ΕΡΤ, 3ο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ

"Έστιν ουν Τραγωδία / Μίμησης πράξεως σπουδαίας και τελείας / Μέγεθος εχούσης, ηδυσμένω λόγω / Χωρίς εκάστου των ειδών εν τοις μορίοις / Δρώντων και ου δι απαγγελίας / Δι ελέου και φόβου περαίνουσα /Την των τοιούτων παθημάτων κάθαρσιν" - Αριστοτέλους, "Ποιητική"

Ο ΥΜΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΥ

Φαντάσου έναν καρεκλοκένταυρο με αποκολλημένα τα πισινά του, να έρπει προς το νέο του αξίωμα. Μοιάζει με αλλόκοτο μαλάκιο, αηδιαστικά απροστάτευτο και εμετικά θλιβερό. Την ώρα που πανικόσυρτο, σπεύδει να οχυρωθεί στο νέο του κέλυφος. Ίσως, γι' αυτό και κανένας από τους γυμνόποδες αδελφούς μου, δεν το πατάει. Τόσο πολύ το σιχαίνονται. - Κώστας Ι. Γιαλίνης

ΤΑΙΝΙΕΣ ΕΔΩ (Συνερ/να Κανάλια): www.youtube.com/user/TileorasisDagkilaswww.dailymotion.com/user/ArgyriosDagkilas

ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ: ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΧΑΟΣ *** ΧΑΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ *** 20 Ε/6μ - 30 Ε/12μ

ΟΙ ΚΑΤΑΡΕΣ ΤΟΥ "ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ" ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ, ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!

ΠΡΩΤΟΣ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΣ:
«Τοις ευσεβείς μεν επαγγελλομένοις τα των Ελλήνων δε δυσσεβή δόγματα τη ορθοδόξω και καθολική εκκλησία περί τε ψυχών ανθρωπίνων, και ουρανού και γης, και των άλλων κτισμάτων αναιδώς ή μάλλον ασεβώς επεισάγουσιν ανάθεμα (γ')».

Μετάφραση:
Σε όσους παριστάνουν τους ευσεβείς, ενώ, την ίδια στιγμή, εισάγουν με θράσος ή πολύ περισσότερο με ασέβεια στην Ορθόδοξη και Καθολική Εκκλησία τις ασεβείς δοξασίες των ΕΛΛΗΝΩΝ και για τις ανθρώπινες ψυχές και για τον ουρανό και τη γη και για τα άλλα κτίσματα, ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ!..
Τρεις φορές Ανάθεμα δηλαδή στους:
Ορφέα, Θαλή, Αναξίμανδρο, Αναξιμένη, Πυθαγόρα, Ξενοφάνη, Παρμενίδη, Ζήνωνα, Εμπεδοκλή, Ηράκλειτο, Αναξαγόρα, Δημόκριτο, Σωκράτη, Πλάτωνα κ.α. ΟΛΟΙ οι Αναθεματισμοί: ΕΔΩ


"Οι καλύτερες τουρκικές εφημερίδες (και πληθώρα ιστοσελίδων), είναι οι Ελληνικές!.." Αργ. Δαγκ.

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΙΣ: Οι λογαριασμοί μας στο “Πανοράμιο” μηδενίστηκαν αυτοβούλως. ΜΗΝ τους ψάχνετε...

ΠΡΟΣΟΧΗ!.. ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ...

Οι ιστοσελίδες μας ΔΕΝ δημοσιεύουν Δ.Τ. γραμμένα δίγλωσσα, ήτοι: Ελληνικά ανακατεμένα με Αγγλικούρες, Γερμανικούρες, Γαλλικούρες, υποψιαζόμαστε σε λίγο θα μας στέλνουν και Κινεζικούρες! Συντάσσετε τα Δ.Τ. σας σε αμιγή Ελληνική γλώσσα, δεκτά γίνονται μόνον τα ακρωνύμια σε Λατινικό αλφάβητο, ή φράσεις γνήσιες, ατόφιες της Λατινικής γραφής και γλώσσης.


Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2020

ΜΜΘ - 20 ΧΡΟΝΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ, "ΡΩΜΑΙΟΣ ΚΑΙ ΙΟΥΛΙΕΤΑ"

Χορευτές του Βορρά: Ρωμαίος και Ιουλιέτα

Το αξεπέραστο έργο του Σαίξπηρ «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» είναι η νέα παραγωγή των Χορευτών του Βορρά, που θα παρουσιαστεί στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης για δύο παραστάσεις στις 14 και 15 Φεβρουαρίου 2020, στο πλαίσιο του κύκλου «Αγάπης έργα». Με μόνα μέσα τη μουσική και την κίνηση του ανθρώπινου σώματος, η γνωστή ομάδα σύγχρονου χορού μεταφέρει το αρχετυπικό αυτό δράμα στην εποχή μας σχολιάζοντας τα προβλήματα του δικού μας κόσμου.
Η παράσταση διαδραματίζεται στην αίθουσα συσκέψεων μιας πολυεθνικής εταιρείας τεχνολογίας, στελεχωμένης με φιλόδοξους τεχνοκράτες, αδυσώπητους ορθολογιστές που υπαγορεύουν τις κινήσεις της διεθνούς αγοράς και ορίζουν τι τρώμε, τι πίνουμε, πώς αναπνέουμε, πώς ντυνόμαστε, πώς διασκεδάζουμε. Η υποταγή-υπακοή στις αξίες της εταιρείας είναι η υπέρτατη αξία. Η κύρια ώθηση σ’ αυτόν τον κόσμο δεν είναι η απαγορευμένη αγάπη, αλλά ο «άρρωστος» ανταγωνισμός, ο αθέμιτος αγώνας για επικράτηση, η φιλοδοξία που συνθλίβει. Το μίσος σκοτώνει τα πάντα και κυρίως τον έρωτα.

Και αν ξαφνικά κάποιος αισθανθεί; Αν νιώσει, σε έναν κόσμο που κανείς δεν επιτρέπεται να νιώθει; Τότε τον περιμένει η καταστροφή. Η αιώνια μάχη του Ορθού Λόγου και του Συναισθήματος θέτει τους όρους της παράστασης. Όταν το συναίσθημα δεν δονείται, θα έρθει κάποια στιγμή, απροσδόκητη στιγμή, που θα εκδικηθεί. Η άρνηση του συναισθήματος είναι ύβρις. Αυτό συμβαίνει στον Ρωμαίο και στην Ιουλιέτα. Είναι τα παιδιά της λογικής που καταστρέφονται μη μπορώντας να διαχειριστούν τα ακατέργαστα, πρωτοϊδωμένα συναισθήματά τους.

Η ομάδα σύγχρονου χορού Χορευτές του Βορρά ιδρύθηκε το 1994 στη Θεσσαλονίκη από την Τατιάνα Παπαδοπούλου και από τότε έχει παρουσιάσει πολυάριθμα έργα. Βασικοί σταθμοί στην καλλιτεχνική πορεία της ομάδας είναι η επιλογή της από καλλιτεχνικούς διευθυντές διεθνών φεστιβάλ του εξωτερικού για να εμφανιστεί στην 4η & 5η Πλατφόρμα Σύγχρονου Χορού στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, οι αλλεπάλληλες συμμετοχές της στα Δημήτρια Θεσσαλονίκης, στο 1o Φεστιβάλ Δάσους του ΚΘΒΕ, η συνεργασία της με τον Οργανισμό Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης, η εμφάνισή της στην 11η Μπιενάλε Ευρώπης & Μεσογείου αλλά και η ανελλιπής παρουσία της στα φεστιβάλ χορού του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων. Η τελευταία παραγωγή της ομάδας ήταν το «Πορτρέτο του Ντόριαν Γκρέι», βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Όσκαρ Ουάιλντ, που παρουσιάστηκε σε συμπαραγωγή με το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης τον Φεβρουάριο του 2018.


Χορευτές του Βορρά
Καλλιτεχνική διεύθυνση: Τατιάνα Παπαδοπούλου
Υπεύθυνη ομάδας: Αρετή Κουτσικοπούλου

«Ρωμαίος και Ιουλιέτα»
Χορογραφία: Τατιάνα Παπαδοπούλου, Αλέξανδρος Σταυρόπουλος, σε συνεργασία με τους χορευτές
Σύνθεση μουσικής & Μουσική επιμέλεια: Τηλέμαχος Μούσας
Δραματολόγος: Κατερίνα Διακουμοπούλου
Σκηνογραφία - Ενδυματολογία: Αθανάσιος Κολαλάς
Βίντεο: Μάριος Σπύρογλου
Βοηθός σκηνοθέτη: Ευδοκία Μιμιλίδη
Σχεδιασμός φώτων: Tρύφων Κεχαγιάς
Χορευτές: Γιώργος Βασιλόπουλος, Γαλήνη Γυρτάτου, Δέσποινα Λαγουδάκη, Ηρώ Κόντη, Δημήτρης Μαργαρίτης, Ηλίας Μπαγεώργος, Αλέξανδρος Σταυρόπουλος, Στεφανία Σωτηροπούλου

Στην παράσταση συμμετέχει σε βιντεο ο Λεωνίδας Κακούρης

Η ομάδα χορού Χορευτές του Βορρά επιχορηγείται από το Υπουργείο Πολιτισμού για την περίοδο 2019-2020


Παρασκευή 14 & Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020
Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
Κτίριο Μ2 – Αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης
Έναρξη: 21.00
Τιμές εισιτηρίων: 12€, 10€, 8€ (μειωμένο)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.