ΕΡΤ, 3ο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ

"Έστιν ουν Τραγωδία / Μίμησης πράξεως σπουδαίας και τελείας / Μέγεθος εχούσης, ηδυσμένω λόγω / Χωρίς εκάστου των ειδών εν τοις μορίοις / Δρώντων και ου δι απαγγελίας / Δι ελέου και φόβου περαίνουσα /Την των τοιούτων παθημάτων κάθαρσιν" - Αριστοτέλους, "Ποιητική"

Ο ΥΜΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΥ

Φαντάσου έναν καρεκλοκένταυρο με αποκολλημένα τα πισινά του, να έρπει προς το νέο του αξίωμα. Μοιάζει με αλλόκοτο μαλάκιο, αηδιαστικά απροστάτευτο και εμετικά θλιβερό. Την ώρα που πανικόσυρτο, σπεύδει να οχυρωθεί στο νέο του κέλυφος. Ίσως, γι' αυτό και κανένας από τους γυμνόποδες αδελφούς μου, δεν το πατάει. Τόσο πολύ το σιχαίνονται. - Κώστας Ι. Γιαλίνης

ΤΑΙΝΙΕΣ ΕΔΩ (Συνερ/να Κανάλια): www.youtube.com/user/TileorasisDagkilaswww.dailymotion.com/user/ArgyriosDagkilas

ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ: ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΧΑΟΣ *** ΧΑΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ *** 20 Ε/6μ - 30 Ε/12μ

ΟΙ ΚΑΤΑΡΕΣ ΤΟΥ "ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ" ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ, ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!

ΠΡΩΤΟΣ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΣ:
«Τοις ευσεβείς μεν επαγγελλομένοις τα των Ελλήνων δε δυσσεβή δόγματα τη ορθοδόξω και καθολική εκκλησία περί τε ψυχών ανθρωπίνων, και ουρανού και γης, και των άλλων κτισμάτων αναιδώς ή μάλλον ασεβώς επεισάγουσιν ανάθεμα (γ')».

Μετάφραση:
Σε όσους παριστάνουν τους ευσεβείς, ενώ, την ίδια στιγμή, εισάγουν με θράσος ή πολύ περισσότερο με ασέβεια στην Ορθόδοξη και Καθολική Εκκλησία τις ασεβείς δοξασίες των ΕΛΛΗΝΩΝ και για τις ανθρώπινες ψυχές και για τον ουρανό και τη γη και για τα άλλα κτίσματα, ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ!..
Τρεις φορές Ανάθεμα δηλαδή στους:
Ορφέα, Θαλή, Αναξίμανδρο, Αναξιμένη, Πυθαγόρα, Ξενοφάνη, Παρμενίδη, Ζήνωνα, Εμπεδοκλή, Ηράκλειτο, Αναξαγόρα, Δημόκριτο, Σωκράτη, Πλάτωνα κ.α. ΟΛΟΙ οι Αναθεματισμοί: ΕΔΩ


"Οι καλύτερες τουρκικές εφημερίδες (και πληθώρα ιστοσελίδων), είναι οι Ελληνικές!.." Αργ. Δαγκ.

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΙΣ: Οι λογαριασμοί μας στο “Πανοράμιο” μηδενίστηκαν αυτοβούλως. ΜΗΝ τους ψάχνετε...

ΠΡΟΣΟΧΗ!.. ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ...

Οι ιστοσελίδες μας ΔΕΝ δημοσιεύουν Δ.Τ. γραμμένα δίγλωσσα, ήτοι: Ελληνικά ανακατεμένα με Αγγλικούρες, Γερμανικούρες, Γαλλικούρες, υποψιαζόμαστε σε λίγο θα μας στέλνουν και Κινεζικούρες! Συντάσσετε τα Δ.Τ. σας σε αμιγή Ελληνική γλώσσα, δεκτά γίνονται μόνον τα ακρωνύμια σε Λατινικό αλφάβητο, ή φράσεις γνήσιες, ατόφιες της Λατινικής γραφής και γλώσσης.


Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

«Μαθήματα Νεοελληνικής Ιστορίας», Της Πένυς Φυλακτάκη

ΘΕΑΤΡΟ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΤΕΙΧΗ: Από 7 Οκτωβρίου 2011 - Κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή.

Πρωτότυπο έργο - ειδική συνεργασία με το «Θέατρο Έξω από τα Τείχη - «Μαθήματα Νεοελληνικής Ιστορίας»…

Μια κωμωδία -πρόταση για το διάβασμα της σύγχρονης Ιστορίας μας! Μια κωμωδία που διερευνά τη σύγχρονη Ελληνική κοινωνία και ψάχνει απαντήσεις σε όλα τα κρίσιμα ερωτήματα της εποχής μας, όπως: Γιατί ένας γάμος είναι σήμερα τόσο σημαντικός, που δεν μπορεί να αναβληθεί; Μπορεί να γίνει ένας γάμος χωρίς τον υπουργό κουμπάρο; Σε τι διαφέρουν δυο ξωκλήσια που απέχουν κάποια χιλιόμετρα μεταξύ τους; Ακόμη: Πόσα οικογενειακά νυφικά θα «λιώσουν» πάνω στη ΝΥΦΗ; Κινδυνεύει ή όχι μια ΝΥΦΗ να γεννήσει πριν την ώρα της; Με τι όχημα πρέπει να πηγαίνει η ΝΥΦΗ στην εκκλησία; Ενδείκνυνται όλα τα αυτοκίνητα για τα απομακρυσμένα ξωκλήσια;

Επιπλέον: Τι σχέση μπορεί να έχει ένας ΞΕΝΟΣ με την γαμήλια τελετή; Είναι ο ΞΕΝΟΣ από… αυτούς ή από τους «άλλους» αυτούς; Ποια η σχέση του ΓΑΜΠΡΟΥ με το μεταναστευτικό στοιχείο; Ποιος θα μας γλιτώσει από την πείνα και τη δίψα του μάταιου τούτου κόσμου; Σε τι είναι χρήσιμα τα σέλινα; Πόσο ευρέως διαδεδομένο είναι το «πόκερ του Μπαταξή»; Έχουμε ή όχι ανάγκη να πιστέψουμε στα θαύματα; Εν κατακλείδι: Αξίζει ή όχι να παρακολουθούμε τα θαύματα σε απευθείας μετάδοση στην Τ/Ο;Όλες οι απαντήσεις στα «Μαθήματα Νεοελληνικής Ιστορίας»… Μόνο στο Θέατρο Έξω από τα Τείχη! Μαθήματα Νεοελληνικής ιστορίας.

Μια κωμωδία που καυτηριάζει και σατιρίζει εύστοχα και δηκτικά τα ήθη των νεοελλήνων. Μια σύγχρονη, αιχμηρή κωμωδία καταστάσεων, με στοιχεία μαύρης κωμωδίας, που σατιρίζει τη νεοελληνική εξαλλοσύνη κι αυταρέσκεια, τη διαφθορά, το φοβικό σύνδρομο απέναντι στον ξένο, την εθνική μυθολογία που αγνοεί την Ιστορία.Το έργο απευθύνεται στο ευρύ κοινό και στοχεύει να προσελκύσει και το κοινό που δεν παρακολουθεί συχνά θέατρο. Μέσω του σχήματος της κωμωδίας αναπτύσσονται προβληματισμοί που αναδεικνύουν τα πολιτισμικά χαρακτηριστικά του σύγχρονου Έλληνα, στον πυρήνα της κρίσης που ζούμε σήμερα.

«ΘΕΑΤΡΟ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΤΕΙΧΗ»

Το «Θέατρο Έξω από τα Τείχη» ιδρύθηκε το 2005, με τη μορφή μη κερδοσκοπικής εταιρείας, και λειτουργεί το δικό της ομώνυμο θέατρο στην οδό Πανεπιστημίου 2, στην περιοχή Ευαγγελίστριας. Στις προθέσεις της ομάδας είναι η επιλογή θεατρικών κειμένων που απευθύνονται στο ευρύ κοινό, χωρίς απλουστεύσεις, λαϊκισμούς και χωρίς τεχνικούς διαχωρισμούς ανάμεσα στο ονομαζόμενο «ποιοτικό» ή «εμπορικό» θέατρο, όπως επίσης και η αναζήτηση ελληνικού ρεπερτορίου από αναγνωρισμένους συγγραφείς και από νέους δημιουργούς της πόλης μας. Η Πένυ Φυλακτάκη έχει ήδη μια δεκαετία που δραστηριοποιείται στη θεατρική σκηνή της Θεσσαλονίκης. (Έργα της έχουν ανέβει από την «Πειραματική Σκηνή» της Τέχνης, τον «Άδειο Χώρο» του Εθνικού Θεάτρου και έχει βραβευτεί το 2004 με το Γ’ Κρατικό Βραβείο Θεατρικού Έργου για Πρωτοεμφανιζόμενους Συγγραφείς με το έργο της «Το Πρωτάθλημα»). Είναι μέλος της ομάδας καλλιτεχνών «ΟΥΓΚΑ ΚΛΑΡΑ» και με αυτό το έργο σηματοδοτείται η έναρξη μιας συνεργασίας του «Θέατρο Έξω από τα Τείχη», με άλλα θεατρικά σχήματα της πόλης της Θεσσαλονίκης. Στο ίδιο πνεύμα συνεργασίας είναι και η ανάθεση της σκηνοθεσίας στο Βαγγέλη Οικονόμου, συνιδρυτή του «Αβέρτο Θέατρο», με συνεργάτες τη Χρύσα Μάντακα (καθηγήτρια στο Τμήμα Θεάτρου του Α.Π.Θ.) που έχει την ευθύνη των σκηνικών και τα κοστουμιών και το Στράτο Κουτράκη που υπογράφει τους φωτισμούς της παράστασης.

Κείμενο: Πένυ Φυλακτάκη - Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Οικονόμου - Σκηνικά-Κοστούμια: Χρύσα Μάντακα - Φωτισμοί: Στράτος Κουτράκης - Μουσική επιμέλεια: Βαγγέλης Οικονόμου - Εικαστικές συνθέσεις: Στέργιος Πρώιος - Φωτογραφία: Σοφία Ζωντανού - Video: Παναγιώτης Κουτράκης - Σχεδιασμός έντυπου υλικού: Θάνος Πάππας- Κατασκευή σκηνικού: Παναγιώτης Κουτράκης, Στέργιος Πρώιος - Ηχογραφήσεις: Νίκος Γεωργάκης- Χειρισμός κονσόλας (ήχος-φως): Σοφία Ζωντανού, Παναγιώτης Κουτράκης

Παίζουν οι ηθοποιοί (με σειρά εμφάνισης): Ξένος: Μπάμπης Τίγκας, Νύφη: Ευανθία Βασιλειάδου, Ράνια Μιχαηλίδου (διπλή διανομή), Γαμπρός: Δημήτρης Χατζημιχαηλίδης, Μαμά: Λίζα Μιμιλίδου, Έφη Μυλωνά (διπλή διανομή), Ρούλης: Φώτης Αμαξόπουλος, Πάτερ: Γιάννης Περδίκης, Φωνή τηλεπαρουσιάστριας: Λίλη Λαμπούδη, Ρεπόρτερ: Στεφανία Κώττα.

Από 7 Οκτωβρίου, κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, στο «Θέατρο Έξω από τα Τείχη», Πανεπιστημίου 2 - Ευαγγελίστρια.

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 21:15 - ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: Κανονικό 15€, Φοιτητικό και ομαδικό 10€ - ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ: 2310-210308 και 6937234894 - ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ! Η είσοδος για τους ανέργους, με την επίδειξη της κάρτας ανεργίας, είναι ελεύθερη.

E-mail: info@artistree.gr - Επικοινωνία: Ιωάννα Καραθανάση 6977 80 22 14

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.