ΕΡΤ, 3ο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ

"Έστιν ουν Τραγωδία / Μίμησης πράξεως σπουδαίας και τελείας / Μέγεθος εχούσης, ηδυσμένω λόγω / Χωρίς εκάστου των ειδών εν τοις μορίοις / Δρώντων και ου δι απαγγελίας / Δι ελέου και φόβου περαίνουσα /Την των τοιούτων παθημάτων κάθαρσιν" - Αριστοτέλους, "Ποιητική"

Ο ΥΜΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΥ

Φαντάσου έναν καρεκλοκένταυρο με αποκολλημένα τα πισινά του, να έρπει προς το νέο του αξίωμα. Μοιάζει με αλλόκοτο μαλάκιο, αηδιαστικά απροστάτευτο και εμετικά θλιβερό. Την ώρα που πανικόσυρτο, σπεύδει να οχυρωθεί στο νέο του κέλυφος. Ίσως, γι' αυτό και κανένας από τους γυμνόποδες αδελφούς μου, δεν το πατάει. Τόσο πολύ το σιχαίνονται. - Κώστας Ι. Γιαλίνης

ΤΑΙΝΙΕΣ ΕΔΩ (Συνερ/να Κανάλια): www.youtube.com/user/TileorasisDagkilaswww.dailymotion.com/user/ArgyriosDagkilas

ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ: ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΧΑΟΣ *** ΧΑΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ *** 20 Ε/6μ - 30 Ε/12μ

ΟΙ ΚΑΤΑΡΕΣ ΤΟΥ "ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ" ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ, ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!

ΠΡΩΤΟΣ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΣ:
«Τοις ευσεβείς μεν επαγγελλομένοις τα των Ελλήνων δε δυσσεβή δόγματα τη ορθοδόξω και καθολική εκκλησία περί τε ψυχών ανθρωπίνων, και ουρανού και γης, και των άλλων κτισμάτων αναιδώς ή μάλλον ασεβώς επεισάγουσιν ανάθεμα (γ')».

Μετάφραση:
Σε όσους παριστάνουν τους ευσεβείς, ενώ, την ίδια στιγμή, εισάγουν με θράσος ή πολύ περισσότερο με ασέβεια στην Ορθόδοξη και Καθολική Εκκλησία τις ασεβείς δοξασίες των ΕΛΛΗΝΩΝ και για τις ανθρώπινες ψυχές και για τον ουρανό και τη γη και για τα άλλα κτίσματα, ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ!..
Τρεις φορές Ανάθεμα δηλαδή στους:
Ορφέα, Θαλή, Αναξίμανδρο, Αναξιμένη, Πυθαγόρα, Ξενοφάνη, Παρμενίδη, Ζήνωνα, Εμπεδοκλή, Ηράκλειτο, Αναξαγόρα, Δημόκριτο, Σωκράτη, Πλάτωνα κ.α. ΟΛΟΙ οι Αναθεματισμοί: ΕΔΩ


"Οι καλύτερες τουρκικές εφημερίδες (και πληθώρα ιστοσελίδων), είναι οι Ελληνικές!.." Αργ. Δαγκ.

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΙΣ: Οι λογαριασμοί μας στο “Πανοράμιο” μηδενίστηκαν αυτοβούλως. ΜΗΝ τους ψάχνετε...

ΠΡΟΣΟΧΗ!.. ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ...

Οι ιστοσελίδες μας ΔΕΝ δημοσιεύουν Δ.Τ. γραμμένα δίγλωσσα, ήτοι: Ελληνικά ανακατεμένα με Αγγλικούρες, Γερμανικούρες, Γαλλικούρες, υποψιαζόμαστε σε λίγο θα μας στέλνουν και Κινεζικούρες! Συντάσσετε τα Δ.Τ. σας σε αμιγή Ελληνική γλώσσα, δεκτά γίνονται μόνον τα ακρωνύμια σε Λατινικό αλφάβητο, ή φράσεις γνήσιες, ατόφιες της Λατινικής γραφής και γλώσσης.


Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Νέες προσθήκες στην Πύλη για την Ελληνική Γλώσσα

35η Ετήσια Συνάντηση Τομέα Γλωσσολογίας Τμήματος Φιλολογίας ΑΠΘ (8-10/5/2014)
Ο Τομέας Γλωσσολογίας του Τμήματος Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης διοργανώνει την επετειακή 35η Συνάντηση Εργασίας στις 8-10 Μαΐου 2014. Τα θεματικά πεδία του συνεδρίου θα είναι: - Θεωρία της Γλώσσας - Περιγραφή της Ελληνικής Γλώσσας - Ιστορία της Ελληνικής γλώσσας - Εφαρμοσμένη Γλωσσολογία 
3ο Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Συνέδριο Ημαθίας: Αξιοποίηση των Τ.Π.Ε. στη διδακτική πράξη (4-6/04/14) 
Οι Ενώσεις εκπαιδευτικών: 1. Πανελλήνια Ένωση εκπαιδευτικών για τις Φυσικές Επιστήμες «Μιχάλης Δερτούζος» 2. Ελληνική Ένωση για την Αξιοποίηση των ΤΠΕ στην Εκπαίδευση» (e-Δίκτυο-ΤΠΕ-Ε) 3. Παράρτημα Ένωσης Ελλήνων Φυσικών Ημαθίας σε συνεργασία με: 
3ο Παναρσακειακό Μαθητικό Συνέδριο: Κ.Π. Καβάφης. Ο Έλληνας οικουμενικός ποιητής (5-6/4/14) 
Ο Πρόεδρος τής Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας καθηγητής κ. Γεώργιος Μπαμπινιώτης σάς προσκαλεί στο 3ο Παναρσακειακό Μαθητικό Συνέδριο με θέμα: Κ.Π. Καβάφης. Ο Έλληνας οικουμενικός ποιητής. Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 5 και την Κυριακή 6 Απριλίου 2014. Εργασίες Συνεδρίου: Σάββατο 5 Απριλίου 2014, ώρα 09:15-18:00, Κυριακή 6 Απριλίου 2014, ώρα 10:00-14:00, Θέατρο Αρσακείων-Τοσιτσείων Σχολείων Εκάλης (Λεωφ. Μαραθώνος 1, Άνοιξη). 
Ημερίδα Φιλαναγνωσίας (10/5/14) 
Ο Όμιλος "Φιλαναγνωσία & Σχολική Βιβλιοθήκη" της Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης διοργανώνει Ημερίδα Φιλαναγνωσίας, το Σάββατο 10 Μαΐου 2014, ώρες 10.30-18.00 (Λέσβου 4, Νέα Σμύρνη).
Ι΄ Πανιόνιο Συνέδριο (20/4-4/5/14)
Κατά το διάστημα 30/04 -04/05/2014 θα πραγματοποιηθεί στην Κέρκυρα το Ι΄ Πανιόνιο Συνέδριο. Το Συνέδριο θα είναι διεθνές.3ο Συνέδριο για τον Μ. Καραγάτση: Η παρουσία της Θεσσαλίας στη νεοελληνική λογοτεχνία από την ενσωμάτωση (1881) μέχρι το Β’ παγκόσμιο πόλεμο (4-6/4/14)
3ο Συνέδριο για τον Μ. Καραγάτση: «Η παρουσία της Θεσσαλίας στη νεοελληνική λογοτεχνία από την ενσωμάτωση (1881) μέχρι το Β’ παγκόσμιο πόλεμο». Το συνέδριο θα λάβει χώρα στη Λάρισα και τη Ραψάνη του κάτω Ολύμπου, χώροι με ιδιαίτερη σημασία στη ζωή και το έργο του Καραγάτση. Το συνέδριο «Μ. Καραγάτσης» είναι μια συνάντηση λογοτεχνικού προσανατολισμού, που διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 2007, με πρωτοβουλία φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης της Θεσσαλίας (Νομαρχία Λάρισας), του Συνδέσμου Φιλολόγων Νομού Λάρισας και με συνδιοργανωτή το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, προς τιμήν του Μ. Καραγάτση. Με τριετή ρυθμό (2007, 2010) πραγματοποιήθηκαν ήδη δύο συνέδρια στα οποία συμμετείχαν καταξιωμένοι ομιλητές. Το Συνέδριο της τρέχουσας ακαδημαϊκής χρονιάς θα πραγματοποιηθεί στις 4, 5, 6 Απριλίου 2014 στη Λάρισα και τη Ραψάνη. Διοργανώνεται από την Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, τον Δήμο Τεμπών, τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Νομού Λάρισας και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Η συμμετοχή στο συνέδριο θα είναι δωρεάν για ομιλητές/-ήτριες και ακροατές/-άτριες.
Συμμετοχή εκπροσώπων του ΚΕΓ στο 3ο Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Συνέδριο Ημαθίας για το πρόγραμμα Διαδρομές (4-6/4/14)
Από την Παρασκευή 4 ως την Κυριακή 6 Απριλίου 2014 θα υλοποιηθεί στη Νάουσα Ημαθίας το 3ο Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Συνέδριο με θέμα την αξιοποίηση των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και Επικοινωνιών στη διδακτική πράξη. Το συνέδριο διοργανώνουν η Πανελλήνια Ένωση εκπαιδευτικών για τις Φυσικές Επιστήμες «Μιχάλης Δερτούζος», η Ελληνική Ένωση για την Αξιοποίηση των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας στην Εκπαίδευση (e-Δίκτυο-ΤΠΕ-Ε) και το Παράρτημα της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών Ημαθίας. 
Η Κοκκινοσκουφίτσα εικονογραφημένη από παιδιά, στο βιβλιοπωλείο Πυξίδα στη Θεσσαλονίκη (5/4/14) 
Το Σάββατο 5 Απριλίου στις 12 το μεσημέρι το βιβλιοπωλείο Πυξίδα παρουσιάζει την Κοκκινοσκουφίτσα εικονογραφημένη από τα πυξιδάκια. Μαζί μας θα είναι η Ελένη Χοντολίδου. Ζητήσαμε από 14 παιδιά Νηπιαγωγείου και Δημοτικού σχολείου να εικονογραφήσουν την Κοκκινοσκουφίτσα. Εμείς αναλάβαμε την ενορχήστρωση: μοιράσαμε στα παιδιά τις προς εικονογράφηση σελίδες κι αφού παραλάβαμε τις ζωγραφιές, δημιουργήσαμε αυτό το μικρό βιβλίο. Βιβλιοπωλείο ΠΥΞΙΔΑ (Πατριάρχου Ιωακείμ 2, Θεσσαλονίκη)
Έκθεση: Πλίνθοι & Λήθη: Χαρτογραφώντας την Πόλη & Παρουσίαση βιβλίου (1/4-26/4/14 & 3/4/14)
Η ζωγράφος Ολγα Αλεξοπούλου και ο συγγραφέας Αλέξανδρος Μασσαβέτας παρουσιάζουν την έκθεση «Πλίνθοι & Λήθη: Χαρτογραφώντας την Πόλη» στον Ιανό από την 1η Απριλίου σε επιμέλεια της Ιριδας Κρητικού. Η έκθεση εγκαινιάζεται την 1η Απριλίου και θα συνεχίσει ως τις 26 Απριλίου στην ΙΑΝΟΣ Αίθουσα Τέχνης στη Σταδίου 24. Ακόμα, την Πέμπτη, 3 Απριλίου 2014, ώρα 7:30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί στην Λέσχη του Συλλόγου Αποφοίτων Κολλεγίου Αθηνών παρουσίαση του βιβλίου «Διαδρομές στο Φανάρι, τον Μπαλατά και τις Βλαχέρνες» του δημοσιογράφου και συγγραφέα Αλέξανδρου Μασσαβέτα ’94 που ζει και εργάζεται στην Κωνσταντινούπολη.Ανακοινώθηκαν οι νικητές του διαγωνισμού αστυνομικού διηγήματος των εκδ. Μεταίχμιο
Σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του ραδιοφωνικού σταθμού «Αθήνα 9,84», στην Τεχνόπολι, στο Γκάζι, ανακοινώθηκαν οι νικητές του διαγωνισμού αστυνομικού διηγήματος με θέμα «Ο φόβος του ξένου». Την εκδήλωση διοργάνωσαν οι Εκδόσεις Μεταίχμιο σε συνεργασία με τον δημοτικό σταθμό «Αθήνα 9,84» και τους νικητές παρουσίασαν ο δημοσιογράφος Τάκης Καμπύλης, γενικός διευθυντής του σταθμού, η Αμαλία Ζέπου εκ μέρους της διαδικτυακής πλατφόρμας δράσεων «Συν Αθηνά» του Δήμου Αθηναίων, ο εκδότης του Μεταίχμιου, Νώντας Παπαγεωργίου, και η Ελένη Μπούρα, υπεύθυνη ελληνικής λογοτεχνίας του οίκου. Ο ηθοποιός Γιώργος Νανούρης διάβασε αποσπάσματα από τα τρία διηγήματα που πρώτευσαν. 
Βραβεία Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου 
Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία των μελών μας για τα βραβεία σε δημιουργούς βιβλίων τα οποία εκδόθηκαν το 2013. Οι βραχείες λίστες που προέκυψαν τίθενται σε ανοιχτή ψηφοφορία κοινού (για τους όρους της ψηφοφορίας πατήστε εδώ). Τα βραβεία θα ανακοινωθούν στις 2 Απριλίου 2014, στις 19:30, στο αμφιθέατρο της Ελληνοαμερικάνικης Ένωσης (Μασσαλίας 22-Αθήνα) 
Παρουσίαση βιβλίου (23/4/14) 
Οι Εκδόσεις Πατάκη και ο IANOS παρουσιάζουν το βιβλίο "Σκηνές από τον βίο του Ματίας Αλμοσίνο" του Ισίδωρου Ζουργού. Θα μιλήσει ο Θεόδωρος Παπαγγελής, Καθηγητής του Τμήματος Φιλολογίας του Α.Π.Θ.-Ακαδημαϊκός. Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ Θεσσαλονίκης (Αριστοτέλους 7), την Τετάρτη 23 Απριλίου 2014 και ώρα 19.00.
Νέο λογοτεχνικό περιοδικό: Το Κοράλλι
Κυκλοφόρησε πρόσφατα το πρώτο τεύχος του λογοτεχνικού περιοδικού «Το κοράλλι». Πρόκειται για το νέο εγχείρημα ενός οίκου που επί μισό αιώνα έχει μια ξεχωριστή παρουσία στη λογοτεχνική κοινότητα, τις «Εκδόσεις των Φίλων». 
Αφιέρωμα στον Αντώνη Σαμαράκη (6/4/14) 
Το EL VIAJE music bar και το βιβλιοπωλείο ΒΙΒΛΙΟΣΤΑΤΗΣ σας προσκαλούν σε ένα αφιέρωμα στο συγγραφέα Αντώνη Σαμαράκη (1919-2003), την Κυριακή 6 Απριλίου 2014 και ώρα 8.30 μ.μ. στο EL VIAJE music bar (Κολοκοτρώνη 45, Βύρωνας). Θα μιλήσουν: η Μαρία Πεσκετζή (σχολική σύμβουλος φιλολόγων) και ο Γιώργος Κοκορέλης (φιλόλογος) Κείμενα του συγγραφέα θα διαβάσει η ηθοποιός-θεατρολόγος Μιλένα Παρθενίου Θα προβληθούν δύο ταινίες μικρού μήκους, βασισμένες σε διηγήματα του Αντώνη Σαμαράκη
Εκδήλωση για τον ποιητή Δημήτρη Δημητριάδη (4/4/14)
Την Παρασκευή 4 Απριλίου 2014 στις 8:30 το απόγευμα, το Πολύεδρο (Κανακάρη 147 Πάτρα), διοργανώνει εκδήλωση για τον ποιητή Δημήτρη Δημητριάδη. Θα μιλήσουν: Γιώργος Αλισάνογλου, ποιητής Αθανασία Δανελάτου, δικηγόρος 
Παρουσίαση βιβλίου (6/4/14) 
Οι εκδόσεις Φαρφουλάς σας προσκαλούν στην παρουσίαση της ποιητικής συλλογής της Στέλλας Δούμου-Γραφάκου, Χαμηλές Οκτάβες, την Κυριακή 6 Απριλίου 2014 στις 8.00 μ.μ., στο cafe-bar Bedouin (Δεκελέων 33 και Ελασιδών) στο Γκάζι. Μιλούν, σχολιάζουν, καταθέτουν οι: Διονύσης Μαρίνος (δημοσιογράφος, συγγραφέας) Ιφιγένεια Σιαφάκα (φιλόλογος, συγγραφέας) Μαρία Στρίγκου (σύμβουλος ψυχικής υγείας, συγγραφέας) Ποιήματα θα διαβάσει η Αγγελίνα Ρωμανού (συγγραφέας).
Παρουσίαση βιβλίου (5/4/14) 
Οι εκδόσεις ύψιλον/βιβλία σας προσκαλούν το Σάββατο 5 Απριλίου 2014 στις 13.00 στην παρουσίαση του βιβλίου του Γιάννη Πατίλη "Μικρός Τύπος: το λογοτεχνικό περιοδικό. Θεωρία και Ασκήσεις * Κείμενα 1978-2013". Το βιβλίο θα παρουσιάσουν ο Δημήτρης Αρμάος (ποιητής - δοκιμιογράφος) και ο Κώστας Κουτσουρέλης (ποιητής - δοκιμιογράφος). Αποσπάσματα θα διαβάσει ο συγγραφέας. Θα ακολουθήσει μικρή δεξίωση για τον μικρό τύπο. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο χώρο εκδηλώσεων των εκδόσεων (Τζαβέλλα 15, Εξάρχεια).
Παρουσίαση βιβλίου (8/4/14) 
Η Εταιρία Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης, η Ανώτερη Δραματική Σχολή “Ανδρέας Βουτσινάς” και οι Εκδόσεις των Φίλων σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου της Δήμητρας Μήττα "Υπέρ Κλυταιμνήστρας - Τα ρολόγια", την Τρίτη 8 Απριλίου 2014 και ώρα 18.30 στο Θέατρο Αυλαία (Πλατεία ΧΑΝΘ (πλευρά Τσιμισκή), Θεσσαλονίκη).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.