ΕΡΤ, 3ο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ

"Έστιν ουν Τραγωδία / Μίμησης πράξεως σπουδαίας και τελείας / Μέγεθος εχούσης, ηδυσμένω λόγω / Χωρίς εκάστου των ειδών εν τοις μορίοις / Δρώντων και ου δι απαγγελίας / Δι ελέου και φόβου περαίνουσα /Την των τοιούτων παθημάτων κάθαρσιν" - Αριστοτέλους, "Ποιητική"

Ο ΥΜΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΥ

Φαντάσου έναν καρεκλοκένταυρο με αποκολλημένα τα πισινά του, να έρπει προς το νέο του αξίωμα. Μοιάζει με αλλόκοτο μαλάκιο, αηδιαστικά απροστάτευτο και εμετικά θλιβερό. Την ώρα που πανικόσυρτο, σπεύδει να οχυρωθεί στο νέο του κέλυφος. Ίσως, γι' αυτό και κανένας από τους γυμνόποδες αδελφούς μου, δεν το πατάει. Τόσο πολύ το σιχαίνονται. - Κώστας Ι. Γιαλίνης

ΤΑΙΝΙΕΣ ΕΔΩ (Συνερ/να Κανάλια): www.youtube.com/user/TileorasisDagkilaswww.dailymotion.com/user/ArgyriosDagkilas

ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ: ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΧΑΟΣ *** ΧΑΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ *** 20 Ε/6μ - 30 Ε/12μ

ΟΙ ΚΑΤΑΡΕΣ ΤΟΥ "ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ" ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ, ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!

ΠΡΩΤΟΣ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΣ:
«Τοις ευσεβείς μεν επαγγελλομένοις τα των Ελλήνων δε δυσσεβή δόγματα τη ορθοδόξω και καθολική εκκλησία περί τε ψυχών ανθρωπίνων, και ουρανού και γης, και των άλλων κτισμάτων αναιδώς ή μάλλον ασεβώς επεισάγουσιν ανάθεμα (γ')».

Μετάφραση:
Σε όσους παριστάνουν τους ευσεβείς, ενώ, την ίδια στιγμή, εισάγουν με θράσος ή πολύ περισσότερο με ασέβεια στην Ορθόδοξη και Καθολική Εκκλησία τις ασεβείς δοξασίες των ΕΛΛΗΝΩΝ και για τις ανθρώπινες ψυχές και για τον ουρανό και τη γη και για τα άλλα κτίσματα, ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ!..
Τρεις φορές Ανάθεμα δηλαδή στους:
Ορφέα, Θαλή, Αναξίμανδρο, Αναξιμένη, Πυθαγόρα, Ξενοφάνη, Παρμενίδη, Ζήνωνα, Εμπεδοκλή, Ηράκλειτο, Αναξαγόρα, Δημόκριτο, Σωκράτη, Πλάτωνα κ.α. ΟΛΟΙ οι Αναθεματισμοί: ΕΔΩ


"Οι καλύτερες τουρκικές εφημερίδες (και πληθώρα ιστοσελίδων), είναι οι Ελληνικές!.." Αργ. Δαγκ.

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΙΣ: Οι λογαριασμοί μας στο “Πανοράμιο” μηδενίστηκαν αυτοβούλως. ΜΗΝ τους ψάχνετε...

ΠΡΟΣΟΧΗ!.. ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ...

Οι ιστοσελίδες μας ΔΕΝ δημοσιεύουν Δ.Τ. γραμμένα δίγλωσσα, ήτοι: Ελληνικά ανακατεμένα με Αγγλικούρες, Γερμανικούρες, Γαλλικούρες, υποψιαζόμαστε σε λίγο θα μας στέλνουν και Κινεζικούρες! Συντάσσετε τα Δ.Τ. σας σε αμιγή Ελληνική γλώσσα, δεκτά γίνονται μόνον τα ακρωνύμια σε Λατινικό αλφάβητο, ή φράσεις γνήσιες, ατόφιες της Λατινικής γραφής και γλώσσης.


Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020

ΠΡΩΤΟΙ ΕΜΕΙΣ...

Πρώτοι εμείς απαντήσαμε στην, απύθμενης βλακείας, ανακοίνωση περί καιρού στην κατάφωρη παραβίαση του τουρκικού βρωμο-πλοιου στα ελληνικά χωρικά ύδατα νότια της Κρήτης, όταν ΟΛΕΣ οι (τουρκικές) σαχλοφυλλάδες του δουλικού και υποτακτικού Άστεως τον έκαναν γαργάρα να ξεπλύνουν το βρώμικο στόμα τους, μόλις δυο μέρες μετά (σήμερα), βρήκαμε το παρακάτω κείμενο στο διαδίκτυο και το αναδημοσιεύουμε ως έχει:
Ορθή Αντιμετώπιση, Λάθος Επικοινωνία
Δημήτρης Ευθυμάκης Δημήτρης Ευθυμάκης 

2 Φεβρουαρίου 2020, 00:01 

Η κυβέρνηση έχει λάβει μια απόφαση: με την Τουρκία δεν θα είναι η Ελλάδα που θα οδηγήσει σε κλιμάκωση με στρατιωτικά μέσα. Η τακτική αυτή είναι μεν ορθή, αλλά επικοινωνιακά δύσκολα διαχειρίσιμη.
Και έτσι οδηγηθήκαμε στη σαχλαμάρα ότι για το «Oruc Reis» έφταιγε ο καιρός...
Δεν ξέρω ποιος κυβερνητικός είχε την φαεινή ιδέα να αποδώσει την εισβολή του «Oruc Reis» στον καιρό. Επρόκειτο για κάκιστη ιδέα. Προσωπικά ξέρω τουλάχιστον τρεις (δυο πολιτικούς κι έναν στρατιωτικό) που το έλεγαν φόρα παρτίδα και μάλιστα επέμεναν σε αυτή την...
(Σ.σ.σ.: άθλια)
Εκδοχή, λες και βρισκόμαστε στα βάθη της ηπειρωτικής Κίνας οπότε είναι δύσκολο να βρούμε έναν θαλασσινό να τον ρωτήσουμε πέντε πράγματα.
Το «Oruc Reis» το λοιπόν δεν παρασύρθηκε εντός του «ελληνικού FIR» που είπε και το ΑΠΕ...
(Σ.σ.σ.: Άλλο κάρο με... πατάτες)

Από τον αέρα και την θαλασσοταραχή. Στην περιοχή που περπάτησε επικρατούσαν άνεμοι έξι με επτά μποφόρ, αστείος καιρός για ένα πλωτό θηρίο σαν κι αυτό. Με τέτοιους ανέμους τα πλοία (και μάλιστα τα υπερσύγχρονα) δεν παρασύρονται σε περιοχές που δεν επιθυμούν, εκτός αν είναι ακυβέρνητα. Αν δηλαδή δεν δουλεύουν οι μηχανές τους, ή έχει αχρηστευτεί το πηδάλιο τους. Διαφορετικά ορίζουν τα ίδια την πορεία τους δίχως το παραμικρό πρόβλημα.
Παράπλευρη ανοησία που διακινήθηκε από το γκουβέρνο, ήταν ότι το καράβι μπήκε μεν στις περιοχές μας και μόλις το πλεύρισε η φρεγάτα μας ήθελε να βγει, πλην λόγω του όγκου του και των καλωδίων που έσερνε πίσω του χρειαζόταν τουλάχιστον ένα δωδεκάωρο για να στρίψει και να ξαναβγεί. Οπότε το σουλάτσο του για μια ολόκληρη ημέρα εντός της ελληνικής επικράτειας ήταν υπαγορευμένο από τις αντικειμενικές συνθήκες (τρικυμία συν δυσκολία στην στροφή) και όχι αποτέλεσμα τουρκικής βούλησης.
Αυτά τα ακούνε οι καπετάνιοι που έχουν φάει την ζωή τους στην θάλασσα και γελάνε.
Ακόμα και αν το «Oruc Reis» ήθελε να κάνει πλήρη αναστροφή και να πάρει ανάποδα ακριβώς τον ίδιο πλωτό διάδρομο από τον οποίον ήρθε, δεν θα χρειαζόταν παραπάνω από δεκαπέντε λεπτά.
Το μόνο απ’ όλα τα παραπάνω που ενδέχεται να ευσταθούσε (διότι το είπαν και αυτό), ήταν ότι με τέτοιο καιρό δεν μπορούσε να γίνει αξιόπιστη έρευνα στον βυθό. Αυτό όμως ήταν εντελώς άσχετο με την απόφαση των Τούρκων να πλεύσουν στα νερά μας και να μείνουν εκεί ένα ολόκληρο εικοσιτετράωρο.
Η κυβέρνηση και η στρατιωτική ηγεσία έχουν λάβει μια βασική απόφαση. Δεν θα είναι η Ελλάδα που θα οδηγήσει σε κλιμάκωση με στρατιωτικά μέσα. Αυτή είναι η γνώση που έχουμε αποθησαυρίσει από την κρίση των Ιμίων. Το θερμό επεισόδιο που θα μας οδηγήσει είτε σε σύντομο πόλεμο, είτε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων πριν από τον πόλεμο, είτε στην απόπειρα γκριζαρίσματος μιας περιοχής μας, δεν πρέπει να γίνει από μας. Είναι θέμα τακτικής.
Αυτό πρακτικά σημαίνει πως ακόμα και αν, αντί για ερευνητικό σκάφος εισβάλει γεωτρύπανο, αν αντί να κόβει βόλτες ρίξει άγκυρες και κατεβάσει το τρυπάνι στην βυθό, ακόμα και αν το ελληνικό υποβρύχιο έχει κλειδώσει το τουρκικό στο σκόπευτρό του, δεν θα είμαστε εμείς που θα πατήσουμε πρώτοι το κουμπί για να φύγει η τορπίλη.
Ενώ το δάκτυλο μας θα είναι στην σκανδάλη, θα πάρουμε τον Τραμπ, τη Μέρκελ, τον Μακρόν, το ΝΑΤΟ και εγώ δεν ξέρω ποιον άλλον...

(Σ.σ.σ.: Όλους τους κατ’ εξοχήν εχθρούς της Ελλάδος, δηλαδή)
Πάντως η πρώτη σφαίρα δεν θα φύγει από μας. Θα είναι είτε απάντηση στην πρώτη τουρκική σφαίρα, είτε η έσχατη λύση μετά την εξάντληση κάθε διεθνούς διπλωματικής δυνατότητας, με παράλληλη απροκάλυπτη δράση του πλοίου (τρύπημα του βυθού παρά τις προειδοποιήσεις) και σαφείς αποδείξεις ότι η Τουρκία κινητοποιεί την πολεμική της μηχανή για χτύπημα. Ούτως ή άλλως, στην στρατιωτική μας ηγεσία...
(Σ.σ.σ.: Αυτήν που πέταξε τα όπλα στον Έβρο και παραδόθηκε αμαχητί στους τουρκους “τσιαντηρμάδες”. 
Κάνει την “φιλιππινέζα” χρόνια τώρα σε κάθε καρυδιάς καρύδι λαθροποντίκι που εισβάλει δεδηλωμένος εχθρός με τις πλάτες τις τουρκιάς στη χώρα. 
Κάνει τους διαφόρους “ελιγμούς” προκειμένου να παραστήσει τον... άντρακλα και τον ήρωα. 
Παραδίδει τη Μακεδονία στα κατακάθια των Βαλκανίων, σα να μην υπήρχε, καν!
Μετράει τις παραβιάσεις τους ελληνικού εναερίου χώρου (δυστυχώς, η πανένδοξη αεροπορία μας), λες και θα πάρει... την επιδότηση του πακέτου ντελόρ! 
Βλέπει ελληνικές σημαίες να “πετουν” από τον ιστό τους στην απογευματινή ή πρωινή αύρα. 
Ξεσκονίζει κάτι σαράβλα οπλικά συστήματα μεταξύ... Κεφαλλονιάς και Ιθάκης. 
Και, χάφτει φυστίκια τον ψευτοτσαμπουκά των βρωμό-τουρκων, γιατί στην ίδια είναι τελείως άγνωστη αυτή η λέξη, και στην υψηλή διπλωματία που ακολουθεί κατά γράμμα των προϊσταμένων της βρωμο-πολιτικών όλων των παρατάξεων! 
Που σημαίνει, αν αυτοί δώσουν την εντολή να... κατεβάσει τα παντελόνια και να περιμένει με κολόνια “όπιουμ”  τους μουστακαλήδες της μογγολίας από απέναντι, ΠΡΕΠΕΙ να το πράξη ΑΜΕΣΩΣ!  
Οι Έλληνες στρατηγοί και το πεντάγωνο είναι απλά μορφατάρια στην Ελλάδα, δεν έχουν άποψη, δεν έχουν γνώμη, και προ παντός, είναι πέρα για πέρα ΑΝΙΚΑΝΟΙ, αν έχουν να την ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ!
Ποτέ στο παρελθόν η Ελλάς δεν είχε τόσο ανικάνους, και τόσο αχρήστους στρατηγούς!..).
Είναι σαφές ότι σε ενδεχόμενο σοβαρό θερμό επεισόδιο τέτοιου τύπου, η Τουρκία δεν θα σπεύσει να υπερασπιστεί το ερευνητικό ή το γεωτρύπανό της. Η κλιμάκωση δεν θα γίνει γύρω από το καράβι. Αυτό θα θυσιαστεί και η τουρκική απάντηση θα έρθει άμεσα σε άλλο σημείο, πιθανότατα σε νησί του Αιγαίου. Η τακτική αυτή είναι μεν ορθή, αλλά επικοινωνιακά είναι δύσκολα διαχειρίσιμη από την κυβέρνηση. Ενδέχεται κάθε τόσο ένα τούρκικο καράβι να μπαίνει στην επικράτεια μας, να εξωθεί την κατάσταση μέχρι το ψυχολογικό όριο του θερμού επεισοδίου κι έπειτα να αποχωρεί για να ξανάρθει σε τρεις ημέρες. (Σ.σ.σ.: Αν μπορούσε η Ελλάς και οι κουφιοκέφαλοι ανίδεοι και άσχετοι που κρατούν τα ηνία της όλα αυτά τα χρόνια, πόσα τρισεκατομμύρια χρήματα έχουν ξοδευτεί σε τέτοιες στρατιωτικές δαπάνες στις οποίες μας σέρνει η τουρκιά τα τελευταία 46 χρόνια της βρωμερής και σιχαμερής “μεταπολιτεύσεως”, θα δει ότι υπερβαίνουν κατά πολύ έναν πόλεμο που θα είχαμε ξεκινήσει στην αρχή, και θα κόβαμε άπαξ δια παντός τον βήχα και την οποιαδήποτε όρεξη της τουρκιάς. Τέτοιοι υπολογισμοί και τέτοιες αποφάσεις όμως, για τους χέστηδες και βολεμένους (βρωμερούς) χρυσοπληρωμένους  πολιτικούς, άλλο τόσο και στρατιωτικούς (που τείνουν να γίνουν επίσης, βρωμεροί και ακόμα πιο χρυσοπληρωμένοι), είναι, "απ’ τις μυλωνούς τον πισινό, ζητάς ορθογραφίες” που έγραψε κι ο Νίκος Καζαντζάκης).
Σ’ αυτό το παιχνίδι και στα μάτια του αδαούς, ο Τούρκος φαίνεται να είναι ο μάγκας που κάνει ό,τι γουστάρει και ο Έλληνας φαίνεται ο υποχωρητικός που κάνει το κορόιδο. Η ελληνική κοινή γνώμη θα τρίζει τα δόντια, ενώ η κυβέρνηση δεν μπορεί βέβαια να βγει δημόσια και να εξηγήσει καταλεπτώς την τακτική της για να καταλαγιάσει τους θερμόαιμους...

(Σ.σ.σ.: Οι θερμόαιμοι πάντα είναι οι ακροδεξιοί και οι φασίστες. Όλοι οι άλλοι βεβαίως, είναι οι διπλωμάτες-πουτανίτσες των οίκων ανοχής, που στον πρώτο τυχόντα σηκώνουν τη φούστα τους και δείχνουν εμπορικώς την πραμάτεια τους! Ένας τέτοιος λεβέντης Έλληνας προχθές, ανεξάρτητος, έσκισε και έφτυσε την τουρκική σημαία μέσα στο βρωμο-κοινοβούλιο της ΕΕ, μήνυσε κανονικά στα "μογγόλια" που τους έχει γραμμένους, εδώ τα συστημικά και ανθελληνικά, τουρκικά στην πλειοψηφία τους ΜΜΕ, έσκισαν τα ιμάτια τους για την “προσβολή”, και έτρεξαν ευθύς αμέσως να μας ενημερώσουν, τον Ελληνικό λαό, αυτόν που θέμα χρόνου είναι πότε θα ξεσηκωθεί και θα τους πνίξει, θα τους σταυρώσει, τι είπαν δυο ανθρωποφάγοι και αγριάνθρωποι φαφλατάδες τούρκοι, των οποίων ο πολιτισμός βρίσκεται ακόμα στην εποχή του Χόμο Ερέχθους!..) 
Που δεν σηκώνουν μύγα στο σπαθί τους αλλά δεν λένε τίποτα για το επόμενο βήμα. Όταν ο Μητσοτάκης είπε στον Τραμπ «θα τους χτυπήσω», δεν μπορεί τώρα δημοσίως να πει ότι «δεν θα τραβήξω πρώτος την σκανδάλη». Θα είναι σαν να καλωσορίζει τους Τούρκους μέσα στα νερά μας. Αυτός εν ολίγοις είναι ο γόρδιος δεσμός μας. Ο οποίος πρακτικά ελπίζουμε ότι δεν θα φθάσει σε κόψιμο, επικοινωνιακά πάντως αποτελεί έναν γρίφο. Πρέπει να υπάρξει κάποια διαχείριση που τετραγωνίζει τον κύκλο, πάντως όχι η επίκληση των μποφόρ και των κυματισμών. Επρόκειτο για σαχλαμάρα που δεν πρέπει να επαναληφθεί. Αν μη τι άλλο, όταν ένα καράβι παρασέρνεται από τον Αίολο δεν συνεδριάζει η ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων με τον Πρωθυπουργό στο Μαξίμου. Ρωτούν την Σούζη του ΣΚΑΪ.
Πηγή: Protagon.gr”

Σ.Σ.”Χ.Δ.”: 

Καλούτσικο το κείμενο, με πολλές παλινδρομές όμως, και, "ναι μεν, αλλά"!
Δηλαδή, τίποτα!  
Ο αρθρογράφος του κινείται στην κόψη του ξυραφιού να... μεταπηδήσει "φασίστας", δεν ξέρουμε τι τον κρατάει; Μάλλον για δεξιό κουμμούνι της ΝΔ μοιάζει, και δουλικός ως προς την προδοτική πολιτική, μετάλλαξη του Σύριζα, που ακολουθεί ο... βραβευμένος σκηνοθέτης της "Νεοελληνικής Πολιτικής", πολιτικής, Μήτσος Τάκης!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.