Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ

"Έστιν ουν Τραγωδία / Μίμησης πράξεως σπουδαίας και τελείας / Μέγεθος εχούσης, ηδυσμένω λόγω / Χωρίς εκάστου των ειδών εν τοις μορίοις / Δρώντων και ου δι απαγγελίας / Δι ελέου και φόβου περαίνουσα /Την των τοιούτων παθημάτων κάθαρσιν" - Αριστοτέλους, "Ποιητική"

Ο ΥΜΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΥ

Φαντάσου έναν καρεκλοκένταυρο με αποκολλημένα τα πισινά του, να έρπει προς το νέο του αξίωμα. Μοιάζει με αλλόκοτο μαλάκιο, αηδιαστικά απροστάτευτο και εμετικά θλιβερό. Την ώρα που πανικόσυρτο, σπεύδει να οχυρωθεί στο νέο του κέλυφος. Ίσως, γι' αυτό και κανένας από τους γυμνόποδες αδελφούς μου, δεν το πατάει. Τόσο πολύ το σιχαίνονται. - Κώστας Ι. Γιαλίνης

ΤΑΙΝΙΕΣ ΕΔΩ (Συνερ/να Κανάλια): www.youtube.com/user/TileorasisDagkilaswww.dailymotion.com/user/ArgyriosDagkilas

ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ: ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΧΑΟΣ *** ΧΑΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ *** 20 Ε/6μ - 30 Ε/12μ

ΟΙ ΚΑΤΑΡΕΣ ΤΟΥ "ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ" ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ, ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!

ΠΡΩΤΟΣ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΣ:
«Τοις ευσεβείς μεν επαγγελλομένοις τα των Ελλήνων δε δυσσεβή δόγματα τη ορθοδόξω και καθολική εκκλησία περί τε ψυχών ανθρωπίνων, και ουρανού και γης, και των άλλων κτισμάτων αναιδώς ή μάλλον ασεβώς επεισάγουσιν ανάθεμα (γ')».

Μετάφραση:
Σε όσους παριστάνουν τους ευσεβείς, ενώ, την ίδια στιγμή, εισάγουν με θράσος ή πολύ περισσότερο με ασέβεια στην Ορθόδοξη και Καθολική Εκκλησία τις ασεβείς δοξασίες των ΕΛΛΗΝΩΝ και για τις ανθρώπινες ψυχές και για τον ουρανό και τη γη και για τα άλλα κτίσματα, ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ!..
Τρεις φορές Ανάθεμα δηλαδή στους:
Ορφέα, Θαλή, Αναξίμανδρο, Αναξιμένη, Πυθαγόρα, Ξενοφάνη, Παρμενίδη, Ζήνωνα, Εμπεδοκλή, Ηράκλειτο, Αναξαγόρα, Δημόκριτο, Σωκράτη, Πλάτωνα κ.α. ΟΛΟΙ οι Αναθεματισμοί: ΕΔΩ


"Οι καλύτερες τουρκικές εφημερίδες (και πληθώρα ιστοσελίδων), είναι οι Ελληνικές!.." Αργ. Δαγκ.

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΙΣ: Οι λογαριασμοί μας στο “Πανοράμιο” μηδενίστηκαν αυτοβούλως. ΜΗΝ τους ψάχνετε...

ΠΡΟΣΟΧΗ!.. ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ...

Οι ιστοσελίδες μας ΔΕΝ δημοσιεύουν Δ.Τ. γραμμένα δίγλωσσα, ήτοι: Ελληνικά ανακατεμένα με Αγγλικούρες, Γερμανικούρες, Γαλλικούρες, υποψιαζόμαστε σε λίγο θα μας στέλνουν και Κινεζικούρες! Συντάσσετε τα Δ.Τ. σας σε αμιγή Ελληνική γλώσσα, δεκτά γίνονται μόνον τα ακρωνύμια σε Λατινικό αλφάβητο, ή φράσεις γνήσιες, ατόφιες της Λατινικής γραφής και γλώσσης.


Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2012

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΟΥ 30ου ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Κατάμεστο ήταν χθες, Κυριακή 15 Ιουλίου 2012, το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, όπου στις 19:00 πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης του 30ου Παγκοσμίου Συνεδρίου για τη Μουσική Εκπαίδευση, που διοργανώνουν η Ελληνική Ένωση για τη Μουσική Εκπαίδευση (Ε.Ε.Μ.Ε.) και η ISME (International Society for Music Education), με την υποστήριξη του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Για τους σκοπούς του Συνεδρίου, βρίσκονται ήδη στην πόλη μας 2500 μουσικοπαιδαγωγοί και μουσικοί, από 70 χώρες του κόσμου. Είναι η πρώτη φορά που επιστημονικό γεγονός ανάλογης εμβέλειας διοργανώνεται στην Ελλάδα.
Πλήθος κόσμου παρακολούθησε μετά τις 21:00 και την πρώτη από τις τέσσερις μουσικές βραδιές που πραγματοποιήθηκαν στο Πάρκο της Μουσικής, μετά από την πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Πολιτισμού και Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού Σπύρος Πέγκας, αναφερόμενος στις εναρκτήριες εκδηλώσεις του Συνεδρίου, δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του για το οπτικό και ακουστικό αποτέλεσμα, που θύμισε σε όσους το παρακολούθησαν κάτι από την αίγλη της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Συγκεκριμένα ο κ. Πέγκας δήλωσε: «Είχα την τύχη να παρακολουθήσω την ιδιαίτερα συγκινητική τελετή έναρξης του 30ου Παγκοσμίου Συνεδρίου για τη Μουσική Εκπαίδευση και να γίνω μάρτυρας, με χιλιάδες ακόμη θεατές από όλο τον κόσμο, της Όμορφης Ελλάδας: η Κρατική Ορχήστρα της Θεσσαλονίκης δίπλα στο ελληνικό μπουζούκι, τα παιδικά ελληνικά τραγούδια και τα ελληνικά μοιρολόγια με τη φωνή του καταπληκτικού Χρόνη Αηδονίδη, ο Νίκος Κυπουργός, οι μελωδίες του Μίκη Θεοδωράκη, του Μάνου Χατζιδάκι, του Νίκου Σκαλκώτα και του Γιάννη Κωνσταντινίδη, η πολύχρωμη παρουσία της Χορωδίας του Κολλεγίου «Ανατόλια» και τα πολυφωνικά τραγούδια της Ηπείρου, ο παλικαρίσιος Πυρρίχειος και τα αιώνια ερωτήματα των ελλήνων ποιητών, του Ελύτη, του Βάρναλη και του Σικελιανού, για την ύπαρξη, την αγάπη, την πίστη, την ομορφιά και το θάνατο. Είμαι περισσότερο πεπεισμένος από κάθε άλλη φορά, ότι μόνο η Τέχνη και ο Πολιτισμός μας θα μπορέσουν να μας βγάλουν από τα καθημερινά μας αδιέξοδα».
Υπενθυμίζεται ότι για τις εργασίες του Συνεδρίου και για τα μουσικά γεγονότα που συνοδεύουν τη διοργάνωση, βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη μουσικοί από την Κύπρο, τη Μ. Βρετανία, τη Γερμανία, τη Ν. Αφρική, την Τουρκία, την Σουηδία, τη Βραζιλία, την Ουγγαρία, τη Ναμίμπια, τη Ρωσία, την Ισλανδία και την Ελλάδα. Οι ανοικτές συναυλίες στο Πάρκο Μουσικής διαρκούν από τις 21:00 έως τις 24:00 και η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη. 

Από σήμερα έως και τις 17 Ιουλίου 2012, το πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής:

ΔΕΥΤΕΡΑ 16/7/2012
 • Sirnagme (Τουρκία)
 • Out Egwu Odi Nana (Νότια Αφρική)
 • Håkan Rydin Trio (Σουηδία)
 • Jamem 5 (Βραζιλία)
 • Αι φωναί (Κύπρος)
 • Delaware Steel (Η.Π.Α.)
ΤΡΙΤΗ 17/7/2012
 • Συγκρότημα «Μουσικές του Κόσμου» - Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης
 • Hungarian Folk Music (Ουγγαρία)
 • Gabzella Performers (Ναμίμπια)
 • Kamchatka Russian Quartet (Ρωσία)
 • Reykjanesbaer Big Band (Ισλανδία)

Την Τετάρτη 18 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί η «Ελληνική Βραδιά», στο πλαίσιο της οποίας θα αναδειχθεί η ποικιλομορφία της εγχώριας μουσικής δημιουργίας.

Η Ελληνική βραδιά αποτελείται από δύο μέρη:
Από τις 19:00 έως τις 21:00, θα παρουσιαστεί το πρώτο μέρος, αποκλειστικά για τους συνέδρους, εντός του Μεγάρου Μουσικής, με τη συμμετοχή της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, του Νέου Ελληνικού Κουαρτέτου, της Μαρίζας Κωχ και του μουσικού σχήματος «Πλάζα». 
Στις 21:00 η Μπάντα δρόμου «Κρουστόφωνο» θα οδηγήσει τους συνέδρους στο Πάρκο Μουσικής, σε μία ακόμη ανοιχτή συναυλία για το κοινό, στην οποία θα πρωταγωνιστήσουν τα σχήματα: «Λαϊκό - Ρεμπέτικο» του Μουσικού Σχολείου Θεσσαλονίκης, «Ιδαία Γη» (Κρητική μουσική με τους Αρετή Καμηλάκη, Χάρη Πορφυρίδη, Σπύρο Αλεξανδράκη), «Ψυχή και Σώμα» (Ποντιακή μουσική με τους αδελφούς Τσαχουρίδη) και το Λύκειο Ελληνίδων Κατερίνης (Παραδοσιακό χορευτικό συγκρότημα).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.