ΕΡΤ, 3ο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ

"Έστιν ουν Τραγωδία / Μίμησης πράξεως σπουδαίας και τελείας / Μέγεθος εχούσης, ηδυσμένω λόγω / Χωρίς εκάστου των ειδών εν τοις μορίοις / Δρώντων και ου δι απαγγελίας / Δι ελέου και φόβου περαίνουσα /Την των τοιούτων παθημάτων κάθαρσιν" - Αριστοτέλους, "Ποιητική"

Ο ΥΜΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΥ

Φαντάσου έναν καρεκλοκένταυρο με αποκολλημένα τα πισινά του, να έρπει προς το νέο του αξίωμα. Μοιάζει με αλλόκοτο μαλάκιο, αηδιαστικά απροστάτευτο και εμετικά θλιβερό. Την ώρα που πανικόσυρτο, σπεύδει να οχυρωθεί στο νέο του κέλυφος. Ίσως, γι' αυτό και κανένας από τους γυμνόποδες αδελφούς μου, δεν το πατάει. Τόσο πολύ το σιχαίνονται. - Κώστας Ι. Γιαλίνης

ΤΑΙΝΙΕΣ ΕΔΩ (Συνερ/να Κανάλια): www.youtube.com/user/TileorasisDagkilaswww.dailymotion.com/user/ArgyriosDagkilas

ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ: ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΧΑΟΣ *** ΧΑΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ *** 20 Ε/6μ - 30 Ε/12μ

ΟΙ ΚΑΤΑΡΕΣ ΤΟΥ "ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ" ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ, ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!

ΠΡΩΤΟΣ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΣ:
«Τοις ευσεβείς μεν επαγγελλομένοις τα των Ελλήνων δε δυσσεβή δόγματα τη ορθοδόξω και καθολική εκκλησία περί τε ψυχών ανθρωπίνων, και ουρανού και γης, και των άλλων κτισμάτων αναιδώς ή μάλλον ασεβώς επεισάγουσιν ανάθεμα (γ')».

Μετάφραση:
Σε όσους παριστάνουν τους ευσεβείς, ενώ, την ίδια στιγμή, εισάγουν με θράσος ή πολύ περισσότερο με ασέβεια στην Ορθόδοξη και Καθολική Εκκλησία τις ασεβείς δοξασίες των ΕΛΛΗΝΩΝ και για τις ανθρώπινες ψυχές και για τον ουρανό και τη γη και για τα άλλα κτίσματα, ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ!..
Τρεις φορές Ανάθεμα δηλαδή στους:
Ορφέα, Θαλή, Αναξίμανδρο, Αναξιμένη, Πυθαγόρα, Ξενοφάνη, Παρμενίδη, Ζήνωνα, Εμπεδοκλή, Ηράκλειτο, Αναξαγόρα, Δημόκριτο, Σωκράτη, Πλάτωνα κ.α. ΟΛΟΙ οι Αναθεματισμοί: ΕΔΩ


"Οι καλύτερες τουρκικές εφημερίδες (και πληθώρα ιστοσελίδων), είναι οι Ελληνικές!.." Αργ. Δαγκ.

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΙΣ: Οι λογαριασμοί μας στο “Πανοράμιο” μηδενίστηκαν αυτοβούλως. ΜΗΝ τους ψάχνετε...

ΠΡΟΣΟΧΗ!.. ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ...

Οι ιστοσελίδες μας ΔΕΝ δημοσιεύουν Δ.Τ. γραμμένα δίγλωσσα, ήτοι: Ελληνικά ανακατεμένα με Αγγλικούρες, Γερμανικούρες, Γαλλικούρες, υποψιαζόμαστε σε λίγο θα μας στέλνουν και Κινεζικούρες! Συντάσσετε τα Δ.Τ. σας σε αμιγή Ελληνική γλώσσα, δεκτά γίνονται μόνον τα ακρωνύμια σε Λατινικό αλφάβητο, ή φράσεις γνήσιες, ατόφιες της Λατινικής γραφής και γλώσσης.


Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019

"ΤΡΕΛΑΊΝΟΜΑΙ, ΚΑΙ ΑΔΥΝΑΤΏ ΝΑ ΚΑΤΑΛΆΒΩ... ΠΩΣ ΟΛΌΚΛΗΡΟΣ ΣΤΡΑΤΌΣ ΠΈΤΑΞΕ ΤΑ ΌΠΛΑ ΜΠΡΟΣΤΆ ΣΤΟΝ ΕΧΘΡΌ ΚΑΙ ΈΦΥΓΕ!"

Αυτός είναι ο "Αετός της 
Μακεδονίας", που μας χάρισε
το κομμάτι της που κατοικούμε.
Μένουν τα άλλα δύο αλύτρωτα.
ΚΆΠΟΙΑ ΑΠΌ ΤΑ ΣΧΌΛΙΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΊΔΟΣ ΤΟΥ "ΘΈΜΑΤΟΣ"...
Για τα "επεισόδια" με την σαβούρα των λαθροεισβολέων στα Γιαννιτσά. Τα οποία η τουρκιά θεωρεί δική της πόλη (Γαζή Εβρενός), αφού εκεί βρίσκεται και ένας -υποτιθέμενος- τάφος "αγίου" της μεμετιάς!
Ο Ελληνικός στρατός που φυλάει τα μπόσικα στο... Αφγανιστάν και περιμένει την τουρκική "παρέλαση" στην Αθήνα, απλά περιμένει και παριστάνει τον... Ερυθρό σταυρό! Τον Καλό Σαμαρείτη! Προδίδοντας σύξυλο, πατρίδα θρησκεία οικογένεια, ιστορία ιδανικά.
Ουδέποτε ο Ελληνικός στρατός στην ιστορία του βρέθηκε σε τέτοια κατάπτωση, δειλία, ανικανότητα, ηττοπάθεια, και ξευτίλα του κερατά.
Αν ζούσε ο Παύλος Μελάς, θα τραβούσε τα μαλλιά του, όπως στην Λάρισα που ολόκληρος ο ΤΌΤΕ Ελληνικός στρατός, πέταξε τα όπλα μπροστά σε ένα τσούρμο τούρκων και τράπηκε σε φυγή. 

"Τρελαίνομαι" έγραφε στη γυναίκα του Ναταλία Δραγούμη και αδελφή του Ίωνα, "και αδυνατώ να καταλάβω, πως ολόκληρος στρατός πέταξε τα όπλα μπροστά στον εχθρό και έφυγε λιποτάκτης"!..

Κι αυτοί είναι οι, καθόλα ανάξιοί του, χαρτογιακάδες και
προδότες, ευσταλείς... νέοι που θα προτάξουν τα στήθη
τους -τρομάρα μας- λιονταρίσια (ο ένας μάλιστα κόντεψε
να τα τινάξει άμα τη αναλήψη των καθηκόντων του από
ξεκούτιασμα και προχωρημένο γήρας) όταν η τουρκιά κά-
νει παρέλαση στην Αθήνα! Προς το παρόν, αρκούνται να
ξεσκατώνουν ότι τους στέλνει με σαπιόβαρκες το "ντο-
γάνι" των Μικρασιατικών παραλίων.
ΟΛΟΙ τους τσιπρογεννήματα και τσιπροκαμάρια, τσιπροα-
ναθρεμένοι προδότες. Δεν έβγαλαν άχνα στην προδοσία
των Πρεσπών! Κάποιοι μάλιστα, μπορεί να κατουρήθηκαν
κι απ' τη... χαρά τους! Για τους δυο κυρίους με τα χρώματα
"ραφ", λυπάμαι πολύ περισσότερο γιατί, σ' αυτό το ένδο-
ξο και ηρωικό σώμα έδωσα 33 μήνες από τους καλύτερους
της ζωής μου (οι 151 μέρες φυλακή). Σε μια περίοδο που η
μονάδα (111 ΠΜ), ήταν πάντοτε σε συναγερμό "κόκκινο".
Αν τους βλέπει από πουθενά εκείνος ο πραγματικός "Ατσά-
λινος Αετός-θρύλος" Φραγγοπανάγος, θα γελάει, αλλά
και θα τραβάει τα μαλλιά του.
Οι θανόντες κατά την άσκηση των καθηκόντων τους στην
111 ΠΜ προς το τέλος της δεκαετίας του '60 , Αναγνω-
στόπουλος - Τριανταφυλλίδης, Παπαμίχος - Μπουρλίδης,
Σταυρόπουλος (5) που "έθαψα" εγώ! 
Τους γράφω ντουέτα, γιατί έτσι σκοτώθηκαν. Πλην του
Σταυρόπουλου που "πήγε" μεμονωμένος.
Τους σημερινούς "καραβανάδες" τους περιμένει "Γουδί" και τυφεκισμός. Κοντά είναι η μέρα. 
*/*

ΣΧΟΛΙΑ:

Τους περνάμε
πριν 40 λεπτά

Σιγά-σιγά, τους περνάμε τους Σουηδούς. Κοιτάξτε  εκεί πως έχουν φτάσει στο αμήν! Ή την Αγγλία που διώχνουν τους από πολλές πόλεις ντόπιους από τα σπίτια τους!.. Σε λίγο καιρό έτσι θα καταντήσει και η Ελλάδα. Ευτυχώς που άρχισε ο κόσμος να αντιδρά΅, με το σωστό ή λάθος τρόπο. Δυστυχώς, η πραγματικότητα είναι σκληρή και η αντιμετώπιση πρέπει να είναι ανάλογη. Αρέσει δεν αρέσει. Πάντα το ένστικτο υπερισχύει της λογικής, και λογική δεν υπάρχει σε τέτοιες περιπτώσεις!

Ξενοφώντας
Πριν μία ώρα
Μπράβο στους κάτοικους, αν και ο σκοπός δεν επιτεύχθει. Έβλεπα τον αστείο Κουμουτσάκο στην τηλεόραση να λέει, ότι αν φτάσουμε στο απροχώρητο (που έχουμε προ πολλού φτάσει) έχει πλαν Β η κυβέρνηση: Να ενεργοποιηθεί άρθρο της ΕΕ να πάρουν και οι Ευρωπαίοι κάποιους. Αφενός κανένα κράτος δε θα πάρει, αφετέρου και μόνο η ενεργοποίηση σημαίνει 2πλασιασμο των ροων γιατί τότε θα ελπίζουν να πάνε άμεσα Ευρώπη. Το μόνο σχέδιο πρέπει να έχει τους εξης άξονες:
α) κλείσιμο με τείχος των χερσαίων συνόρων, όπως κάνανε όλες οι ευρωπαϊκές χώρες.
β) πλήρες σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης.
γ) “πίσω” στις βάρκες, όπως ακριβώς κάνει η Ιταλία, η Μάλτα και η Ισπανία
δ) διώξιμο όλων των ΜΚΟ όπως έκαναν οι προαναφερόμενες χώρες
ε) εγκλεισμό όλων σε ακατοίκητα νησιά με σύγχρονες δομές όπως κάνει η Δανία και η Αυστραλία
στ) κατάσχεση κινητών, μετρητών κλπ, όπως κάνει η Δανία
ζ) όσοι αναγνωρίζονται πρόσφυγες να μένουν σε δομές ακατοίκητων νησιών μέχρι να τελειώσει ο πόλεμος στη Συρία η αλλού.
Μόνον έτσι θα σωθούμε και θα ανατρέψουμε μια εισβολή που δεν άφορα μερικές 100δες χιλιάδες, αλλά 100δες εκατομμύρια που περιμένουν σε Ασία και Αφρική.
Αν δεν το κάνει η ΝΔ, θα το κάνει άλλο κόμμα που θα βγει να καλύψει το κενο.

Ήρθε η ώρα για πραγματική αντίσταση
Πριν μία ώρα
Βίαιη προσπάθεια εποικισμού της χώρας και οργανωμένο σχέδιο εκδίωξης των Ελλήνων από φανατικούς με την στήριξη εμμίσθων ΜΚΟ και αριστεράς. Η αριστερά από κόμπλεξ ιδεοληψίες και παλαιά ψυχολογικά τραύματα, δεν είναι σε θέση να κατανοήσει το πρόβλημα ασυμετρης απειλής, και για άλλη μια φορά στην ιστορία κερδίζει τον ρόλο του χρησίμου ηλιθίου. Ήρθε η ώρα του εθνικού ξεσηκωμού. Εάν η αριστερά αρέσκεται στους βιασμούς, θα μπορούσαν κάλλιστα να πάνε τις μάνες τους στα χοτ-σποτ να δώσουν λύση στο πρόβλημα! Ήρθε η ώρα να κοιτάξουμε το συμφέρον μας και τις ζωές μας.

Πίσω στην Αφρική και στην Ασία, ΟΛΟΙ
03/11/2019, 12:26
Οι Αφρικανοί και Ασιάτες δεν θα εγκατασταθούν στη χώρα μας όσο ζούμε εμείς οι νόμιμοι ιδιοκτήτες ΕΛΛΗΝΕΣ. Καταλάβατε μασονάκια; Πάρτε το μισθουλάκο σας τώρα και βάλτε και τα τρολ σας να λένε για πρόσφυγες και φασισμούς.

ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΑΠ’ ΕΞΩ, ΜΕ ΜΚΟ ΚΑΙ ΚΟΜΜΟΥΝΕΣ
03/11/2019, 12:25
Ακούστε μάγκες δημοσιοκάφροι, δεν ξεγελάτε κανέναν. Είστε δημοσιογραφίσκοι της πεντάρας και τα ρεπορτάζ σας εξυπηρετούν ανθελληνικούς σκοπούς.

Φάνης
03/11/2019, 12:24
Ρε αρχιτόμαρε, της ΝΔ... Που το βρήκες γραμμένο πως η λύση είναι να τους φέρεις στην ηπειρωτική χωρα; Είσαι με τα καλά σου; Δρόμο! Υπογραψατε σύμβαση με την τουρκία. Πού είναι οι επαναπροωθήσεις που έλεγε προεκλογικά ο πρόεδρός σας;

Καλά κρασιά
03/11/2019, 12:21
Έτσι κι αλλιώς η Γερμανία κατέθεσε πρόταση που στην πράξη καταργεί το Δουβλίνο. Και πλέον οι τελικές κρίσεις για το αν κάποιος είναι πρόσφυγας ή μετανάστης, δεν θα απαιτείται να γίνει στη χώρα υποδοχής. Οπότε, απλά είναι θέμα χρόνου να τελειώνει κι αυτό.

Εκ του Περισσού
03/11/2019, 12:20
Στο Σπίτι του Λαού αλλάζουμε κεραμίδια γιατί τρέξανε νερά με τη χτεσινή καταιγίδα και δεν θα μπορέσουμε να φιλοξενήσουμε κανέναν μετανάστη. Παντού μαστόροι και τσιμεντοκονιάματα, καταλαβαίνετε. Αυτό γιατί ακούω διάφορα φασιστικά και καπιταλιστικά σχόλια!

Κατερίνα
03/11/2019, 11:58
Τον τελευταίο καιρό "τραβάμε τα μαλλιά μας" τι ψηφίσαμε, και τι ψηφίσαμε! Δηλαδή, ποιες ήταν οι επιλογές μας; Να καταλάβω. Είχε δηλώσει προεκλογικά η Νέα Δημοκρατία ότι θα διαχειριζόταν το προσφυγικό - μεταναστευτικό ζήτημα με διαμοιρασμό αυτών των ανθρώπων στην ενδοχώρα και σπεύσαμε να την ψηφίσουμε; Και ποιες είναι οι επιλογές μας τελικά, από την εμπειρία που έχουμε; Δεν ξέρω, πλέον. Είναι χαώδης η κατάσταση σε αυτό το θέμα. Όσο για τον Βελόπουλο. Κάθισα να τον παρακολουθήσω κάποια στιγμή, ώστε να έχω άποψη. Ο τρόπος που μιλούσε δεν μου άρεσε, αλλά είπα να μην σταθώ σε αυτό αλλά στο αν αυτά που λέει είναι σωστά, έχουν βάση. Και εκεί που μιλούσε για κάποια σοβαρά ζητήματα, ξαφνικά διακόπτει και πουλούσε κρέμες για τον πόνο στη μέση. Έμεινα "κάγκελο". Τώρα δηλαδή, αυτή είναι η βιώσιμη πολιτική επιλογή που έχουμε;

Βπ

03/11/2019, 10:51

Είναι έποικοι και τους μοιράζουν στα μέρη που η ελληνική νεολαία έχει μεταναστεύσει στην Γερμανία για ένα κομμάτι ψωμί! Οπότε, για ποια φιλοξενία γράφετε; Σε 5 χρόνια εκεί θα βρίσκονται και θα συνεχίσουν να περνούν τα επιδόματα σε ευρώ... Μπράβο στους Ούγγρους και στους Πολωνούς που δεν δέχονται ούτε έναν Αφρικανό στην χώρα τους

Φιλόξενος λαός
03/11/2019, 10:50
Ανθρωπογεωγραφία της ελληνικής επικράτειας: Αλβανοί, ρωσοποντιοι, γύφτοι, τσιγγάνοι, κατσίβελοι, σλαβομακεδόνες! Νέες αφίξεις: Αφρικανοί και μουσουλμάνοι!

Κλεισθένης
03/11/2019, 10:49
Προβληματισμοί.
1) Η Ελλάδα έγινε η χώρα που γνωρίζουμε με την απομάκρυνση 650.000 μουσουλμάνων με την συνθήκη της Λωζάνης. Εάν τους φέρουμε πίσω οι ίδιοι την καταργούμε;
2) Μπορεί έστω ένας πρόσφυγας από την Ελλάδα να περάσει λάθρα στην Τουρκία;
3) Οι προσφυγικές ροές σε συνδυασμό με τις συμμορίες γύφτων των Βαλκανίων, πρώην περιφερειακών Ανατολικών χωρών, δίνουν την εικόνα σταθερής χώρας για επενδύσεις; Η πρακτική μέχρι σήμερα δείχνει ότι οι επενδύσεις γίνονται στις “κακές” χώρες του Βίζεγκραντ, που χαρακτηρίζονται από ευταξία.

anti
03/11/2019, 10:11
Προχθές στην βουλή ο Κυριάκος είπε στον Αλέξη ψεύτη. Κυριάκο, άλλα μας έλεγες προεκλογικά, ψεύτης και εσύ. Και ξέρεις Κυριάκο, θα ξαναγίνεις Κούλης. Ξέρεις, ακόμη, τρεισήμισι χρόνια περνάνε τα άτιμα. Σε τι διαφέρετε από τον Μουζάλα, τον Γαβρόγλου τον Φίλη; Μια από τα ίδια είστε, με Κουμουτσακο, Κεραμέως και με την άλλη υφυπουργό παιδείας. Οι μετανάστες έρχονται και καταλαμβάνουν ξενοδοχεία για διακοπές δωρεάν σε όλα. Ύπνο , φαγητό, χαρτζιλίκι, κάτι που οι περισσότεροι Έλληνες δεν μπορούν , γιατί εσείς τους καταντήσατε έτσι. Μην υποτιμάτε τον Έλληνα, γιατί έχει υπομονή. Αλλά αν ξεσηκωθεί, δεν θέλω να ξέρω τι θα γίνει. Αλλά ξέχασα... Μετά εσείς έχετε τον τρόπο θα πάτε στα Παρίσια και θα κάνετε αντίσταση. Άντε μην πω καμιά βαριά κουβέντα, και δεν θέλω πρωί πρωί, έχουμε και την σπάθη του ΠΘ που τα κόβει.

Δούλοι τω Ευρωπαίων οι Έλληνες πολιτικοί
03/11/2019, 10:10
Ο Μητσοτάκης τα έδωσε όλα για το προσφυγικό στην Μέρκελ, ως πιο δούλος και από τον Τσίπρα! Η Αθήνα είναι γεμάτη λαθρομετανάστες που ΔΕΝ ΘΈΛΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΟΎΝ, το ίδιο και τα νησιά. Βλέπουν οι κάτοικοι των άλλων περιοχών την κατάντια και την τρισάθλια κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, τον εκφοβισμό εκ μέρους πλήθους εγκληματιών λαθρομεταναστών, την αναίδεια και την βρωμιά τους , τον εκφοβισμό απέναντι ακόμα και στους ομοεθνείς τους, και πολύ λογικά, δεν θέλουν να βλέπουν στην τηλεόραση την κατάντια στις περιοχές τους. Το προσφυγικό και οι επιλογές του Μητσοτάκη θα φέρουν το πολιτικό του τέλος, γρηγορότερα και από αυτό του Τσίπρα. Τελικά, είναι άχρηστοι όλοι οι πολιτικοί και ανθέλληνες.
 


*/*

Υπάρχουν και πολλά άλλα τέτοια των οποίων ουκ έστιν αριθμός, αλλά οι χρήσιμοι ηλίθιοι όπως ο Κουμουτσάκος ο Σαμαράς και ο ίδιος ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης, στην πλημμυρίδα που έρχεται, απλά ξεσκονίζουν... τις ομπρέλες τους!
Το ποτάμι, όμως, δεν το γλυτώνουν, και η Ευρώπη είναι πολύ μικρή σήμερα, για να τους “δεχτεί”! Αυτούς και τα τέκνα αυτών. Να τους “ασφαλίσει”.
Οράτε Χρστοφοράκο, ο οποίος ζει απομονωμένος, “έγκλειστος” στο σπίτι του χρόνια, με την γερμανική αστυνομία απ’ έξω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.