ΕΡΤ, 3ο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ

"Έστιν ουν Τραγωδία / Μίμησης πράξεως σπουδαίας και τελείας / Μέγεθος εχούσης, ηδυσμένω λόγω / Χωρίς εκάστου των ειδών εν τοις μορίοις / Δρώντων και ου δι απαγγελίας / Δι ελέου και φόβου περαίνουσα /Την των τοιούτων παθημάτων κάθαρσιν" - Αριστοτέλους, "Ποιητική"

Ο ΥΜΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΥ

Φαντάσου έναν καρεκλοκένταυρο με αποκολλημένα τα πισινά του, να έρπει προς το νέο του αξίωμα. Μοιάζει με αλλόκοτο μαλάκιο, αηδιαστικά απροστάτευτο και εμετικά θλιβερό. Την ώρα που πανικόσυρτο, σπεύδει να οχυρωθεί στο νέο του κέλυφος. Ίσως, γι' αυτό και κανένας από τους γυμνόποδες αδελφούς μου, δεν το πατάει. Τόσο πολύ το σιχαίνονται. - Κώστας Ι. Γιαλίνης

ΤΑΙΝΙΕΣ ΕΔΩ (Συνερ/να Κανάλια): www.youtube.com/user/TileorasisDagkilaswww.dailymotion.com/user/ArgyriosDagkilas

ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ: ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΧΑΟΣ *** ΧΑΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ *** 20 Ε/6μ - 30 Ε/12μ

ΟΙ ΚΑΤΑΡΕΣ ΤΟΥ "ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ" ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ, ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!

ΠΡΩΤΟΣ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΣ:
«Τοις ευσεβείς μεν επαγγελλομένοις τα των Ελλήνων δε δυσσεβή δόγματα τη ορθοδόξω και καθολική εκκλησία περί τε ψυχών ανθρωπίνων, και ουρανού και γης, και των άλλων κτισμάτων αναιδώς ή μάλλον ασεβώς επεισάγουσιν ανάθεμα (γ')».

Μετάφραση:
Σε όσους παριστάνουν τους ευσεβείς, ενώ, την ίδια στιγμή, εισάγουν με θράσος ή πολύ περισσότερο με ασέβεια στην Ορθόδοξη και Καθολική Εκκλησία τις ασεβείς δοξασίες των ΕΛΛΗΝΩΝ και για τις ανθρώπινες ψυχές και για τον ουρανό και τη γη και για τα άλλα κτίσματα, ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ!..
Τρεις φορές Ανάθεμα δηλαδή στους:
Ορφέα, Θαλή, Αναξίμανδρο, Αναξιμένη, Πυθαγόρα, Ξενοφάνη, Παρμενίδη, Ζήνωνα, Εμπεδοκλή, Ηράκλειτο, Αναξαγόρα, Δημόκριτο, Σωκράτη, Πλάτωνα κ.α. ΟΛΟΙ οι Αναθεματισμοί: ΕΔΩ


"Οι καλύτερες τουρκικές εφημερίδες (και πληθώρα ιστοσελίδων), είναι οι Ελληνικές!.." Αργ. Δαγκ.

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΙΣ: Οι λογαριασμοί μας στο “Πανοράμιο” μηδενίστηκαν αυτοβούλως. ΜΗΝ τους ψάχνετε...

ΠΡΟΣΟΧΗ!.. ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ...

Οι ιστοσελίδες μας ΔΕΝ δημοσιεύουν Δ.Τ. γραμμένα δίγλωσσα, ήτοι: Ελληνικά ανακατεμένα με Αγγλικούρες, Γερμανικούρες, Γαλλικούρες, υποψιαζόμαστε σε λίγο θα μας στέλνουν και Κινεζικούρες! Συντάσσετε τα Δ.Τ. σας σε αμιγή Ελληνική γλώσσα, δεκτά γίνονται μόνον τα ακρωνύμια σε Λατινικό αλφάβητο, ή φράσεις γνήσιες, ατόφιες της Λατινικής γραφής και γλώσσης.


Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Η Διεθνής Μουσική Έκθεση WOMEX - World Music Expo

Ένα μεγάλο γεγονός η Διεθνής Μουσική Έκθεση "ΒΟΜΕΞ" (WOMEX - World Music Expo). με αντικείμενο τις Μουσικές του κόσμου έρχεται στην Θεσσαλονίκη, φιλοξενώντας από τις 17 έως τις 21 Οκτωβρίου 2012 περισσότερους από 3.000 φορείς από 98 χώρες, 300 καλλιτέχνες, ανάλογο αριθμό δημοσιογράφων, αλλά και χιλιάδες επισκέπτες.
Η πραγματοποίηση της "ΒΟΜΕΞ" του 2012 σηματοδοτεί μία νέα εποχή για ολόκληρη τη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, που πραγματοποιήθηκε σήμερα, έκανε λόγο για σημαντική αύξηση στην τουριστική κίνηση. «Η "ΒΟΜΕΞ" βάζει την πόλη στη διεθνή σκηνή» τόνισε, σημειώνοντας ότι «δεν είναι μουσικό φεστιβάλ, αλλά και μία μεγάλη εμπορική δραστηριότητα».
«Θα κινητοποιήσουμε τον κόσμο να έρθει στη Θεσσαλονίκη για τις πέντε αυτές ημέρες» σημείωσε από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού , Παιδείας και Τουρισμού Σπύρος Πέγκας, ενώ αναφέρθηκε και σε μια σειρά άλλων εκδηλώσεων που θα γίνουν στην πόλη. «Αυτά τα διεθνή γεγονότα αποτελούν μία πλατφόρμα» τόνισε ο κ. Πέγκας «μέσα από την οποία θα αναδειχθεί η δουλειά και η δημιουργικότητα των ανθρώπων της πόλης».
Σύμφωνα με το Γενικό Διευθυντή της Έλλεξπο Ιωάννη Παπακωνσταντίνου, η διοργάνωση θα στεφθεί με επιτυχία και γίνεται με τη συστηματική προσπάθεια και τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων.
«Ο κόσμος είναι ενθουσιασμένος που φέτος η "ΒΟΜΕΞ" έρχεται στη Θεσσαλονίκη» τόνισε από την πλευρά του ο Διευθυντής Μουσικού Προγραμματισμού της "Πιράνχα Βομέξ" Αλεξάντερ Γουόλτερ. Στη διάρκεια της ομιλίας του προβλήθηκε φιλμ με στιγμιότυπα από προηγούμενες διοργανώσεις.
«Είναι μεγάλη η δυνατότητα της τουριστικής προβολής της πόλης, μπορούμε όλοι μαζί να οργανωθούμε, να περάσουμε το μήνυμα και να τους μαγέψουμε» σημείωσε από την πλευρά του ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας παραγωγής "ΓΑΙΑLIVE" Νίκος Στεφανίδης, ο οποίος όπως παραδέχθηκε επί χρόνια προσπαθούσε να φέρει τη διοργάνωση στην πόλη.
Είναι σημαντικό να τονιστεί πως η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για όσους καλλιτέχνες επιθυμούν να συμμετάσχουν στη Διεθνή Μουσική Έκθεση "ΒΟΜΕΞ", ξεκίνησε και συνεχίζεται μέχρι την 13η Απριλίου του 2012.

Αναλυτικά:
- Όλοι οι καλλιτέχνες, με αντικείμενο τις Μουσικές του Κόσμου (World music), καλούνται να κάνουν αίτηση για το συναυλιακό σκέλος της "ΒΟΜΕΞ", επισκεπτόμενοι το σύνδεσμο http//:www.womex.com/lnk/how-to-propose#showcase.
- Όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος στο συνεδριακό σκέλος, της "ΒΟΜΕΞ", μπορούν να συμμετέχουν στη διαδικασία επιλογής στο σύνδεσμο http//:www.womex.com/lnk/how-to-propose#conference.
- Οι κινηματογραφιστές, που επιθυμούν να κοινοποιήσουν το έργο τους, με αντικείμενο πάντα στις μουσικές του κόσμου μπορούν να κάνουν αίτηση συμμετοχής στη "ΒΟΜΕΞ" του 2012, στο σύνδεσμο http//:www.womex.com/lnk/how-to-propose#film.
Η παράδοση που έχει ξεκινήσει, εδώ και χρόνια η "ΒΟΜΕΞ" εστιάζοντας στη μουσική παράδοση της ευρύτερης περιοχής που φιλοξενεί την έκθεση, θα συνεχιστεί και φέτος στη Θεσσαλονίκη. Θα δημιουργηθεί μία ειδική μουσική σκηνή, η "Κλάμπ Γκλόμπαλκαν", η οποία θα δώσει δυνατότητα συμμετοχής σε καλλιτέχνες, από την Ελλάδα και την ευρύτερη γειτονιά της Νοτιανατολικής Ευρώπης.
Αιτήσεις για εμφανίσεις καλλιτεχνών από την ευρύτερη περιοχή της Νοτιανατολικής Ευρώπης θα γίνονται δεκτές μέχρι την 11η Μαίου.
Σύντομα θα ανακοινωθούν σχετικές πληροφορίες στο www.womex.gr και στο www.womex.com
Επίσης, στο www.womex.gr, το οποίο θα τεθεί σε λειτουργία τις επόμενες μέρες, θα μπορεί κανείς να βρει δημοσιογραφικό υλικό (νέα, φωτογραφίες κ.α.) και επιπλέον πληροφορίες για την πόλη της Θεσσαλονίκης, ως τουριστικό και συναυλιακό προορισμό, για τη μεταφορά από και προς αυτήν, τις συγκοινωνίες, τη διαμονή, το κλίμα, τις τοπικές γεύσεις, τις εκδηλώσεις, τα αξιοθέατα και τους ανθρώπους της, θέτοντας την πόλη, αλλά και την ευρύτερη περιοχή στο επίκεντρο.
Θυμίζουμε ότι η"ΒΟΜΕΞ" είναι μοιρασμένη σε δύο σκέλη: Στη διάρκεια της ημέρας, απευθύνεται στους επαγγελματίες που ασχολούνται με το εμπορικό κομμάτι της παγοσμίας μουσικής. Τα βράδια, οι πύλες ανοίγουν για το κοινό και οι καλλιτέχνες εμφανίζονται διαδοχικά επί σκηνής, δημιουργώντας ένα μοναδικό μουσικό ψηφιδωτό.
Η τιμή του εισιτηρίου, σύμφωνα με τους διοργανωτές, δεν έχει ακόμα καθοριστεί, αλλά στόχος τους είναι , λόγω της οικονομικής συγκυρίας, να κρατηθεί σε χαμηλά επίπεδα. Προβλέπεται και ενιαίο εισιτήριο για όλες τις συναυλίες της έκθεσης, ενώ θα υπάρχουν επίσης φοιτητικά εισιτήρια και για τους εθελοντές, που θα λάβουν μέρος στη διοργάνωση. Τις επόμενες ημέρες θα γίνει το κάλεσμα και για τη συμμετοχή εθελοντών.
Η "ΒΟΜΕΞ" του 2012 θα φιλοξενηθεί στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης και είναι το αποτέλεσμα της σύμπραξης και της συστηματικής προσπάθειας, ανάμεσα στο Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, τον Δήμο Θεσσαλονίκης - Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Παιδείας και Τουρισμού – την ΕΛΛΕΞΠΟ Α.Ε. και την εταιρία παραγωγής «ΓΑΙΑLIVE» σε συνεργασία με τη Piranha Womex, την εταιρία που διοργανώνει την έκθεση κάθε χρόνο στην Ευρώπη.
Η διοργάνωση της έκθεσης εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του προγράμματος του ΥΠΠΟΤ «Σταυροδρόμι Πολιτισμών» και των 47ων «Δημητρίων».
Πλούσιο φωτογραφικό υλικό μπορείτε να βρείτε στο σύνδεσμο http://www.flickr.com/photos/womex/sets/72157627766118057/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.