ΕΡΤ, 3ο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ

"Έστιν ουν Τραγωδία / Μίμησης πράξεως σπουδαίας και τελείας / Μέγεθος εχούσης, ηδυσμένω λόγω / Χωρίς εκάστου των ειδών εν τοις μορίοις / Δρώντων και ου δι απαγγελίας / Δι ελέου και φόβου περαίνουσα /Την των τοιούτων παθημάτων κάθαρσιν" - Αριστοτέλους, "Ποιητική"

Ο ΥΜΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΥ

Φαντάσου έναν καρεκλοκένταυρο με αποκολλημένα τα πισινά του, να έρπει προς το νέο του αξίωμα. Μοιάζει με αλλόκοτο μαλάκιο, αηδιαστικά απροστάτευτο και εμετικά θλιβερό. Την ώρα που πανικόσυρτο, σπεύδει να οχυρωθεί στο νέο του κέλυφος. Ίσως, γι' αυτό και κανένας από τους γυμνόποδες αδελφούς μου, δεν το πατάει. Τόσο πολύ το σιχαίνονται. - Κώστας Ι. Γιαλίνης

ΤΑΙΝΙΕΣ ΕΔΩ (Συνερ/να Κανάλια): www.youtube.com/user/TileorasisDagkilaswww.dailymotion.com/user/ArgyriosDagkilas

ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ: ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΧΑΟΣ *** ΧΑΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ *** 20 Ε/6μ - 30 Ε/12μ

ΟΙ ΚΑΤΑΡΕΣ ΤΟΥ "ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ" ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ, ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!

ΠΡΩΤΟΣ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΣ:
«Τοις ευσεβείς μεν επαγγελλομένοις τα των Ελλήνων δε δυσσεβή δόγματα τη ορθοδόξω και καθολική εκκλησία περί τε ψυχών ανθρωπίνων, και ουρανού και γης, και των άλλων κτισμάτων αναιδώς ή μάλλον ασεβώς επεισάγουσιν ανάθεμα (γ')».

Μετάφραση:
Σε όσους παριστάνουν τους ευσεβείς, ενώ, την ίδια στιγμή, εισάγουν με θράσος ή πολύ περισσότερο με ασέβεια στην Ορθόδοξη και Καθολική Εκκλησία τις ασεβείς δοξασίες των ΕΛΛΗΝΩΝ και για τις ανθρώπινες ψυχές και για τον ουρανό και τη γη και για τα άλλα κτίσματα, ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ!..
Τρεις φορές Ανάθεμα δηλαδή στους:
Ορφέα, Θαλή, Αναξίμανδρο, Αναξιμένη, Πυθαγόρα, Ξενοφάνη, Παρμενίδη, Ζήνωνα, Εμπεδοκλή, Ηράκλειτο, Αναξαγόρα, Δημόκριτο, Σωκράτη, Πλάτωνα κ.α. ΟΛΟΙ οι Αναθεματισμοί: ΕΔΩ


"Οι καλύτερες τουρκικές εφημερίδες (και πληθώρα ιστοσελίδων), είναι οι Ελληνικές!.." Αργ. Δαγκ.

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΙΣ: Οι λογαριασμοί μας στο “Πανοράμιο” μηδενίστηκαν αυτοβούλως. ΜΗΝ τους ψάχνετε...

ΠΡΟΣΟΧΗ!.. ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ...

Οι ιστοσελίδες μας ΔΕΝ δημοσιεύουν Δ.Τ. γραμμένα δίγλωσσα, ήτοι: Ελληνικά ανακατεμένα με Αγγλικούρες, Γερμανικούρες, Γαλλικούρες, υποψιαζόμαστε σε λίγο θα μας στέλνουν και Κινεζικούρες! Συντάσσετε τα Δ.Τ. σας σε αμιγή Ελληνική γλώσσα, δεκτά γίνονται μόνον τα ακρωνύμια σε Λατινικό αλφάβητο, ή φράσεις γνήσιες, ατόφιες της Λατινικής γραφής και γλώσσης.


Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021

Η ΈΔΡΑ ΚΑΙ ΥΠΟΓΡΑΦΉ ΤΟΥ “ΦΚΘ”!


Thessaloniki International Film Festival
Thessaloniki Documentary Festival
7, Dion. Areopagitou St. 117 42 Athens  
+30 2108706026  & 2108706029
TIFF fb TIFF insta  #TIFF61 #filmfestivalgr #AgoraTIFF
TDF23: 04-14.03.2021
Meet us at www.filmfestival.gr
#SUMMERTIFF COMES NEXT


Αυτή είναι η έδρα και η υπογραφή-διεύθυνση(!) εις τας Αθήνας του, κατά τα άλλα, Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, σε “Ενημερωτικό Δελτίο” που διένειμε στους αποδέκτες του Έλληνες των επισήμων συμμετοχών του 23ου "ΦΝΘ".
Πέρα από το τι σκατά καταλαβαίνει κάποιος από αυτές τους μπουρδο-αγγλικούρες, ερωτάται ευθέως η κ. υπουργός Πολιτισμού, σ’ αυτή τη σφηκοφωλιά του μπαγκλαντεσινού, μυξογαλλικού και αέργων συριζοβολεμένων Δ.Σ. του, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, κατήργησε την Ελληνική γλώσσα; Και γιατί τόσο μίσος, τόσο ξέρασμα πάνω σ’ αυτήν;

 
ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ “ΦΚΘ”, απαρτίζουν (ακόμα) οι: 


Γιώργος Αρβανίτης
Πρόεδρος ΔΣ


Ο, για πολλά χρόνια, εξ’ ευωνύμων συνεργάτης και κολλητός του Θόδωρου Αγγελόπουλου, γι’ αυτό και δικαιούνταν με το… σπαθί του αυτή τη θέση!
Να σημειωθεί, όλως ιδιαιτέρως, πως, από τότε που τίναξε τα πέταλα ο “Τεό”, τώρα και με τον κορωνοϊό δεύτερος χρόνος, είναι άεργος και... αεριτζής; Το προεδριλίκι πάντως, είναι μια πρώτης τάξεως αναγνώριση-αργομισθία, και μάλιστα παχυλοτάτη!

 

Αχιλλέας Κυριακίδης
Αντιπρόεδρος ΔΣ


Βαθύς γνώστης του βίου και πολιτείας του Θόδωρου Αγγελόπουλου και αυτός, του ελληνόφωνου σκηνοθέτου ο οποίος μας έδωσε τα πιο βαρετά και ανούσια κινηματογραφικά κατασκευάσματα, ξοδεύοντας και πακτωλούς χρημάτων όχι δικά του, μερικών άλλων κουμμουνιών, προσόντα τα οποία του χάρισαν αβλεπτεί αυτή τη θέση! 

Το να είσαι ή να δηλώνεις κουμμουνιστής σήμερα, είναι τεράστιο προσόν στο βιογραφικό σου σημείωμα, και μέγα πλεονέκτημα από όλες τις βρωμο-κουμμουνιστικές κυβερήσεις της βρωμο-μεταπολιτεύσεως! Συμπεριλαμβανομένης και της ΝΔ!


Ελίζ Ζαλαντό (Εξελληνισμένο Ζαλάδα. Ζαλαντό=Ζαλάδο=Ζαλάδα)
Γενική Διευθύντρια

Δηλώνει Παραγωγός ταινιών. Αλλά το πιο σίγουρο είναι ότι στην χώρα της πρέπει να ήταν και αυτή άεργη. Έψαχνε για δουλειά. Όσο είδατε εσείς ταινία δικής της παραγωγής, άλλο τόσο είδα κι εγώ! Επίσης δηλώνει και: “Εγώ ξένη; Πατρίδα μου το σινεμά και ο κόσμος του…”! Άρα, βέρα Ελληνίδα!
Άλλο ένα ευφυολόγημα αυτής της ασυνάρτητης: “Το φεστιβάλ πρέπει να είναι ένας διάλογος διαρκής ανάμεσα στις ομάδες, που θα παίρνουν πρωτοβουλίες αλλά θα αναλαμβάνουν και τις ευθύνες”!
Πως είπε ο “Αδερφός του Θανάση” στον μητροπολίτη Κατερίνης; Ναι, έτσι!..
Έχουμε γράψει κι άλλες φορές γι αυτήν την… γαλλοπούλα από όλες τις απόψεις, είναι η ντροπή του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, άεργη στην πατρίδα της το πιο πιθανόν, όπως είπαμε και παραπάνω, βρήκε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία στους… βλακεντίους  Έλληνες, να επιχορηγείται από το Υπουργείο Πολιτισμού με αυτήν την γερή αργομισθία!
Ο Σύριζα κ. Μενδώνη έφυγε, αλλά όπως διαπιστώνεις, είναι ακόμα όρθιος ΕΔΏ!


Ορέστης Ανδρεαδάκης
Διευθυντής

 

Ο κ. Ανδρεαδάκης μας ήρθε κατ’ ευθείαν από την Κρήτη, απόφοιτος της… “Σχολής Σταυράκου”

Δεν είναι γόνος κρητικής οικογενείας από τον Α’ ΠΠ που ξέμεινε στα μέρη μας! Και, άμα είσαι απόφοιτος της “Σχολής Σταυράκου”, δηλώσεις και βοηθός σκηνοθέτου κινηματογραφικών ταινιών, γίνεσαι αμέσως… διευθυντής! Τι να τα λέμε τώρα;
Την εισήγησή του για διευθυντή την έκανε η ίδια η Ζαλάδα, η οποία αφού βόλεψε τον εαυτό της, είπε να βολέψει και καμπόσους κολλητούς της! Αξιοκρατικά, αξιοκρατικότατα! Γιάννης πίνει, Γιάννης κερνάει!
 

Σπύρος Βούγιας
Μέλος ΔΣ

Ο Σπύρος είναι πρωτοκλασάτο στέλεχος του Πασόκ, μεταλλαγμένος συριζαίος και Αρχιτέκτων. 

Αλλά ως τέτοιος, αρχιτέκτων, έχει να πιάσει…  ραπιδογράφο από τότε που ήταν φοιτητής! 

Ως εκ τούτου, δικαιούται και αυτός μια “πολιτική αργομισθία”, για να μην βγει στο δρόμο για... ζητιανιά. 

(Σ.Σ.: Είπαν στον συνάδελφο και ομοϊδεάτη του Αυγερινό κάποτε: “Εσείς κ. Υπουργέ είστε και γιατρός!”. Με τον Αυγερινό να απαντάει: Λάθος! Μέγα λάθος! Δεν είμαι γιατρός, γιατρός ήμουν. Αν πάω να εξετάσω ασθενή μετά από τόσα χρόνια, θα γελάει και ο τελευταίος πρωτοετής ιατρικής σχολής! Είμαι πολιτικός, και το πτυχίο μου διακοσμεί κάποιον τοίχο του σπιτιού μου...)  


Αλέξανδρος Κάντερ-Μπαξ
Μέλος ΔΣ (σ.σ.: Το "Αλέξανδρος" είναι... αντιπερισπασμός!)

Ο Μπαγκλαντεσιανός από… μετάγγιση Έλληνας, του οποίου το επίθετο είναι και σπάνια εφεύρεση! Τα θολώνει ΌΛΑ! Εκτός των άλλων γλωσσών που μιλάει, μιλάει και... βεγγαλικά! Όχι... Τα σουαχίλι δεν τα ξέρει! Μάλιστα όταν τα μιλάει αυτά, τα βεγγαλικά (όχι μάτια, αλλά γλώσσα), αμέσως ο ουρανός γεμίζει... “ακίνδυνα παιδικά αθύρματα”! Δηλαδή, πυροτεχνήματα!
Πέραν όμως, όλως των άλλων, αυτός ο κύριος είναι και πρωτοκλασάτο στέλεχος της ΕΤ3 του “Ραδιοφωνικού Σταθμού Μακεδονίας” (εδώ γελούν), σήμερα γενικός διευθυντής της;
Την ΕΤ3, για όσους δεν το ξέρουν, την χρηματοδοτεί κανονικά και με την φούρκα στο σβέρκο (ΔΕΗ), όλος ο Ελληνικός λαός! Όπως και ΌΛΗ την ΕΡΤ! Ο οποίος υποθέτω, δεν έχει καμιά διάθεση να ταΐζει παντεσπάνι αυτόν τον κύριο από το Μπαγκλαντές!
Εμένα πάντως, τι να σας πω; Αυτό το “Μπαξ” ρε παιδιά, είναι όλο το ζουμί στην υπόθεση, το “Κάντερ” είναι για να μας θολώσει και πάλι, τα νερά!
Μιλάει και βουλγάρικα ο… πολύγλωσσος! Αλήθεια; που στο διάολο τα έμαθε αυτά; Και γιατί είναι τόσο σοβαρό προσόν, να μιλάει κάποιος βουλγάρικα για να γίνει μέλος του Δ.Σ. του “ΦΚΘ”;
Ελληνικά, μιλάει; Τον άκουσε κανένας; Κι αν τον άκουσε, το αξάν του που θάλεγε και η Ζαλάδα, πως είναι; Παχύ; Λεπτό; Γιούφτικο; Ή… μπαγκλαντεσιανό;


Αλεξάνδρα Κατσαρού
Μέλος ΔΣ

 

Είναι “το κορίτσι πολυεργαλείο”, και μην γελάτε! Έτσι χαρακτηρίζεται από κάποιους... λογοτεχνικούς κονδυλοφόρους, το βιογραφικό της κυκλοφορεί μόνο στο “προσωποβιβλίο”, αλλά επειδή εγώ τρέφω μεγάλη απέχθεια προς αυτό, αυτή τη σαχλαμάρα, δεν έχω να σας γράψω τίποτα περισσότερο!



 

Γιώργος Τούλας
Μέλος ΔΣ

“Γιώργος Τούλας: Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην εξωτική Τούμπα! (σ.σ.: η Τούμπα εξωτική! Το μάθαμε κι αυτό!), στα μέσα των 60΄ς (σ.σ.: Καλά, αυτό το “60΄ς” δεν παίζεται με τίποτα!). Εργάζομαι στα “μέντια” από το καλοκαίρι του 1988, όπου και έχω κάνει σχεδόν τα πάντα. Από λάντζα μέχρι διευθυντιλίκια. Ραδιοφωνικά με συναντάτε κάθε πρωί από τις 8-10 στον 9.58 Εφέμ…".
Έτσι μας αυτοσυστήνεται ο κ. Τούλας, σαν παιδί της Τούμπας για όλες τις δουλειές! Δεν μας είπε μόνον, αν έχει κακοποιηθεί ερωτικά (και όχι σεξουαλικά), αν φίλησε "κατουρημένες ποδιές" κατά την λαϊκή ρήση... Αλλά πρέπει να είναι και Παοκτσής! Κάτι που ίσως βάρυνε πιο πολύ, στο να μπει στη λίστα του Δ.Σ του Φεστιβάλ! Και ο “9.58”, είναι το υβρίδιο του “Εφέμ 102”. Η μοντέρνα... μετάλλαξη του “Ρ/Σ Μακεδονίας”, γιατί σε κάποιους μπάσταρδους, κάθονταν στο λαιμό βλέπετε, το τελευταίο, έπρεπε να το αλλάξουν! Άκου “Μακεδονίας”!.. Που ζούμε; Να μας τραβήξουν και καμιά μήνυση οι βουλγαροσκοπιανοί γιούφτοι, να τραβούμε τα μαλλιά μας!..


Γιώργος Χριστιανάκης
Μέλος ΔΣ


Αυτός σίγουρα είναι Έλληνας, Θεσσαλονικιός που λέει και το τραγούδι, είναι συνθέτης με βιογραφικό την Βικιπαιδεία, έργο, αλλά προσωπικά αν με ρωτήστε για κάποιο τραγούδι του, θα σας πω, ΔΕΝ ΞΈΡΩ ΚΑΝΈΝΑ!.. Παρότι λάτρης της μουσικής όλων των ειδών, ΔΕΝ τον συναπάντησα πουθενά, τα τελευταία 70 χρόνια!)


 

Όπως βλέπεις κ. Μενδώνη, το Δ.Σ. του “ΦΚΘ”, και πολυεθνικό είναι, και πολυ-πολιτισμικό! Άντε, με το καλό, και… τριτοκοσμικό!

Αίσχος, όμως!.. Ντροπή!..  

Ντροπή και αίσχος, γιατί το πληρώνει ο Ελληνικός λαός, ο οποίος ΠΟΤΈ δεν ρωτήθηκε αν θέλει ή επιτρέπεται, να έχει φούρκα στην γκλάβα του, “την σάρα την μάρα και το κακό συναπάντημα” που έλεγε ένας καθηγητής μου των Αρχαίων Ελληνικών!

Αυτοί οι κύριοι και κυρίες που απαρτίζουν το Δ.Σ. του "ΦΚΘ" σαν μεγάλες "προσωπικότητες", είναι οι τελευταίοι των τελευταίων, προηγούνται της λίστας εκτατοντάδες ή και χιλιάδες άλλοι Έλληνες καλύτεροι, και όχι Μπαγκλαντεσιανοί, οι οποίοι περιμένουν ρατσιστικά-φασιστικά παραγκωνισμένοι την σειρά τους, να αξιοποιηθούν κάπου, από αυτό το πανάθλιο και ελεεινό "Κράτος Δικαίου" και "Δημοκρατικού" σχήμα λόγου που ζούμε, μόνο και μόνο γιατί είναι Έλληνες! Κάτοικοι του ελληνικού "γιουνανιστάν", όπως "μπαγκλαντιστάν"! 

Τελειώνοντας, δεν μένει παρά κάποια στιγμή να διαβάσουμε στον ημερήσιο τύπο για όλους αυτούς τους κυρίους και κυρίες του Δ.Σ. του Φεστιβάλ, ποιος πήδηξε ποιον; ποιος κακοποίησε ποιον; παρά ή με την θέλησή του, ποιος αυνανίστηκε στις τουαλέτες επειδή είδε το βρακί και τα μπούτια κάποιας θηλυκιάς κάτω απ’ το τραπέζι, και ποιος πούστης δεν ευοδώθηκε η ευχή του, να τον ξεσκίσει ένα άγριο αρσενικό που είχε απέναντί του, αλλά κατάρα, του βγήκε και αυτός... πούστης!
Θα σκάσει το κανόνι… Δεν θα σκάσει;
Στο τρίπτυχο του ιδανικού και τέλειου καλλιτέχνη, “πούστης - κουμμουνιστής - λέσβα”, προστέθηκε τώρα και το “ερωτικά κακοποιημένος”!

Να πούμε ακόμα πως όλοι αυτοί οι επιτήδειοι που ροκανίζουν τον ιδρώτα του Έλληνα φορολογουμένου στα άφεγγα και τα σκοτεινά, δεν μένουν καν στην Θεσσαλονίκη, παρά διαχειμάζουν, ή κάνουν τις χλιδάτες διακοπές τους επ’ αόριστον εις τας Αθήνας!  

Το “ΦΚΘ”, έχει έδρα και διαμονή την Αθήνα! Αυτό κι αν είναι επιτυχία κα Μενδώνη!  

Την Θεσσαλονίκη την έχουν εξ’ ορισμού χεσμένη, την επισκέπτονται μια-δυο φορές το χρόνο περιστασιακά, αν δεν την σιχαίνονται κιόλας

Όπως την Ελληνική γλώσσα. Που την έχουν γραμμένη στους όρχεις τους και τους απαυτούς τους

Αλλά, όταν μιλάς... βεγγαλικά, τι να τα κάνεις τα “σκατο-ελληνικά”; Σου είναι, μάλλον, άχρηστα και αηδιαστικά!.. Τελείως!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.