Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ

"Έστιν ουν Τραγωδία / Μίμησης πράξεως σπουδαίας και τελείας / Μέγεθος εχούσης, ηδυσμένω λόγω / Χωρίς εκάστου των ειδών εν τοις μορίοις / Δρώντων και ου δι απαγγελίας / Δι ελέου και φόβου περαίνουσα /Την των τοιούτων παθημάτων κάθαρσιν" - Αριστοτέλους, "Ποιητική"

Ο ΥΜΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΥ

Φαντάσου έναν καρεκλοκένταυρο με αποκολλημένα τα πισινά του, να έρπει προς το νέο του αξίωμα. Μοιάζει με αλλόκοτο μαλάκιο, αηδιαστικά απροστάτευτο και εμετικά θλιβερό. Την ώρα που πανικόσυρτο, σπεύδει να οχυρωθεί στο νέο του κέλυφος. Ίσως, γι' αυτό και κανένας από τους γυμνόποδες αδελφούς μου, δεν το πατάει. Τόσο πολύ το σιχαίνονται. - Κώστας Ι. Γιαλίνης

ΤΑΙΝΙΕΣ ΕΔΩ (Συνερ/να Κανάλια): www.youtube.com/user/TileorasisDagkilaswww.dailymotion.com/user/ArgyriosDagkilas

ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ: ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΧΑΟΣ *** ΧΑΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ *** 20 Ε/6μ - 30 Ε/12μ

ΟΙ ΚΑΤΑΡΕΣ ΤΟΥ "ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ" ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ, ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!

ΠΡΩΤΟΣ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΣ:
«Τοις ευσεβείς μεν επαγγελλομένοις τα των Ελλήνων δε δυσσεβή δόγματα τη ορθοδόξω και καθολική εκκλησία περί τε ψυχών ανθρωπίνων, και ουρανού και γης, και των άλλων κτισμάτων αναιδώς ή μάλλον ασεβώς επεισάγουσιν ανάθεμα (γ')».

Μετάφραση:
Σε όσους παριστάνουν τους ευσεβείς, ενώ, την ίδια στιγμή, εισάγουν με θράσος ή πολύ περισσότερο με ασέβεια στην Ορθόδοξη και Καθολική Εκκλησία τις ασεβείς δοξασίες των ΕΛΛΗΝΩΝ και για τις ανθρώπινες ψυχές και για τον ουρανό και τη γη και για τα άλλα κτίσματα, ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ!..
Τρεις φορές Ανάθεμα δηλαδή στους:
Ορφέα, Θαλή, Αναξίμανδρο, Αναξιμένη, Πυθαγόρα, Ξενοφάνη, Παρμενίδη, Ζήνωνα, Εμπεδοκλή, Ηράκλειτο, Αναξαγόρα, Δημόκριτο, Σωκράτη, Πλάτωνα κ.α. ΟΛΟΙ οι Αναθεματισμοί: ΕΔΩ


"Οι καλύτερες τουρκικές εφημερίδες (και πληθώρα ιστοσελίδων), είναι οι Ελληνικές!.." Αργ. Δαγκ.

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΙΣ: Οι λογαριασμοί μας στο “Πανοράμιο” μηδενίστηκαν αυτοβούλως. ΜΗΝ τους ψάχνετε...

ΠΡΟΣΟΧΗ!.. ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ...

Οι ιστοσελίδες μας ΔΕΝ δημοσιεύουν Δ.Τ. γραμμένα δίγλωσσα, ήτοι: Ελληνικά ανακατεμένα με Αγγλικούρες, Γερμανικούρες, Γαλλικούρες, υποψιαζόμαστε σε λίγο θα μας στέλνουν και Κινεζικούρες! Συντάσσετε τα Δ.Τ. σας σε αμιγή Ελληνική γλώσσα, δεκτά γίνονται μόνον τα ακρωνύμια σε Λατινικό αλφάβητο, ή φράσεις γνήσιες, ατόφιες της Λατινικής γραφής και γλώσσης.


Σάββατο, 10 Μαρτίου 2012

“ΦΝΘ”, ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ, ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΑΤΟΥ ΥΦΟΥΣ ΕΡΩΤΗΣΗ...

Ποιος μαλάκας επέλεξε τους “Αγανακτισμένους”, ν' ανοίξουν την αυλαία του Φεστιβάλ;
Η ταινία αν δεν ήταν ταινία ντοκιμαντέρ που δεν ήταν, θα μπορούσε να είναι άσκηση πρωτοετών φοιτητών κινηματογραφικών σχολών, ή μια κακή εργασία κάποιου κακού σπουδαστή, στο τελευταίο έτος σπουδών του.
Το 14ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης δεν έπρεπε να έχει τέτοια τύχη στην πρεμιέρα του, δεν νομίζουμε ότι υπήρξε έστω και ένας από τους συναδέλφους που παρακολούθησαν την προβολή που να μην εξεμάνη, ειλικρινά, δεν μπορούμε να κατανοήσουμε με ποια κριτήρια, καλλιτεχνικά ή υποθέσεως επιλέχθηκε αυτό, πέρα από μια καλή φωτογραφία -για να μην το αδικήσουμε όλως διόλου- το φιλμ αυτό δεν είχε καμιά θέση στην “πρεμιέρα”, και με λίγο αυστηρότερη κριτική, δεν θα είχε θέση ούτε και στον κατάλογο εν γένει των ταινιών που θα προβληθούν, στο φετινό 14ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Στον αντίποδα της κάκιστης αυτής επιλογής και στο κανονικό πρόγραμμα προβολών του Φεστιβάλ, ένα κανονικότατο φιλμ ντοκιμαντέρ (σιγά-σιγά οι ντοκιμαντερίστες σκηνοθέτες θα μας κάνουν να ξεχάσουμε και τι είναι ντοκιμαντέρ; με τις σούπες τους) το “Ταγκό-Χασάπικο”, μια Ελληνοαργεντίνικη παραγωγή, κατέπληξε όλους και δίκαια απέσπασε το παρατεταμένο και θερμό χειροκρότημα όσων παρευρέθηκαν στην αίθουσα “Ζάννας” και το απόλαυσαν...

Κατά τα άλλα, το 14ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης καλά κρατεί, τιμάει και το θεσμό, και τη Θεσσαλονίκη που το δημιούργησε και το συντηρεί...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.