ΕΡΤ, 3ο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ

"Έστιν ουν Τραγωδία / Μίμησης πράξεως σπουδαίας και τελείας / Μέγεθος εχούσης, ηδυσμένω λόγω / Χωρίς εκάστου των ειδών εν τοις μορίοις / Δρώντων και ου δι απαγγελίας / Δι ελέου και φόβου περαίνουσα /Την των τοιούτων παθημάτων κάθαρσιν" - Αριστοτέλους, "Ποιητική"

Ο ΥΜΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΥ

Φαντάσου έναν καρεκλοκένταυρο με αποκολλημένα τα πισινά του, να έρπει προς το νέο του αξίωμα. Μοιάζει με αλλόκοτο μαλάκιο, αηδιαστικά απροστάτευτο και εμετικά θλιβερό. Την ώρα που πανικόσυρτο, σπεύδει να οχυρωθεί στο νέο του κέλυφος. Ίσως, γι' αυτό και κανένας από τους γυμνόποδες αδελφούς μου, δεν το πατάει. Τόσο πολύ το σιχαίνονται. - Κώστας Ι. Γιαλίνης

ΤΑΙΝΙΕΣ ΕΔΩ (Συνερ/να Κανάλια): www.youtube.com/user/TileorasisDagkilaswww.dailymotion.com/user/ArgyriosDagkilas

ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ: ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΧΑΟΣ *** ΧΑΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ *** 20 Ε/6μ - 30 Ε/12μ

ΟΙ ΚΑΤΑΡΕΣ ΤΟΥ "ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ" ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ, ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!

ΠΡΩΤΟΣ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΣ:
«Τοις ευσεβείς μεν επαγγελλομένοις τα των Ελλήνων δε δυσσεβή δόγματα τη ορθοδόξω και καθολική εκκλησία περί τε ψυχών ανθρωπίνων, και ουρανού και γης, και των άλλων κτισμάτων αναιδώς ή μάλλον ασεβώς επεισάγουσιν ανάθεμα (γ')».

Μετάφραση:
Σε όσους παριστάνουν τους ευσεβείς, ενώ, την ίδια στιγμή, εισάγουν με θράσος ή πολύ περισσότερο με ασέβεια στην Ορθόδοξη και Καθολική Εκκλησία τις ασεβείς δοξασίες των ΕΛΛΗΝΩΝ και για τις ανθρώπινες ψυχές και για τον ουρανό και τη γη και για τα άλλα κτίσματα, ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ!..
Τρεις φορές Ανάθεμα δηλαδή στους:
Ορφέα, Θαλή, Αναξίμανδρο, Αναξιμένη, Πυθαγόρα, Ξενοφάνη, Παρμενίδη, Ζήνωνα, Εμπεδοκλή, Ηράκλειτο, Αναξαγόρα, Δημόκριτο, Σωκράτη, Πλάτωνα κ.α. ΟΛΟΙ οι Αναθεματισμοί: ΕΔΩ


"Οι καλύτερες τουρκικές εφημερίδες (και πληθώρα ιστοσελίδων), είναι οι Ελληνικές!.." Αργ. Δαγκ.

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΙΣ: Οι λογαριασμοί μας στο “Πανοράμιο” μηδενίστηκαν αυτοβούλως. ΜΗΝ τους ψάχνετε...

ΠΡΟΣΟΧΗ!.. ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ...

Οι ιστοσελίδες μας ΔΕΝ δημοσιεύουν Δ.Τ. γραμμένα δίγλωσσα, ήτοι: Ελληνικά ανακατεμένα με Αγγλικούρες, Γερμανικούρες, Γαλλικούρες, υποψιαζόμαστε σε λίγο θα μας στέλνουν και Κινεζικούρες! Συντάσσετε τα Δ.Τ. σας σε αμιγή Ελληνική γλώσσα, δεκτά γίνονται μόνον τα ακρωνύμια σε Λατινικό αλφάβητο, ή φράσεις γνήσιες, ατόφιες της Λατινικής γραφής και γλώσσης.


Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

"ΒΟΜΕΞ 2012 - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΝΕΑ

ΤΟ «ΚΛΑΜΠ ΓΚΛΟΜΠΑΛΚΑΝ" ΣΤΗΝ "ΒΟΜΕΞ" - Πρόσκληση Υποβολής Προτάσεων

Η "WOMEX 2012" η Παγκόσμια Έκθεση Μουσικής που πραγματοποιείται φέτος στην Θεσσαλονίκη, από την Τετάρτη 17 έως την Κυριακή 21 Οκτωβρίου, θα φιλοξενήσει μια επιπλέον σκηνή. Η σκηνή, που ονομάζεται «Club Globalkan», είναι αφιερωμένη στη μουσική των Βαλκανίων και θα παρουσιάσει καλλιτέχνες από την Ελλάδα και τις γειτονικές χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, στις τρεις φεστιβαλικές βραδιές της ΒΟΜΕΞ.

Το «ΚΛΑΜΠ ΓΚΛΟΜΠΑΛΚΑΝ» είναι μια πρωτοβουλία των ελληνικών τοπικών διοργανωτών της WOMEX. Η προσπάθεια αυτή υποστηρίζεται από τον Δήμο Θεσσαλονίκης – Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Παιδείας και Τουρισμού - και διοργανώνεται από τη «ΓΑΙΑ ΛΑΪΒ».

Η υποβολή προτάσεων για το «ΚΛΑΜΠ ΓΚΛΟΜΠΑΛΚΑΝ» έχει ξεκινήσει. Οι προτάσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι και την Παρασκευή 11 Μαΐου.

Εάν είστε επαγγελματίας μουσικός ή συγκρότημα και επιθυμείτε να παρουσιάσετε το έργο σας σε ένα ευρύτερο διεθνές κοινό και πιστεύετε ότι καλύπτετε τις προϋποθέσεις για μια διεθνή περιοδεία, τότε :

Η παρούσα πρόσκληση σας αφορά

Έχετε την δυνατότητα να εμφανιστείτε στη "ΒΟΜΕΞ 12", το κορυφαίο μουσικό γεγονός στον πλανήτη, με θέμα τις Μουσικές του Κόσμου. Εάν επιλεγείτε από την ανεξάρτητη επιτροπή του «ΚΛΑΜΠ ΓΚΛΟΜΠΑΛΚΑΝ», θα έχετε την δυνατότητα να παρουσιάσετε το έργο σας, στο μεγαλύτερο κοινό, από οποιαδήποτε άλλη διεθνή μουσική συνάντηση του είδους.
Θα παρουσιαστείτε μπροστά σε ειδικούς επαγγελματίες της διεθνούς μουσικής, σε διευθυντές και υπεύθυνους προγράμματος σχετικών φεστιβάλ από όλο τον κόσμο, σε agency μάνατζερ (το 2011 συμμετείχαν στην ΒΟΜΕΞ περί τους 700), σε δισκογραφικές εταιρείες, διανομείς, δημοσιογράφους και επαγγελματίες του κλάδου – δηλαδή όλους αυτούς που μπορεί να παίξουν καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη, την ανάπτυξη της σταδιοδρομίας και της καριέρας ενός καλλιτέχνη.
Χρηματοδότηση: Παρακαλούμε ας σημειωθεί ότι οι διοργανωτές του «ΚΛΑΜΠ ΓΚΛΟΜΠΑΛΚΑΝ» δεν είναι σε θέση να καλύψουν τις αμοιβές, τα έξοδα ταξιδίου ή άλλα έξοδα σας. Αυτά που σας παρέχονται είναι:
Η αξία της 45λεπτης παράστασής σας στην ειδική σκηνή του «ΚΛΑΜΠ ΓΚΛΟΜΠΑΛΚΑΝ», ο απαραίτητος τεχνικός εξοπλισμός και εκτεταμένη διαφημιστική κάλυψη της συμμετοχής σας. Αυτό περιλαμβάνει την προώθηση και την διαφήμιση της ίδιας της παράστασης που θα δώσετε, τη μνημόνευση σε ενημερωτικά δελτία προς τα ΜΜΕ και εκθέτες, τη δημοσίευση του πλήρους βιογραφικού σας και στοιχείων επικοινωνίας σας στον ετήσιο μεγάλο οδηγό της ΒΟΜΕΞ και πολλά ακόμη προνόμια. Επιπλέον, όλοι οι καλλιτέχνες που θα προκριθούν για να εμφανιστούν στο «ΚΛΑΜΠ ΓΚΛΟΜΠΑΛΚΑΝ» αποκτούν δωρεάν πρόσβαση σε όλες τις λειτουργίες των εκδηλώσεων της ΒΟΜΕΞ, συν μία δωρεάν εγγραφή για τον καλλιτεχνικό εκπρόσωπό τους.
Όσοι επιθυμούν να υποβάλλουν πρόταση για συμμετοχή, καλό είναι να προϋπολογίσουν προσεκτικά τα συνολικά τους έξοδα και να ενημερώσουν την Επιτροπή του «ΚΛΑΜΠ ΓΚΛΟΜΠΑΛΚΑΝ» σχετικά με τους πόρους στήριξης ή χρηματοδότησης, αν υπάρξουν (πχ. ιδιωτικοί, δημόσιοι φορείς κτλ).
Αν ενδιαφέρεστε ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες για να υποβάλλετε την αίτηση σας: http://www.helexpo.gr/womex/eng/x7_globalkan.asp#s

Γίνε εθελοντής στη "ΒΟΜΕΞ 12"

Αν ενδιαφέρεστε να γίνετε εθελοντής στη "ΒΟΜΕΞ 12 - Θεσσαλονίκη" τότε στείλτε μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση volunteer@gaialive.eu και περιγράψτε τα ενδιαφέροντά σας και τις εμπειρίες σας, ως εθελοντής, με τα προσωπικά στοιχεία επικοινωνίας. Σύντομα θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες στο www.womex.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.