ΕΡΤ, 3ο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ

"Έστιν ουν Τραγωδία / Μίμησης πράξεως σπουδαίας και τελείας / Μέγεθος εχούσης, ηδυσμένω λόγω / Χωρίς εκάστου των ειδών εν τοις μορίοις / Δρώντων και ου δι απαγγελίας / Δι ελέου και φόβου περαίνουσα /Την των τοιούτων παθημάτων κάθαρσιν" - Αριστοτέλους, "Ποιητική"

Ο ΥΜΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΥ

Φαντάσου έναν καρεκλοκένταυρο με αποκολλημένα τα πισινά του, να έρπει προς το νέο του αξίωμα. Μοιάζει με αλλόκοτο μαλάκιο, αηδιαστικά απροστάτευτο και εμετικά θλιβερό. Την ώρα που πανικόσυρτο, σπεύδει να οχυρωθεί στο νέο του κέλυφος. Ίσως, γι' αυτό και κανένας από τους γυμνόποδες αδελφούς μου, δεν το πατάει. Τόσο πολύ το σιχαίνονται. - Κώστας Ι. Γιαλίνης

ΤΑΙΝΙΕΣ ΕΔΩ (Συνερ/να Κανάλια): www.youtube.com/user/TileorasisDagkilaswww.dailymotion.com/user/ArgyriosDagkilas

ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ: ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΧΑΟΣ *** ΧΑΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ *** 20 Ε/6μ - 30 Ε/12μ

ΟΙ ΚΑΤΑΡΕΣ ΤΟΥ "ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ" ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ, ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!

ΠΡΩΤΟΣ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΣ:
«Τοις ευσεβείς μεν επαγγελλομένοις τα των Ελλήνων δε δυσσεβή δόγματα τη ορθοδόξω και καθολική εκκλησία περί τε ψυχών ανθρωπίνων, και ουρανού και γης, και των άλλων κτισμάτων αναιδώς ή μάλλον ασεβώς επεισάγουσιν ανάθεμα (γ')».

Μετάφραση:
Σε όσους παριστάνουν τους ευσεβείς, ενώ, την ίδια στιγμή, εισάγουν με θράσος ή πολύ περισσότερο με ασέβεια στην Ορθόδοξη και Καθολική Εκκλησία τις ασεβείς δοξασίες των ΕΛΛΗΝΩΝ και για τις ανθρώπινες ψυχές και για τον ουρανό και τη γη και για τα άλλα κτίσματα, ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ!..
Τρεις φορές Ανάθεμα δηλαδή στους:
Ορφέα, Θαλή, Αναξίμανδρο, Αναξιμένη, Πυθαγόρα, Ξενοφάνη, Παρμενίδη, Ζήνωνα, Εμπεδοκλή, Ηράκλειτο, Αναξαγόρα, Δημόκριτο, Σωκράτη, Πλάτωνα κ.α. ΟΛΟΙ οι Αναθεματισμοί: ΕΔΩ


"Οι καλύτερες τουρκικές εφημερίδες (και πληθώρα ιστοσελίδων), είναι οι Ελληνικές!.." Αργ. Δαγκ.

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΙΣ: Οι λογαριασμοί μας στο “Πανοράμιο” μηδενίστηκαν αυτοβούλως. ΜΗΝ τους ψάχνετε...

ΠΡΟΣΟΧΗ!.. ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ...

Οι ιστοσελίδες μας ΔΕΝ δημοσιεύουν Δ.Τ. γραμμένα δίγλωσσα, ήτοι: Ελληνικά ανακατεμένα με Αγγλικούρες, Γερμανικούρες, Γαλλικούρες, υποψιαζόμαστε σε λίγο θα μας στέλνουν και Κινεζικούρες! Συντάσσετε τα Δ.Τ. σας σε αμιγή Ελληνική γλώσσα, δεκτά γίνονται μόνον τα ακρωνύμια σε Λατινικό αλφάβητο, ή φράσεις γνήσιες, ατόφιες της Λατινικής γραφής και γλώσσης.


Σάββατο 29 Φεβρουαρίου 2020

ΜΕ ΑΦΟΡΜΉ...

Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ, ο οποίος δεν
αποκλείεται να αναλογίσθηκε τώρα
στα γεράματα, "μα τι μαλάκα ήρωα,
πήγα και δημιούργησα κάποτε,
ο ηλίθιος!..".
    Με αφορμή την αποχώρηση του Στίβεν Σπίλμπεργκ από την σκηνοθεσία και τα γυρίσματα του “Ιντιάνα Τζόουνς 5”, κινηματογραφικού ήρωος που αυτός δημιούργησε, "τόπο στα νειάτα -είπε- ας τον σκηνοθετήσουν οι νέοι σήμερα και όπως αυτοί τον αντιλαμβάνονται”, αν και το έχω ξανά γράψει πολλές φορές, εδώ όμως όχι, και επειδή αυτός μου έδωσε την πάσα από την καθημερινή επικαιρότητα, θα σας διηγηθώ μια ιστοριούλα για έναν Έλληνα δημόσιο υπάλληλο, όχι τον αγράμματο που μέχρι πρότινος ήταν γεμάτο το Δημόσιο, αλλά  τον νέο, τον μορφωμένο, και πολλά υποσχόμενο για την ανάπτυξη και την ανάταση αυτού του κράτους, που λέγεται Ελλάς. Ελλάδα!
    Παρεμπιπτόντως, να σας πω ότι έχει αποδειχθεί από έρευνα, οι πανεπιστημιακοί πτυχιούχοι υπάλληλοι του δημοσίου που θρονιάζονται στις καρεκλάρες τους αραχτοί και ωραίοι, αγέρωχοι και απλησίαστοι, μετά πάροδο 5 ετών εργασίας (γεμάτα ιδρώτα, κάματο, καθημερινή και εξαντλητική κούραση έως του θανατά, τι να τα γράφουμε τώρα και να ξύνουμε πληγές), ασχολούμενοι με το αντικείμενο που τους δόθηκε, παράδειγμα, να κρατούν το πρωτόκολλο, ή να διεκπεραιώνουν την αλληλογραφία την υπηρεσιακή, ή ακόμα-ακόμα, και οι μηχανικοί, αυτοί που επανδρώνουν τις πολεοδομίες και τα πολεοδομικά γραφεία, ασχολούνται με την έκδοση οικοδομικών αδειών και υπογράφουν φαρδιά πλατιά τις μελέτες των άλλων μηχανικών, των μελετητών των τεχνικών γραφείων, στο μυαλό τους έχει διαγραφεί όλος ο κύκλος των μαθημάτων και σπουδών που έκαναν στις σχολές τους, αν τους ξανά περάσουμε από εξετάσεις, οι γνώσεις τους εγγράφονται, το πολύ-πολύ στο β’ εξάμηνο των πανεπιστημιακών σπουδών που ακολούθησαν, κάποιοι από αυτούς, ίσως και στο τρίτο!

    Ήταν λοιπόν, ένας αρχαιολόγος, μιας αρχαιολογικής εφορίας-υπηρεσίας όνομα και μη χωριό, όταν χρειάστηκε να πάει στην Έδεσσα για λογαριασμό της εφορίας του να ψάξει το καθεστώς κάποιου αγροτεμαχίου, το οποίο ενδεχομένως, ήταν απαλλοτριωμένος αρχαιολογικός χώρος, ή έπρεπε να απαλλοτριωθεί.
    Μπαίνει καμαρωτός στην Νομαρχία Εδέσσης, ο αρχαιολόγος, και τραβάει ντουγρού για την πολεοδομία στην οποία εξηγεί με το “νι” και με το “σίγμα”, τον λόγο της παρουσίας του εκεί.
    Ο υπάλληλος που τον άκουσε νωχελικά αλλά προσεκτικά, χωρίς να κουνηθεί από την καρέκλα του, ως είθισται στις κρατικές υπηρεσίες από αυτούς τους εργαζόμενους, τον παρέπεμψε στον άλλο συνάδελφο μηχανικό, ο οποίος ήταν επιφορτισμένος με την υποδοχή των επισκεπτών, αλλά και την τήρηση, συντήρηση του αρχείου της πολεοδομίας.
    Ο Μηχανικός χωρίς να βιάζεται, παίρνει ξωπίσω του τον αρχαιολόγο, και τραβούν για το υπόγειο του κτιρίου όπου συνήθως ανάμεσα σε πεταμένα έπιπλα, άχρηστα αντικείμενα πεπαλαιωμένα, αλλά και καινούργια του κουτιού, συνήθως υπολογιστές πρώτης και δεύτερης γενεάς που πήγαν κατά διαόλου, αχρησιμοποίητοι, βρίσκεται και το αρχείο της πολεοδομίας. Γατοφαγωμένο, ποντικοφαγωμένο, σκωλικοαποικία και άλλων τρωκτικών παρασίτων, γεμάτο σκόνη... και χολέρα, απ' όπου και να το πιάσεις, λερώνεσαι! 

Καθώς πηγαίνουν σιγά-σιγά και με το πάσο τους, δημόσιοι υπάλληλοι όντας και οι δυο, ο μηχανικός της πολεοδομίας Εδέσσης ξύνοντας την κεφάλα του σκεπτικά και ξινισμένα, ρωτάει με χαμηλωμένο πάντα το βλέμμα και ύφος σοβαρό τον αρχαιολόγο, ο οποίος τον ακολουθεί σαν σκύλος τη σερνάμενη σκύλα.
    -Αρχαιολόγος είπες ότι είσαι;
    Ο αρχαιολόγος τσιτώθηκε με καμάρι και αδράχνει την ευκαιρία να κάνει τον τετραπέρατο στον μηχανικό της πολεοδομίας που τον κόβει και για όχι σόι!
    -Ναι, του απαντάει. Το μέτωπο ψηλά και την μύτη να ακουμπάει στα σύννεφα!
    -Να σου κάνω μια ερώτηση;
    Ο αρχαιολόγος πήγε να τα κάνει στο βρακί του απ’ τη χαρά του, και δίνει ξανά την απάντηση  δυνατά τώρα, με το καρύδι του λαιμού του έτοιμο να πεταχτεί σουβλί απ’ την υπερηφάνεια!
    -Ναι!.. Να μου κάνεις!..
    -Το “Ιντιάνα Τζόουνς 3”... Μήπως ξέρεις πότε θα κυκλοφορήσει στα βιντεοπωλεία;

    Λέτε τώρα, γι’ αυτό να τα παράτησε, να τα μούτζωσε ο Στίβεν Σπίλμπεργκ;
    Γιατί, αν ρωτάτε για τον αρχαιολόγο, ο οποίος έκανε αρκετή ώρα μετά το επεισόδιο να ξαναβρεί τη λαλιά του, από εκείνη τη στιγμή και ύστερα, ειδικά στις δημόσιες υπηρεσίες, τις ελληνικές, σταμάτησε -κι αυτός- να συστήνεται... ως αρχαιολόγος! 

[]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.