Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ

"Έστιν ουν Τραγωδία / Μίμησης πράξεως σπουδαίας και τελείας / Μέγεθος εχούσης, ηδυσμένω λόγω / Χωρίς εκάστου των ειδών εν τοις μορίοις / Δρώντων και ου δι απαγγελίας / Δι ελέου και φόβου περαίνουσα /Την των τοιούτων παθημάτων κάθαρσιν" - Αριστοτέλους, "Ποιητική"

Ο ΥΜΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΥ

Φαντάσου έναν καρεκλοκένταυρο με αποκολλημένα τα πισινά του, να έρπει προς το νέο του αξίωμα. Μοιάζει με αλλόκοτο μαλάκιο, αηδιαστικά απροστάτευτο και εμετικά θλιβερό. Την ώρα που πανικόσυρτο, σπεύδει να οχυρωθεί στο νέο του κέλυφος. Ίσως, γι' αυτό και κανένας από τους γυμνόποδες αδελφούς μου, δεν το πατάει. Τόσο πολύ το σιχαίνονται. - Κώστας Ι. Γιαλίνης

ΤΑΙΝΙΕΣ ΕΔΩ (Συνερ/να Κανάλια): www.youtube.com/user/TileorasisDagkilaswww.dailymotion.com/user/ArgyriosDagkilas

ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ: ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΧΑΟΣ *** ΧΑΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ *** 20 Ε/6μ - 30 Ε/12μ

ΟΙ ΚΑΤΑΡΕΣ ΤΟΥ "ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ" ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ, ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!

ΠΡΩΤΟΣ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΣ:
«Τοις ευσεβείς μεν επαγγελλομένοις τα των Ελλήνων δε δυσσεβή δόγματα τη ορθοδόξω και καθολική εκκλησία περί τε ψυχών ανθρωπίνων, και ουρανού και γης, και των άλλων κτισμάτων αναιδώς ή μάλλον ασεβώς επεισάγουσιν ανάθεμα (γ')».

Μετάφραση:
Σε όσους παριστάνουν τους ευσεβείς, ενώ, την ίδια στιγμή, εισάγουν με θράσος ή πολύ περισσότερο με ασέβεια στην Ορθόδοξη και Καθολική Εκκλησία τις ασεβείς δοξασίες των ΕΛΛΗΝΩΝ και για τις ανθρώπινες ψυχές και για τον ουρανό και τη γη και για τα άλλα κτίσματα, ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ!..
Τρεις φορές Ανάθεμα δηλαδή στους:
Ορφέα, Θαλή, Αναξίμανδρο, Αναξιμένη, Πυθαγόρα, Ξενοφάνη, Παρμενίδη, Ζήνωνα, Εμπεδοκλή, Ηράκλειτο, Αναξαγόρα, Δημόκριτο, Σωκράτη, Πλάτωνα κ.α. ΟΛΟΙ οι Αναθεματισμοί: ΕΔΩ


"Οι καλύτερες τουρκικές εφημερίδες (και πληθώρα ιστοσελίδων), είναι οι Ελληνικές!.." Αργ. Δαγκ.

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΙΣ: Οι λογαριασμοί μας στο “Πανοράμιο” μηδενίστηκαν αυτοβούλως. ΜΗΝ τους ψάχνετε...

ΠΡΟΣΟΧΗ!.. ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ...

Οι ιστοσελίδες μας ΔΕΝ δημοσιεύουν Δ.Τ. γραμμένα δίγλωσσα, ήτοι: Ελληνικά ανακατεμένα με Αγγλικούρες, Γερμανικούρες, Γαλλικούρες, υποψιαζόμαστε σε λίγο θα μας στέλνουν και Κινεζικούρες! Συντάσσετε τα Δ.Τ. σας σε αμιγή Ελληνική γλώσσα, δεκτά γίνονται μόνον τα ακρωνύμια σε Λατινικό αλφάβητο, ή φράσεις γνήσιες, ατόφιες της Λατινικής γραφής και γλώσσης.


Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2016

ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ: ΑΝΙΧΝΕΥΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΕ ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ // ΕΛΛΑΔΑ – ΠΟΛΩΝΙΑ – ΟΥΓΓΑΡΊΑ

(ΟΛΥΜΠΙΟΝ, αίθουσα Παύλος Ζάννας, 27-28 Φεβρουαρίου 2016)

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης διοργανώνει το συνέδριο με θέμα «Ανιχνεύοντας την Κινηματογραφική Παιδεία σε Διακρατικό επίπεδο // Ελλάδα – Πολωνία – Ουγγαρία» στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος EUforiaCreative Europe MEDIA το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016, στην αίθουσα Παύλος Ζάννας του ΟΛΥΜΠΙΟΝ (πλ. Αριστοτέλους 10, τηλ. 2310-378400). Το συνέδριο διοργανώνεται σε συνεργασία με τους φορείς Spoleczna Akademia Nauk (Πολωνία) και Laterna Magica (Ουγγαρία).
Το Συνέδριο εγκαινιάζει το πρόγραμμα πολλαπλών δράσεων Κινηματογραφικές Διαδρομές το οποίο θα υλοποιηθεί από το Μουσείο Κινηματογράφου – Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Στόχος του προγράμματος είναι η ανάδειξη της κινηματογραφικής παιδείας στην εκπαίδευση και η αξιοποίηση του κινηματογράφου ως παιδευτικού εργαλείου, που όχι μόνο μπορεί να συμβάλει στην καλύτερη κατανόηση της σχολικής ύλης αλλά και στη διαθεματική προσέγγιση της γνώσης, στην κοινωνική και αισθητική καλλιέργεια του μαθητή. Το συνέδριο, παρουσιάζοντας τις στρατηγικές σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης για την οπτικοακουστική παιδεία, τη στάση των επίσημων κρατικών φορέων, τις ακαδημαϊκές οπτικές επί του θέματος και τέλος τις πρακτικές εφαρμογές του, επιχειρεί να:
  • Διερευνήσει τη σύγχρονη πραγματικότητα σε σχέση με τη θέση της Κινηματογραφικής Παιδείας στο εκπαιδευτικό σύστημα της Ελλάδας, της Πολωνίας και της Ουγγαρίας.
  • Διεξάγει διάλογο σχετικά με τις θεσμικές αλλαγές που θα επέτρεπαν την αξιοποίηση της Κινηματογραφικής Παιδείας και την ενσωμάτωσή της στο επίσημο πρόγραμμα σπουδών του Υπουργείου Παιδείας & Δια Βίου Μάθησης.
Οι βασικές ενότητες του συνεδρίου θα αναδείξουν τα νεότερα δεδομένα σε σχέση με την Κινηματογραφική Παιδεία, αλλά και την παρουσία ή την απουσία της από τα δομημένα μοντέλα πολιτιστικής και εκπαιδευτικής πολιτικής. Τα θεωρητικά και πρακτικά εργαστήρια που προβλέπονται στο πρόγραμμα στοχεύουν να αποτελέσουν αφορμή εξερεύνησης και ανταλλαγής ιδεών. Απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να ενημερωθούν, να ανταλλάξουν απόψεις, να αλληλεπιδράσουν και να δημιουργήσουν δίκτυα συνεργασίας ειδικότερα σε εκπαιδευτικούς και μαθητές, ακαδημαϊκούς και ερευνητές, σε κρατικούς λειτουργούς με ενασχόληση στον τομέα του πολιτισμού και της εκπαίδευσης και σε ανθρώπους που δραστηριοποιούνται στον χώρο του κινηματογράφου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.