Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ

"Έστιν ουν Τραγωδία / Μίμησης πράξεως σπουδαίας και τελείας / Μέγεθος εχούσης, ηδυσμένω λόγω / Χωρίς εκάστου των ειδών εν τοις μορίοις / Δρώντων και ου δι απαγγελίας / Δι ελέου και φόβου περαίνουσα /Την των τοιούτων παθημάτων κάθαρσιν" - Αριστοτέλους, "Ποιητική"

Ο ΥΜΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΥ

Φαντάσου έναν καρεκλοκένταυρο με αποκολλημένα τα πισινά του, να έρπει προς το νέο του αξίωμα. Μοιάζει με αλλόκοτο μαλάκιο, αηδιαστικά απροστάτευτο και εμετικά θλιβερό. Την ώρα που πανικόσυρτο, σπεύδει να οχυρωθεί στο νέο του κέλυφος. Ίσως, γι' αυτό και κανένας από τους γυμνόποδες αδελφούς μου, δεν το πατάει. Τόσο πολύ το σιχαίνονται. - Κώστας Ι. Γιαλίνης

ΤΑΙΝΙΕΣ ΕΔΩ (Συνερ/να Κανάλια): www.youtube.com/user/TileorasisDagkilaswww.dailymotion.com/user/ArgyriosDagkilas

ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ: ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΧΑΟΣ *** ΧΑΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ *** 20 Ε/6μ - 30 Ε/12μ

ΟΙ ΚΑΤΑΡΕΣ ΤΟΥ "ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ" ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ, ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!

ΠΡΩΤΟΣ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΣ:
«Τοις ευσεβείς μεν επαγγελλομένοις τα των Ελλήνων δε δυσσεβή δόγματα τη ορθοδόξω και καθολική εκκλησία περί τε ψυχών ανθρωπίνων, και ουρανού και γης, και των άλλων κτισμάτων αναιδώς ή μάλλον ασεβώς επεισάγουσιν ανάθεμα (γ')».

Μετάφραση:
Σε όσους παριστάνουν τους ευσεβείς, ενώ, την ίδια στιγμή, εισάγουν με θράσος ή πολύ περισσότερο με ασέβεια στην Ορθόδοξη και Καθολική Εκκλησία τις ασεβείς δοξασίες των ΕΛΛΗΝΩΝ και για τις ανθρώπινες ψυχές και για τον ουρανό και τη γη και για τα άλλα κτίσματα, ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ!..
Τρεις φορές Ανάθεμα δηλαδή στους:
Ορφέα, Θαλή, Αναξίμανδρο, Αναξιμένη, Πυθαγόρα, Ξενοφάνη, Παρμενίδη, Ζήνωνα, Εμπεδοκλή, Ηράκλειτο, Αναξαγόρα, Δημόκριτο, Σωκράτη, Πλάτωνα κ.α. ΟΛΟΙ οι Αναθεματισμοί: ΕΔΩ


"Οι καλύτερες τουρκικές εφημερίδες (και πληθώρα ιστοσελίδων), είναι οι Ελληνικές!.." Αργ. Δαγκ.

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΙΣ: Οι λογαριασμοί μας στο “Πανοράμιο” μηδενίστηκαν αυτοβούλως. ΜΗΝ τους ψάχνετε...

ΠΡΟΣΟΧΗ!.. ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ...

Οι ιστοσελίδες μας ΔΕΝ δημοσιεύουν Δ.Τ. γραμμένα δίγλωσσα, ήτοι: Ελληνικά ανακατεμένα με Αγγλικούρες, Γερμανικούρες, Γαλλικούρες, υποψιαζόμαστε σε λίγο θα μας στέλνουν και Κινεζικούρες! Συντάσσετε τα Δ.Τ. σας σε αμιγή Ελληνική γλώσσα, δεκτά γίνονται μόνον τα ακρωνύμια σε Λατινικό αλφάβητο, ή φράσεις γνήσιες, ατόφιες της Λατινικής γραφής και γλώσσης.


Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2012

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΣΥΝΘΕΣΗΣ

ΟΜΜΘ - 3 Φεβρουαρίου 2012
Στο πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ Παιδικών Χορωδιών του ΟΜΜΘ - «Φωνές των Βαλκανίων» και με ευκαιρία τους εορτασμούς για την επέτειο των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης και την έκθεση του Τελλόγλειου Ιδρύματος «Το Λούβρο στη Θεσσαλονίκη – Η Ευρώπη Απέναντι στους Αρχαίους Μύθους», το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και το Τελλόγλειο Ίδρυμα προκηρύσσουν διαγωνισμό σύνθεσης με θέμα τη φιλοξενία, την ειρήνη και τη Θεσσαλονίκη.

Χαρακτηριστικά της μουσικής σύνθεσης
· Το έργο θα είναι για δίφωνη παιδική χορωδία (S – A) με δυνατότητα divisi και συνοδεία πιάνου.
· Η διάρκεια του έργου ορίζεται μεταξύ 4 και 5 λεπτών.
· Δεν υπάρχει όριο ηλικίας για τους συμμετέχοντες συνθέτες.
· Το έργο μπορεί να ακολουθήσει μία από τις παρακάτω θεματικές ενότητες:

1) μπορεί να βασιστεί στο μύθο του Φιλήμονα και της Βαυκίδος που πραγματεύεται τη φιλοξενία, σε στίχους που θα δημιουργήσει ο ίδιος ο συνθέτης (παραθέτουμε το μύθο παρακάτω).
2) μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα από τα τρία προεπιλεγμένα ποιήματα που πραγματεύονται τις έννοιες της φιλοξενίας και της ειρήνης και υμνούν την πόλη της Θεσσαλονίκης ως φιλόξενο και ειρηνικό σταυροδρόμι πολιτισμών (παραθέτουμε τα τρία κείμενα παρακάτω).

Διαδικασία κατάθεσης, και κριτήρια επιλογής
Καταληκτική ημερομηνία για την κατάθεση των έργων στον ΟΜΜΘ ορίζεται ηΔευτέρα, 5 αρτίου 2012.
Η διαδικασία επιλογής θα ολοκληρωθεί μέχρι την Πέμπτη, 8 Μαρτίου.
Το αποτέλεσμα θα ανακοινωθεί την Παρασκευή, 9 Μαρτίου
(επισημαίνεται ότι το παραπάνω χρονοδιάγραμμα θα τηρηθεί αυστηρά.)

Η επιλογή του έργου που θα βραβευθεί θα γίνει από τους Μαέστρους των συμμετεχόντων Χορωδιών σε συνεργασία με τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του ΜΜΘ.
Τα έργα μπορούν να κατατεθούν μόνον εκτυπωμένα ή σε ηλεκτρονική μορφή. Σε περίπτωση που είναι διαθέσιμη, μπορεί να κατατεθεί και σχετική ενδεικτική ηχογράφηση.

Βραβείο
Το έργο που θα επιλεγεί θα αποτελέσει το κυρίως αντικείμενο του Εργαστηρίου για τις συμμετέχουσες Χορωδίες που θα διεξαχθεί στο πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ Παιδικών Χορωδιών του ΜΜΘ, το Σάββατο, 12 Μαΐου 2012.
Το έργο θα παρουσιαστεί επίσης σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση από όλες τις συμμετέχουσες Χορωδίες στη μεγάλη συναυλία λήξης του Φεστιβάλ, την Κυριακή, 13 Μαΐου 2012 στην αίθουσα Φίλων της Μουσικής, υπό τη διεύθυνση του καταξιωμένου Μαέστρου και παιδαγωγού Basilio Astúlez.
Συμπληρωματικά, ο συνθέτης του βραβευμένου έργου θα λάβει συμβολικό χρηματικό έπαθλο 500 Ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.