Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ

"Έστιν ουν Τραγωδία / Μίμησης πράξεως σπουδαίας και τελείας / Μέγεθος εχούσης, ηδυσμένω λόγω / Χωρίς εκάστου των ειδών εν τοις μορίοις / Δρώντων και ου δι απαγγελίας / Δι ελέου και φόβου περαίνουσα /Την των τοιούτων παθημάτων κάθαρσιν" - Αριστοτέλους, "Ποιητική"

Ο ΥΜΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΥ

Φαντάσου έναν καρεκλοκένταυρο με αποκολλημένα τα πισινά του, να έρπει προς το νέο του αξίωμα. Μοιάζει με αλλόκοτο μαλάκιο, αηδιαστικά απροστάτευτο και εμετικά θλιβερό. Την ώρα που πανικόσυρτο, σπεύδει να οχυρωθεί στο νέο του κέλυφος. Ίσως, γι' αυτό και κανένας από τους γυμνόποδες αδελφούς μου, δεν το πατάει. Τόσο πολύ το σιχαίνονται. - Κώστας Ι. Γιαλίνης

ΤΑΙΝΙΕΣ ΕΔΩ (Συνερ/να Κανάλια): www.youtube.com/user/TileorasisDagkilaswww.dailymotion.com/user/ArgyriosDagkilas

ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ: ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΧΑΟΣ *** ΧΑΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ *** 20 Ε/6μ - 30 Ε/12μ

ΟΙ ΚΑΤΑΡΕΣ ΤΟΥ "ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ" ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ, ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!

ΠΡΩΤΟΣ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΣ:
«Τοις ευσεβείς μεν επαγγελλομένοις τα των Ελλήνων δε δυσσεβή δόγματα τη ορθοδόξω και καθολική εκκλησία περί τε ψυχών ανθρωπίνων, και ουρανού και γης, και των άλλων κτισμάτων αναιδώς ή μάλλον ασεβώς επεισάγουσιν ανάθεμα (γ')».

Μετάφραση:
Σε όσους παριστάνουν τους ευσεβείς, ενώ, την ίδια στιγμή, εισάγουν με θράσος ή πολύ περισσότερο με ασέβεια στην Ορθόδοξη και Καθολική Εκκλησία τις ασεβείς δοξασίες των ΕΛΛΗΝΩΝ και για τις ανθρώπινες ψυχές και για τον ουρανό και τη γη και για τα άλλα κτίσματα, ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ!..
Τρεις φορές Ανάθεμα δηλαδή στους:
Ορφέα, Θαλή, Αναξίμανδρο, Αναξιμένη, Πυθαγόρα, Ξενοφάνη, Παρμενίδη, Ζήνωνα, Εμπεδοκλή, Ηράκλειτο, Αναξαγόρα, Δημόκριτο, Σωκράτη, Πλάτωνα κ.α. ΟΛΟΙ οι Αναθεματισμοί: ΕΔΩ


"Οι καλύτερες τουρκικές εφημερίδες (και πληθώρα ιστοσελίδων), είναι οι Ελληνικές!.." Αργ. Δαγκ.

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΙΣ: Οι λογαριασμοί μας στο “Πανοράμιο” μηδενίστηκαν αυτοβούλως. ΜΗΝ τους ψάχνετε...

ΠΡΟΣΟΧΗ!.. ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ...

Οι ιστοσελίδες μας ΔΕΝ δημοσιεύουν Δ.Τ. γραμμένα δίγλωσσα, ήτοι: Ελληνικά ανακατεμένα με Αγγλικούρες, Γερμανικούρες, Γαλλικούρες, υποψιαζόμαστε σε λίγο θα μας στέλνουν και Κινεζικούρες! Συντάσσετε τα Δ.Τ. σας σε αμιγή Ελληνική γλώσσα, δεκτά γίνονται μόνον τα ακρωνύμια σε Λατινικό αλφάβητο, ή φράσεις γνήσιες, ατόφιες της Λατινικής γραφής και γλώσσης.


Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ κ. ΣΠΥΡΟΥ ΠΕΓΚΑ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ κ. ΣΠΥΡΟΥ ΠΕΓΚΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΤΟΥ κ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ – ΛΑΖΑΡΙΔΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ «ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ»

16/7/2012

«Με λύπη αλλά και κατάπληξη πληροφορήθηκα σήμερα την πρόθεση του κ. Γεώργου - Εμμανουήλ Λαζαρίδη, να υποβάλλει την παραίτηση του από την Καλλιτεχνική Επιτροπή του Φεστιβάλ των «Δημητρίων».
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η εν λόγω απόφαση του κ. Λαζαρίδη μου κοινοποιήθηκε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ενώ έως και αυτήν την ώρα και παρά τις αλλεπάλληλες προσπάθειες μου, δεν κατέστη εφικτή η προσωπική επικοινωνία μαζί του. Κατόπιν αυτού αισθάνομαι δυστυχώς υποχρεωμένος να διατυπώσω δημόσια τις εξής απορίες:
- Τι μεσολάβησε από την επιστολή του κ. Λαζαρίδη, με ημερομηνία 26 Ιουνίου 2012, με την οποία εξέφραζε την ικανοποίησή του για το καταρτισθέν πρόγραμμα των 47ων «Δημητρίων», δήλωνε ότι προσμένει σε μία εξαιρετική επόμενη καλλιτεχνική περίοδο και ευχαριστούσε εμένα και τους συνεργάτες μου στο τμήμα «Δημητρίων» της Διεύθυνσης Πολιτισμού για την «ουσιαστική και δημιουργική φετινή μας συνεργασία», μέχρι και σήμερα;
- Γιατί ενώ στην επιστολή παραίτησής του, ανακαλύπτει αίφνης «αλλοίωση του χαρακτήρα του προγράμματος» του Φεστιβάλ, λίγες ημέρες πριν απηύθυνε στην αρμόδια υπηρεσία και σε εμένα τον ίδιο «Συγχαρητήρια για τη διαμόρφωση της αναλυτικότατης εισήγησης των φετινών Δημητρίων, βάσει όλων των δεδομένων που συζητήσαμε και δουλέψαμε όλο αυτό το διάστημα»;
Επειδή λοιπόν αδυνατώ να κατανοήσω τον χρόνο και τους πραγματικούς λόγους της παραίτησής του, απαντώ στον κ. Γιώργο Λαζαρίδη ότι το γραφείο μου είναι πάντα ανοιχτό και σταθερή μου πεποίθηση παραμένει, ότι πριν από τις όποιες δημόσιες τοποθετήσεις, θα έπρεπε να είχε προηγηθεί ένας ειλικρινής διάλογος ανάμεσά μας, όπως αρμόζει στο κύρος του θεσμού των «Δημητρίων».
Όσον αφορά την ολοκληρωμένη απάντησή μου για το θέμα της παραίτησης της κ. Ιφιγένειας Ταξοπούλου από την Καλλιτεχνική Επιτροπή των «Δημητρίων», αυτή θα διατυπωθεί στο επόμενο προγραμματισμένο Δημοτικό Συμβούλιο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.