ΕΡΤ, 3ο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ

"Έστιν ουν Τραγωδία / Μίμησης πράξεως σπουδαίας και τελείας / Μέγεθος εχούσης, ηδυσμένω λόγω / Χωρίς εκάστου των ειδών εν τοις μορίοις / Δρώντων και ου δι απαγγελίας / Δι ελέου και φόβου περαίνουσα /Την των τοιούτων παθημάτων κάθαρσιν" - Αριστοτέλους, "Ποιητική"

Ο ΥΜΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΥ

Φαντάσου έναν καρεκλοκένταυρο με αποκολλημένα τα πισινά του, να έρπει προς το νέο του αξίωμα. Μοιάζει με αλλόκοτο μαλάκιο, αηδιαστικά απροστάτευτο και εμετικά θλιβερό. Την ώρα που πανικόσυρτο, σπεύδει να οχυρωθεί στο νέο του κέλυφος. Ίσως, γι' αυτό και κανένας από τους γυμνόποδες αδελφούς μου, δεν το πατάει. Τόσο πολύ το σιχαίνονται. - Κώστας Ι. Γιαλίνης

ΤΑΙΝΙΕΣ ΕΔΩ (Συνερ/να Κανάλια): www.youtube.com/user/TileorasisDagkilaswww.dailymotion.com/user/ArgyriosDagkilas

ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ: ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΧΑΟΣ *** ΧΑΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ *** 20 Ε/6μ - 30 Ε/12μ

ΟΙ ΚΑΤΑΡΕΣ ΤΟΥ "ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ" ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ, ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!

ΠΡΩΤΟΣ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΣ:
«Τοις ευσεβείς μεν επαγγελλομένοις τα των Ελλήνων δε δυσσεβή δόγματα τη ορθοδόξω και καθολική εκκλησία περί τε ψυχών ανθρωπίνων, και ουρανού και γης, και των άλλων κτισμάτων αναιδώς ή μάλλον ασεβώς επεισάγουσιν ανάθεμα (γ')».

Μετάφραση:
Σε όσους παριστάνουν τους ευσεβείς, ενώ, την ίδια στιγμή, εισάγουν με θράσος ή πολύ περισσότερο με ασέβεια στην Ορθόδοξη και Καθολική Εκκλησία τις ασεβείς δοξασίες των ΕΛΛΗΝΩΝ και για τις ανθρώπινες ψυχές και για τον ουρανό και τη γη και για τα άλλα κτίσματα, ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ!..
Τρεις φορές Ανάθεμα δηλαδή στους:
Ορφέα, Θαλή, Αναξίμανδρο, Αναξιμένη, Πυθαγόρα, Ξενοφάνη, Παρμενίδη, Ζήνωνα, Εμπεδοκλή, Ηράκλειτο, Αναξαγόρα, Δημόκριτο, Σωκράτη, Πλάτωνα κ.α. ΟΛΟΙ οι Αναθεματισμοί: ΕΔΩ


"Οι καλύτερες τουρκικές εφημερίδες (και πληθώρα ιστοσελίδων), είναι οι Ελληνικές!.." Αργ. Δαγκ.

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΙΣ: Οι λογαριασμοί μας στο “Πανοράμιο” μηδενίστηκαν αυτοβούλως. ΜΗΝ τους ψάχνετε...

ΠΡΟΣΟΧΗ!.. ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ...

Οι ιστοσελίδες μας ΔΕΝ δημοσιεύουν Δ.Τ. γραμμένα δίγλωσσα, ήτοι: Ελληνικά ανακατεμένα με Αγγλικούρες, Γερμανικούρες, Γαλλικούρες, υποψιαζόμαστε σε λίγο θα μας στέλνουν και Κινεζικούρες! Συντάσσετε τα Δ.Τ. σας σε αμιγή Ελληνική γλώσσα, δεκτά γίνονται μόνον τα ακρωνύμια σε Λατινικό αλφάβητο, ή φράσεις γνήσιες, ατόφιες της Λατινικής γραφής και γλώσσης.


Τετάρτη 14 Αυγούστου 2019

“ΣΥΝΕΛΉΦΘΗ ΘΎΜΑ ΔΙΆΡΡΗΞΗΣ ΜΕΤΆ ΤΟΝ ΘΑΝΆΣΙΜΟ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΌ ΤΟΥ ΔΡΆΣΤΗ”

Συνελήφθη το θύμα!.. Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού...”.
Είναι τίτλος ειδήσεως εφημερίδος, που μας κάνει να βγαίνουμε έξω από τα ρούχα μας, να εξοργιζόμαστε αφάνταστα, να γινόμαστε... τούρκοι, και να θέλουμε να πάρουμε ένα αυτόματο όπλο, και να “θερίσουμε” δικαστές και... νόμους. Σ’ ένα κράτος που πελαγοδέρνει πλέον στην παρανομία, τον εξευτελισμό, την ανυποληψία, και την εγκληματικότητα που το οδήγησε η εντελώς φευγάτη και ψυχανώμαλη πολιτική διοίκηση, των ιοβόλων ερπετών και κουμμουνιών των “Ψυριζανέλ”.
Τι κι αν απαλλαχτήκαμε και από τους δυο! Η Ελλάς θα κάνει να “συνέλθει” χρόνια”! Το καλό επιτυγχάνεται με ιδρώτα και αίμα. Το κακό σε μια στιγμή, και δεν ξεριζώνεται εύκολα.

Κάποτε, επί εποχής “17Ν”, όταν αυτή “καθάριζε” έναν δικαστή ή δικαστικό, όλη η Ελλάς και οι πολίτες ήταν με το θύμα. Τον δικαστή. Σήμερα, και όλο το Σώμα να ξεκληρίσουν οι κακούργοι και οι εγκληματίες, αμφιβάλω αν θα χύσει δάκρυ, έστω και ένας των Ελλήνων πέρα από τους στενούς οικείους τους! Ή δεν πει τη γνωστή φράση: “Καλά τον έκαναν... Την έκαναν”.
Λαμπρό παράδειγμα η κυράτσα με την ποντικίσια μούρη, η τσάτσα του Σφύριζα στην κορώνα που έφερε και όλη τη δικαιοσύνη σ’ αυτό το μαύρο χάλι, αλλά ο σουφρωμένος κώλος της δεν λέει να ξεκολλήσει απ’ την καρέκλα, καρεκλοκενταύρισσα με “αποκολλημένα τα πισινά”, Κώστα Γιαλίνη, ούτε το κατουρημένο βρακί της δεν αλλάζει! Από την ακράτεια ούρων που την δέρνει!  
Το έγραψα και θα το γράφω συνέχεια. Πρώτον, γιατί μου αρέσει πάρα πολύ, και δεύτερον, γιατί έτσι είναι. Ή έτσι έγινε.
Επίτιμος πρόεδρος του Αρείου Πάγου δικαστής, με μυαλό και σύνεση, στον δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης που κλήθηκε κάποτε να δώσει μία διάλεξη, είπε αυτολεξεί (τότε ακόμα): Αν στο Σώμα φθάσει να υπηρετούν πάνω από το 30% γυναίκες, τότε στη χώρα μας θα πάψει να υπάρχει δικαιοσύνη”.
Σήμερα, σε μια σύνθεση δικαστηρίου, θα δείτε πολύ συχνά αυτή, να κατά κυριαρχείτε από γυναίκες. Σπάνια θα βρείτε και κανέναν άνδρα ανάμεσά τους, να ξεχωρίζει σαν μύγα μεσ’ το γάλα...
Μια μέρα γελούσαμε μ’ έναν δικηγόρο σ’ ένα εφετείο στη Θεσσαλονίκη... Και οι πέντε δικαστές στην έδρα που δίκαζαν ήταν γυναίκες, με την γραμματέα έξι! Μόνον ο εισαγγελέας ήταν άνδρας, παραγκωνισμένος στη γωνία του να νοιώθει ξένος και άβουλος, μέσα σε κείνο το παρφουμαρισμένο και λουσαρισμένο γυναικαριώ!
Προσωπικά, ούτε είχα ούτε έχω καμιά εκτίμηση στα δικαστήρια και τη δικαιοσύνη (ήλιε νοητέ). Όχι μόνον των ελληνικών, αλλά και των ξένων. Και όσες φορές πήγα σ’ αυτά, μόνο τραυματικές εμπειρίες έχω να μετρήσω, κανένα, απολύτως, όφελος! Ούτε βρήκα ποτέ το δίκαιό μου.
Η λεγομένη δικαιοσύνη σήμερα, διεθνώς, είναι μια διαπλεκομένη και χρηματιζομένη “ιστορία”, που έχει να κάνει με χρήμα, και μόνον χρήμα. Δούναι λαβείν! Έχεις χρήματα να πληρώσεις; Βρίσκεις το δίκαιό του. Δεν έχεις; Σε τρώει το μαύρο σύννεφο και το σκοτάδι! Από τον τελευταίο μισθό ενός δικαστικού, έως τους γιγαντιαίους πακτωλούς χρημάτων που εισπράττουν οι δικηγόροι, όπως εκείνο το ελεεινό και σιχαμερό “πατσί” με τα ξεφτισμένα τσουλούφια στα αυτιά, η δικαστική υπόθεση είναι χρήμα! Μόνον χρήμα.
Τελευταία κατραπακιά για τον κατατρεγμένο και φορολογούμενο Πολίτη, η αύξηση της παραστάσεως των δικηγόρων στα δικαστήρια! 400 ευρώ το λιγότερο! Και, αν θυμάμαι καλά, οι πρώτοι που αντέδρασαν τότε, ήταν... οι δικηγόροι! Γιατί με 400 ευρώ ελάχιστη παράσταση, που θα εύρισκαν πελάτη να βγάλουν το ψωμάκι τους; Αν όχι και με το... μακαρόνι!
Αλήθεια, ποιος θα δώσει 400 ευρώ σε έναν δικηγόρο να του βγάλει τα 500 που διεκδικεί από κάποιον απατεώνα, και γιατί;
Και, ξέφτισε-ξέφτισε η δικαιοσύνη, φθάσαμε σ’ αυτό το χάλι το σημερινό. Να διαβάζουμε πρωτοσέλιδα ειδήσεων σαν του τίτλου του άρθρου, ενώ η ζωή μας και ο τρόπος ζωής ως Έλληνες πολίτες στη χώρα μας, έγινε κόλαση, αν όχι για γέλια των σκυλιών!
Οι σημερινοί “σοφοί” νομοθέτες, πλην τενεκέδες ξεγάνωτοι πλήρους ασχετοσύνης, φρόντισαν να νομοθετήσουν έτσι, ώστε να θάβουμε με αποστροφή και σιχασιά τα... θύματα των εγκληματικών πράξεων, και να εξάρουμε το... δίκαιο των κακούργων εγκληματιών και των απατεώνων. Σε τέτοιο σημείο μάλιστα, επετεύχθη αυτό, που η νεολαία μας να ορέγεται πλέον και να οραματίζεται τον εαυτό της ένα κλεφτρόνι ή πρεζόνι στο μέλλον -το οποίο δεν θα πειράζει η Αστυνομία- μια και ακολουθώντας βίον ενάρετον ηθικόν, δεν έχει να προσκομίσει τίποτα για τον εαυτό του, παρά δυστυχία απομόνωση, απόρριψη και μιζέρια!
Ο Σόλωνας είχε 10 νόμους, και έκανε κουμάντο, απένειμε δικαιοσύνη σε Έλληνες πληθυσμιακά διπλάσιους από τους σημερινούς! Η σημερινή Ελλάς έχει 100.000 (σαβουρο)νόμους και απόδοση δικαιοσύνης... στα κάγκελα!
Από το δημοσίευμα το οποίο είναι άνευ αξίας και βαρύτητος, ξεχώρισα κάποια σχόλια αναγνωστών -τα οποία στο σύνολό τους είναι εξ’ ίσου βρωμερά και απαίσια, κάποια όμως είναι καλούτσικα- σας τα παραθέτω, είτε για γέλια είτε για κλάματα. Απολαύστε τα:

  • Δεν μάθατε ακόμη ότι δεν πρέπει να πειράζουμε τους επενδύτες του Σύριζα, είναι ελεύθεροι να κάνουν ότι θέλουν;
  • Πάρτε ένα σιδερικό για το σπίτι, και στο ψαχνό αν κινδυνεύσει η οικογένεια σας! “Κάλιο η μάνα του φονιά να κλαίει, παρά του σκοτωμένου”. Και όσο για το νόμο, μασουράκι για χρήση σε αυτούς που τον έβγαλαν. Όταν φτάσει εκεί το πράγμα, τι προτιμάς; Φυλακή; Ή να κηδεύσεις γυναίκα και παιδιά; Για μένα είναι ήδη ειλημμένη η απόφαση.
  • Οπότε πια, ξέρετε. Όταν μπει ο κλέφτης στο σπίτι, τον καθοδηγείτε μη πάει και χτυπήσει σε κανένα έπιπλο; Του έχετε, ήδη, καφέ και “σκραμπλ εγκς” να τον περιμένουν, και έπειτα του λέτε “Από δω κύριε κλέφτη τα χρυσαφικά, και από δω τα ασημικά!.. Προσοχή! Ακολουθήστε πιστά αυτές τις οδηγίες, αν δε θέλετε να σας μαυρίσουν το ποινικό μητρώο! Προσοχή! Αυτό το βάζο είναι κινέζικο, αμυθήτου αξίας!
  • Αν ο διαρρήκτης είχε κλέψει, και είχε τραυματίσει αυτός τον ιδιοκτήτη, τώρα θα ήταν έξω, μέχρι να οριστεί η “δικάσιμος” [Σ.σ.σ.: Η διαπλοκή δηλαδή, και ο άγριος χρηματισμός]. Θα την είχε κάνει και για το... Διαρηκτιστάν, ή όπου αλλού, τέλος παντων, οι διαρρήκτες γίνονται υπουργοί και πρωθυπουργοί!  Στην Ελλάδα, παράδειγμα. Δικαιοσύνη και νόμοι, για γέλιααααα!.. Γέλια!
  • Θα ήθελα κάποιος έγκριτος νομικός να μου πει, τι πρέπει να κάνω όταν αντιληφθώ διαρρήκτη στο σπίτι μου! Ώστε να υπερασπιστώ τη ζωή και την περιουσία μου. Χωρίς να κινδυνεύω να πάω φυλακή! Να μου πει όμως, κάτι πρακτικό και σαφές.
[Σ.σ.σ.: Στο είπαν οι... Ελασίτες -αλήστου μνήμης- της ΕΛ.ΑΣ., αλλά εσύ... κωθώνι δεξιός και φασίστας, δεν το άκουσες! Δεν το κατάλαβες!.. Να κάνεις τον... ψόφιο κοριό!].
  • Απαντήστε:
Όπως είπε μια γελοία προσωπικότητα, κάνε ότι κοιμάσαι!
  • Απαντήστε:
Το είχαν πει και οι βουλευτές μας μέσα στην βουλή. Κανε οτι κοιμάσαι!
  • Αφού είναι Έλληνας και δεν έφτιαξε καφέ να υποδεχτεί τον διαρρήκτη, ας σαπίσει στη φυλακή τώρα, να θυμάται!
  • •Από εδώ και πέρα να κερνάμε και καφέ, αν αντιλαμβανόμαστε ληστή που μπήκε στην περιουσία μας! Διαφορετικά, κινδυνεύουμε να τη βρούμε από... καταγγελία!.. Χάλια, μαύρα!..
  • Πρέπει να κάνουμε ότι είχε πει ο “υπουργός προστασίας του αλήτη”, Τόσκας, επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ. Μόλις αντιληφθούμε τον κλέφτη εντός της οικίας μας, να προσποιηθούμε ότι κοιμόμαστε.
[Σ.σ.σ.: Αλήθεια; Αυτό το πολιτικό τσόκαρο, που στο διάολο βρίσκεται τώρα; Του λέει κανένας “καλημέρα”; Ή τον φτύνουν και τον χλαπατσιάζουν, όπου τον απαντούν και τον βρίσκουν!..]. 
  • Εδώ καταντήσαμε! Οι κλέφτες να ενεργούν ελεύθερα, και τα θύματα να συλλαμβάνονται!
  • Τρέλλαααααα!..
  • Κάνε ότι κοιμάσαι σύντροφε, όπως είπε ο Τόσκας, κι αν είσαι τυχερός θα σου ρίξει και κανέναν “κρύο” ο διαρρήκτης!
  • Απαντήστε:
Λοιπόν, επειδή σου φταίει ο “Κουλης”, θέλω να μπει κλέφτης στο σπίτι σου, να βιάσει την γυναίκα σου ή την κόρη σου μπροστά σου, να σου ρίξει δεμένο όπως θα σ’ έχει και “έναν” από πίσω, για να δω μετά, τι διάολο μαλακίες γράψεις;
  • •ΤΟ ΈΓΚΛΗΜΑ ΤΟΥ ΙΔΙΟΚΤΉΤΗ ΕΊΝΑΙ ΌΤΙ ΤΟΝ... ΑΝΤΙΛΉΦΘΗΚΕ!.. ΙΣΌΒΙΑ, ΛΟΙΠΌΝ, για να μάθει!..
  • Για παρακαλώ, συνέλθετε! Δικαιολογημένη η δι(σ)κογραφία! Έπρεπε να τον κεράσει καφέ ή τσίπουρο. Να του έριχνε και κάνα φράγκο, να τον ευχαριστούσε που τον επισκέφτηκε! Τότε δεν θα είχε εις βάρος του, τίποτα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.