ΕΡΤ, 3ο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ

"Έστιν ουν Τραγωδία / Μίμησης πράξεως σπουδαίας και τελείας / Μέγεθος εχούσης, ηδυσμένω λόγω / Χωρίς εκάστου των ειδών εν τοις μορίοις / Δρώντων και ου δι απαγγελίας / Δι ελέου και φόβου περαίνουσα /Την των τοιούτων παθημάτων κάθαρσιν" - Αριστοτέλους, "Ποιητική"

Ο ΥΜΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΥ

Φαντάσου έναν καρεκλοκένταυρο με αποκολλημένα τα πισινά του, να έρπει προς το νέο του αξίωμα. Μοιάζει με αλλόκοτο μαλάκιο, αηδιαστικά απροστάτευτο και εμετικά θλιβερό. Την ώρα που πανικόσυρτο, σπεύδει να οχυρωθεί στο νέο του κέλυφος. Ίσως, γι' αυτό και κανένας από τους γυμνόποδες αδελφούς μου, δεν το πατάει. Τόσο πολύ το σιχαίνονται. - Κώστας Ι. Γιαλίνης

ΤΑΙΝΙΕΣ ΕΔΩ (Συνερ/να Κανάλια): www.youtube.com/user/TileorasisDagkilaswww.dailymotion.com/user/ArgyriosDagkilas

ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ: ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΧΑΟΣ *** ΧΑΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ *** 20 Ε/6μ - 30 Ε/12μ

ΟΙ ΚΑΤΑΡΕΣ ΤΟΥ "ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ" ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ, ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!

ΠΡΩΤΟΣ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΣ:
«Τοις ευσεβείς μεν επαγγελλομένοις τα των Ελλήνων δε δυσσεβή δόγματα τη ορθοδόξω και καθολική εκκλησία περί τε ψυχών ανθρωπίνων, και ουρανού και γης, και των άλλων κτισμάτων αναιδώς ή μάλλον ασεβώς επεισάγουσιν ανάθεμα (γ')».

Μετάφραση:
Σε όσους παριστάνουν τους ευσεβείς, ενώ, την ίδια στιγμή, εισάγουν με θράσος ή πολύ περισσότερο με ασέβεια στην Ορθόδοξη και Καθολική Εκκλησία τις ασεβείς δοξασίες των ΕΛΛΗΝΩΝ και για τις ανθρώπινες ψυχές και για τον ουρανό και τη γη και για τα άλλα κτίσματα, ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ!..
Τρεις φορές Ανάθεμα δηλαδή στους:
Ορφέα, Θαλή, Αναξίμανδρο, Αναξιμένη, Πυθαγόρα, Ξενοφάνη, Παρμενίδη, Ζήνωνα, Εμπεδοκλή, Ηράκλειτο, Αναξαγόρα, Δημόκριτο, Σωκράτη, Πλάτωνα κ.α. ΟΛΟΙ οι Αναθεματισμοί: ΕΔΩ


"Οι καλύτερες τουρκικές εφημερίδες (και πληθώρα ιστοσελίδων), είναι οι Ελληνικές!.." Αργ. Δαγκ.

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΙΣ: Οι λογαριασμοί μας στο “Πανοράμιο” μηδενίστηκαν αυτοβούλως. ΜΗΝ τους ψάχνετε...

ΠΡΟΣΟΧΗ!.. ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ...

Οι ιστοσελίδες μας ΔΕΝ δημοσιεύουν Δ.Τ. γραμμένα δίγλωσσα, ήτοι: Ελληνικά ανακατεμένα με Αγγλικούρες, Γερμανικούρες, Γαλλικούρες, υποψιαζόμαστε σε λίγο θα μας στέλνουν και Κινεζικούρες! Συντάσσετε τα Δ.Τ. σας σε αμιγή Ελληνική γλώσσα, δεκτά γίνονται μόνον τα ακρωνύμια σε Λατινικό αλφάβητο, ή φράσεις γνήσιες, ατόφιες της Λατινικής γραφής και γλώσσης.


Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

ΕΝΑΡΞΗ "ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙΑ"

56ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
6-15 Νοεμβρίου 2015

ΕΝΑΡΞΗ "ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙΑ"

Η αυλαία του 11ου Φόρουμ Συμπαραγωγών "Σταυροδρόμια", το οποίο εντάσσεται στην Αγορά του ΦΚΘ, άνοιξε την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015 στην Αποθήκη Γ, στο Λιμάνι, στο πλαίσιο του 56ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Κηρύσσοντας την έναρξη του 11ου Φόρουμ Συμπαραγωγών, η επικεφαλής του Crossroads, κ. Μαρι-Πιέρ Μασιά καλωσόρισε τους παραγωγούς και σκηνοθέτες που συμμετέχουν στη φετινή διοργάνωση. Η ίδια παρουσίασε την ομάδα της Αγοράς του Φεστιβάλ, μαζί με την υπεύθυνη της Αγοράς, Γιάννα Σαρρή και τη συντονίστρια του Crossroads, Αγγελική Βέργου. Το Crossroads δίνει την ευκαιρία στους δημιουργούς να συναντηθούν με συμπαραγωγούς και διανομείς, συμβάλλοντας έτσι στην ολοκλήρωση ταινιών που βρίσκονται ακόμη σε στάδιο παραγωγής.

Επιπλέον, η κ. Μαρι-Πιέρ Μασιά παρουσίασε την κριτική επιτροπή του φετινού "Σταυροδρόμια", την οποία απαρτίζουν οι Τίτος Κρέινμπεργκ (παραγωγός, Ούνα Φιλμ, Γερμανία), Φένια Κοσσοβίτσα (παραγωγός, Μπλόντε S.A., Ελλάδα) και Γιόζεφ Ρουσιοπ (παραγωγός, Ταραντούλα, Βέλγιο).

Στη συνέχεια, ο λόγος δόθηκε στους συμμετέχοντες του φετινού "Σταυροδρόμια" που θέλησαν να συστηθούν και να μιλήσουν με συντομία για τη δουλειά τους στους υπόλοιπους.

Επίσης, έγινε αναφορά στη δραστηριότητα του ACE, που επιλέγει κάθε χρόνο νέους παραγωγούς για να συμμετάσχουν στο δίκτυο παραγωγών του και να αναπτύξουν επαγγελματικά τα κινηματογραφικά τους σχέδια με τη βοήθεια έμπειρων παραγωγών. Όπως εξήγησε η εκπρόσωπος του ACE, στο διεθνές αυτό δίκτυο που ιδρύθηκε το 1993 στο Παρίσι, συμμετέχουν 230 μέλη από 44 χώρες, εκ των οποίων οι 28 είναι ευρωπαϊκές. Πρόκειται, όπως είπε η κα Ντόρυ, για «μία πλατφόρμα ανταλλαγής εμπειρίας μεταξύ παραγωγών. Μία φιλική κοινότητα στην οποία ανταλλάζει κανείς πληροφορίες και λαμβάνει χρήσιμες συμβουλές από έμπειρους ανθρώπους του χώρου». Για την εμπειρία τους από τη συνεργασία τους με το ACE μίλησαν επίσης οι παραγωγοί Μαρία Δρανδάκη (Ελλάδα) και Titus Kreyenberg (Γερμανία), ενώ η Σαμπίνα Κόμπρα (Αλβανία) είναι ένα από τα νέα μέλη του δικτύου που επιλέχθηκε να συνεργαστεί για το 2016.

Να σημειωθεί ότι τα βραβεία της Αγοράς του ΦΚΘ θα απονεμηθούν την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015, στις 18:00 στην Αποθήκη Γ’.

Φέτος το "Σταυροδρόμια" επέλεξε 14 κινηματογραφικά σχέδια βάσει της ποιότητας του σεναρίου, της δημιουργικής ομάδας και των πιθανοτήτων ολοκλήρωσης της ταινίας, από τα οποία τα 4 είναι ελληνικά. Πρόκειται για τα εξής:
  • ΕΛΕΥΣΙΝΑ - Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Σκούρας, Παραγωγή: Γιώργος Κυριάκος, Βιου Μάστερ, Ελλάδα
  • ΑΥΡΙΟ ΠΕΡΝΑΩ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ - Σκηνοθεσία:Σεμπιντέ Φαρσί , Παραγωγή: Πάνος Καραμπίνης, Ελλάδα/Γαλλία
  • Η Γη του Κανενός - Σκηνοθεσία:Άλαν Χάγκς & Χριστίνα Κουτσοσπύρου, Παραγωγή: Βασίλης Χρυσανθόπουλος, Ελλάδα
  • TO ΠΟΤΑΜΙ - Σκηνοθεσία: Χάρης Ραφτόγιαννης, Παραγωγή: Ελένη Κοσσυφίδου, Ελλάδα
Τα υπόλοιπα κινηματογραφικά σχέδια αποτελούν είτε παραγωγές ή συμπαραγωγές μιας χώρας της κεντρικής και νοτιοανατολικής Ευρώπης και της Μεσογείου, είτε συγκεκριμένα στοιχεία της ιστορίας τους συνδέονται με αυτές τις γεωγραφικές περιοχές. Τα επιλεγμένα σχέδια προέρχονται από τις ακόλουθες χώρες: Αλβανία, Γαλλία, Ελλάδα, Ισραήλ, Ιταλία, Λίβανος, Ρουμανία, Σερβία και Τουρκία.

Οι παραγωγοί και σκηνοθέτες αυτών των κινηματογραφικών σχεδίων θα έχουν την δυνατότητα να παρουσιάσουν και να συζητήσουν τα σχέδιά τους με συμπαραγωγούς, διανομείς, εκπροσώπους εταιριών πωλήσεων και ειδικούς από τον χώρο της παραγωγής.

Η Αγορά, στην οποία εντάσσεται το "Σταυροδρόμια", αποτελεί το αναπτυξιακό κομμάτι του Φεστιβάλ, το οποίο συγκεντρώνει ένα διεθνές δίκτυο επαγγελματιών και προσφέρει το χώρο, αλλά και τις συνθήκες για συναντήσεις, συζητήσεις και επαγγελματικές συμφωνίες σε μια ανεπίσημη, φιλόξενη και επαγγελματική ατμόσφαιρα. Η Αγορά του ΦΚΘ υποστηρίζεται από το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Κιέιτιβ Γιουροπ του ΜΕΝΤΙΑ.

Το Crossroads υποστηρίζεται από το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Creative Europe του ΜΕΝΤΙΑ, ενώ επίσης συνεργάζεται με:
  • Την ελληνική εταιρία, η οποία προσφέρει το βραβείο συμπαραγωγής (εικόνα και ήχο) στο βραβευμένο κινηματογραφικό σχέδιο.
  • Το CNC, το οποίο προσφέρει 10.000 ευρώ για την ανάπτυξη του σχεδίου.
  • Το Φεστιβάλ των Καννών, το οποίο χορηγεί διαπίστευση στον βραβευμένο παραγωγό, προκειμένου να συμμετάσχει στο προσεχές Προδιούσερς Νετγουορκ 2016.
  • Το Σόφια Μήτινγκς  του Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σόφιας, το οποίο επιλέγει ένα κινηματογραφικό σχέδιο που θα παρουσιαστεί στην προσεχή διοργάνωση, τον Μάρτιο του 2016.
  • ΤοΜεντιτεράνεαν Φιλμ που προσφέρει μια υποτροφία σε ένα κινηματογραφικό σχέδιο για περαιτέρω ανάπτυξη σεναρίου.
  • Τη γαλλική συμβουλευτική εταιρία, η οποία προσφέρει τις υπηρεσίες της σε ένα κινηματογραφικό σχέδιο.
  • ToΣινεμεντ Μονπελιέ, το οποίο θα επιλέγει κάθε χρόνο ένα ελληνικό κινηματογραφικό σχέδιο για το αναπτυξιακό πρόγραμμα σεναρίου που διοργανώνει ετησίως.
  • Το ACE, που επιλέγει κάθε χρόνο νέους παραγωγούς για να συμμετέχουν στο δύκτιο παραγωγών του και να αναπτύξουν επαγγελματικά τα κινηματογραφικά τους σχέδια με τη βοήθεια εκλεκτών παραγωγών.
Το "Σταυροδρόμια" (10-14 Νοεμβρίου 2015) εντάσσεται στην Αγορά, δηλαδή το αναπτυξιακό κομμάτι του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, που συγκεντρώνει ένα διεθνές δίκτυο επαγγελματιών και προσφέρει το χώρο, αλλά και τις συνθήκες για συναντήσεις, συζητήσεις και επαγγελματικές συμφωνίες σε μια ανεπίσημη, φιλόξενη και επαγγελματική ατμόσφαιρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.