ΕΡΤ, 3ο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ

"Έστιν ουν Τραγωδία / Μίμησης πράξεως σπουδαίας και τελείας / Μέγεθος εχούσης, ηδυσμένω λόγω / Χωρίς εκάστου των ειδών εν τοις μορίοις / Δρώντων και ου δι απαγγελίας / Δι ελέου και φόβου περαίνουσα /Την των τοιούτων παθημάτων κάθαρσιν" - Αριστοτέλους, "Ποιητική"

Ο ΥΜΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΥ

Φαντάσου έναν καρεκλοκένταυρο με αποκολλημένα τα πισινά του, να έρπει προς το νέο του αξίωμα. Μοιάζει με αλλόκοτο μαλάκιο, αηδιαστικά απροστάτευτο και εμετικά θλιβερό. Την ώρα που πανικόσυρτο, σπεύδει να οχυρωθεί στο νέο του κέλυφος. Ίσως, γι' αυτό και κανένας από τους γυμνόποδες αδελφούς μου, δεν το πατάει. Τόσο πολύ το σιχαίνονται. - Κώστας Ι. Γιαλίνης

ΤΑΙΝΙΕΣ ΕΔΩ (Συνερ/να Κανάλια): www.youtube.com/user/TileorasisDagkilaswww.dailymotion.com/user/ArgyriosDagkilas

ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ: ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΧΑΟΣ *** ΧΑΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ *** 20 Ε/6μ - 30 Ε/12μ

ΟΙ ΚΑΤΑΡΕΣ ΤΟΥ "ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ" ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ, ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!

ΠΡΩΤΟΣ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΣ:
«Τοις ευσεβείς μεν επαγγελλομένοις τα των Ελλήνων δε δυσσεβή δόγματα τη ορθοδόξω και καθολική εκκλησία περί τε ψυχών ανθρωπίνων, και ουρανού και γης, και των άλλων κτισμάτων αναιδώς ή μάλλον ασεβώς επεισάγουσιν ανάθεμα (γ')».

Μετάφραση:
Σε όσους παριστάνουν τους ευσεβείς, ενώ, την ίδια στιγμή, εισάγουν με θράσος ή πολύ περισσότερο με ασέβεια στην Ορθόδοξη και Καθολική Εκκλησία τις ασεβείς δοξασίες των ΕΛΛΗΝΩΝ και για τις ανθρώπινες ψυχές και για τον ουρανό και τη γη και για τα άλλα κτίσματα, ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ!..
Τρεις φορές Ανάθεμα δηλαδή στους:
Ορφέα, Θαλή, Αναξίμανδρο, Αναξιμένη, Πυθαγόρα, Ξενοφάνη, Παρμενίδη, Ζήνωνα, Εμπεδοκλή, Ηράκλειτο, Αναξαγόρα, Δημόκριτο, Σωκράτη, Πλάτωνα κ.α. ΟΛΟΙ οι Αναθεματισμοί: ΕΔΩ


"Οι καλύτερες τουρκικές εφημερίδες (και πληθώρα ιστοσελίδων), είναι οι Ελληνικές!.." Αργ. Δαγκ.

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΙΣ: Οι λογαριασμοί μας στο “Πανοράμιο” μηδενίστηκαν αυτοβούλως. ΜΗΝ τους ψάχνετε...

ΠΡΟΣΟΧΗ!.. ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ...

Οι ιστοσελίδες μας ΔΕΝ δημοσιεύουν Δ.Τ. γραμμένα δίγλωσσα, ήτοι: Ελληνικά ανακατεμένα με Αγγλικούρες, Γερμανικούρες, Γαλλικούρες, υποψιαζόμαστε σε λίγο θα μας στέλνουν και Κινεζικούρες! Συντάσσετε τα Δ.Τ. σας σε αμιγή Ελληνική γλώσσα, δεκτά γίνονται μόνον τα ακρωνύμια σε Λατινικό αλφάβητο, ή φράσεις γνήσιες, ατόφιες της Λατινικής γραφής και γλώσσης.


Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020

ΤΟ ΜΊΣΟΣ ΚΑΙ Η ΑΠΈΧΘΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΉ ΓΛΏΣΣΑ ΑΠΌ ΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΎΣ ΔΗΜΌΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΊΕΣ, ΤΕΛΕΙΩΜΌ ΔΕΝ ΈΧΕΙ!

Το παρακάτω αισχρό και αηδιαστικό κείμενο, διανεμήθηκε ως Δ.Τ. από το “ΦΚΘ”.  Το Φεστιβάλ που τίποτα δεν έχει θεσσαλονικιό, τίποτα Μακεδονικό. 

*/*

Τα 17 πρότζεκτ του Crossroads Co-production Forum (10-13 Νοεμβρίου 2020)

Με μεγάλη χαρά σάς παρουσιάζουμε τα 17 φετινά πρότζεκτ του Crossroads Co-production Forum που ετοιμάζεται για την ψηφιακή του εκδοχή (10-13 Νοεμβρίου, 2020) με περισσότερες ελληνικές συμμετοχές από κάθε άλλη φορά.
Φέτος, θα παρουσιαστούν έξι (6) ελληνικά και ένα (1) κυπριακό πρότζεκτ στο στάδιο της προ-παραγωγής και οι συμμετέχοντες θα συζητήσουν τα επόμενα βήματά τους με διεθνείς παραγωγούς, εκπρόσωπους πωλήσεων και θα έχουν την ευκαιρία να διαγωνιστούν για τα βραβεία του Crossroads.
Οι πρωτοεμφανιζόμενοι Ελίνα Φέσσα και Κωστής Χαραμουντάνης παρουσιάζουν την πρότασή τους για την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία τους. Στην προετοιμασία της δεύτερης μεγάλου μήκους βρίσκονται η Χριστίνα Ιωακειμίδη (Χάρισμα) και η Τώνια Μισιαλή (Παύση) ενώ ο Ζαχαρίας Μαυροειδής (Ξεναγός, Απόστρατος), ο Γιώργος Γεωργόπουλος (Tungsten, Δεν θέλω να γίνω δυσάρεστος αλλά πρέπει να μιλήσουμε για κάτι πολύ σοβαρό) και ο Αλέξανδρος Βούλγαρης -The Boy (Κλαις, Ροζ, Huigita, Το νήμα, Winona) μάς παρουσιάζουν τις καινούργιες ταινίες τους.
Ισχυροί γυναικείοι χαρακτήρες πρωταγωνιστούν στις φετινές επιλογές. Με χαρά ανακοινώνουμε ότι σχεδόν τα μισά από τα πρότζεκτ είναι από γυναίκες σκηνοθέτες. Τηλεφωνικές απάτες, πατριαρχία, οικολογία, η έννοια της ταυτότητας και του ανήκειν, θέματα φύλου, μουσική, τέρατα και ένας γίγαντας βρίσκονται στο Crossroads Co-production Forum.
Το Crossroads Co-production Forum εστιάζει σε ιστορίες από τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, την περιοχή της Μαύρης Θάλασσας και τη Μεσόγειο και θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (5-15 Νοεμβρίου, 2020).
Τα 17 παρακάτω πρότζεκτ θα παρουσιαστούν στους διεθνείς επαγγελματίες και στην κινηματογραφική αγορά. Παρά τις αντιξοότητες, δεχτήκαμε περισσότερες αιτήσεις υψηλού επιπέδου, πράγμα που έκανε την διαδικασία της επιλογής δυσκολότερη, αλλά και ευχάριστη. Είμαστε επίσης πολύ περήφανοι για τους πρώην συμμετέχοντες Azra Deniz Okyay, Ameen Nayfeh και May Odeh που έκαναν πρεμιέρα με τις ταινίες τους GHOSTS (Τουρκία, Γαλλία, Κατάρ) και 200 METERS (Παλαιστίνη, Ιορδανία, Ιταλία, Κατάρ, Σουηδία) στο Φεστιβάλ Βενετίας και κέρδισαν το μεγάλο βραβείο της SIC (Settimana Internazionale della Critica) και το βραβείο κοινού στο τμήμα Venice Days, αντίστοιχα.

1. ΒΓΑΙΝΟΝΤΑΣ ΜΕΣΑ ΑΠ’ ΤΗ ΜΑΡΓΚΟ
Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Βούλγαρης, Παραγωγή: Ελένη Μπερντέ – LOGLINE, Ελλάδα
2. ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΗΣ CARMEN
Σκηνοθεσία: Ζαχαρίας Μαυροειδής, Παραγωγή: Πάνος Παπαχατζής, Δημήτρης Τσακαλέας (Associate Producer) – Argonauts Productions, Ελλάδα.
3. KΙΟΥΚΑ - ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΟΙΧΤΗ
ΘΑΛΑΣΣΑ
Σκηνοθεσία: Κωστής Χαραμουντάνης, Παραγωγή: Δανάη Σπαθάρα – Heretic, Ελλάδα
4. ΜΕΝΤΙΟΥΜ
Σκηνοθεσία: Χριστίνα Ιωακειμίδη, Παραγωγή: Λουΐζος Ασλανίδης – EKSO Productions, Ελλάδα
5. ΠΟΛΥ ΚΟΡΙΤΣΙΣΤΙΚΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟ ΠΑΤΤΥ
Σκηνοθεσία: Γιώργος Γεωργόπουλος, Παραγωγή: Χρήστος Β. Κωνσταντακόπουλος, Φένια Κοσοβίτσα, Φανή Σκαρτούλη - Faliro House Productions, Blonde Audiovisual Productions, Ελλάδα
6. RETIRO
Σκηνοθεσία: Ελίνα Φέσσα, Παραγωγή: Βασίλης Χρυσανθόπουλος -PLAYS2PLACE, Ελλάδα
7. 20,000 SPECIES OF BEES
Σκηνοθεσία: Estibaliz Urresola, Παραγωγή: Lara Izagirre – Gariza Films, Ισπανία
8. ANNA!
Σκηνοθεσία: Marco Amenta, Παραγωγή: Simonetta Amenta – Eurofilm, Συμπαραγωγή: Antoine de Clermont-Tonnerre - Mact Productions Ιταλία | Γαλλία
9. AS GOD WILLS
Σκηνοθεσία: Mari Gulbiani, Παραγωγή: Kate Kalandarishvili – Midifilm, Γεωργία
10. BIRTHDAY
Σκηνοθεσία: Lara Zeidan, Παραγωγή: Séverine Tibi, Anaïs Calmels - Sevana Films, Λίβανος | Γαλλία. Σε συνεργασία με το Mediterranean Film Institute.
11. HELLO
Σκηνοθεσία: Stephan Komandarev, Παραγωγή: Stephan Komandarev, Katya Trichkova – Argo Film, Συμπαραγωγή: Eike Goreczka - 42film, Elie Meirovitz - EZ Films, Βουλγαρία. Σε συνεργασία με τα Sofia Meetings
12. I’M HERE, I’M FINE
Σκηνοθεσία: Emine Emel Balci, Παραγωγή: Dilek Aydin – Heimatlos Films, Τουρκία
13.
KRIEGSAUSGABE
Σκηνοθεσία: Tarık Aktaş,Παραγωγή: Güneş Şekeroğlu – Hay Film, Τουρκία
14. NALA AND STELLA
Σκηνοθεσία: Τώνια Μισιαλή, Παραγωγή: Τώνια Μισιαλή, Anna Różalska, Στελάνα Κληρής – Bark Like A Cat Films, Συμπαραγωγή: MAtch&Spark, Κύπρος / Πολωνία
15. ONCE UPON A TIME IN TRIPOLI
Σκηνοθεσία: Abdullah Al-Ghaly, Παραγωγή: Miftah Saeid - Cyrene Productions / Hassala Films, Λιβύη | Αίγυπτος  
16. TAKOTSUBO
Σκηνοθεσία: Miki Polonski, Παραγωγή: Shira Hochman - MINA Films, Συμπαραγωγή: Janja Kralj - Kinoelektron, Ισραήλ | Γαλλία
17. VACUUM
Σκηνοθεσία: Yelizaveta Smith, Παραγωγή: Aleksandra Kostina - Bosonfilm, Ουκρανία. Σε συνεργασία με το MIDPOINT Institute.

 

*/*

Σ.Σ.Σ.: Το δημοσιεύουμε μόνο και μόνο, για να νιώσετε την αηδία και την απέχθεια που νοιώσαμε κι εμείς, για όλα αυτά τα αρλουμποφράγκικα ξεράσματα.
Διακρίναμε στο κείμενο 3 Αλφάβητα πέραν του κατακρεουργημένου ελληνικού. Αγλλικά, Σλαβικά και Τούρκικα. (σ.σ.: οι τούρκικες συμμετοχές έπρεπε να κοπούν, ως προερχόμενες από μια δικτατορική-ισλαμοφασιστική χώρα, και άκρως επικίνδυνη, εχθρική προς την Ελλάδα).
Και, χαρά σ' αυτόν τον... πανηλίθιο "συντάκτη", που έχει την υπομονή να γυρίζει το πληκτρολόγιό του από τη μια γλώσσα στην άλλη, αξίζει "βραβείο... όσκαρ τρίτου μακρύτερου", με το καλό στο μέλλον, να διαβάσουμε και... σουαχίλι.
Όσο για την κατανόηση του άρθρου, γραφτείτε σε κάνα δυο ξενόγλωσσα ινστιτούτα, πάρτε καμπόσα χάπια για τον πονοκέφαλο, ανατρέξτε σε καμιά δεκαριά λεξικά, ζητείστε και την γνώμη κάποιου φίλου σας, στο τέλος περάστε και από το “Ολύμπιον”, ρίξτε πέντε φάσκελα, και καμιά δεκαριά ροχάλες!
Το “ΦΚΘ” επιχορηγείτε από το κράτος, δηλαδή από τον ελληνικό λαό.
Για όλα τα παραπάνω, τι έχει να μας πει το ΥΠΠΟ της ανύπαρκτης... Μαηδώνη;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.