ΕΡΤ, 3ο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ

"Έστιν ουν Τραγωδία / Μίμησης πράξεως σπουδαίας και τελείας / Μέγεθος εχούσης, ηδυσμένω λόγω / Χωρίς εκάστου των ειδών εν τοις μορίοις / Δρώντων και ου δι απαγγελίας / Δι ελέου και φόβου περαίνουσα /Την των τοιούτων παθημάτων κάθαρσιν" - Αριστοτέλους, "Ποιητική"

Ο ΥΜΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΥ

Φαντάσου έναν καρεκλοκένταυρο με αποκολλημένα τα πισινά του, να έρπει προς το νέο του αξίωμα. Μοιάζει με αλλόκοτο μαλάκιο, αηδιαστικά απροστάτευτο και εμετικά θλιβερό. Την ώρα που πανικόσυρτο, σπεύδει να οχυρωθεί στο νέο του κέλυφος. Ίσως, γι' αυτό και κανένας από τους γυμνόποδες αδελφούς μου, δεν το πατάει. Τόσο πολύ το σιχαίνονται. - Κώστας Ι. Γιαλίνης

ΤΑΙΝΙΕΣ ΕΔΩ (Συνερ/να Κανάλια): www.youtube.com/user/TileorasisDagkilaswww.dailymotion.com/user/ArgyriosDagkilas

ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ: ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΧΑΟΣ *** ΧΑΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ *** 20 Ε/6μ - 30 Ε/12μ

ΟΙ ΚΑΤΑΡΕΣ ΤΟΥ "ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ" ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ, ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!

ΠΡΩΤΟΣ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΣ:
«Τοις ευσεβείς μεν επαγγελλομένοις τα των Ελλήνων δε δυσσεβή δόγματα τη ορθοδόξω και καθολική εκκλησία περί τε ψυχών ανθρωπίνων, και ουρανού και γης, και των άλλων κτισμάτων αναιδώς ή μάλλον ασεβώς επεισάγουσιν ανάθεμα (γ')».

Μετάφραση:
Σε όσους παριστάνουν τους ευσεβείς, ενώ, την ίδια στιγμή, εισάγουν με θράσος ή πολύ περισσότερο με ασέβεια στην Ορθόδοξη και Καθολική Εκκλησία τις ασεβείς δοξασίες των ΕΛΛΗΝΩΝ και για τις ανθρώπινες ψυχές και για τον ουρανό και τη γη και για τα άλλα κτίσματα, ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ!..
Τρεις φορές Ανάθεμα δηλαδή στους:
Ορφέα, Θαλή, Αναξίμανδρο, Αναξιμένη, Πυθαγόρα, Ξενοφάνη, Παρμενίδη, Ζήνωνα, Εμπεδοκλή, Ηράκλειτο, Αναξαγόρα, Δημόκριτο, Σωκράτη, Πλάτωνα κ.α. ΟΛΟΙ οι Αναθεματισμοί: ΕΔΩ


"Οι καλύτερες τουρκικές εφημερίδες (και πληθώρα ιστοσελίδων), είναι οι Ελληνικές!.." Αργ. Δαγκ.

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΙΣ: Οι λογαριασμοί μας στο “Πανοράμιο” μηδενίστηκαν αυτοβούλως. ΜΗΝ τους ψάχνετε...

ΠΡΟΣΟΧΗ!.. ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ...

Οι ιστοσελίδες μας ΔΕΝ δημοσιεύουν Δ.Τ. γραμμένα δίγλωσσα, ήτοι: Ελληνικά ανακατεμένα με Αγγλικούρες, Γερμανικούρες, Γαλλικούρες, υποψιαζόμαστε σε λίγο θα μας στέλνουν και Κινεζικούρες! Συντάσσετε τα Δ.Τ. σας σε αμιγή Ελληνική γλώσσα, δεκτά γίνονται μόνον τα ακρωνύμια σε Λατινικό αλφάβητο, ή φράσεις γνήσιες, ατόφιες της Λατινικής γραφής και γλώσσης.


Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2020

ΣΉΜΕΡΑ, Η ΠΑΓΚΟΣΜΊΑ ΗΜΈΡΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΎ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΉΣ ΓΛΏΣΣΗΣ


Ω, τι αθλιότις; Τι χαμαιλεοντισμός; Τι πιθηκισμός; Τι προσβολή, και πόση χυδαιότις;
Αυτοί που βιάζουν συστηματικά και παρά φύση την Ελληνική γλώσσα εδώ και δεκαετίες, για να μην γράψουμε εκατονταετίες
Αυτοί που άλλαξαν πάμπολλες γραμματικές και συντακτικά της με την γελοία δικαιολογία να την απλοποιήσουν και να την κάνουν πιο εύκολη (στα κουμμούνια τα αγράμματα το πλείστον), οι δημοτικιστές και όσοι ξυπνούν από εφιάλτη περί της αμαθείας των, των Ελληνικών.
Αυτοί που κατέστρεψαν τα σημεία στίξεως και τονισμού με την βλακώδη δικαιολογία “δεν  καταλάβαιναν τη χρήση τους”.
Αυτοί που κατήργησαν τα τριτόκλιτα ουσιαστικά, τα οποία δίνουν την δική τους ξεχωριστή μελωδία στις λέξεις τις φράσεις και την σύνταξη, οι ραδιοφωνατζήδες και τηλεορασατζήδες, αγράμματοι ατάλαντοι, πλην... πολύγλωσσοι και... πολύγνωσοι στην συντριπτικοί τους πλειοψηφία, αν όχι και κεκέδες σαρδαμιστές έως γλωσσικά ανάπηροι.

Αυτοί που στους ελληνικούς υπότιτλους των κινηματογραφικών και τηλεοπτικών έργων καθιέρωσαν την αναγραφή των ξένων ονομάτων στην μητρική τους γλώσσα υποχρεώνοντας τους Έλληνες να τα... προσπερνούν και να μην γνωρίζουν στο τέλος της ταινίας ή του επεισοδίου, ποια; πραγματικά, ήταν τα ονόματα των ηρώων και συντελεστών.
Αυτοί που καθιέρωσαν τα απαίσια και βρωμερά γκρίκλις ως μέσον γραπτής επικοινωνίας, κυρίως των αθώων ελληνοπαίδων.
Αυτοί που στα σχόλια των άρθρων των επωνύμων εφημερίδων επιτρέπουν και αναρτούν με το ελεεινό και σιχαμένο πρόσχημα της δημοκρατίας και της ελευθερίας του λόγου, όλα τα βάρβαρα ασύντακτα ανορθόγραφα και γιούφτικα των ανοήτων, ζαβών, βλαμμένων και αναλφαβήτων αναγνωστών τους. Οι οποίοι, όμως, έχουν λόγο και άποψη, παραθέτουν  την “γνώμη” τους, ενώ από το σχόλιο καταλαβαίνει κανείς ότι δεν διάβασαν καθόλου το άρθρο, γιατί δεν ξέρουν να διαβάζουν ελληνικά!
Αυτοί που στα δελτία τύπου των διαφόρων κρατικών οργανισμών, υπηρεσιών, ακόμα και του Υπουργείου Πολιτισμού γεμίζουν τα κείμενά τους με ατόφιες αγγλικούρικες ή γαλλικούρικες ή γερμανικούρικες φράσεις, αισχρή προπαγάνδα από τσόντα των χωρών αυτών, υποχρεώνοντας και τους αποδέκτες ή αναγνώστες να ξέρουν να διαβάζουν και να προφέρουν όλες αυτές τις αηδίες, ακόμα και στα... κινέζικα, την πιο άθλια, ίσως, γλώσσα του κόσμου!
Αυτοί που ενώ, πάρα πολλά από τα παραπάνω προστατεύονται από την ελληνική νομοθεσία, ακόμα και με κυρώσεις, δεν έκαναν ποτέ, ή δεν κάνουν, απολύτως, τίποτα, για να σταματήσει αυτό το κακό, θα γιορτάσουν σήμερα για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, όπως λέει η είδηση, γνήσια πιθίκια, μαϊμούνια, άλλα μιμητικά ζώα ή πτηνά, την “Παγκόσμια Ημέρα της Ελληνικής Γλώσσης”.!
Τα Ελληνικά του μέλλοντος,
με "Αγάπη από το Χ.Δ."
Το ΑΠΕ-ΜΠΕ, μάλιστα, το επίσημο Ελληνικό πρακτορείο ειδήσεων, αλλά και ένα γλωσσικό όργανο πρώτης τάξεως του οποίου επίσης, τα κείμενα βρίθουν λαθών, ασυνταξιών και ξενικών ανοησιών, εξέδωσε “τιμητικά” (σ.σ.: μάλλον, χλευαστικά) δελτίο τύπου στα αρχαία ελληνικά με... μετάφραση στη συνέχεια για να γιορτάσει τη μέρα, το παραθέτουμε παρακάτω ως έχει εκτός από την μετάφραση, και με κόκκινα γράμματα τις λέξεις ή φράσεις που είναι αρχαιότατες, αλλά δεν χρήζουν, καμιάς, απολύτως, μα καμιάς μεταφράσεως
Για να θυμηθούμε και κείνο το εξωφρενικό πριν από λίγα χρόνια πως, ο Παπαδιαμάντης πλέον, θα διδάσκεται στα σχολεία μας από... μετάφραση, γιατί τα ντογάνια ελληνόπουλα, και πολύ περισσότερο οι διδάσκαλοι καθηγητές τους, πολύ πιο ντογάνια από αυτά οι περισσότεροι, με πτυχία Ακαδημιών  και Πανεπιστημίων εξωτερικού (σλαβικών), στα οποία η Ελληνική γλώσσα ήταν από μισητή έως άγνωστη λέξη, δεν ξέρουν, ή δεν καταλαβαίνουν, ΔΕΝ μιλούν ελληνικά! 
Μια σοφή παροιμία μας, λέει εξ’ άλλου: Μ’ όποιον δάσκαλο θα κάτσεις, τέτοια γράμματα θα μάθεις!
Παροιμιώδης και η προσπάθεια του παναθλίου Υπουργείου Παιδείας μας στα πρώτα χρόνια της, ακόμα πιο παναθλίας Μεταπολιτεύσεως, να εισάγει στα σχολεία δημοτικά και γυμνάσια κείμενα “ελληνικά” της “μεγάλης παιδαγωγού” (εδώ γελούν) Έλλης Αλεξίου, μιας γυναίκας που έζησε μορφώθηκε και... έδρασε στο άλλοτε “Σιδηρούν Παραπέτασμα” ως... λάφυρο του Παιδομαζώματος του Ανταρτοπόλεμου-Συμμοριτοπολέμου (και που η ίδια, στην τύφλα της την μαύρη, μας “καθιέρωσε” σαν  “παιδοφύλαγμα”), της οποίας τα γραπτά περιορίζονταν από τα προπολεμικά ελληνικά της γιαγιάς της στα... Άγραφα, μέχρι τα καθημερινά ελληνικά του πατέρα της με τους συγχωριανούς του, πασπαλισμένα και με χίλιες-μύριες ξενικές και σλαβικές λέξεις, τις οποίες επίσης, προσπάθησε η γκλάβα της και το φτωχό της το μυαλό, να μας περάσει για ελληνικές!  

Ιδού, λοιπόν, αυτό το κείμενο στα αρχαία ελληνικά που θυμήθηκε γιορταστικά το ΑΠΕ-ΜΠΕ σήμερα να δημοσιεύσει για μας, με την παρένθεση στον σύνδεσμο που σας δίνουμε http://www.akwn.net/, αλλά και δεξιά της ιστοσελίδος "κλικ" στο λογότυπο "AKROPOLIS-WORLD NEWS", μπορείτε να διαβάζετε καθημερινώς, όσοι επιθυμείτε, στην ιστοσελίδα που διατηρεί στο διαδίκτυο, ένας Βάσκος καθηγητής στην έδρα των αρχαίων Ελληνικών στο πανεπιστήμιο της  Οξφόρδης, τα καθημερινά παγκόσμια νέα στα αρχαία Ελληνικά. Ένας Βάσκος, παρακαλώ, ούτε Έλληνας, ούτε Ελλαδίτης, ούτε Κύπριος που είναι γεμάτη η Αγγλία, ούτε Ομοιογενής (ο όρος καθαρά δικός μας) της υπόλοιπης θλιβερής “διασποράς”, που πάει κι αυτή να καταντήσει! Βάσκος!  
Εξ’ άλλου, σας είναι γνωστή νομίζουμε η προσπάθεια των Βάσκων Βουλευτών στο Κυνοβούλιο της “ΕΕ” να ζητήσουν να καθιερωθεί στην “Ένωση” η Ελληνική γλώσσα και τα Ελληνικά, ως η πρώτη επίσημη γλώσσα:
«Αἱ Ἐκδόσεις τοῦ τῆς Μακεδονίας Πανεπιστημίου γέμουσιν βιβλίοις τὰ Σχολεῖα Δευτέρας Εὐκαιρίας τῶν σωφρονιστικῶν ἱδρυμάτων τοῖς Διαβατοῖς Θεσσαλονίκης, τῇ Νιγρίτᾳ Σερρῶν, τῷ Μαλανδρίνῳ Φωκίδος καὶ τῷ Δομοκῷ Φθιώτιδος.

Ἡ διευθυντὴς τῶν Ἐκδόσεων Πανεπιστημίου Μακεδονίας ἔφη:  «Προσφέρομεν βιβλία εἰς βιβλιοθήκας δεσμοτηρίων καὶ γνόντες τὸ συντελούμενον ἔργον τοῖς τῆς προσθέτου μορφώσεως καὶ τῆς δημιουργικῆς ἀπασχολήσεως  προγράμμασι, ἐδόκει ἡμῖν δημιουργῆσαι δρᾶσιν τοιαύτην, δώρου δίκην τοῖς τοιούτοις Σχολείοις.   

Εὐχόμεθα δημιουργῆσαι δῶρον συλλογικόν, ἀγάπης δῶρον, ἓν βιβλίον ἐξ ἑκάστου ἡμῶν τούτων πρὸς ἕκαστον τῶν ἀνθρώπων. Πέραν τοῦ ἀκαδημαϊκοῦ, ἐκπαιδευτικοῦ προσωπικοῦ καὶ τῶν φοιτητῶν, πάντας ἐκαλέσαμεν ἀναγνώστας τοὺς δυναμένους χαρίζειν ἐκ τῶν σφετέρων βιβλιοθηκῶν βιβλία τοῖς κρατουμένοις, οἳ φοιτῶσι εἰς τὰ Σχολεῖα Δευτέρας Εὐκαιρίας Διαβατῶν καὶ Νιγρίτας Σερρῶν.  

Οἱ ἄνθρωποι ἠσπάσθησαν τὴν δρᾶσιν ἀσμένως, διὸ καὶ παράτασις ταύτης ἐγένετο καὶ ἔτι δύο σχολεῖα ἐνισχύθησαν, τῷ Μαλανδρίνῳ Φωκίδος καὶ τῷ Δομοκῷ Φθιώτιδος.

«Τὰ βιβλία, μία συνθήκη πνευματικῆς ἐλευθερίας»

Οἱ δεσμῶται δύνανται γνῶναι λογοτεχνίαν, θέατρον, εἰκαστικά, μουσικήν. Δεῖ σφίσιν κτήσασθαι γνώσεις, ἃς οὐκ ἠδύναντο ἄλλῳ τρόπῳ.

Χρὴ ἡμᾶς ἅπαντας νοῆσαι τὰ βιβλία δύνασθαι ἔξοδον εἶναι ἐκ τοῦ ἡμερίου βίου, μία συνθήκη πνευματικῆς ἐλευθερίας. Ἔξεστιν τοῖς βιβλίοις μᾶλλον βοηθῆσαι εἰς τὸ τοῦ σωφρονισμοῦ ἔργον πρὸς ἀνθρώπους, οἳ χαίρουσιν καθ΄ ἡμέραν ἀναγνῶναι καὶ μὴ μόνον μανθάνειν ἀρέσκει αὐτοῖς ἀλλὰ καὶ ποιεῖν ἴδια γράμματα.       

Συνείλεκται ἤδη 1.000 καὶ πλέονα βιβλία καὶ εὐέλπιδές ἐσμεν, ὡς καλυφθήσονται αἱ ἀνάγκαι τῶν βιβλιοθηκῶν. Ὡς εἰκός ἐστίν, ἀποστελοῦμεν σὺν τοῖς συλλεχθεῖσι βιβλίοις τίτλους ἐκδόσεων, ἵνα πλουτῶμεν τὰ διαφέροντα καὶ τὰς γνῶσεις, ἃ ταῦτα ἔξεστι πορίζειν.    

Τὰ βιβλία ἑκάστῃ ἡμέρᾳ συλλέγονται, Δευτέρα ἕως Παρασκευή, 9:00 ἕως 15:00, ἐν τῷ χώρῳ τῶν Ἐκδόσεων, τῷ ἰσογείῳ τοῦ Πανεπιστημίου Μακεδονίας (Ἐγνατία 156),  ἕως τῇ 14ῃ Φεβρουαρίου 2020».


[Σ.σ.σ.: Χωρίς να σημαίνει φυσικά, ότι τις γαλάζιες λέξεις του κειμένου, δεν τις κατανοεί και πάλι, η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων]


Το αιγυπτιακό αγγελούδι χωρίς
φως, η Άντυ Ελ Άραμπι.
Συμπτωματικά; Τυχαία; Θείος δάκτυλος;  
Χθες, η Ελληνική Κοινότητα του Καΐρου στην Αίγυπτο, βράβευσε κάτω από αυστηρές διδακτικές ελεγκτικές προϋποθέσεις την τυφλή φοιτήτρια Αιγύπτια Αντυ Ελ Άραμπι για την τέλεια εκμάθηση της Ελληνικής γλώσσης, και την φλογερή της επιθυμία να επισκεφθεί τη χώρα μας και να πάρει την ελληνική υπηκοότητα...
(Σ.σ.σ.: αυτήν που όλοι οι βρωμεροί και σαχλοί πολιτικοί μας, παρέχουν... αμέριστα στα “ποτάμια” τους ισλαμοπρόσφυγες-πράκτορες που τους στέλνει επί σχεδίου εισβολής και το χάφτουν, το Ντογάνι της τουρκιάς)...
Μαζί με την Αγυπτιακή. 
Έχω αρθρογραφήσει πάμπολλες φορές για την συστηματική καταστροφή, διαστρέβλωση και εξαφάνιση της Ελληνικής γλώσσης μέσα στην Ελλάδα, που επιχειρείται από ξένους παράγοντες αλλά και ελληνικά στελέχη επίσημα του Δημοσίου και επιστημονικού βίου, τα οποία δρουν δούρειοι ίπποι στη χώρα μας και τους ανεχόμαστε χωρία καμιά απολύτως, αντίδραση, υποτακτικά.
Έχουν περάσει πολιτικοί, υπουργοί, γενικοί γραμματείς και ανώτατοι δημόσιοι υπάλληλοι από θέσεις κλειδιά της δημοσίας διοικήσεως, ή και τελείως αγράμματοι (Φίλης, ο άπλυτος Υπουργός Παιδείας με την μονάλλαγη φανέλα-μπλούζα το πιο λαμπρό παράδειγμα, Τούρκογλου, ο πολιτικός των αζητήτων πλέον, ο οποίος μετά από 30 χρόνια θυμήθηκε ότι είναι καθηγητής, πλην άεργος σήμερα, θέλει να ξανά... διδάξει), στη χώρα μας, οι οποίοι ήταν ανίκανοι όχι μόνον να διοικήσουν ή να διευθύνουν, αλλά να δέσουν τα κορδόνια των παπουτσιών τους! Σε μια προσπάθεια να μας περάσουν το γνωστό δόγμα οι γνωστοί δογματολόγοι της αριστεράς και της... πανούκλας, “όλοι είμαστε ίσοι, ή, όλοι μπορούμε να τα κάνουμε όλα”. Ο καθείς δηλαδή, μπορεί να αυτο-αναγορευθεί πάνσοφος σε μία μέρα, και να διεκδικήσει ως... ειδικός, να κατευθύνει και να ελέγξει τα πάντα! Γι’ αυτό και η κατάντια μας, το χάλι μας, η τύφλα μας η μαύρη!
Το κακό συνεχίζεται αμείωτο, ανεξέλεγκτο, ασταμάτητο, με την πολιτική μούχλα πανάθλιο προικιό της μεταπολιτεύσεως του Καραμανλή του πρεσβυτέρου αλήστου μνήμης, να το στηρίζει ακράδαντα, να το λατρεύει, και να το προωθεί αφάνταστα.
Με την γλώσσα, όμως, την Ελληνική γλώσσα, και μητέρα όλων των γλωσσών του κόσμου, ακόμα και της γλώσσης των Παπούα -βρίσκουμε λέξεις ή φράσεις της Ελληνικής φωνής σε απολίτιστους ιθαγενείς της Λατινικής Αμερικής και Ασίας, που ούτε το χωράει ο νους μας- δεν μπορεί να παίζει κανείς ξένος, πόσο μάλλον Έλληνας αυτοκαταστροφικός και πανγελοίος πολιτικός!

Η γλώσσα έχει την δυνατότητα να μας εκδικηθεί, και μπορεί να το κάνει. Και για να προϊδεάσω κάποιους, προσωπικά δεν ασπάζομαι καμία θεωρία περί ανοήτου “ινδοευρωπαϊκής καταγωγής και προελεύσεως”, “σανσκριτικής γραφής”, ή γενετικής μορφής τύπου “Λούσης" στην Κένυα, πίθηκος εποχής του Χόμο Ερέχθους..
Έχει γραφτεί πολλές φορές τελευταίως, πως την Ελληνική γλώσσα την μιλούν μόνον 10-12 εκατομ. άνθρωποι γηγενείς Έλληνες και Κύπριοι, είναι καταδικασμένη να αφανιστεί, να πεθάνει!

Πόσο μάλλον, όταν εκείνος ο ανόητος και σιχαμένος εντελώς, αμόρφωτος Κύπριος βολευτής, απαίτησε κόντρα στο αίτημα των Βάσκων στην “Ευρωβολή”, σαν ελληνικά να καθιερωθούν τα γκρίκλις, να καταργηθεί το τελικό “ς”, και πολλά-πολλά άλλα.
Πως μπορεί, όμως, να καταργηθεί μία γλώσσα που όλος ο πλανήτης από λίγο έως πολύ, την μιλάει καθημερινώς και συνέχεια, χωρίς καν, να το γνωρίζει; 
Φωνητικά, η πιο κοντινή γλώσσα στην ελληνική η οποία ενσωματώνει σχεδόν αυτούσιες τις ελληνικές λέξεις χωρίς μεγάλες παραφθορές και διαστρεβλώσεις, είναι η Ισπανική. Και όχι η Ιταλική, που πιθανώς να πιστεύουν πάρα πολλοί Έλληνες. Κι αυτό γιατί, οι Ισπανοί έχουν τους φθόγγους “θ”, “δ”, “χ”, ακριβώς όπως τους έχουμε κι εμείς. Κάτι που στερούνται και δεν έχουν ιδέα οι Ιταλοί. Ακολουθεί η Γερμανική με τις Σκανδιναβικές, εκτός της Φινλανδικής που κατατάσσεται σε άλλη κατηγορία, έπονται όλες οι Σλαβικές. 

Το πιο μεγάλο κακό, όμως, στην στρέβλωση και αλλοίωση της προφοράς των ελληνικών λέξεων, γίνεται στην Αγγλική γλώσσα, όπου ο “μεγάλος” εκείνος μεταρρυθμιστής Έρασμος (σ.σ.σ.: εμείς σήμερα... τιμητικά τον προφέρουμε "εράσμους"), φρόντισε να την... προικίσει “επί σχεδίου” με την λεγόμενη “ερασμιακή προφορά” των λέξεων, δηλαδή άλλων λέξεων. Γι αυτό και οι Άγγλοι άλλα λεν, και άλλα γράφουν! Στη γραφή όμως δεν εξαλείφθηκε, παραμένει εν πολλοίς ετυμολογικώς εκεί, τώρα πάει να καταστραφεί, αυτό το ελληνικό ετυμολογικό της αγγλικής, από ποιους άλλους φυσικά; Από τους Έλληνες, με τα γκρίκλις! Και τις άλλες γραπτές ανοησίες που επιχειρούν, τη ανοχή επισήμων στη χώρα μας, ακόμα και κρατικών αρχών! Τι θέλω να πω μ’ αυτό; 
Παράδειγμα. Επιλέγω το όνομα “Αργύρης”. Ένας Άγγλος πιθανώς θα το έγραφε στα Αγγλικά “Argyris”. Ενώ ένας ελληνόβλακας, αλλά άριστος, τέλειος... αγγλομαθής, θα το έγραφε “Argiris”.
Έτσι γέμισαν και οι δρόμοι μας στη Χαλκιδική με πινακίδες που οι μισές την αναγράφουν στα αγγλικά σαν “Halkidiki”, λάθος, και οι άλλες μισές ως “Chalkidiki”, που είναι και το σωστό. Αφού και ο πιο αδαής αγράμματος στην ακαδημαϊκή, κυρίως, κοινότητα που κάνει το ίδιο σφάλμα, γνωρίζει πως στην αγγλική γλώσσα ο φθόγγος “χ” δεν υπάρχει, και αποδίδεται στον γραπτό λόγο με τον δίφθογγο “ch”.  
Και για να επανέλθω στα Ισπανικά. Αυτή η γλώσσα ομιλείται σε όλη την Λατινική Αμερική (γι’ αυτό και η μεγάλη αγάπη, το δέος η λατρεία, των Λατινοαμερικανών για την Ελλάδα και την γλώσσα της), σε όλη την Καραϊβική και το Μεξικό, είναι η δεύτερη υποχρεωτική γλώσσα στις ΗΠΑ, διδάσκεται στα σχολεία όλων των κατηγοριών, και πιθανώς η τρίτη ομιλουμένη στην Ευρώπη και τον κόσμο ολόκληρο, με την γνωστή απέχθεια που νοιώθουν πάρα πολλοί άνθρωποι, έναντι και των Γερμανικών. 

Η γιαγιά του Αργύρη Σφουντούρη -γι' αυτό ανέφερα τιμητικά το όνομα Αργύρης παραπάνω- όταν έμαθε πως το παιδί κατέληξε σώο και αβλαβή στην Ελβετία, θα μείνει εκεί σε όλη του τη ζωή, το πρώτο πράγμα που ρώτησε εναγωνίως να πληροφορηθεί, ήταν “Τι γλώσσα θα μάθει να μιλάει;”. Και όταν πήρε την απάντηση “γερμανικά”, άνοιξε διάπλατα τα μάτια της με τρόμο και δάγκωσε τη γλώσσα της: “Άχουουου!.. Γερμανικά!..”.

[Σ.σ.σ.: Για όσους δεν καταλαβαίνουν τα παραπάνω περί "Σφουντούρη και Γιαγιάς", ας ανατρέξουν στο ντοκιμαντέρ του Ελβετού ντοκιμαντερίστα Στέφαν Χάουπτ "Ένα τραγούδι για τον Αργύρη", 

Ein Lied für Argyris

ή τα ιστορικά γεγονότα του μαρτυρικού Διστόμου, και θα καταλάβουν]. 

Το πιο τρανταχτό παράδειγμα υπάρξεως και διαιωνίσεως της Ελληνικής γλώσσης ακόμα και στο διάστημα (έχει πάει προ πολλού), είναι ότι όταν τα βρίσκουν μπαστούνια σήμερα οι επιστήμονες όλων των επιστημών για τις ονομασίες όρων ή ονομάτων που πρέπει να δώσουν σε νέες ανακαλύψεις και πράξεις, λόγω και της αδυναμίας της αγγλικής γλώσσης να τους τα προσφέρει, προστρέχουν πάντα στην ελληνική, η οποία είναι πηγή αστείρευτος και απύθμενη! 

Όλο το διάστημα, ο ουρανός και ο γαλαξίας μας, είναι γεμάτος από ελληνικά ονόματα και ελληνική μυθολογία! 
Τα Αλφάβητα στον γήινο κόσμο μας είναι δύο. Και είναι με κεφαλαία γράμματα. Τα μικρά δεν μετρούν. Το Ελληνικό και το Λατινικό. Εκ των οποίων ένα! Το Ελληνικό. Γιατί το Λατινικό (Ευβοϊκο), ελάχιστα έως μηδαμινά γράμματα έχει διαφορετικά του σημερινού Ελληνικού, στο οποίο έχουν ατονίσει ή “αποβληθεί” κάποια, όπως το δίγαμμα “F” φι και το "L" που επεκράτησε το "Λ", λάμδα..
Τα ασιατικά (κινεζικά, ιαπωνικά, κορεατικά κ.α.), δεν είναι αλφάβητα, και το αραβικό που είναι δυνατό και χρησιμοποιείται από 250 ίσως και 300 εκατομ. περίπου πληθυσμού των Αράβων, είναι πολύ αναχρονιστικό και πολύ στάσιμο.
Όλη η επιστημονική ορολογία όλων των επιστημών, είναι καθαρά Ελληνική υπόθεση ακόμα και όταν αυτή αποδίδεται με λατινικούς όρους, χαρακτήρες, κυρίως στη βιολογία ζώων και φυτών.
Αλλά και τι δεν είναι Ελληνικό, στον λόγο την γραφή και το πνεύμα;
Στην ερώτηση αυτή, την απόδειξη διαβάστε την αριστερά στην στήλη της ιστοσελίδος μας “Καταραμένε Έλληνα”, του Φρειδερίκου Σίλερ.
Κλείνοντας, θέλω να πιστεύω -και το πιστεύω, ακράδαντα- πως η σημερινή γιορτή από τις “μαϊμούδες”, το ξαναγράφω, και τους “κροκοδείλους” Έλληνες όλων των τάξεων, παρατάξεων, κατηγοριών, και μορφωτικών επιπέδων, είναι ύβρις και χλευασμός στη γλώσσα μας, αφού καθημερινώς και συστηματικά όλοι αυτοί με κάθε τρόπο και ψευτο-φιλοσοφήσματα την κατακρεουργούν, την διαλύουν, και την “παραβιάζουν”, όπως εύστοχα είπε και ο αείμνηστος Βασίλειος Τριανταφυλλίδης στον ανεπανάληπτο “Τραμπάκουλα” των σατυρικών του έργων! Γι’ αυτό κι εγώ, ΔΕΝ θα την γιορτάσω!
Και, σ' όσους προστρέξουν, ίσως, γνωρίζοντάς με, να με κατηγορήσουν ότι δεν είμαι ειδικός για να γράφω περί των γλωσσικών ή γλωσσολογικών θεμάτων, τους πληροφορώ ότι αυτός που έσπασε την Γραμμική Β (Μάικλ Βέντρις, πινακίδες της Πύλου), δεν ήταν ούτε γλωσσολόγος ούτε αρχαιολόγος, ήταν αρχιτέκτονας απόφοιτος ανωτέρας τεχνικής σχολής τότε, στην Αγγλία, και ενεργό μέλος της “ΡΑΦ”. Οι αρχαιολόγοι ακόμα ερίζουν σαν τα κοκόρια για το θέμα, όπως και ο Σλίμαν δεν ήταν αρχαιολόγος αλλά έμπορας, και πολλοί-πολλοί άλλοι που δεν ήταν, αλλά ήταν!
Έρρωσθε και ευδαιμονείτε αρχαϊστί... Γεια χαραντάν, και τα κουκιά μπαγλάν, δημοτικηστί, λαϊκιστί!.. 

Χαίρε, αθάνατη ΕΛΛΑΔΑ!
[]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.