκτρονική ταυτότητα-βιομετρικό διαβατήριο-ηλεκτρονικό εισιτήριο-τσιπάκι «πλινθίο»- R.F.I.D [Radio Frequency Identification, «Ταυτοποίηση μέσω ραδιοσυχνοτήτων» κ.λ.π].
  • Κατάργηση της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, των υποχρεωτικών ηλεκτρονικών οικονομικών συναλλαγών, του πλαστικού χρήματος και της Αχρήματης Κοινωνίας.
  • Αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης, της παράνομης και αδήλωτης εργασίας.
  • Απέλαση, στις χώρες τους, των εγκληματιών, από τα σωφρονιστικά καταστήματα.
  • Κατάργηση κάθε νόµου χορήγησης εθνικότητας σε αλλογενείς.
  • Οικονομική αυτοτέλεια της αυτοδιοίκησης.
  • Ηλεκτρονική διασύνδεση όλων των Δημόσιων Οργανισμών και υπηρεσιών.
  • Εμπέδωση του αισθήματος της εμπιστοσύνης και της ασφάλειας στον πολίτη.
  • Αξιόπιστη διασφάλιση χρηστής και αποτελεσματικής διοίκησης, στο πλαίσιο Δίκαιου Κράτους.
  • Εμπέδωση της εμπιστοσύνης του πολίτη προς το κράτος και του κράτους προς τον πολίτη.
  • Κατάργηση των Ανεξάρτητων Αρχών.
  • Ετήσιος απολογισμός του κυβερνητικού έργου, έλεγχός του από το Ελεγκτικό Συνέδριο   και καταλογισμός της προκληθείσης ζημίας από πράξεις και παραλήψεις των αρμοδίων.
  • Καταγραφή, της κινητής και ακίνητης, περιουσίας των οργάνων λειτουργίας του κράτους,   των μελών των Διοικητικών Συμβουλίων των επιχειρήσεων του Δημόσιου τομέα, των   ιδρυμάτων, της ηγεσίας των Ενόπλων δυνάμεων και της Εκκλησίας ως και των δημοσίων   υπαλλήλων, τόσο κατά την είσοδό τους όσο και κατά την έξοδό τους από το θεσμικό τους   λειτούργημα. 
  • Κατάργηση των πάσης φύσεως Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.
  • Έλεγχος των Μαζικών Μέσων Ενημέρωσης, ως έχοντα την ηθική ευθύνη της μετάδοσης   πληροφοριών που αντανακλούν την πραγματικότητα και να σέβονται τον πολίτη.
6. Ἐθνική Άμυνα

       Οι Ένοπλες δυνάμεις οφείλουν να υπερασπίζονται την αξιοπρέπεια αυτής της χώρας και γι’ αυτό το κράτος υποχρεούται να διαθέτει αξιόπιστο σύστημα Άμυνας και Ασφάλειας, για την προστασία των πολιτών και των συμφερόντων τους, την αντιμετώπιση απειλών και την άσκηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων του, και προς τούτο απαιτείται:

  • Εκσυγχρονισμός των Ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας.
  • Δημιουργία ταμείου οικονομικής αυτοτέλειας των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας.
  • Αποκομματοκοποίηση των Ενόπλων δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και κατάργηση του συνδικαλισμού σε αυτές.
  • Ανάπτυξη της εθνικής πολεμικής βιομηχανίας καί της επιστημονικής έρευνας.
  • Προστασία των εθνικών μας συνόρων από την εχθρική επεκτατικότητα και τον αλυτρωτισμό στην Θράκη, στην Μακεδονία, στην Ήπειρο και στο Αιγαίο.
  • Επάνδρωση όλων των νησιών και αμυντική ασπίδα εξοπλισμού των.
  • Απαγόρευση της διέλευσης από τον ουράνιο χώρο της Ελλάδος του δικτύου ECHELON.
  • Αποκατάσταση του κύρους των Αξιωματικών πάσης αρχής του κράτους.
  • Υποχρεωτική στρατιωτική θητεία (από τα 18) ανδρών και γυναικών, υπό προϋποθέσεις.
  • Κατάργηση των νομοθετημάτων που ευνοούν και υποθάλπουν την μη στράτευση.
  • Οργάνωση της παλλαϊκής άμυνας και ενεργοποίηση των Ενώσεων των αποστράτων.
  • Προστασία και ενίσχυση των οικογενειών των πεσόντων υπέρ της Πατρίδος.
  • Οι προμήθειες των Ενόπλων δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας να ενεργούνται, κατά προτεραιότητα, από την εγχώρια παραγωγή.
  • Εξάμηνη επιδότηση, με κοινωνικά κριτήρια, των αποστρατευόμενων νέων. 
7. Υγεία-Πρόνοια

  • Στήριξη του κράτους Πρόνοιας και Δημόσια δωρεάν Υγεία στούς Έλληνες ιθαγενείς.
  • Ενίσχυση της Ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας και της ιατροφαρμακευτικής έρευνας.
  • Προστασία και ενίσχυση της πολύτεκνης ελληνικής οικογένειας.
  • Ετήσια άδεια μητρότητας και αμειβόμενη γονική άδεια.
  • Υποστήριξη των ανύπαντρων μητέρων για την αποτροπή των αμβλώσεων.
  • Ανάπτυξη του εθελοντισμού προς όφελος της Κοινωνίας των Πολιτών.
  • Δημιουργία στέγης στήριξης κακοποιημένων γυναικών και παιδιών.
  • Προώθηση της επιστημονικής και κοινωνικής έρευνας γιά ομάδες με ιδιαίτερα κοινωνικά προβλήματα.
  • Αρωγή και συμπαράσταση στις αδύναμες ομάδες του πληθυσμού.
  • Θέσπιση Εθνικού Δελτίου προμήθειας υλικών αγαθών πρώτης ανάγκης, με κοινωνικά κριτήρια, με έκπτωση 30%, στις πολύτεκνες οικογένειες και στους Έλληνες με αναπηρία.
  • Κατάργηση των μεταλλαγμένων ειδών και απαγόρευση εφαρμογής του διατροφικού Κώδικα Αλιμεντάριους, της Ατζέντα 21 και των αεροψεκασμών [Chemtrails].
8. Οικονομία-Μνημόνια κ.λ.π.

  • Έξοδος από την Ευρωπαϊκή Ένωση και επιστροφή σε εθνικό φυσικό νόμισμα.
  • Οικονομική και παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.
  • Κατάργηση της Δανειακής Συμβάσεως, των Μνημονίων και των νόμων που απορρέουν   από αυτή.
  • Διαγραφή του εθνικού χρέους.
  • Κατάργηση των συμβάσεων παραχώρησης του εθνικού μας πλούτου.
  • Δημιουργία ανεξάρτητης, ενιαίας Κεντρικής Τράπεζας της Ελλάδος, κρατικός έλεγχος   του Τραπεζιτικού συστήματος και φορολόγηση των κερδών του.
  • Πάταξη των μονοπωλίων, των καρτέλ και της διακίνησης του μαύρου χρήματος.
  • Εκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας.
  • Επιβολή δασµών στα εισαγόμενα προϊόντα και καταγγελία των συµφωνιών εμπορίου που έρχονται σε αντίθεση µε τα εθνικά μας συμφέροντα.
  • Υποστήριξη της εγχωρίου παραγωγής πάσης μορφής και επιπέδου.
  • Απαλλαγή από την άμεση φορολογία των απόρων, των πολυτέκνων με μειωμένα εισοδήματα και των λοιπών αναξιοπαθούντων Ελλήνων.
  • Μετατροπή του επιδόματος ανεργίας σε επίδοµα εργασίας.
  • Εγγραφή στον προϋπολογισμό του Ελληνικού κράτους ως έσοδα, των νομίμων απαιτήσεών μας απο τις διεθνείς συνθήκες και το διεθνές δίκαιο που μας οφείλουν οι Γερμανοί (πολεμικές αποζημιώσεις Α & Β.Π.Π, Επανορθώσεις - Κατοχικό Δάνειο - κλοπή χρυσού και αρχαιοτήτων) και έκδοση Εγγυημένων Ομολόγων Ελληνικού Δημοσίου με ρήτρα τις γερμανικές αποζημιώσεις και την διοχέτευσή τους στην διεθνή  αγορά.
  • Διεκδίκηση της απανταχού υπαρχούσης πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
  • Μη παραγραφή των κομματικών χρεών και δέσμευση της περιουσίας των Προέδρων των
  • Ανάπτυξη της αγροτικής, της κτηνοτροφικής και του πρωτογενούς τομέα παραγωγής.
  • Φορολόγηση του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου και των πάσης φύσεως Ιδρυμάτων   και κατάργηση του Δημόσιου Χαρακτήρος αυτών.
  • Καταγγελία και επαναδιαπραγμάτευση των συμβάσεων με πολυεθνικές εταιρείες.
  • Έλεγχος της σύστασης και φορολόγηση των εξωχώριων εταιρειών.
  • Απαγόρευση εγκατάστασης ξένης εταιρίας που αποδίδει τους φόρους της εκτός Ελλάδος
  • Ανάπτυξη των Οργανισμών Κοινής Ωφελείας για την εξυπηρέτηση και όχι για την εκμετάλλευση των πολιτών.
  • Αξιοποίηση της δημόσιας ακίνητης περιουσίας και των υδάτινων πόρων.
  • Επαναπατρισμός και φορολόγηση των παρανόμως εξαχθέντων κεφαλαίων.
  • Επιδότηση μετεγκατάστασης και δωρεάν παραχώρησης γης με σκοπό την ανάπτυξη της   ηπειρωτικής και της νησιωτικής περιφέρειας ανά την επικράτεια.
  • Κατάργηση της ιδιωτικοποίησης των φυσικών πόρων (ύδατα, ενέργεια, ορυκτός πλούτος,    αρχαιολογικοί χώροι κ.λ.π).
9. Εξωτερική πολιτική

  • Ανεξάρτητη Εθνική Πολιτική εξυπηρετούσα τα εθνικά συμφέροντα.
  • Άρση της τουρκικής κατοχής από την βόρεια Κύπρο.
  • Κατάργηση της 24ης Ιουλίου ως γιορτή της Δημοκρατίας και καθιέρωσή της ως ημέρας   μνήμης των αγνοουμένων και των πεσόντων κατά την Τουρκική εισβολή.
  • Πλήρης εφαρμογή των προνοιών της Σύμβασης για το Δίκαιο της Θάλασσας (Montego Bay, 1982), ανακήρυξη και οριοθέτηση της ελληνικής Α.Ο.Ζ. (Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη).
  • Άρση της ιθαγένειας οιουδήποτε δεν προέρχεται τουλάχιστον από έναν Έλληνα γονέα. 
  • Ενίσχυση της εθνικής συνείδησις των Ελλήνων Πομάκων.
  • Αποκομματοκοποίηση των κρατικών μυστικών υπηρεσιών.
  • Άρση της υπηκοότητας των Μουσουλμάνων άλλης εθνικότητος. 
  • Δημιουργία φορέως επαναπατρισμού των Ελλήνων που μετανάστευσαν κατά την κρίση.
  • Δημιουργία μόνιμου Συμβουλίου εξωτερικής πολιτικής.
  • Διεκδίκηση των απανταχού ευρισκομένων Ελληνικών μνημείων.
  • Εναντίωση στήν Παγκοσμιοποίηση, στήν Νέα Τάξη Πραγμάτων και στην Νέα Εποχή.
  • Ενίσχυση των δεσμών με τον απανταχού Ελληνισμό, διατήρηση της ελληνικής του   ταυτότητας και συνείδησής του, δημιουργία σχολείων καί δικαίωμα ψήφου του.
  • Χρηματοδότηση δημιουργίας εδρών Ιστορίας και Γλώσσας σε ξένα Πανεπιστήμια.
  • Ενσωμάτωση των αλύτρωτων Ελληνικών χωρών στην Μητέρα Πατρίδα.
  • Προώθηση του πνεύματος του οικουμενικού Ελληνισμού.
  • Καταγγελία των Συμφωνιών, των Συνθηκών και των Οικονομικών ως και των στρατιωτικών Διεθνών Οργανισμών που δεν εξυπηρετούν τα εθνικά μας συμφέροντα. 
  • ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ:
       Ως ονομασία του πολιτικού φορέως ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ομοφώνως ότι καθορίζεται η επωνυμία ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΙΣ «ΕΛ.ΛΑ.Σ.», με έδρα την Αθήνα [οδός Ευριπίδου αριθμός 57-Τ.Κ. 10554- Τηλ: 210 3250220 - Ηλ. Ταχ: elas@otenet.gr] και αρχές που αντιτίθενται προς πάσα ενέργεια αποσκοπούσαν εις την βιαία κατάληψη της εξουσίας ή την ανατροπή του ελευθέρου δημοκρατικού πολιτεύματος.
       Έμβλημα του Συνασπισμού τούτου, στο οποίο ενυπάρχει η πεμπτουσία του πιστεύω μας, αποτελεί η ανωτέρω απεικόνισις η οποία εμπεριέχει τους κάτωθι συμβολισμούς: [Η προς την ειρήνη πίστη μας, «περιστέρι φέρον κλάδο ελαίας»--Η υποχρέωση  υπεράσπισης της πατρίδος μας, «ξίφος»--Η επιδίωξή μας για κοινωνική δικαιοσύνη, «ζυγός»--Το άφθαρτο του πνευματικού κλέους, «θυρεός εκ δάφνινου στεφάνου»].
       Το έμβλημα φέρει στην κορυφή αυτού κυματοειδή ταινία και επ’ αυτής την φράση
ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ κάτωθι δε της ταινίας αυτής υπάρχει η διάστικτος λέξις ΕΛ.ΛΑ.Σ η οποία αποτελεί το αρκτικόλεξο της κάτωθεν του θυρεού προσδιοριστικής φράσεως ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΙΣ. 


ΟΡΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΟΡΓΑΝΩΝ:


       1ον Στο Συνασπισμό των συνιστώντων κομμάτων και κινημάτων ισχύει η αρχή της ισοτιμίας, όπου όλοι αναλαμβάνουν ίσες υποχρεώσεις και απολαμβάνουν ίσα δικαιώματα. 
       Τα συνιστώντα κόμματα και κινήματα διατηρούν την αυτοτέλειά τους, λειτουργούν ένα έκαστο βάσει του δικού του καταστατικού και των οργάνων του και ο Συνασπισμός δεν εμπλέκεται στην εσωτερική λειτουργία τους, οι αποφάσεις όμως των οργάνων του καθίστανται υποχρεωτικές για τα συνιστώντα κόμματα και κινήματα.
       Η κομματική πειθαρχία είναι συνειδητή. Αποτελεί ουσιαστικό παράγοντα για την ανάπτυξη της πολιτικής δράσης, της μαζικής επιρροής, της ενότητας, της δύναμης και του κύρους του κόμματος. Η κομματική πειθαρχία είναι η ίδια για όλα τα μέλη ανεξάρτητα από το κόμμα ή το κίνημα στο οποίο ανήκουν.
       Η ύπαρξη και δράση οργανωμένων ομάδων στο εσωτερικό του κόμματος είναι ασυμβίβαστη με την λειτουργία του και αποτελεί λόγο διαγραφής. 

       2ον Ο Συνασπισμός διοικείται από την ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ η οποία απαρτίζεται από τους Προέδρους των συμμετεχόντων κομμάτων και κινημάτων. Συνεδριάζει τακτικά κάθε εβδομάδα και συντονίζει την καθημερινή δραστηριότητα του Συνασπισμού. Της Πολιτικής Γραμματείας προΐσταται εκ περιτροπής ο εκάστοτε πρόεδρος που έχει επιλεγεί διά κληρώσεως και η θητεία του οποίου είναι τετράμηνης διάρκειας. Η Πολιτική Γραμματεία συγκαλείται από τον προεδρεύοντα ή με ομόφωνη απόφαση των μελών που την απαρτίζουν. Όλες οι αποφάσεις λαμβάνονται ομοφώνως και σε περίπτωση κάθε άρνησης ψήφου, η ψήφος του προεδρεύοντος λογίζεται διπλή. Σε περίπτωση σοβαρού κωλύματος κάποιου εκ των προέδρων αυτός αναπληρώνεται από τον εκάστοτε νόμιμο εκπρόσωπο του κόμματος ή του κινήματός του έχοντος την ομόφωνη αποδοχή των υπολοίπων μελών της Πολιτικής Γραμματείας.
          Σε προεκλογική περίοδο, οιασδήποτε φύσεως, η Πολιτική Γραμματεία συνεδριάζει τακτικά κάθε τρεις  ημέρες.

       3ον Μετά την συγκρότηση του Συνασπισμού, για κάθε εισδοχή νέου συνιστώντος κόμματος ή κινήματος απαιτούνται τα εξής:
       α) Αποδοχή από το εισερχόμενο κόμμα ή κίνημα των ιδεολογικών θέσεων του Συνασπισμού, όπως αυτές έχουν αποτυπωθεί στο ΚΟΙΝΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΡΧΩΝ του.
       β) Αποδοχή των οικονομικών υποχρεώσεών του για την λειτουργία του Συνασπισμού
       γ) Απαιτείται ομόφωνη απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας για την εισδοχή νέου κόμματος ή κινήματος και σε περίπτωση κάθε άρνησης ψήφου, η ψήφος του προεδρεύοντος λογίζεται διπλή. Οι εκπρόσωποι του εισερχομένου κόμματος ή του κινήματος συμμετέχουν στην Πολιτική Γραμματεία.
       Με κινήματα που δεν έχουν νομική συγκρότηση υπάρχει μόνο απλή συνεργασία.

       4ον Αποχώρηση συνιστώντος κόμματος ή κινήματος από τον Συνασπισμό μπορεί να γίνει με ελεύθερη βούληση και απόφαση του αποχωρούντος, αφού όμως θα έχει εκπληρώσει τις οικονομικές του υποχρεώσεις. Σε περίπτωση όμως εκλογικής διαδικασίας η αποχώρηση πρέπει να γίνεται μετά το πέρας των εκλογών ή ένα (1) μήνα πρίν την έναρξη της προεκλογικής περιόδου, ώστε να μην δημιουργείται πρόβλημα λειτουργίας του Συνασπισμού.
       5ον Κατά την προετοιμασία των εκλογών οποιασδήποτε μορφής (εθνικές, ευρωεκλογές, δημοτικές κλπ) όλα τα συνιστώντα κόμματα και κινήματα υποχρεούνται να συνεισφέρουν εξ ίσου σε πόρους, μέσα, οικονομική στήριξη και ανθρώπινο δυναμικό. Αυτό αφορά σε όλα τα θέματα της εκλογικής διαδικασίας, δηλαδή έξοδα, παρουσιάσεις, κατάρτιση ψηφοδελτίων, υποψηφίους κ.λ.π.
       6ον Κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου συνίσταται μόνιμη μικτή επιτροπή,
που θα πραγματοποιεί τον εκλογικό αγώνα και θα οργανώνει τις κοινές δραστηριότητες και την παρουσία στα μέσα ενημέρωσης. Κατόπιν κληρώσεως μεταξύ των μελών της Πολιτικής Γραμματείας ή με ομόφωνη απόφαση αυτής, θα ορισθεί εκπρόσωπος τύπου που θα εκπροσωπεί τον Συνασπισμό.

       7ον Κατά τις παρουσιάσεις του Συνασπισμού, με οποιονδήποτε τρόπο, έντυπο, ηλεκτρονικό, διαδικτυακό, παρουσία στα Μαζικά Μέσα Ενημέρωσης κ.λ.π θα εκπροσωπείται και θα προωθείται μόνον ο Συνασπισμός και όλα τα δημόσια έγγραφα, ηλεκτρονικά και έντυπα, έπειτα από την ομόφωνη απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας, θα φέρουν το λογότυπο, την ονομασία και το έμβλημα του Συνασπισμού και εντός παραλληλογράμμου ταινίας θα εμπεριέχονται, αλφαβητικώς, οι ονομασίες των συμμετεχόντων φορέων. Για το διαδίκτυο θα διατηρηθούν οι υπάρχοντες ιστότοποι των συνιστώντων κομμάτων και κινημάτων με την προσθήκη σε αυτούς του εμβλήματος και της ονομασίας του Συνασπισμού  και θα δημιουργηθεί επί πλέον νέος ιστότοπος για τον Συνασπισμό.
       8ον Ως έσοδα για τον Συνασπισμό θεωρούνται οι ισόποσες συνεισφορές των συνιστώντων κομμάτων και κινημάτων σε ενιαία διαχείριση χρηματικού, αποτελούμενη από τους οικονομικούς διαχειριστές των συνιστώντων κομμάτων και κινημάτων από όπου θα καλύπτονται τα πάσης φύσεως κοινά έξοδα. Ένας από αυτούς, δια κληρώσεως, θα αποτελεί τον διαχειριστή οικονομικών του συνασπισμού έναντι της βουλής. 
       9ον Από την τυχούσα κρατική επιχορήγηση, ποσοστό 60% θα κατατίθεται στην ενιαία διαχείριση χρηματικού γιά τα έξοδα του Συνασπισμού το υπόλοιπο δε 40% θα αποδίδεται στα συνιστώντα κόμματα ισομερώς. 

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗΣ-ΔΙΑΚΗΡΥΞΙΣ: 


Άρθρο  1ον 

Η ΠΑΤΡIΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ-ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΙΣ «ΕΛ.ΛΑ.Σ», ως φορέας ηθικών, πνευματικών αξιών και κοινωνικών αρχών αποτελεί εκκολαπτήριο δημοκρατίας, ανθρωπισμού και ιδεών. Προβάλλοντας σαν ένα ισχυρό αντιστάθμισμα στην ψυχρότητα και τον κυνισμό των αριθμών προασπίζει την αξία της ζωής, ως υπέρτατο αγαθό και συνεπής με τις θεμελιώδεις αξίες της ελευθερίας και της δικαιοσύνης τοποθετεί στο κέντρο της πολιτικής του τον άνθρωπο. Αναδεικνύει σαν υπέρτατο σκοπό της πάλης του την κατάργηση κάθε εκμετάλλευσης και καταπίεσης από τις ανεξέλεγκτες αντεθνικές δυνάμεις.
       Είναι Συνασπισμός πατριωτικών κομμάτων και κινημάτων και εκφράζει τα γενικότερα εθνικά συμφέροντα. Έχει δεσμούς αίματος με τον ελληνικό λαό και στηριγμένος στις αστείρευτες δυνάμεις του λαού μας συνεχίζει τις θεμελιώδεις παραδόσεις του, οι θέσεις του δε, οι σκοποί του, οι προβληματισμοί του, τα μέλη και τα στελέχη του, σε συνθήκες πλήρους διαφάνειας, βρίσκονται στην διαρκή κρίση και τον έλεγχο, όλης της κοινωνίας.
       Ο Συνασπισμός πρεσβεύει την δημιουργία της Πολιτείας του μέλλοντος που δεν μπορεί παρά να είναι μία ανθρωποκεντρική Πολιτεία, μια Πολιτεία ελευθερίας, συμμετοχής, αυξημένης πολιτικής ευθύνης και αλληλεγγύης. Πρεσβεύει μια Πολιτεία που θα συνδέεται με δεσμούς που απορρέουν από μέριμνα, αλλά και σεβασμό για τον άλλον, μια Πολιτεία από πολίτες που νοιώθουν προσβολή και της δικής τους αξιοπρέπειας, όταν διαπιστώσουν ότι ένας αριθμός μελών της δεν μπορεί να ζήσει με αξιοπρέπεια.
       Χρέος μας είναι να αντιπαλέψουμε το φαινόμενο της κοινωνικής εγωπάθειας και να απαξιώσουμε τον ατομοκεντρικό πολίτη. Ως Πολιτεία, έχουμε ανάγκη όχι από τον ισχυρό, αλαζόνα και υπερόπτη πολίτη, αλλά από το πρότυπο του ανθρώπου που εκπέμπει ποιότητα και πολιτισμό και ξέρει να προσφέρει, με αφοσίωση και ανιδιοτέλεια,  αναδεικνύοντας το ανεκτίμητο χάρισμα της αλληλεγγύης του στον συνάνθρωπό του. Η συλλογική μας επιτυχία, εξαρτάται από την συλλογική μας προσπάθεια, την συλλογική μας συνείδηση, την συλλογική μας αυτοπεποίθηση.   


Άρθρο  2ον  

Ο Συνασπισμός, ως πολιτικός φορέας, στοχεύει στην συσπείρωση και κινητοποίηση όλων των δυνάμεων του Έθνους, ανεξάρτητα από ιδεολογική προέλευση, σε ένα ουσιαστικά δημοκρατικό σύνολο που θα αγωνίζεται για την αξιοπρέπεια, την πρόοδο και την ευημερία του Ελληνικού Λαού, για την προστασία της πατρίδος και της οικογενείας αυτού, της Εθνικής Ανεξαρτησίας, της Λαϊκής Κυριαρχίας και των συμβόλων του ως και για την ολοκλήρωση των Προσδοκιών και  Πόθων του  Ελληνικού  Έθνους.

Άρθρο  3ον 

Οι πανεθνικοί  και  παγκόσμιοι  στόχοι της  ΠΑΤΡIΩΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ-ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΙΣ «ΕΛ.ΛΑ.Σ», αποβλέπουν:
  • Στην μετατροπή της χώρας σε διεθνές κέντρο συνεδρίων και σε ένα  απέραντο πανεπιστήμιο. Ειδικότερα σκοπείται η ίδρυση του διεθνούς ανωτάτου ακαδημαϊκού κέντρου κλασικών και ανθρωπιστικών σπουδών στο οποίο θα διδάσκουν οι παγκοσμίου φήμης και αξίας ελληνιστές, γλωσσολόγοι, ιστορικοί κ.λ.π και το οποίο θα απονέμει παγκοσμίως τα  ανώτατα  διπλώματα  έρευνας  και  φιλοσοφίας  όλων των κλάδων  αυτών  των  σπουδών.
  • Στην αναστήλωση των μνημείων της προγονικής μας πολιτιστικής κληρονομιάς και στην περαιτέρω φροντίδα και συντήρηση αυτών.
  • Στην προβολή του Πνεύματος της συνεργασίας, της φιλίας, της ειρήνης και της αρμονίας ανάμεσα στους Λαούς όλου του Κόσμου, το οποίο είναι αναγκαίο για την υπεύθυνη και αποτελεσματική συνδιαχείριση των φυσικών πόρων του πλανήτη με σκοπό την ευημερία  όλων των λαών της γης.
  • Στην δημιουργία κλίματος διεθνούς αποδοχής για την τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων στα πλαίσια του αθάνατου ιδεώδους του Ολυμπιακού Πνεύματος «του ωραίου, του μεγάλου και του αληθινού» και του Ιδεώδους της άμιλλας και του ηθικού ανταγωνισμού και για τη μόνιμη επαναφορά και τέλεση αυτών στην γενέθλια γή των, την Ολυμπία.
  • Στην καθιέρωση Εκεχειρίας κατά την διάρκεια διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων.
  • Στην καταγγελία, παρεμπόδιση και αποτροπή: 
Αον Του εκβιασμού της Φύσεως, ο οποίος ασκείται από την στερούμενη αρετής Επιστήμη ή Εξουσία και
Βον Της χρήσεως των πυρηνικών και συναφών τοξικών και μολυσματικών πολεμικών όπλων μαζικής και μακροχρόνιας καταστροφής του ανθρώπου και του πλανήτη.


Άρθρο  4ον 

Ο εσωτερικός κανονισμός, που θα καθορίζει την συγκρότηση, την λειτουργία και τα καθήκοντα των επί μέρους επιτροπών που θα αναλάβουν την υλοποίηση των καταστατικών αρχών του πολιτικού φορέως ως Συνασπισμού, αποτελεί αναπόσπαστο μέρος των παρόντων και καθίσταται υποχρεωτικός για όλους τους εμπλεκομένους φορείς.  
              
Άρθρο  5ον 

Η τήρηση του Καταστατικού εξασφαλίζει την ενότητα δράσης και την σωστή λειτουργία του Συνασπισμού. Συμβάλλει αποτελεσματικά στην άνοδο της συλλογικότητας, στην ανάπτυξη της εσωκομματικής δημοκρατίας και αποτελεί πρωταρχική υποχρέωση κάθε κομματικού οργάνου και όλων των μελών του Κόμματος. 

Άρθρο  6ον 

Η κατάθεση των παρόντων ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ στις αρμόδιες, κατά νόμο αρχές και υπηρεσίες, τελεί υπό την μέριμνα και την ευθύνη των εκ της Πολιτικής Γραμματείας υπογραφόντων αυτούς ως κατωτέρω.
       Η υλοποίηση των ανωτέρω είναι το ύστατο χρέος μας προς το δικό μας παρελθόν, αλλά και το ύστατο χρέος μας προς το μέλλον των δικών μας παιδιών... 


Για την  ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ-ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΙΣ
«ΕΛ.ΛΑ.Σ.»
 
ΕΚ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ

 Οδυσσέας Τηλιγάδας          Στέργιος Σμυρλής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.