Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ

"Έστιν ουν Τραγωδία / Μίμησης πράξεως σπουδαίας και τελείας / Μέγεθος εχούσης, ηδυσμένω λόγω / Χωρίς εκάστου των ειδών εν τοις μορίοις / Δρώντων και ου δι απαγγελίας / Δι ελέου και φόβου περαίνουσα /Την των τοιούτων παθημάτων κάθαρσιν" - Αριστοτέλους, "Ποιητική"

Ο ΥΜΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΥ

Φαντάσου έναν καρεκλοκένταυρο με αποκολλημένα τα πισινά του, να έρπει προς το νέο του αξίωμα. Μοιάζει με αλλόκοτο μαλάκιο, αηδιαστικά απροστάτευτο και εμετικά θλιβερό. Την ώρα που πανικόσυρτο, σπεύδει να οχυρωθεί στο νέο του κέλυφος. Ίσως, γι' αυτό και κανένας από τους γυμνόποδες αδελφούς μου, δεν το πατάει. Τόσο πολύ το σιχαίνονται. - Κώστας Ι. Γιαλίνης

ΤΑΙΝΙΕΣ ΕΔΩ (Συνερ/να Κανάλια): www.youtube.com/user/TileorasisDagkilaswww.dailymotion.com/user/ArgyriosDagkilas

ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ: ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΧΑΟΣ *** ΧΑΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ *** 20 Ε/6μ - 30 Ε/12μ

ΟΙ ΚΑΤΑΡΕΣ ΤΟΥ "ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ" ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ, ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!

ΠΡΩΤΟΣ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΣ:
«Τοις ευσεβείς μεν επαγγελλομένοις τα των Ελλήνων δε δυσσεβή δόγματα τη ορθοδόξω και καθολική εκκλησία περί τε ψυχών ανθρωπίνων, και ουρανού και γης, και των άλλων κτισμάτων αναιδώς ή μάλλον ασεβώς επεισάγουσιν ανάθεμα (γ')».

Μετάφραση:
Σε όσους παριστάνουν τους ευσεβείς, ενώ, την ίδια στιγμή, εισάγουν με θράσος ή πολύ περισσότερο με ασέβεια στην Ορθόδοξη και Καθολική Εκκλησία τις ασεβείς δοξασίες των ΕΛΛΗΝΩΝ και για τις ανθρώπινες ψυχές και για τον ουρανό και τη γη και για τα άλλα κτίσματα, ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ!..
Τρεις φορές Ανάθεμα δηλαδή στους:
Ορφέα, Θαλή, Αναξίμανδρο, Αναξιμένη, Πυθαγόρα, Ξενοφάνη, Παρμενίδη, Ζήνωνα, Εμπεδοκλή, Ηράκλειτο, Αναξαγόρα, Δημόκριτο, Σωκράτη, Πλάτωνα κ.α. ΟΛΟΙ οι Αναθεματισμοί: ΕΔΩ


"Οι καλύτερες τουρκικές εφημερίδες (και πληθώρα ιστοσελίδων), είναι οι Ελληνικές!.." Αργ. Δαγκ.

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΙΣ: Οι λογαριασμοί μας στο “Πανοράμιο” μηδενίστηκαν αυτοβούλως. ΜΗΝ τους ψάχνετε...

ΠΡΟΣΟΧΗ!.. ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ...

Οι ιστοσελίδες μας ΔΕΝ δημοσιεύουν Δ.Τ. γραμμένα δίγλωσσα, ήτοι: Ελληνικά ανακατεμένα με Αγγλικούρες, Γερμανικούρες, Γαλλικούρες, υποψιαζόμαστε σε λίγο θα μας στέλνουν και Κινεζικούρες! Συντάσσετε τα Δ.Τ. σας σε αμιγή Ελληνική γλώσσα, δεκτά γίνονται μόνον τα ακρωνύμια σε Λατινικό αλφάβητο, ή φράσεις γνήσιες, ατόφιες της Λατινικής γραφής και γλώσσης.


Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου 2012

ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ «WOMEX»...

ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ «WOMEX» (WORLD MUSIC EXPO)
ΘΑ ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΕΙ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΤΟΥ 2012 Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


Η Διεθνής Μουσική Έκθεση «Womex» (World Music Expo), η σημαντικότερη διοργάνωση του είδους της, σε παγκόσμιο επίπεδο, θα πραγματοποιηθεί στην Θεσσαλονίκη, από τις 17 έως τις 21 Οκτωβρίου 2012.
Η «Womex» του 2012, η οποία θα φιλοξενηθεί στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης είναι αποτέλεσμα μιας συστηματικής προσπάθειας και συνεργασίας, ανάμεσα στο Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, τον Δήμο Θεσσαλονίκης - Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Παιδείας και Τουρισμού – την HELEXPO Α.Ε. και την εταιρία παραγωγής «ΓΑΙΑLIVE».
Η διοργάνωση της έκθεσης εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του προγράμματος του ΥΠΠΟΤ «Σταυροδρόμι Πολιτισμών», που για το 2012 έχει στρέψει το βλέμμα στις περιοχές της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.
Η έκθεση αποτελεί σημείο αναφοράς των εξειδικευμένων παραγόντων της έθνικ μουσικής, από όλον τον κόσμο. Η «Womex» πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στο Βερολίνο το 1994 και έκτοτε έχει φιλοξενηθεί στο Έσσεν, τις Βρυξέλλες, την Στοκχόλμη, το Ρότερνταμ, το Νιούκαστλ, την Σεβίλλη, τη Μασσαλία και την Κοπεγχάγη.
Στο πλαίσιό της, δίνεται η ευκαιρία σε καλλιτέχνες, δισκογραφικές και εκδοτικές εταιρίες, διοργανωτές συναυλιών, φεστιβάλ και γραφεία management, να έρθουν σε επαφή μεταξύ τους, προωθώντας το έργο τους και τη μουσική παράδοση κάθε χώρας.
Η πραγματοποίηση της έκθεσης στην Θεσσαλονίκη το 2012, σηματοδοτεί μία νέα εποχή για ολόκληρη τη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Τα νούμερα είναι ενδεικτικά και εντυπωσιακά:
-2.500 συμμετέχοντες φορέων, από 98 χώρες του κόσμου.
-300 δημοσιογράφοι ελληνικών και διεθνών Μ.Μ.Ε.
-300 καλλιτέχνες και χιλιάδες επισκεπτών, που θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την Θεσσαλονίκη, την ελληνική μουσική παραγωγή και τον ελληνικό πολιτισμό.
Η «Womex» είναι μοιρασμένη σε δύο σκέλη: Στην διάρκεια της ημέρας, απευθύνεται στους επαγγελματίες που ασχολούνται με το εμπορικό κομμάτι της world music. Τα βράδια, οι πύλες ανοίγουν για το κοινό και οι καλλιτέχνες εμφανίζονται διαδοχικά επί σκηνής, δημιουργώντας ένα μοναδικό μουσικό ψηφιδωτό.
Στα πλαίσια της «Womex» του 2012 στην Θεσσαλονίκη, αναμένεται να πραγματοποιηθούν περίπου 60 συναυλίες, μεταφέροντας ήχους από διαφορετικές γωνιές του πλανήτη και δίνοντας την ευκαιρία στους Έλληνες μουσικούς να παρουσιάσουν την δουλειά τους σε ένα πολυεθνές κοινό, την ίδια στιγμή που θα ενισχύουν τον «διάλογο» με τους ομότεχνούς τους.
- Καλλιτέχνες, μουσικοί, συγκροτήματα και μάνατζερ, μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή, για να εμφανιστούν στα πλαίσια της «Womex», στην ηλεκτρονική σελίδα της διοργάνωσης www.womex.com
- Οι εκπρόσωποι των Μ.Μ.Ε. μπορούν να απευθύνονται στο Γραφείο Τύπου της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού, Παιδείας και Τουρισμού, στο τηλεφωνικό νούμερο 2310 226868 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση womex.thessaloniki@gmail.com
-Για πληροφορίες σχετικά με την λειτουργία της έκθεσης οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τα γραφεία της HELEXPO στα τηλεφωνικά νούμερα 2310 291111 και 2310 291500

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.