Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ

"Έστιν ουν Τραγωδία / Μίμησης πράξεως σπουδαίας και τελείας / Μέγεθος εχούσης, ηδυσμένω λόγω / Χωρίς εκάστου των ειδών εν τοις μορίοις / Δρώντων και ου δι απαγγελίας / Δι ελέου και φόβου περαίνουσα /Την των τοιούτων παθημάτων κάθαρσιν" - Αριστοτέλους, "Ποιητική"

Ο ΥΜΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΥ

Φαντάσου έναν καρεκλοκένταυρο με αποκολλημένα τα πισινά του, να έρπει προς το νέο του αξίωμα. Μοιάζει με αλλόκοτο μαλάκιο, αηδιαστικά απροστάτευτο και εμετικά θλιβερό. Την ώρα που πανικόσυρτο, σπεύδει να οχυρωθεί στο νέο του κέλυφος. Ίσως, γι' αυτό και κανένας από τους γυμνόποδες αδελφούς μου, δεν το πατάει. Τόσο πολύ το σιχαίνονται. - Κώστας Ι. Γιαλίνης

ΤΑΙΝΙΕΣ ΕΔΩ (Συνερ/να Κανάλια): www.youtube.com/user/TileorasisDagkilaswww.dailymotion.com/user/ArgyriosDagkilas

ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ: ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΧΑΟΣ *** ΧΑΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ *** 20 Ε/6μ - 30 Ε/12μ

ΟΙ ΚΑΤΑΡΕΣ ΤΟΥ "ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ" ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ, ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!

ΠΡΩΤΟΣ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΣ:
«Τοις ευσεβείς μεν επαγγελλομένοις τα των Ελλήνων δε δυσσεβή δόγματα τη ορθοδόξω και καθολική εκκλησία περί τε ψυχών ανθρωπίνων, και ουρανού και γης, και των άλλων κτισμάτων αναιδώς ή μάλλον ασεβώς επεισάγουσιν ανάθεμα (γ')».

Μετάφραση:
Σε όσους παριστάνουν τους ευσεβείς, ενώ, την ίδια στιγμή, εισάγουν με θράσος ή πολύ περισσότερο με ασέβεια στην Ορθόδοξη και Καθολική Εκκλησία τις ασεβείς δοξασίες των ΕΛΛΗΝΩΝ και για τις ανθρώπινες ψυχές και για τον ουρανό και τη γη και για τα άλλα κτίσματα, ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ!..
Τρεις φορές Ανάθεμα δηλαδή στους:
Ορφέα, Θαλή, Αναξίμανδρο, Αναξιμένη, Πυθαγόρα, Ξενοφάνη, Παρμενίδη, Ζήνωνα, Εμπεδοκλή, Ηράκλειτο, Αναξαγόρα, Δημόκριτο, Σωκράτη, Πλάτωνα κ.α. ΟΛΟΙ οι Αναθεματισμοί: ΕΔΩ


"Οι καλύτερες τουρκικές εφημερίδες (και πληθώρα ιστοσελίδων), είναι οι Ελληνικές!.." Αργ. Δαγκ.

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΙΣ: Οι λογαριασμοί μας στο “Πανοράμιο” μηδενίστηκαν αυτοβούλως. ΜΗΝ τους ψάχνετε...

ΠΡΟΣΟΧΗ!.. ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ...

Οι ιστοσελίδες μας ΔΕΝ δημοσιεύουν Δ.Τ. γραμμένα δίγλωσσα, ήτοι: Ελληνικά ανακατεμένα με Αγγλικούρες, Γερμανικούρες, Γαλλικούρες, υποψιαζόμαστε σε λίγο θα μας στέλνουν και Κινεζικούρες! Συντάσσετε τα Δ.Τ. σας σε αμιγή Ελληνική γλώσσα, δεκτά γίνονται μόνον τα ακρωνύμια σε Λατινικό αλφάβητο, ή φράσεις γνήσιες, ατόφιες της Λατινικής γραφής και γλώσσης.


Πέμπτη, 10 Απριλίου 2014

55ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 31 Οκτωβρίου-9 Νοεμβρίου 2014

ΕΝΑΡΞΗ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ
10ο Φόρουμ Συμπαραγωγών “ΣΤΑΒΡΟΔΡΟΜΙΑ”
5-8 Νοεμβρίου 2014

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΕΛΙΚΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ 31 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014
Το Φόρουμ Συμπαραγωγών “Σταυροδρόμια” συμπληρώνει φέτος δέκα χρόνια ζωής και ανακοινώνει την έναρξη καταθέσεων για τα κινηματογραφικά σχέδια που θα συμμετάσχουν στο 55ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (31 Οκτωβρίου - 9 Νοεμβρίου 2014).
Στόχος του “Σταυροδρόμια”, το οποίο αποτελεί τμήμα της Αγοράς του Φεστιβάλ, είναι να υποστηρίξει τους παραγωγούς ταινιών μυθοπλασίας μεγάλου μήκους, που σχετίζονται με τις περιοχές της Μεσογείου, της Νοτιοανατολικής και Κεντρικής Ευρώπης. Χαρακτηριστικά στοιχεία καταλληλότητας θα είναι παραγωγές ή συμπαραγωγές από χώρες αυτών των περιοχών ή ταινίες των οποίων συγκεκριμένα στοιχεία της ιστορίας τους συνδέονται με αυτές τις γεωγραφικές περιοχές. Οι παραγωγοί των κινηματογραφικών σχεδίων θα έχουν την δυνατότητα να παρουσιάσουν και να συζητήσουν τα σχέδιά τους επίσημα και ανεπίσημα με συμπαραγωγούς, διανομείς, εκπροσώπους εταιριών πωλήσεων και ειδικούς κορυφαίων τομέων παραγωγής.

Οι χώρες που έχουν την δυνατότητα να καταθέσουν πρόταση στο “Σταυροδρόμια” είναι: Αίγυπτος, Αλβανία, Αλγερία, Βοσνία & Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Γαλλία, Ελλάδα, Ιορδανία, Ισπανία, Ισραήλ, Ιταλία, Κροατία, Κύπρος, Λίβανος, Λιβύη, Μάλτα, Μαρόκο, Μαυροβούνιο, Ουγγαρία, Παλαιστίνη, ΠΓΔΜ, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σερβία, Σλοβακία, Σλοβενία, Συρία, Τουρκία, Τυνησία.
Στις προηγούμενες εκδόσεις του, το “Σταυροδρόμια” συμπεριέλαβε κινηματογραφικά σχέδια από σκηνοθέτες όπως οι Αθηνά Ραχήλ Τσαγγάρη, Πέννυ Παναγιωτοπούλου, Κωνσταντίνος Γιάνναρης, Αλέξης Αλεξίου, Άγγελος Φραντζής, Μιχάλης Κωνσταντάτος, (ονόματα αρλουμποφράγκικα), μεταξύ άλλων.
Οι ειδικοί επαγγελματίες προσκεκλημένοι είναι παραγωγοί, εκπρόσωποι Κινηματογραφικών Ταμείων και Φεστιβάλ, Ινστιτούτων και Οργανισμών απ’ όλο τον κόσμο.
Κάθε χρόνο η κριτική επιτροπή του “Σταυροδρόμια” βραβεύει ένα κινηματογραφικό σχέδιο.
Τα βραβεία του “Σταυροδρόμια” περιλαμβάνουν το μεγάλο βραβείο συμπαραγωγής της εταιρίας (μπρλπ) που προσφέρει υπηρεσίες (μπρλπ0 (εικόνα & ήχο). Επιπλέον, ο παραγωγός του βραβευμένου σχεδίου κερδίζει διαπίστευση για το (μπρλπ) του Φεστιβάλ των Καννών 2015. Η κριτική επιτροπή απονέμει επίσης και το βραβείο περαιτέρω ανάπτυξης από το (μπρλπ) αξίας 7.000 ευρώ. Το (μπρλπ) του Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σόφιας επιλέγει ένα κινηματογραφικό σχέδιο για να παρουσιαστεί στο πλαίσιό του το 2015, το Μεσογειακό Ινστιτούτο Κινηματογράφου (ΜΙΚ) βραβεύει με μια υποτροφία ένα κινηματογραφικό σχέδιο για να παρακολουθήσει το (μπρλπ) το οποίο διοργανώνει, ενώ η συμβουλευτική εταιρία (μπρλπ) (Γαλλία) (μπρλπ) υπηρεσίες της σε ένα ελληνικό σχέδιο της επιλογής της.
Στις ολοκληρωμένες ταινίες του Crossroads συμπεριλαμβάνονται τα φιλμ Μαχαιροβγάλτης του Γιάννη Οικονομίδη (Ελλάδα), (μπρλπ)του Μιχάλη Κωνσταντάτου (Ελλάδα/Γερμανία), Αμνηστία του Μπουγιάρ Αλιμάνι (Αλβανία/Ελλάδα/Γαλλία), (μπρλπ) του Κωνσταντίνου Γιάνναρη (Ελλάδα), (μπρλπ) της (μπρλπ) (Παλαιστίνη/Ιορδανία/Ελλάδα), (μπρλπ) των (μπρλπ)(Ισραήλ/Γερμανία), (μπρλπ) του (μπρλπ) (Ρουμανία/Ολλανδία), (μπρλπ) της (μπρλπ) (Τουρκία), (μπρλπ) του Tom Shoval (Ισραήλ/Γερμανία), (μπρλπ) του (μπρλπ) (Σερβία), (μπρλπ)  του (μπρλπ) (Τουρκία).
Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων είναι η 31η Ιουλίου 2014. Όλες οι σχετικές πληροφορίες καθώς και η ηλεκτρονική αίτηση είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.
Το “Σταυροδρόμια” συνεργάζεται με τους: (μπρλπ) και υποστηρίζεται από το (μπρλπ).
Καλλιτεχνική διευθύντρια του “Σταυροδρόμια” είναι η Μαρί Πιερ Μασία και συντονίστριά του η Αγγελική Βέργου. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την διαδικασία υποβολής αίτησης, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Αγγελική Βέργου στο 210 8706005 ή στο vergou@filmfestival.gr.
Σ.Σ.: Δελτίο Τύπου. Το κείμενο ήταν δίγλωσσο. Δεν ξέρουμε ποιος πιέζει τα γραφεία τύπου για τέτοια κείμενα. Αν το κάνουν οι συντάκτες τους αυθαίρετα, από φαγκολατρεία-φραγκολαγνεία, τότε ακόμα χειρότερα! Όπου “μπρλπ”, αρλουμποφράγκικες λέξεις, και αηδία φράσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.