ΕΡΤ, 3ο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ

"Έστιν ουν Τραγωδία / Μίμησης πράξεως σπουδαίας και τελείας / Μέγεθος εχούσης, ηδυσμένω λόγω / Χωρίς εκάστου των ειδών εν τοις μορίοις / Δρώντων και ου δι απαγγελίας / Δι ελέου και φόβου περαίνουσα /Την των τοιούτων παθημάτων κάθαρσιν" - Αριστοτέλους, "Ποιητική"

Ο ΥΜΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΥ

Φαντάσου έναν καρεκλοκένταυρο με αποκολλημένα τα πισινά του, να έρπει προς το νέο του αξίωμα. Μοιάζει με αλλόκοτο μαλάκιο, αηδιαστικά απροστάτευτο και εμετικά θλιβερό. Την ώρα που πανικόσυρτο, σπεύδει να οχυρωθεί στο νέο του κέλυφος. Ίσως, γι' αυτό και κανένας από τους γυμνόποδες αδελφούς μου, δεν το πατάει. Τόσο πολύ το σιχαίνονται. - Κώστας Ι. Γιαλίνης

ΤΑΙΝΙΕΣ ΕΔΩ (Συνερ/να Κανάλια): www.youtube.com/user/TileorasisDagkilaswww.dailymotion.com/user/ArgyriosDagkilas

ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ: ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΧΑΟΣ *** ΧΑΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ *** 20 Ε/6μ - 30 Ε/12μ

ΟΙ ΚΑΤΑΡΕΣ ΤΟΥ "ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ" ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ, ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!

ΠΡΩΤΟΣ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΣ:
«Τοις ευσεβείς μεν επαγγελλομένοις τα των Ελλήνων δε δυσσεβή δόγματα τη ορθοδόξω και καθολική εκκλησία περί τε ψυχών ανθρωπίνων, και ουρανού και γης, και των άλλων κτισμάτων αναιδώς ή μάλλον ασεβώς επεισάγουσιν ανάθεμα (γ')».

Μετάφραση:
Σε όσους παριστάνουν τους ευσεβείς, ενώ, την ίδια στιγμή, εισάγουν με θράσος ή πολύ περισσότερο με ασέβεια στην Ορθόδοξη και Καθολική Εκκλησία τις ασεβείς δοξασίες των ΕΛΛΗΝΩΝ και για τις ανθρώπινες ψυχές και για τον ουρανό και τη γη και για τα άλλα κτίσματα, ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ!..
Τρεις φορές Ανάθεμα δηλαδή στους:
Ορφέα, Θαλή, Αναξίμανδρο, Αναξιμένη, Πυθαγόρα, Ξενοφάνη, Παρμενίδη, Ζήνωνα, Εμπεδοκλή, Ηράκλειτο, Αναξαγόρα, Δημόκριτο, Σωκράτη, Πλάτωνα κ.α. ΟΛΟΙ οι Αναθεματισμοί: ΕΔΩ


"Οι καλύτερες τουρκικές εφημερίδες (και πληθώρα ιστοσελίδων), είναι οι Ελληνικές!.." Αργ. Δαγκ.

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΙΣ: Οι λογαριασμοί μας στο “Πανοράμιο” μηδενίστηκαν αυτοβούλως. ΜΗΝ τους ψάχνετε...

ΠΡΟΣΟΧΗ!.. ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ...

Οι ιστοσελίδες μας ΔΕΝ δημοσιεύουν Δ.Τ. γραμμένα δίγλωσσα, ήτοι: Ελληνικά ανακατεμένα με Αγγλικούρες, Γερμανικούρες, Γαλλικούρες, υποψιαζόμαστε σε λίγο θα μας στέλνουν και Κινεζικούρες! Συντάσσετε τα Δ.Τ. σας σε αμιγή Ελληνική γλώσσα, δεκτά γίνονται μόνον τα ακρωνύμια σε Λατινικό αλφάβητο, ή φράσεις γνήσιες, ατόφιες της Λατινικής γραφής και γλώσσης.


Τρίτη 3 Μαρτίου 2020

“ΚΟΡΟΝΟΪΌΣ: ΜΕΓΑΛΗ ΑΣΘΕΝΕΙΑ, Ή ΜΕΓΆΛΗ ΜΠΟΥΡΔΑ;

ΤΟ Η/Τ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ
Από το Υπουργείο Υγείας πήραμε το παρακάτω Η/Τ και το καταχωρούμε ως έχει.
Πριν όμως, θα θέλαμε να κάνουμε κι εμείς κάποιες παρατηρήσεις για την νέα γρίπη, την οποία υποβολιμαία κανείς δεν την αναφέρει ή αναγράφει ως γρίπη, αλλά ΌΛΟΙ, εγγράμματοι και αγράμματοι, ως μολυσματική αρρώστια, επιδημία, κλπ, κλπ.

Ο Ιπποκράτης βγαίνει στην Κω, ύστερα από
μεγάλη παραμονή στη Λάρισα.
(Φωτο: Αργ. Δαγκ., Ψηφιδωτό στο μουσείο
της Κω)
Η γρίπη με την ονομασία “κορονοϊός” (τι άραγε, να σημαίνει αυτό το πούστικο όνομα και από που να βγαίνει;) όπως οι περισσότερες γρίπες, μας ήρθε από την Ασία, μια κατ’ εξοχήν ήπειρο του πλανήτη μας η οποία συχνά-πυκνά πλήττεται και τροφοδοτεί την ανθρωπότητα με διάφορες ασθένειες επιδημίες, λόγω και του αναχρονιστικού, σκοταδιστικού, ανεξελέγκτου κοινωνικού τρόπου ζωής πολλών χωρών αυτής αυτής της Ηπείρου.
Άθλιες συνθήκες διαβιώσεως μεγάλων και άναρχων πληθυσμών, μέσα στη σήψη, βρώμα και δυσωδία!

Από την κατευθυνόμενη κατατρομοκρατική σε καθημερινή βάση ειδησεογραφία, βρήκαμε και κάποιο σοβαρό άρθρο με τίτλο “Πώς θα τελειώσει η εξάπλωση του νέου κορονοϊού”, απ’ το οποίο απομονώσαμε κάποιες παραγράφους που από την αρχή της εμφανίσεως της γρίπης διακρίναμε, επισημάναμε κι εμείς, χωρίς όμως να τις δημοσιοποιήσουμε γιατί περιμέναμε και άλλα αποτελέσματα, καθώς ο ιός έκανε τη βόλτα του ανά τον κόσμον, και φυσικά γιατί όχι; και σε χώρες της Ευρώπης, μέσα σ’ αυτές μαζί και η Ελλάς.
Οι παράγραφοι που απομονώσαμε από το άρθρο και τις παρουσιάζουμε εδώ, είναι:
“Οι πανδημίες τελειώνουν όταν ο ιός δεν έχει αρκετούς ανθρώπους να μολύνει...
Εάν ο ιός έρθει σε επαφή με ένα άτομο που δεν είναι ευαίσθητο στην ασθένεια, τότε αυτή η αλυσίδα μετάδοσης θα εξασθενίσει.
Με λίγα λόγια, όσο εξαπλώνεται ο ιός, τόσο λιγότερα άτομα θα βρίσκει να μολύνει. «Αυτό που συμβαίνει συνήθως είναι ότι μολύνονται τόσοι άνθρωποι που πλέον δεν υπάρχουν αρκετά ευπαθή άτομα για να κρατήσουν την αλυσίδα ζωντανή», λέει ο Τζόσουα Έπσταϊν, καθηγητής επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης...
Θεωρητικά, οι περιβαλλοντικές συνθήκες μπορεί να επηρεάσουν τη μετάδοση ενός ιού και γι’ αυτό ορισμένοι ιοί έχουν εποχικότητα, λέει η και η κ. Γκόσντον: Ωστόσο, δεν είναι καθόλου σαφές, καθώς ιοί όπως η γρίπη έχουν εξίσου μεγάλη εξάπλωση σε τροπικές περιοχές».
Αν συμβεί κάτι τέτοιο, να γίνει δηλαδή εποχικός, υπάρχει πιθανότητα να μειωθούν τα συμπτώματα τις επόμενες χρονιές, επειδή περισσότεροι άνθρωποι θα έχουν αποκτήσει ανοσία.
Μια άλλη πιθανότητα είναι ότι ο SARS-CoV-2 (σ.σ.: άλλο περίπλοκο όνομα... αμφιθεάτρου ιατρικής σχολής), θα μεταλλαχθεί με έναν ωφέλιμο τρόπο, καθιστώντας πιο δύσκολο για τον ιό να μολύνει τους ανθρώπους. Όπως έγινε το 2002 με τον SARS που μεταλλάχτηκε και έκτοτε έγινε μεν πολύ πιο σοβαρός αλλά δύσκολα μεταδιδόταν στους ανθρώπους”. 
Αυτή η “μετάλλαξη” για την οποία μιλούν οι επιστήμονες, εμείς χωρίς να είμαστε ειδικοί γιατροί επιδημιολόγοι, μας πέρασε απ’ το μυαλό από την πρώτη ώρα!
Έχουμε γράψει πολλές φορές πως η γλώσσα των μαθηματικών, της αριθμητικής, είναι η μόνη γλώσσα από όλες τις επιστήμες που λέει την αλήθεια.
Και η αλήθεια στην περίπτωσή μας είναι, μέχρι στιγμής παγκοσμίως έχουν μολυνθεί από τον ιό αυτόν της γρίπης 86.500 άτομα, από τα οποία πέθαναν τα 3.000! Ήτοι, ποσοστό θνησιμότητος της γρίπης 0,03%. Στους νεκρούς βεβαίως, την πλειοψηφία κατέχουν άνθρωποι ηλικιωμένοι με βεβαρημένη υγεία, χρόνιες έως ανίατες παθήσεις!
Και εδώ είναι το τραγικό! Η γλώσσα της αλήθειας και των αριθμών! Για ένα τέτοιο ποσοστό θνησιμότητος της τάξεως του απολύτου μηδενός θα λέγαμε,  ταρακουνιέται και σείεται, γκρεμίζεται όλος ο πλανήτης, ενώ τα ποσοστά άλλων εποχιακών και κανονικών γριπών κατ’ έτος, είναι πάρα πολύ μεγαλύτερα, και πάρα πολύ σοβαρότερα! Και τώρα, και στο παρελθόν.
Και, εάν δεν υπήρχε αυτό το σκύλευμα των ειδήσεων από βρωμο-εφημερίδες βρωμο-ιστοσελίδες και βρωμο-κάναλα πάσης μορφής και συμφερόντων του ελεεινού και παναθλίου Άστεως, οι διάφοροι “πανεπιστημιακοί” που κατεβάζουν την επιστήμη τους στο τελευταίο σκαλί, είσης αθλιότητος και διασυρμού, μετατρέποντας το πεζοδρόμιο σε αμφιθέατρο διδαχής των σχολών τους, να τους μάθει και η μάνα τους που δεν τους ήξερε τόσα χρόνια, η γρίπη αυτή, ίσως, να περνούσε από μπροστά μας χωρίς να την πάρει... είδηση κανείς!
Και κάτι τελευταίο, που μου είπε ο αγαπητός και φίλτατος Άγγελος από την Πελοπόννησο: “Ποιος μας εγγυάται ρε φίλε, ότι οι γκάνγκστερ Αμερικανοί, στη διαμάχη τους την εμπορική με τους Κινέζους, δεν τους “πέταξαν” τον ιό έχοντας εφεύρει αυτοί πρώ τα και το αντίδοτο, αφού αυτή που πλήττεται θανάσιμα εμπορικά αυτή τη στιγμή, είναι η Κίνα;”.
Προσωπικά, βλέποντας και πως πολιτεύονται οι Αμερικανοί (ΗΠΑ) τα τελευταία χρόνια στον κόσμο, στην Ελλάδα που την έχουν του κλώτσου και του μπάτσου, τα φρόκαλα τα δικά μας τα πολιτικά που κάθε τρεις και μία με τη σειρά τους πειθήνια ρομποτάκια “ταξιδεύουν” στις ΗΠΑ για να δώσουν τα “διαπιστευτήριά” τους, όχι μόνον ασπάζομαι την γνώμη του φίλου μου, αλλά πλειοδοτώ κιόλας σ’ αυτήν!
Διαβάστε τώρα με προσοχή την Ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας, γιατί μόνον αυτό μπορεί να εγγυηθεί σωστά και λαμπρά την ενημέρωσή σας, πετάξτε τον τρόμο και τον φόβο από πάνω σας, διατί έτσι σας θέλουν αυτοί που σας ελέγχουν, φοβισμένους και τρομοκρατημένους, ζήστε τη ζωή σας όπως την ζούσατε, ξένοιαστα και ωραία, τηρώντας φυσικά και τους στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής, όπως τους τηρούσατε και τους τηρείτε πάντα.
Η Κίνα έχει 1,5 δισεκ. πληθυσμό στον οποίο μολύνθηκαν 100.000 άτομα, και από αυτούς πέθαναν πολύ λιγότεροι από 1.000!..
Ε, και;  Χέστηκ’ η φοράδα μεσ’ τ’ αλώνι, κι έκανε μπουρμπουλήθρες!
Να σημειωθεί ακόμα πως, η θνησιμότητα στις μικρές ηλικίες από την γρίπη αυτή, είναι μηδέν από μηδέν, ΜΗΔΕΝ!
Επίσης, να ελεγχθούν ποινικά και να δικαστούν για διασπορά ψευδών και τρομοκρατικών ειδήσεων οι ιστοσελίδες Newsbeast.gr πριν από 1 ώρα, και
“The TOC” πριν από 3 ώρες ώρες, οι οποίες προβλέπουν νοστραδαμικά, ότι “Οι θάνατοι στην Αγγλία θα φτάσουν έως και τους 100.000!


*/*

 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ


 Ε ν η μ έ ρ ω σ η

 
Τι είναι COVID-19 και τι SARS–CoV-2; 


Ο νέος κορωνοϊός-2019 ονομάζεται τώρα SARS-CoV-2, ενώ η ασθένεια που προκαλεί ονομάζεται COVID-19. O ιός ανιχνεύθηκε πρώτη φορά το Δεκέμβριο του 2019 στην περιοχή Γιουχάν της Κίνας και έκτοτε έως σήμερα έχει διασπαρεί σε περισσότερες από 60 χώρες σε όλο τον κόσμο. Αποτελεί ένα νέο στέλεχος κορωνοϊού που μέχρι τότε δεν είχε απομονωθεί στον άνθρωπο.

Ποιος είναι ο τρόπος μετάδοσης του ιού; 

 
Παρόλο που ο ιός προέρχεται από τα ζώα, μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο. Η μετάδοση θεωρείται ότι γίνεται κυρίως μέσω του αναπνευστικού με σταγονίδια από το φτέρνισμα, το βήχα ή την εκπνοή.

Πότε μια περίπτωση της νόσου θεωρείται περισσότερο μεταδοτική; 

 
Ένα περιστατικό θεωρείται περισσότερο μεταδοτικό όταν εμφανίζει συμπτώματα, αλλά θα μπορούσε να είναι μεταδοτικό και στην ασυμπτωματική φάση. Δεν γνωρίζουμε το ποσοστό των ασυμπτωματικών κρουσμάτων, ούτε τον ακριβή ρόλο που παίζουν στη μετάδοση του SARS-CoV-2, πιθανολογείται όμως πως είναι μικρότερο από αυτό των συμπτωματικών περιπτώσεων της νόσου.

Ποια είναι τα συμπτώματα της COVID-19 λοίμωξης; 

 
Τα κύρια συμπτώματα της νόσου περιλαμβάνουν τα κατωτέρω: Πυρετός, βήχας, πονόλαιμος, αρθραλγίες, μυαλγίες, καταβολή και δυσκολία στην αναπνοή.

Πόσοι ασθενείς εμφανίζουν σοβαρή νόσο; 

 
Οι περισσότεροι ασθενείς εμφανίζουν ήπια νόσο. Σε περίπτωση βαρύτερης νόσησης, ο ασθενής μπορεί να εμφανίσει σοβαρή πνευμονία και να χρειαστεί νοσηλεία σε νοσοκομείο.

Ποια άτομα κινδυνεύουν περισσότερο; 

 
Τα άτομα που ανήκουν σε ομάδα υψηλού κινδύνου (π.χ. ηλικιωμένοι, καρδιοπαθείς, άτομα με σακχαρώδη διαβήτη, ηπατοπάθειες ή πνευμονοπάθειες) είναι πιθανότερο να εμφανίσουν σοβαρή νόσο.

Πότε πρέπει κάποιος να ελεγχθεί για COVID-19; 

 
Εάν έχει:
Οξεία λοίμωξη του αναπνευστικού (αιφνίδια έναρξη νόσου, με τουλάχιστον ένα από τα παρακάτω συμπτώματα: πυρετό, βήχα, δύσπνοια), με ή χωρίς ανάγκη νοσηλείας
ΚΑΙ
Τουλάχιστον ένα από τα παρακάτω επιδημιολογικά κριτήρια, εντός των τελευταίων 14 ημερών πριν από την έναρξη των συμπτωμάτων:
• Στενή επαφή με πιθανό ή επιβεβαιωμένο κρούσμα από τον νέο κορωνοϊό SARS-CoV-2 ή
• Ιστορικό ταξιδιού σε πληττόμενες από SARS-CoV-2 περιοχές με βάση τα τρέχοντα επιδημιολογικά δεδομένα.

Κάθε ύποπτο κρούσμα θα πρέπει να υποβάλλεται ΑΜΕΣΑ σε εργαστηριακό έλεγχο για τον ιό SARS-CoV-2.
Σε αυτή την περίπτωση συστήνεται η άμεση επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ τηλ: 210.52.12.054 και όχι επίσκεψη σε χώρο παροχής υπηρεσιών υγείας χωρίς προηγούμενη ενημέρωση του ΕΟΔΥ.
Για περισσότερες πληροφορίες βλέπε δικτυακό τόπο: https://eody.gov.gr/wp-content/uploads/2020/02/2019-ncov-orismos-kroysmatos-2.pdf

Σε ποιες περιοχές του κόσμου υπάρχει διάδοση στην κοινότητα; 

 
Κίνα, Ιαπωνία, Χόνκ Κόνγκ, Σιγκαπούρη, Νότια Κορέα, Ιράν και Ιταλία (οι περιοχές/επαρχίες Emilia-Romagna, Lombardy, Piedmont και Veneto).

Σε ποιες χώρες της Ευρώπης έχουν εμφανιστεί κρούσματα COVID-19; 

 
Σύμφωνα με τα στοιχεία του ECDC (Situation update worldwide, March 1, 2020) έχουν αναφερθεί κρούσματα σε 29 Ευρωπαϊκές χώρες, με 4 επαρχίες της Βόρειας Ιταλίας να έχουν συνεχιζόμενη μετάδοση στην κοινότητα. Στην Ελλάδα έχουν καταγραφεί 7 έως σήμερα κρούσματα όλα με ιστορικό ταξιδιού στις πληττόμενες περιοχές/επαρχίες της Ιταλίας.

Γιατί ο αριθμός των κρουσμάτων αυξάνει τόσο γρήγορα; 

 
Οι δύο βασικές αιτίες για την ταχεία αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων είναι ότι ο ιός μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο και ότι έχει βελτιωθεί η δυνατότητα ανίχνευσής του.

Τι σημαίνει έχω έρθει σε επαφή με τον ιό; 

 
«Επαφή», ως προς τον COVID-19, είναι ένα άτομο που δεν παρουσιάζει συμπτώματα ενώ μπορεί να έχει έρθει σε επαφή με περιστατικό νοσούντος ή και ασυμπτωματικού ατόμου από τον COVID-19. Ο κίνδυνος μόλυνσης εξαρτάται από τον βαθμό έκθεσης στον ιό και για να προσδιορισθεί χρειάζεται συγκεκριμένη διερεύνηση από το προσωπικό του ΕΟΔΥ.

Πώς μπορώ να προφυλαχθώ από το COVID-19; 

 
Γενικά προληπτικά μέτρα κατά της διασποράς ιών του αναπνευστικού, περιλαμβανομένου του νέου κορωνοϊού SARS-CoV-2, στο περιβάλλον των εκπαιδευτικών μονάδων αναφέρονται κατωτέρω:
Οδηγίες ατομικής υγιεινής:
• Παραμονή κατ’ οίκον και αποχή από την παρακολούθηση μαθημάτων ή την εργασία οποιουδήποτε ατόμου εμφανίζει συμπτώματα λοίμωξης αναπνευστικού
• Αποφυγή στενής επαφής, εφόσον αυτό είναι δυνατό, με οποιοδήποτε άτομο εμφανίζει συμπτώματα από το αναπνευστικό, όπως βήχα ή πταρμό (φτέρνισμα). Αυτό ιδιαίτερα ισχύει για τα άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.
• Αποφυγή επαφής χεριών με τα μάτια, τη μύτη και το στόμα για τη μείωση του κινδύνου μόλυνσης.
• Σε βήχα ή φτέρνισμα κάλυψη της μύτης και του στόματος με το μανίκι στο ύψος του αγκώνα ή με χαρτομάντιλο, απόρριψη του χρησιμοποιημένου χαρτομάντηλου στους κάδους απορριμμάτων και επιμελές πλύσιμο των χεριών.
• Τακτικό και επιμελές πλύσιμο των χεριών με υγρό σαπούνι και νερό, για τουλάχιστον 20’’, πριν τη λήψη τροφής και μετά την επίσκεψη στην τουαλέτα, και προσεκτικό στέγνωμα χεριών με χάρτινες χειροπετσέτες μιας χρήσης και απόρριψή τους στους κάδους απορριμμάτων.
• Εναλλακτικά του πλυσίματος χεριών, μπορεί να εφαρμοστεί καλό τρίψιμο των χεριών με αντισηπτικό αλκοολούχο διάλυμα ή χαρτομάντιλα με αλκοόλη.

Τι να κάνω εάν έχω στενή επαφή με κάποιον που υποψιάζομαι πως έχει COVID-19; 

 
Επικοινωνήστε με τον ΕΟΔΥ στο τηλ: 210.52.12.054 και μην πραγματοποιήσετε επίσκεψη σε χώρο παροχής υπηρεσιών υγείας χωρίς πρότερη ενημέρωση του ΕΟΔY.

Μπορεί η μάσκα να με προστατεύσει αποτελεσματικά από το COVID-19;
Η χρήση μάσκας εμποδίζει τη μετάδοση της νόσου από αυτούς που είναι άρρωστοι στους υπόλοιπους. Η μάσκα χρησιμοποιείται για την προστασία των επαγγελματιών υγείας και δεν συστήνεται η χρήση της στον υγιή πληθυσμό.

Υπάρχει εμβόλιο για το COVID-19; 

 
Δεν υπάρχει προς το παρόν διαθέσιμο εμβόλιο για το COVID-19, γι΄ αυτό έχει μεγάλη σημασία η έγκαιρη διάγνωση και η εφαρμογή μέτρων πρόληψης διασποράς της νόσου. Αρκετές φαρμακευτικές εταιρείες εργάζονται για την παρασκευή εμβολίου.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του ΕΟΔΥ www.eody.gov.gr 

[]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.